Dodaj do ulubionych

usuwane posty -dlaczego i po co ?

05.07.09, 19:56
jakie sa kryteria do usuniecia postu?

czy to osobiste widzimisie maglowych władz?
Obserwuj wątek
    • ceres9 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:06
      yy a co zostalo usuniete?
    • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:15
      babowa napisała:

> jakie sa kryteria do usuniecia postu?
      >
      > czy to osobiste widzimisie maglowych władz?

Takwink
      • babowa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:19
        eeeee
        to nie ma o czym gadac
        • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:23
          A o czym babowa chcesz pogadać? O mama-dzwoni? jak tęsknisz za dyskusja z nia to
          poskarż sie na mnie doralowej, niech mnie skarci za jej wywalenie, bo ja po
          prostu nie jestem w stanie znieśc tego nadetego babiszona, co zjadł rozumy
          świata. I nie widze potencjału na zmiane sytuacji. Nie panuje nad ręcyma, sorkiwink
          • ceres9 jest afera a ja nic nie wiem?;p 05.07.09, 20:26
            chce wiedziec chcechcechcce NIECH MI KTOS POWIE NOOO;pbig_grin
            • asiaiwona_1 Re: jest afera a ja nic nie wiem?;p 05.07.09, 20:28
              chciałam tylko powiedzieć, że ja nie wiem o co chodzi...
          • babowa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:34
            ja nie bronie mama dzwoni-boze uchowaj
            nie tesknie za jej słownymi pierdnieciami

a z tym skarzeniam to z lekka przegiełas uncertain

ale to ze nie jestes kogos zniesc nie jest chyba powodem do usuwania
            ich wypowiedzi?

były tu juz inne, bardziej dosadne nicki i wszystko szło i wisiało

po prostu mi sie to nie podoba i tyle
            • mariolka55 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:37
              miało nie być wycinania...

a o co konkretnie chodzi?
            • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 20:57
              Ok, nie ma sprawy, mam przywrócić jej wszystkie głupie, nadęte i bez potrzeby
              przykre i zlosliwe posty - chcecie? Czekam na 3 razy tak.
              Skarzyć sie jak najbardziej możesz na mnie, nie bądź taka siriozna, babowawink
              • babowa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:04
                dlanka , wez ty powaznie ze mna gadaj
                miało nie byc wycinania i td i przy tym zostanmy

a zreszta juz mi to rybka
              • mama-dzwoni Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:06
                TAK TAK TAK

śmierdzi od ciebie tchórzostwem na kilometr także nie wierzę, ze je przywrócisz.
                Schowaj lepiej głowę w piasek i udawaj, że nic się nie stało. To potrafisz
                najlepiej.
                Na marginesie w moich wypowiedziach nie było nic nadętego. Po prostu
                wypowiedziałam się na dany temat jak większość z was to robi ale oczywiście,
                prawda w oczy kole. Takze rozumiem , tchórzem się urodziłaś i jako tchórz umrzesz.
                • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:08
                  Babowa, zadowolona?wink)))
                  • babowa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:11
                    dlanka, wiesz co?
                    zdziwiłam sie i tyle
                    • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:17
                      Babowa, może ty przeczytałas z 5-10 postów tego dzwona, ja - z racji pełnionych
                      społecznie obowiązkówwink - około 50. I wiekszośc jej wypowiedzi jest po prostu
                      ohydna i odrażająca, taka czysta wredota i dopierdalanie. I dlatego poświęciłam
                      kawał mojego cennego czasu na ich usuwanie, a nie dlatego że osobiście mam cos
                      do niej, bo nigdy z nią zdania nie zamieniłam i nie mam zamiaru.
                      Lubisz mnie czy juz nie?wink
                      • babowa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:21
                        matko, dlanka
                        nie bierz tego osoboscie
                        mnie sie tylko nie podoba to usuwanie, bo załozenie było ze wszystko
                        wisi i kazda jest swiadoma ze jaki syf spłodzi taki zostaje

niech sobie dzwoniec pisze co jej slina na jezor przyniesie, to jest
                        jej zbór mysli szczerozłotych i o niej swiadczacych i tyle

i szkoda czasu na kasowanie
                        i bez focha prosze
                        ja jestem taki moher myslowy i juz
                        • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:31
                          babaowa, mnie po prostu było przykro, jak ona sie odzywała do innych magielek
                          słowami:
                          - na marginesie, współczuję cycorów. Musisz z nimi wyglądać okropnie.

albo:
                          -Na ktg się już w cywilizowanych miastach nie chodzi. To urządzenie jest
                          niemiarodajne i nic nie wnoszące do życia. W cywilizowanych miastach robi się
                          usg zarówno 2D jak i Dopplera.

Ale skoro umysłĄ niektórych magielek odpowiada taka forma konwersacji to sie nie
                          wtrącam, se ja wygasiłam osobiście, a ona niech sie zachwycaja swoja nową ohydna
                          idolkąwink)
                          • socka2 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:42
                            dlania, ale chyba normalna osoba oleje sikiem prostym cieplym mama-
                            dzwoni i na bank nie bedzie sie takimi pierdolami przejmowac???
                            • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:46
                              Mnie by tam było przykro, jakbym była poczatkująca forumowica. Nauka zlewania
                              troche trwawink
                          • mama-dzwoni Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 22:09
                            Święta dlania się znalazła, która nigdy nic przykrego do nikogo nie napisała.
                            Nie bądź bardziej żenująca niż jesteś.
                            To co zacytowałaś to moje skromne zdanie, które mam prawo wypowiedź tu na forum.
                            Ty nie musisz się z nim zgadzać, nie musisz się też wypowiadać ale usuwanie
                            moich wypowiedzi świadczy tylko o tym , że jesteś tchórzem.
                            Mam prawo podobnie jak reszta powiedzieć co sądzę na dany temat. Ale jak
                            zdążyłam się zorientować, nie respektujesz innych poglądów i odmiennego zdania.
                            Masz problem z akceptacją samej siebie a co dopiero z akceptacją innych.
                            Widziałam na tym forum o wiele gorsze, bardziej chamskie odpowiedzi
                            użytkowniczek. Np Deela wyraża się w sposób wulgarny i dosadny do innych a mimo
                            to nikt jej postów nie usuwa. I to jest to o czym pisałam na innym wątku i co
                            usunęłaś. Tutaj nie można wypowiedzieć własnego zdania ,bo jak ktoś jest
                            asertywny od razu jest uznawany za trolla. Trzeba tańczyć tak jak gracie i
                            większość z was to robi, co mnie śmieszy. Przyklaskujecie jedna drugiej choć
                            większość z was ma zupełnie inne zdanie na dany temat. A jak ktoś prawdę
                            napisze, jest od razu kasowany. Przecież to przedszkole- nie forum dla dorosłych.
                            Dlania MATKA BOSKA FORUMOWSKA ,może ikonę Ci trza zrobić???
                            Na marginesie: skoro mnie wygasiłaś dlaczego wspominasz (w konwersacji z
                            babowa), że musisz czytać 50 moich wątków i je usuwać?!
                            To albo mnie wygasiłaś i nie widzisz albo mnie widzisz i usuwasz...
                          • ib_k Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 22:41
                            > Ale skoro umysłĄ niektórych magielek odpowiada taka forma konwersacji

aha! to powinno być umsłom, dlania?

ok, w takim razie
                            zawsze uważałam, że nadmiar władzy słabym umysłom szkodzi!

(rzeczywiście lepiej wygląda w ten sposób)

a sposób konwersacji takiej czy innej forumowiczki mi zwisa!

• dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 07:32
                              Ib_k, to powiedz mi moja drog na czym wg ciebie powinna polegac
                              moderacja na maglu? na nierobieniu niczego i nie reagowaniu na nic?
                              Ok, ide na towink
                              • tabakierka2 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 08:18
                                dlania napisała:

> Ib_k, to powiedz mi moja drog na czym wg ciebie powinna polegac
                                > moderacja na maglu? na nierobieniu niczego i nie reagowaniu na
                                nic?

Zdecydownie chamskie i nic nie wnoszące teksty powinny być usuwane -
                                bez dwóch zdań!
                                • asiaiwona_1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 08:50
                                  To chyba i ja się odezwę. Napis w opisie magla, żę nie usuwamy
                                  wątków na życzenie oznacza, że jak magielka x założy wątek
                                  "napiszcie za mnie pracę mgr bo ja nie wiem jak", a po 2 dniach
                                  stwierdzi, że jednak ktoś niepowołany mógłby to przeczytać (kolega z
                                  roku czy co gorsze promotor) i poprosi o usunięcie wątku to nie ma
                                  takiej opcji - wątku nie usuniemy. Ale jeśli magielka x będzie
                                  celowo trolowała i wyzywała inne magielki to wtedy albo moderatorki
                                  same usuwają taki post, albo na prośbę "pokrzywdzonej". I tyle.
                                  Standardowo napiszę, że jak się komu na maglu nie podoba to...
                                  wiadomo co może zrobić big_grin
                                  • cudko1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:45
                                    asiaiwona widzę tu pewną niekonsekwencję - ale mogę się mylic bo
                                    nikt mi tego nie wyjaśnił choć pytałam wink - ale jakiś czas temu
                                    pinacolada stworzyła jakiś wątek (coś o dziadkach ale nie m co) i z
                                    trego co się orientuję został on usunięty na jej prośbę - czy mogę
                                    wiedzieć o co chodzi??

Jk wiecie wszelkiemu usuwaniu wątków mówię nie - jedyne przypadki to
                                    takie łamiące prawo polskietongue_out i wyzywajace inne forumki od kurew
                                    itp. ale już nie od głupich naprzykład,

a to że ktoś daje beznadziejne komentarze czy wpisy - toż to jego
                                    problem, a może on faktycznie ma takie maksymalnie odmienne zdanie i
                                    wyraża je w taki sposób - jego prawo jego wola, zarzut że zaśmiecają
                                    wątek czy forum jakoś do mnie nie trafia - bo jest tu takich wpisów
                                    znacznie więcej, nic nie wnoszacych do dyskusji, zresztą o jakiej my
                                    dyskusji mówimy??big_grin

nie ja bym nie usuwał tylko dla tego że są nie miłe wpisy czy coś,
                                    no chyba że ktoś JAWNIE w sposób głupi troluje - bo ja myśle że
                                    dobry (powtarzam dobrytongue_out ) trol nie jest złyyyyyyyyyysmile
                                    • asiaiwona_1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:51
                                      cudko1 napisała:

> asiaiwona widzę tu pewną niekonsekwencję - ale mogę się mylic bo
                                      > nikt mi tego nie wyjaśnił choć pytałam wink - ale jakiś czas temu
                                      > pinacolada stworzyła jakiś wątek (coś o dziadkach ale nie m co) i
                                      z
                                      > trego co się orientuję został on usunięty na jej prośbę - czy mogę
                                      > wiedzieć o co chodzi??

No właśnie po tej i kilku podobnych akcjach została powzięta
                                      decyzja, że więcej tak robić nie będziemy.
                                      >
                                      >
                                      Nie idźcie tą drogą
                                      https://www.gify.org/bazagif/twarze/caratt074.gif
                                      • cudko1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 11:55
                                        No właśnie po tej i kilku podobnych akcjach została powzięta
                                        > decyzja, że więcej tak robić nie będziemy.

nie asiuiwonko, mi się wydaje że usuniecie na prośbę pinycolady jej
                                        wątku było już po podjęciu decyzji i po do pisaniu w główce emagla o
                                        nieusuwaniu wątków na życzenie, dlatego tak mocno się zdziwiłamuncertain
                                        • asiaiwona_1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 11:57
                                          a to cudeńko nie wiem. Nie ja usuwałam wątek piny, więc nie pamiętam
                                          kiedy to było... Może pina dużą łąpówkę dała??? big_grinbig_grinbig_grin
                                • ib_k Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:00
                                  no widzisz tabaka, widocznie każdy ma inny poziom oceny chamstwa, dla mnie o wiele bardzie∆ chamskie i nic nie wnoszące teksty to np taki
                                  >deela 05.07.09
                                  k
                                  K
                                  KA
                                  jak KURWA

lub taki
                                  to W CZYM MAM KURWA CHODZIC???????????????

i tym podobne, czyli nadużywające słów uważanych powszechnie za wulgarne, niż tzw. trolujące o ile są napisane są poprawną polszczyzną bez chujów, pizd, cip, pierdolenia itp

ale że to moje zdanie, nie każdy musi się z tym godzić, czy jednak należy moje opinie wymazywać? szczególnie z forum które u zarania szczyciło się swoją tolerancją?
                                  • guderianka Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:01
                                    ib_k

podpisuję się..
                                    • bernimy Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:10
                                      Ja pod nadmiarem niepotrzebnego mięcha też się podpisuję, że nie
                                      jest to potrzebne. Jeszcze strawię, jak się coś akurat faktycznie
                                      nie do przełknięcia wydarzy, ale ot tak sobie, bo się paznokieć K..A
                                      złamał, to mnie mocno drażni!!!
                                      Jednakowoż, teksty dzowna w każdym wątku są chamskie i doładowujące,
                                      tylko! Nic nie wnoszą!
                                      • guderianka Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:11
                                        Ja nie wiem czy nie wnoszą bo są usunięte wink
                                        • tabakierka2 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:13
                                          guderianka napisała:

> Ja nie wiem czy nie wnoszą bo są usunięte wink

to są teksty w stylu 'ale jesteś głupia'indifferent
                                          • guderianka Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:18
                                            W taki razie taki tekst nie jest łamaniem zasad tego forum bo
                                            podobne i gorsze sformułowania padają nader często
                                        • bernimy Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:15
                                          Mi zdarza się przeczytać, i wierz mi, że nie wnoszą. Zdecydowanie
                                          mają na celu dowalić autorce wątku, dla samego dowalenia i rozumiem,
                                          że jakaś raczkująca emagielka może poczuć się nieswojo.
                                          • bernimy Guderianko 06.07.09, 09:17
                                            dla przykładu wątek: "Dziewczyny jaki to biust" (magielka dopytuje
                                            się o rozmiar) a odpowiedź dzwona "Ohydny". Wnosi coś?
                                            • guderianka Re: Guderianko 06.07.09, 09:20
                                              A co wnoszą inne wątki-wymieniac nie będę bo jest bez liku-który
                                              wyrazają odczucia niektórych forumek nt dotyczące
                                              filmów/aktorów/gówienek/jedzenia?
                                              Wyraziła swą opinie. Dla niej biust w tym rozmiarze jest ohydny. Nie
                                              może tak uważac ? Zabrania się pisania negatywnych komenatrzy w
                                              kierunku "starych"foremek
                                              • matysiaczek.0 Re: Guderianko 06.07.09, 09:23
                                                guderianka..poczytaj inne wypociny tego człowieka, wszystki praktycznie to atak personalny, żeby to atak..obrazić nie jest trudno, ale nie każdego i nie w taki sposób.
                                                • guderianka Re: Guderianko 06.07.09, 09:25
                                                  Nie mam czasu ani chęci żeby przekopywać się przez wszystkie wątki
                                                  by odnaleźć wypowiedzi które są prawdopodobnie usunięte
                                                  • matysiaczek.0 Re: Guderianko 06.07.09, 09:31
                                                    szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=&s.sm.title=&s.sm.forumXx=88104&sf=autor&s.sm.author=mama-dzwoni&y=2&x=13
                                                    dla Ciebie
                                                  • guderianka Re: Guderianko 06.07.09, 09:43
                                                    Dziękuję
                                                    Ten z cycorami to nieeleganckie bardzo i chamskie.
                                                    Pozostałe -o czarownicach- wg mnie nic w nich takiego, że trzeba
                                                    usuwać
                                                  • bernimy Guderianko 06.07.09, 09:34
                                                    Mi chodzi tylko o to, że Dzwon nie wyraża po prostu swojego
                                                    odmiennego zdania w jakijś kwesti tylko właśnie atakuje personalnie,
                                                    a to nie wnosi niczego!
                                                    Zdarzają się nieraz poważniejsze dyskusje i wychodzą odmiennee
                                                    zdania ale nie ma ataków, dowalania.
                                                    Co do przeklinania, mam to w nosie, jak któraś sobie bluzga w niebo,
                                                    bo coś tam...., zwłaszcza w Jej własnym wątku. Natomiast wkurzają
                                                    mnie takie dokopywania w każdym wątku.
                                                    To moje zdanie a Ty masz inne i ok.
                                                  • guderianka Re: Guderianko 06.07.09, 09:45
                                                    Z tego co zdążyłam się zorientowac-aczkolwiek przyznaję dość
                                                    pobieżnie- mama_dzwoni czasem atakuje personalnie a czasem nie.
                                                    Moderator powinien powstrzymać swe chuci nożycowe i ciąć to, co
                                                    naprawdę jest złamaniem netykiet. Powinien równiez usuwać WSZYSTKIE
                                                    wypowiedzi ją łamiące a nie podchodzić wybiórczo
                                            • ib_k Re: Guderianko 06.07.09, 11:13
                                              bernimy napisała:

> dla przykładu wątek: "Dziewczyny jaki to biust" (magielka dopytuje
                                              > się o rozmiar) a odpowiedź dzwona "Ohydny". Wnosi coś?

hmmmmm, no tak teksty wielu znanych forumowiczek w tym wątku
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,88104,97504922,97504922,brak_KOMPLEKSOW_czy_PROWOKACJA_podoba_sie_wam_.html

o grubej artystce

ileż tam komentarzy ,że bleeee, ohyda, duuuuuuuuuupsku!!!, koszmar itp

czy różnica polega tylko na tym że obrażacie, atakujecie personalnie osobę która nie popełnia wątków na tym forum? a gdzie wasza empatia?

i tekst tabaki o osobie z nikiem deela, o wulgaryzmach

"a deela ma taki styl wypowiedzi,
                                              znany nam wszystkim nie od dziś i jak widać akceptowany, ale jak już
                                              któraś napisała stare forumki mają zwykle nieco inne prawa niż
                                              nowalijki - jak w życiu"

jakież zakłamane są co poniektóre

"Wkurzają mnie posty, które powstają tylko po to, zeby kogoś
                                              ośmieszyć, obrazić lub sprowokować"

dokładnie jak ten linkowany wyżej, czy tylko po to powstał? aby szkieletory mogły się wyżyć w obelgach?

• tabakierka2 Re: Guderianko 06.07.09, 11:18
                                                ib_k napisała:

> i tekst tabaki o osobie z nikiem deela, o wulgaryzmach
                                                >
                                                > "a deela ma taki styl wypowiedzi,
                                                > znany nam wszystkim nie od dziś i jak widać akceptowany, ale jak
                                                już
                                                > któraś napisała stare forumki mają zwykle nieco inne prawa niż
                                                > nowalijki - jak w życiu"
                                                >
                                                > jakież zakłamane są co poniektóre

Słucham???jakie zakłamanie????
                                                zakłamanie by było gdybym napisała, że deela tak nie pisze
                                                (wulgarnie w sensie). Przywykłam do niej i mi nie przeszkadza. Z
                                                resztą do mnie chyba nigdy wulgarnie nie napisała. Chyba, bo już nie
                                                pamiętam...

>
                                                > "Wkurzają mnie posty, które powstają tylko po to, zeby kogoś
                                                > ośmieszyć, obrazić lub sprowokować"
                                                >
                                                > dokładnie jak ten linkowany wyżej, czy tylko po to powstał? aby
                                                szkieletory mog
                                                > ły się wyżyć w obelgach?
                                                >
                                                widziałaś, żebym się tam wypowiedziała?
                                                jeśli pijesz do mnie, to nie rozumiem.
                                                Wątek mnie nie zainteresował, to nie odpisałam - nie mam w zwyczaju
                                                dopisywać się tylko po to, żeby komuś, za przeproszeniem,
                                                dopieprzyć.
                                                • ib_k tabakierka2 06.07.09, 11:23
                                                  > Wątek mnie nie zainteresował, to nie odpisałam - nie mam w zwyczaju
                                                  > dopisywać się tylko po to, żeby komuś, za przeproszeniem,
                                                  > dopieprzyć.

i bardzo dobrze, trzymajmy się tej zasady, jeżeli coś nam się nie podoba nie czytamy, nie dopisujemy się, ale też nie usuwamy, tobie deela tak nie pisała? świetnie, ale czy to znaczy że do innych może?

jesteś zakłamana przyznając prawa jednym a odbierając je innymsad
                                                  • asiaiwona_1 Re: tabakierka2 06.07.09, 11:26
                                                    ib_k napisała:

>
                                                    >
                                                    > i bardzo dobrze, trzymajmy się tej zasady, jeżeli coś nam się nie
                                                    podoba nie cz
                                                    > ytamy, nie dopisujemy się, ale też nie usuwamy,

ib_k - to po co dopisałaś się do wątku o obiadach za 10 zł - twój
                                                    wpis był "nic nie wnoszący" do tematu. Dopisałaś się dla samego
                                                    dopisania. IMO - bez sensu.
                                                  • tabakierka2 Re: tabakierka2 06.07.09, 11:28
                                                    ib_k napisała:

> i bardzo dobrze, trzymajmy się tej zasady, jeżeli coś nam się nie
                                                    podoba nie cz
                                                    > ytamy, nie dopisujemy się, ale też nie usuwamy, tobie deela
                                                    tak nie pisa
                                                    > ła? świetnie, ale czy to znaczy że do innych może?

A napisałaś do moderatorek żeby usunęły?
                                                    albo te, które deela obraziła?
                                                    Napisały?
                                                    Czy tylko na forum się żalą?
                                                    Ja sobie nie zyczyłam, żeby mnie np. cosa obrażała i wycierała sobie
                                                    mną dziub i poprosiłam, żeby usunąć jej wypowiedzi, naruszające
                                                    wszelkie granice (nie będę, pozwolisz, cytować jej wypowiedzi)
                                                    przyzwoitości.

>
                                                    > jesteś zakłamana przyznając prawa jednym a odbierając je innymsad

Ja PRZYZNAJĘ TUTAJ PRAWA JAKIEKOLWIEK NA FORUM????
                                                    Forum to mikro społeczeństwo i żądzą nim takie same prawa jak
                                                    światem realnym - czy Ci się to podoba, czy nie.
                                                    Jak wchodzisz do jakiejś paczki i zaczynasz zmieniać zasady w niej
                                                    panujące, to szybko zostajesz z paczki wyrzucona. Tu jest tak samo.
                                                    Jednym wolno więcej, innym mniej. Dopóki się nie zintegrujesz z
                                                    grupą. Takie jest życie. Również to wirtualne.
                                                  • ib_k Re: tabakierka2 06.07.09, 11:39
                                                    > A napisałaś do moderatorek żeby usunęły?

matko, tabaka czy ja naprawdę tak niejasno piszę czy tylko ty masz problem ze zrozumieniem o co mi chodzi?

JESTEM PRZECIWNA USUWANIĄ JAKICHKOLWIEK POSTÓW, z tego forum które powstało w opozycji do ematki gdzie usuwano, przenoszono i nie można było rzycać słowami w stylu deeli

> Forum to mikro społeczeństwo i żądzą nim takie same prawa jak
                                                    > światem realnym - czy Ci się to podoba, czy nie.
                                                    > Jak wchodzisz do jakiejś paczki i zaczynasz zmieniać zasady w niej
                                                    > panujące, to szybko zostajesz z paczki wyrzucona. Tu jest tak samo.
                                                    > Jednym wolno więcej, innym mniej. Dopóki się nie zintegrujesz z
                                                    > grupą. Takie jest życie. Również to wirtualne.

no cóż nie będę tego komentować bo mi się nie chce pisać, ale mylisz się tabaka, tylko ludzie słabi i konformiści dostosowują się do grupy nawet jak im coś nie pasuje , na szczęście! są ludzie którzy mimo funkcjonowania w grupie próbują zmieniać to co uważają za złe i szkodliwe
                                                    inaczej faszyzm , komunizm i kilka innych paskudnych grup dalej by się świetnie miało

• tabakierka2 Re: tabakierka2 06.07.09, 11:47
                                                    ib_k napisała:

>
                                                    > JESTEM PRZECIWNA USUWANIĄ JAKICHKOLWIEK POSTÓW, z tego forum które
                                                    powstało w o
                                                    > pozycji do ematki gdzie usuwano, przenoszono i nie można było
                                                    rzycać słowami w
                                                    > stylu deeli

a ja nie jestem przeciwna i uważam, że wypowiedzi obraźliwe
                                                    ewidentnie i atakujace personalnie powinny być usuwane.

> no cóż nie będę tego komentować bo mi się nie chce pisać, ale
                                                    mylisz się tabaka
                                                    > , tylko ludzie słabi i konformiści dostosowują się do grupy
                                                    nawet jak im coś
                                                    > nie pasuje
                                                    ,

hmm...otóż to - nie podoba mi się obrażanie ludzi w niektórych
                                                    postach i ataki personalne i uważam, że takie wypowiedzi powinno się
                                                    usuwać. Nie pasuje mi NIE USUWANIE takich wątków i dlatego naciskam
                                                    na ich usuwanie.

na szczęście! są ludzie którzy mimo funkcjonowania w grupie p
                                                    > róbują zmieniać to co uważają za złe i szkodliwe

ja za takie złe i szkodliweuważam personalne ataki na
                                                    WSZYSTKIE FORUMKI a nie tylko znane i lubiane.

> inaczej faszyzm , komunizm i kilka innych paskudnych grup dalej by
                                                    się świetnie
                                                    > miało
                                                    >

faszyzm i komunizm to nie są grupy.
                                                    Ja piszę o grupach społecznych typu 'paczka przyjaciół', gdzie
                                                    obowiązują podobne zasady do maglowych - bo forum powstało z
                                                    inicjatywy kilku osób = 'paczki' i poniekąd na 'ich' zasadach.
                                                    Ponadto masz napisane na wejściu, że jesli się komuś nie podoba, to
                                                    nie ma obowiązku uczestniczenia i asiowa pisała to wiele razy -
                                                    prawie każdej z nas!
                                                  • mariolka55 yyyyyyy 06.07.09, 14:07
                                                    - bo forum powstało z
                                                    > inicjatywy kilku osób = 'paczki' i poniekąd na 'ich' zasadach.

nie zgadzam sie,byłam 3-cia na tym forum ,jak przylazłam to była tylko doral i
                                                    dlaniabig_grin i żadnej paczkisuspicious
                                                    potem doszło jeszcze kilka jednostek i stwierdziłysmy ze forum może zaistnieć
                                                    tylko go trzeba zareklamowacwink
                                                    reklamowałam tez
                                                    nie przypominam sobie,aby były ustalone jakies zasady oprócz takich że to forum
                                                    bez cenzury,gdzie ma nie być wolność słowa!
                                                    "tu cie nie wytną " nawet głosiła doralwink

"paczka" to sie zrobila potem...
                                                  • myga Re: yyyyyyy 06.07.09, 14:22
                                                    mariolka55 napisała:

> - bo forum powstało z
                                                    > > inicjatywy kilku osób = 'paczki' i poniekąd na 'ich' zasadach.
                                                    >
                                                    >
                                                    > nie zgadzam sie,byłam 3-cia na tym forum ,jak przylazłam to była tylko doral i
                                                    > dlaniabig_grin i żadnej paczkisuspicious
                                                    _________
                                                    Dokladnie. Ja bylam czwarta. Zasada byl brak zasad i calkowita wolnosc. Bez
                                                    ciec, bez cenzury. I tez go reklamowalam w sygnaturce. Swoja droga, dlaczego nie
                                                    moge znalezc watkow z poczatku istnienia forum? Np ten pierwszy wlasnie, gdzie
                                                    sie odliczamy?
                                                  • mariolka55 Re: yyyyyyy 06.07.09, 14:23
                                                    gdzie ma nie być wolność słowa!
                                                    > "tu cie nie wytną " nawet głosiła doralwink

gdzie ma BYĆwolność słowa oczywiscie.
                                                  • asiaiwona_1 myga 06.07.09, 14:40
                                                    nie do końca jasno się chyba wyraziłam w tym o co mi chodziło z
                                                    "mniemaniem moderatorek". Opiszę to może na przykładzie:
                                                    magielka x napisze magielce y, że jest suką, kurwą i czym tam
                                                    jeszcze. Magielka y (ta "poszkodowana") może zlać to cienkim
                                                    przerywanym. Ale ja jako moderatorka mam prawo uznać to za wulgarne
                                                    wyzywanie i mogę post usunąć. Również magielka y, nie związana z
                                                    danym wyzywaniem może do mnie napisać, że coś takiego miało miejsce
                                                    i prosi o usunięcie takiego postu. I wtedy też mogę taki post z
                                                    wyzwiskami usunąć.

Nie chodziło mi absolutnie o to, że postów jednej magielki nie
                                                    usunę, bo jest w "KWA", a drugiej usunę, bo jest nowa, nielubiania
                                                    czy jakaś inna.
                                                    Kurcze, jaśniej już nie potrafię.
                                                  • ib_k Re: myga 06.07.09, 14:45
                                                    asiaiwona_1 napisała:
                                                    Ale ja jako moderatorka mam prawo uznać to za wulgarne
                                                    > wyzywanie i mogę post usunąć.

nie, nie masz takiego prawa! dopóki nie będzie na froncie napisane że nie wolno nazywać magielek kurwamii sukami! jesteś tylko i wyłącznie naszą (forumowiczek piszących, czytających) ręką do wycinania, jeżeli nie są określone wyraźnie zasady, nie masz prawa sama ich ustanawiać czy interpretować
                                                  • asiaiwona_1 ib_k 06.07.09, 15:07
                                                    ib_k napisała:
                                                    >
                                                    > nie, nie masz takiego prawa! dopóki nie będzie na froncie napisane
                                                    że nie wolno
                                                    > nazywać magielek kurwamii sukami! jesteś tylko i wyłącznie naszą
                                                    (forumowiczek
                                                    > piszących, czytających) ręką do wycinania, jeżeli nie są
                                                    określone wyraźnie
                                                    >
                                                    zasady, nie masz prawa sama ich ustanawiać czy interpretować

Ostatnio strasznie się do mnie przypierdalasz i ogólnie czepiasz.
                                                    Tak naprawdę nie ty mi będziesz mówiła jakie mam prawa a jakich nie
                                                    mam. Jeśli nie podoba ci się mój "sposób moderowania" zgłoś wyżej
                                                    postulat o usunięcie. Płakać nie będę.
                                                  • myga Re: myga 06.07.09, 14:46
                                                    asiaiwona_1 napisała:

> jeszcze. Magielka y (ta "poszkodowana") może zlać to cienkim
                                                    > przerywanym. Ale ja jako moderatorka mam prawo uznać to za wulgarne
                                                    > wyzywanie i mogę post usunąć.
                                                    _________
                                                    I o to mi chodzi. Skoro na poczatku byla zasada, ze nie usuwamy postow, zadnych,
                                                    a teraz jednak zasady sa zmieniane, proponuje to, co juz napisalam, wyznaczyc
                                                    nowe zasady. Tu i teraz. Jakie posty beda usuwane. I tego sie trzymac. Opracowac
                                                    bardzo dokladnie owe zasady usuwania postow (jezeli juz musi byc usuwanie, rzecz
                                                    jasna, ja sie sklaniam jednak ku temu, aby pozostalo wszystko po staremu, czyli
                                                    nie usuwanie) i trzymac sie tych zasad. Zadne widzimisie i osobiste rozgrywki.
                                                  • tabakierka2 Re: myga 07.07.09, 07:25
                                                    myga napisała:

_________
                                                    > I o to mi chodzi. Skoro na poczatku byla zasada, ze nie usuwamy
                                                    postow, zadnych
                                                    > ,
                                                    > a teraz jednak zasady sa zmieniane, proponuje to, co juz
                                                    napisalam, wyznaczyc
                                                    > nowe zasady. Tu i teraz. Jakie posty beda usuwane. I tego sie
                                                    trzymac. Opracowa
                                                    > c
                                                    > bardzo dokladnie owe zasady usuwania postow (jezeli juz musi byc
                                                    usuwanie, rzec
                                                    > z
                                                    > jasna,

popieram!!!

Nie jesteśmy skamienialiną - możemy w razie potrzeby wprowadzić nowe
                                                    zasady i 'ulepszyć' magiel. Proponuję głosowanie w nowym wątku.
                                                  • dlania Re: myga 07.07.09, 07:36
                                                    Nie sądze, żeby takie głosowanie cois dało. Popatrz w tym watku - prawie tyle
                                                    samo osób jest za wywalaniem typów dzwonopodobnych, co przeciw wywalaniu
                                                    czegokolwiek. Zawsze ktos bedzie niezadowolony i obrażony.
                                                    Można prosić magielki o pomoc w konkretnych przypadkach - tak bywało do tej pory.
                                                    A zasady to gupota - niezapominajmy, że to one sa dla ludzi, a nie odwrotnie.
                                                  • bernimy Re: tabakierka2 no nie do końca 06.07.09, 11:43
                                                    "Jak wchodzisz do jakiejś paczki i zaczynasz zmieniać zasady w niej
                                                    panujące, to szybko zostajesz z paczki wyrzucona. Tu jest tak samo.
                                                    Jednym wolno więcej, innym mniej. Dopóki się nie zintegrujesz z
                                                    grupą. Takie jest życie. Również to wirtualne."

bo
                                                    jeżeli już "ta przysłowiowa" Deela, weszłaby i przy np. pytaniu o
                                                    biust napisała "ale ahyda z ciebie" do jakiejkolwiek forumki, to tak
                                                    samo bym zareagowała ja na Dzwona!!!
                                                  • asiaiwona_1 Re: tabakierka2 no nie do końca 06.07.09, 11:47
                                                    bernimy napisała:

>
                                                    >
                                                    > bo
                                                    > jeżeli już "ta przysłowiowa" Deela, weszłaby i przy np. pytaniu o
                                                    > biust napisała "ale ahyda z ciebie" do jakiejkolwiek forumki, to
                                                    tak
                                                    > samo bym zareagowała ja na Dzwona!!!
                                                    >

A ja się zgadzama z tabaką. Co innego gdy ktoś zupłełnie obcy powie
                                                    mi, że mam ohydny biust, a co innego gdy ktoś znajomy. Bo znajomy
                                                    powie ci szczerze i z nadzieją, że coś zmienisz by lepiej wyglądać.
                                                    A obcy możę tak powiedzieć tylko po to by sprawić ci przykrość i
                                                    dokopać.
                                                  • bernimy Re: tabakierka2 no nie do końca 06.07.09, 11:50
                                                    Asia, weź i zmień biust?! No co Ty???

Uprzedzam, którakolwiek mi napisze, że mam ohydny biust (nie dam
                                                    fotosa tongue_out) też "pięknie inaczej" odpiszę a na znaną się obrażę,
                                                    zresztą już kiedyś uprzedzałam. Nie będę patrzyła na to, czy znana
                                                    czy nie znana tongue_out
                                                  • asiaiwona_1 SŁUCHAJTA 06.07.09, 11:54
                                                    Moderatorki decydują czy coś w ich mniemaniu jest obraźliwe,
                                                    wulgarne, itp). Ew. czekamy na wnioski osób pokrzywdzonych. Jak
                                                    się komuś nie podoba niech założy własne forum i tam będą same
                                                    decydowały na jakich zasadach ono działa. Ile razy trzeba jeszcze
                                                    napisać, że NIE MA OBOWIĄZKU UCZESTNICZENIA??? Jak się komuś deela
                                                    nie podoba to też może odejść. Nie obrazimy się.
                                                  • myga Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 13:11
                                                    asiaiwona_1 napisała:

> Moderatorki decydują czy coś w ich mniemaniu jest obraźliwe,
                                                    > wulgarne, itp).
                                                    _________
                                                    A to juz przerabialismy na ematce. Czajka tak wlasnie usuwala. Na "jej
                                                    mniemanie". Chyba niezbyt sie orientujesz na czym polega moderowanie. Nie na
                                                    twoim mniemaniu, tylko na bezstronnym pilnowaniu lamania netykiety. Czy lubisz
                                                    forumke, czy nie lubisz, czy jest nowa, czy stara itd. Traktujesz je jednakowo.
                                                    To po pierwsze. Po drugie pierwsza zasada forum bylo nieusuwanie watkow.
                                                    Zadnych. Dlatego tak duzo osob tutaj przyszlo.
                                                    Moze juz zapomnialas, kiedy i w jakich okolicznosciach to foro powstalo? Ja
                                                    pamietam.

> Jak się komuś nie podoba niech założy własne forum i tam będą same
                                                    > decydowały na jakich zasadach ono działa.

>Ile razy trzeba jeszcze napisać, że NIE MA OBOWIĄZKU UCZESTNICZENIA??? Jak się
                                                    komuś deela
                                                    > nie podoba to też może odejść. Nie obrazimy się.
                                                    to nie obchodzi. Milego forumowania, za jakis czas zostanie tutaj garstka osob i
                                                    forum, niegdys tak dynamiczne wlasni ze wzgledu na pierwotne zasady, zdechnie
                                                    smiercia naturalna, bo ile mozna bedzie sobie slodzic i uwazac, aby sie deeli i
                                                    dlani oraz tobie sie nie narazic? Nuda, panie.
                                                  • guderianka Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 13:16
                                                    Myga- zgadzam się i o tym też pisałam. Czasami sodówka do głowy
                                                    uderza gdy jest nadmiar władzy. Moderator nie może oceniac
                                                    subiektywnie ale obiektywnie. Respektować zasady a nie je łamać,
                                                    bądź też przymykać oko dla pewnych wyjątków
                                                    Stwierdzenie "nie ma obowiązku uczestniczenia"i powoływanie się na
                                                    nie jest nie fair. Forum prywatne nie powinno być prywatnym
                                                    folwarkiem ZWŁASZCZA jeśli są na nim ZASADY.
                                                  • dlania Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 14:44
                                                    Guderianka, ty tez uważasz jak ib_k, że mi władza na mój słaby umysł
                                                    zaszkodzila? Kurwa. Moge na palcach jednej ręki wyliczyć osoby, których posty
                                                    usuwalam na tym forum, i nigdy nie była to reakcja na obrażanie mojej osoby czy
                                                    inny rodzaj samowładztwa, tylko na nadmierne chamstwo. Najczęściej zresztą
                                                    pytałam magielki czy czatownice o zdanie. Kozy własną piersia broniłam przed
                                                    zbanowaniem(wink).
                                                    Ide sie powiesić.
                                                  • guderianka Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 15:00
                                                    Etam wieszac sie wink Napij sie wink

Każdemu moderatorowi sodówka uderza. To taka przypadłość jak
                                                    hipochondria u studentów medycyny z I pierwszego roku. Tylko jedni
                                                    wychodzą z tego szybciej a inni póxniej a jeszcze inni nie wychodza
                                                    Ja nie wiem jakim jesteś moderatorem bo za rzadko tu bywam. Ale
                                                    lubię respektowanie zasad. A nie wybiórcze ich traktowanie.
                                                    Bo w końcu obowiązuje netykieta czy nie? A może tylko jej niektóre
                                                    punkty?
                                                  • ib_k Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 15:04
                                                    Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie a więc i na Forum Gazeta.pl.
                                                    Jak pisać:
                                                    Pisz zwięźle i na temat.
                                                    Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki.
                                                    Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
                                                    Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
                                                    Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.
                                                    Czego unikać:
                                                    Nie przeklinaj.
                                                    Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                                                    Nie podszywaj się pod innych.
                                                    Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora.
                                                    Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
                                                    Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                                                    Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem.
                                                    Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_
                                                    Poza tym:
                                                    Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
                                                    Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako smile a "z przymrużeniem oka" jako wink
                                                    Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
                                                    Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat.
                                                    Jeśli w sygnaturce znajduje się obrazek, nie powinien być większy niż orientacyjna wysokość 4 linii tekstu.
                                                    Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe.
                                                    Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś początkujący!

żeby nie trzeba było szukać, jak myślisz guderianka ile z tych zasad jest respektowanych na maglu?
                                                  • guderianka Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 15:10
                                                    znam Netykietę bo moderuję dwa fora prywatne i jedno społeczne wink

Dlatego tak "zażarcie"bronię tego usuwania postów. Nie dlatego, że
                                                    łamią netykietę ale dlatego że netykieta tu nie istnieje powołują
                                                    się na nią władze wtedy gdy chca wink
                                                  • ib_k guderianka napisała: 06.07.09, 15:13
                                                    > Dlatego tak "zażarcie"bronię tego usuwania postów. Nie dlatego, że
                                                    > łamią netykietę ale dlatego że netykieta tu nie istnieje powołują
                                                    > się na nią władze wtedy gdy chca wink

o toto, dlatego uważam że władza (lub hormony) co poniektórym na dekiel wali, smutne, no ale jak nam się nie podoba to przecież zawsze możemy zabrać swoje łopatki i sobie pójść, nikt nas tu na siłę nie trzyma
                                                  • bernimy jeden punkt 06.07.09, 15:14
                                                    "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców."

a mi właśnie tylko o to chodzi!
                                                  • asiaiwona_1 Re: jeden punkt 06.07.09, 15:15
                                                    bernimy napisała:

> "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców."
                                                    >
                                                    > a mi właśnie tylko o to chodzi!
                                                    >

I mi też.
                                                  • doral2 Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 15:32
                                                    no cóż, moderator tez człowiek i może się czasem pomylić.
                                                    posty dzwona zostaną przywrócone, by pozostały dla potomności.
                                                    amen.

ps. oczywiście jak tylko znajdę chwile i je odszukam.
                                                  • guderianka Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 17:43
                                                    jasne że człowiek
                                                    no i jako człowiek uczy się na błędach wink
                                                  • dlania Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 18:00
                                                    guderianka napisała:

> jasne że człowiek
                                                    > no i jako człowiek uczy się na błędach wink

Że niby mła? O tak, ucze sie - niech no zobacze jeszcze raz watek: "Dlaczego
                                                    moderacja nie usuneła jeszcze tego i tego posta!?" Chrzanie to - podłośc ludzka
                                                    nie zna granic!wink - od dzis moje modelowanie polega na opierdalaniu sięwink
                                                  • tabakierka2 Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 13:18
                                                    myga napisała:

> ___________
                                                    > Doskonale. Nic nie mam do deeli, ale takie postawienie sprawy wg
                                                    mnie jest mocn
                                                    > o
                                                    > nie w porzadku. Wiec odchodze. Dziwie sie troche, co prawda, bo na
                                                    ogol fora
                                                    > prywatne dbaja o to, aby jednak uczestnicy nie odchodzili, ale w
                                                    sumie nic mnie
                                                    > to nie obchodzi.

Nie ilość się liczy, a jakość.
                                                    Forum całkiem dobrze prosperowało na poczatku, pomimo, że było nas
                                                    niewiele.

Milego forumowania, za jakis czas zostanie tutaj garstka osob
                                                    > i
                                                    > forum, niegdys tak dynamiczne wlasni ze wzgledu na pierwotne
                                                    zasady, zdechnie
                                                    > smiercia naturalna, bo ile mozna bedzie sobie slodzic i uwazac,
                                                    aby sie deeli i
                                                    > dlani oraz tobie sie nie narazic? Nuda, panie.

Może umrze, a może nie.
                                                    Kto wie.
                                                    To forum powstało też jako alternatywa do ematki, gdzie kobity
                                                    targają sie za włosyuncertain i obrażają się. Tego przede wszystkim miało
                                                    nie być! Chciałyśmy gadać o wszystkim bez obaw, że zaraz nas wytną,
                                                    czy wyśmieją, albo dopiszą 'ale jesteś głupia'tongue_out
                                                  • myga Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 13:24
                                                    tabakierka2 napisała:

> To forum powstało też jako alternatywa do ematki, gdzie kobity
                                                    > targają sie za włosyuncertain i obrażają się.
                                                    ________
                                                    Nie, kochana. Owszem, jako alternatywa do ematki, ale z powodow moderowania, a
                                                    nie obrazania sie forumek. Zreszta, wroc do zrodel, do pierwszych postow.
                                                    Pierwsze np moje posty to bylo branie sie za lby z olinka. I jakos zadnej z nas
                                                    to nie zaszkodzilo.I nie tylko my z olinka. Na poczatku wlasnie nie bylo
                                                    towarzystwa wzajemnej adoracji, bylysmy wszystkie rowne i przez to autentyczne.
                                                    I jakos zadnej z nas to nie zaszkodzilo. Cos z pamiecia nietego, tabakierko?
                                                  • tabakierka2 Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 13:32
                                                    myga napisała:

> Cos z pamiecia nietego, tabakierko?
                                                    >

zdecydowanie nie pamiętam.
                                                    A ja tu wtedy byłam?suspicious
                                                  • bernimy MYGA 06.07.09, 13:42
                                                    Naprawdę nie przeszkadza Ci, że ktoś włazi do wątku tylko po to, aby
                                                    dać chamski ogólny komentarz w stylu jak już wyżej kilkakrotnie był
                                                    cytowany??? Zazwyczaj jednym krótkim zdaniem. Jest to wartościowe?

P.S. Nie odchodź z powodu innego zdania na temat usuwania lub nie!
                                                  • myga Re: MYGA 06.07.09, 14:11
                                                    bernimy napisała:

> Naprawdę nie przeszkadza Ci, że ktoś włazi do wątku tylko po to, aby
                                                    > dać chamski ogólny komentarz w stylu jak już wyżej kilkakrotnie był
                                                    > cytowany??? Zazwyczaj jednym krótkim zdaniem. Jest to wartościowe?
                                                    osoby. Przerabialysmy juz tutaj duzo podobnych osob, z jednorazowymi nickami, i
                                                    jakos nie bylo wielkiego trzesienia forum. Nie czytalam tej osoby, przyznam, ale
                                                    dla mnie wazne bylo na tym forum, ze watki nie sa usuwane. Poza tym bardzo latwo
                                                    utracic te cienka granice, bo cos, co dla jednego jest chamskie, dla drugiego
                                                    moze byc li tylko dosadnym wyrazeniem wlasnego zdania. I tego sie trzymajmy.
                                                    Skoro sie nie usuwa, to sie nie usuwa. Jezeli maja byc usuwane, to musza byc tu
                                                    i teraz wypracowane czytelne zasady takiego usuwania, a nie na widzimisie
                                                    moderatorek. Poza tym tak jak ktos juz wczesniej napisal, taka osoba swoimi
                                                    postami pokazuje swoja wartosc. Co do obrazania innych, to czy taka osoba jest w
                                                    stanie ciebie obrazic? Nie. To my sami decydujemy o tym, kto jest w stanie nas
                                                    dotknac, komu pozwolimy decydowac o naszych emocjach. Mnie by np taka mama
                                                    dzwoniaca nie byla w stanie dotknac, poza tym wszyscy wiemy, ze nie karmiac
                                                    trolla pozwalamy mu szybko zdechnac. Czyli kompletny ignor na takiego rodzaju
                                                    posty jest najlepszym wyjsciem.
                                                  • dlania Re: MYGA 06.07.09, 14:49
                                                    Myga, dinozaurze maglowy, weź nie rób szopkiwink
                                                    Nie wiem gdzie jest ten watek, gdzie sie liczylysmy na poczatku, też go nie moge
                                                    znaleźć.
                                                  • mariolka55 Re: MYGA 06.07.09, 14:50
                                                    dlania napisała:

> Myga, dinozaurze maglowy, weź nie rób szopkiwink
                                                    > Nie wiem gdzie jest ten watek, gdzie sie liczylysmy na poczatku, też go nie mog
                                                    > e
                                                    > znaleźć.

ja tez go szukałam bez skutku.
                                                  • asiaiwona_1 Re: MYGA 06.07.09, 15:39
                                                    dlania napisała:

> Nie wiem gdzie jest ten watek, gdzie sie liczylysmy na poczatku,
                                                    też go nie mog
                                                    > e
                                                    > znaleźć.

o ten wątek wam chodzi?
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,88104,93233231,93233231.html?v=2&f=88104&w=93233231&a=93233231&wv.x=0
                                                  • mariolka55 Re: MYGA 06.07.09, 15:42
                                                    > o ten wątek wam chodzi?
                                                    >
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,88104,93233231,93233231.html?v=2&f=88104&w=93233231&a=93233231&wv.x=0
                                                    >

nie o ten
                                                    watek miał tytul "pierwsza w maglu" chyba
                                                  • dlania Re: MYGA 06.07.09, 15:43
                                                    nie, nie ten;-( tamten byl w stylu: Pierwsza!, druga!, trzecia!wink
                                                  • mariolka55 o mam 06.07.09, 15:44
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=88104&w=91889907&a=93613824
                                                  • mariolka55 przypomniałam sobie prawidłowy tytuł :)))) n/t 06.07.09, 15:45

• dlania O tak 06.07.09, 18:01
                                                    To był pierwszy watek maglowywink))
                                                    Drugi był chyba o lipcowej.wink))/
                                                  • myga Re: o mam 06.07.09, 19:25
                                                    dokladnie ten!
                                                  • myga Re: MYGA 06.07.09, 19:21
                                                    Nie, o pierwszy watek na emaglu. Kiedy sie odliczamy.
                                                  • nutka07 Re: SŁUCHAJTA 06.07.09, 22:55
                                                    Tabakierko to forum powstalo w innych okolicznosciach i pomysl byl inny.
                                                  • mama-dzwoni do asiaiwona_1 06.07.09, 22:01
                                                    Ile razy trzeba jeszcze
                                                    > napisać, że NIE MA OBOWIĄZKU UCZESTNICZENIA???

Nie mów tak, Ty nie tworzysz forum, ba! Nie Tworzą je nawet Twoje trzy ulubione
                                                    koleżanki razem wzięte. Forum tworzy duża grupa ludzi. To dzięki nim forum
                                                    istnieje, to dzięki nim forum się rozwija, przeżywa wzloty i upadki. Forum to
                                                    ludzie, nie Ty jedna.
                                                    To tak jakbyś otworzyła sklep spożywczy, wyceniła bardzo drogo towar a kiedy
                                                    klient zwróciłby Ci uwagę, że masz zawyżone ceny, ofukała byś się na niego i
                                                    powiedziała "nie ma obowiązku kupowania" , "jak się nie podoba -nie kupować, nie
                                                    obrazisz się!". Dzięki klientom będziesz istnieć, zarabiać, żyć. Przecież forum
                                                    to twoje życie, może drugie ale życie.
                                                    szanuj forumowicza swego bo możesz mieć gorszego

• asiaiwona_1 Re: do asiaiwona_1 07.07.09, 08:17
                                                    mama-dzwoni napisał:

> > Nie mów tak, Ty nie tworzysz forum, ba! Nie Tworzą je nawet
                                                    Twoje trzy ulubione
                                                    > koleżanki razem wzięte.

Nieśmiało zaznaczę, że mam trochę więcej niż 3 koleżanki. A ty o
                                                    których piszesz???
                                                  • tabakierka2 Re: tabakierka2 no nie do końca 06.07.09, 11:50
                                                    bernimy napisała:

> bo
                                                    > jeżeli już "ta przysłowiowa" Deela, weszłaby i przy np. pytaniu o
                                                    > biust napisała "ale ahyda z ciebie" do jakiejkolwiek forumki, to
                                                    tak
                                                    > samo bym zareagowała ja na Dzwona!!!
                                                    >

Ja również!
                                                    Pomimo mojej sympatii do niej, pewnie bym jej zwróciła uwagę.
                                                    natomiast wypowiedzi dzwona uważam za mega żenujące, poniżej
                                                    wszelkiego poziomu, puste i nic nie wnoszące do dyskusji poza
                                                    niepotrzebnymi negatywnymi emocjami, czego nie powiem o
                                                    wypowiedziach deeli.
                                                  • bernimy P.S. 06.07.09, 11:53
                                                    ciekawe czy Deela zauważy jak Ją tu za przykład mamy tongue_outbig_grintongue_out
                                                  • nutka07 Tabakierko pytanie do Ciebie mam... 06.07.09, 22:32
                                                    tabakierka2 napisała:

> Jak wchodzisz do jakiejś paczki i zaczynasz zmieniać zasady w niej
                                                    > panujące, to szybko zostajesz z paczki wyrzucona. Tu jest tak samo.
                                                    > Jednym wolno więcej, innym mniej. Dopóki się nie zintegrujesz z
                                                    > grupą. Takie jest życie. Również to wirtualne.

Do ktorej grupy Ty nalezysz?
                                                  • tabakierka2 Re: Tabakierko pytanie do Ciebie mam... 07.07.09, 08:27
                                                    nutka07 napisała:

>
                                                    > Do ktorej grupy Ty nalezysz?
                                                    >
                                                    >

Chyba oficjalnego podziału nie masmile
                                                    ale są osoby, z którymi lepiej się rozumiem i częściej gadam.wink
                                                    Jak w życiu.
                                                  • bernimy Re: Tabakierko pytanie do Ciebie mam... 07.07.09, 08:29
                                                    "Chyba oficjalnego podziału nie ma
                                                    ale są osoby, z którymi lepiej się rozumiem i częściej gadam.
                                                    Jak w życiu."

i jak wszystkie!!! Za wyjątkiem dzwona tongue_out Ale sobie nicków natworzy
                                                    i będzie lubiana suspicious
                                              • bernimy ib_k 06.07.09, 11:23
                                                Jedna tylko maleńka różnica, ten o "artystce" jest o kimś nie z
                                                forum, a dzwon dopieprza konkretnej forumce (naprawdę wszystko jedno
                                                znanej czy nie znanej) w 100% osobowo.

Zalinkowany o artystce, to właśnie typowy wątek do wyrażania swojej
                                                opini, jedna napisze "obrzydliwe" druga napisze "jestem pełna
                                                podziwu" i ok, każda ma swoje zdanie.

Co do szkieletorów, nie jestem nim, ale gdybym wyglądała jak ta
                                                artystka, nie wystawiłabym swych "wdzięków" tak na pożarcie, bo
                                                liczyłabym się z tym, że dla innych jest niesmaczne oglądać moje
                                                zalane uda! Ale to, że ja napiszę bleeeeee, to Ją to nie zrani.
                                                Natomiast, gdy któraś forumka zapyta o swój wygląd, to nie napiszę
                                                Jej, ale jesteś bleeeeeeeeeeeeeeee, bo Jej to może sprawić
                                                przykrość.
                                          • asiaiwona_1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:18
                                            ib_k - ty nie widzisz różnicy w zdaniu "ukradli mi kurwa samochód" i
                                            "ale ty jesteś kurwa głupia suka pierdolona"????

ps. przepraszam za tyle wulgaryzmów w jednym poście...
                                      • mama-dzwoni do grubej berty 06.07.09, 20:39
                                        bernimy napisała:

teksty dzowna w każdym wątku są chamskie i doładowujące,
                                        > tylko! Nic nie wnoszą!

tak, tak tobie odpowiadają wątki 'na poziomie' , w których jest intelektualny
                                        wykwit, patos i pełna kultura. W takich najchętniej się udzielasz i takie
                                        wiele wnoszą
                                        oto przykład:

forum.gazeta.pl/forum/w,88104,97514802,97514802,KKUURRWWAA_zajebalabym.html
                                        • asiaiwona_1 mamo przydzwoniona 06.07.09, 21:03
                                          o co ci chodzi z postem bern? Ciebie ubawil watek deeli o pobiciu
                                          dziecka?
                                          • mama-dzwoni Re: mamo przydzwoniona 06.07.09, 22:16
                                            asiaiwona_1 napisała:

> o co ci chodzi z postem bern? Ciebie ubawil watek deeli o pobiciu
                                            > dziecka?

uważaj bo się zapowietrzysz, nie czytałam nawet wklejonego linku. NIe mam czasu
                                            na pierdoły. "zainteresował" mnie sam tytuł wątku i pierwsze jego zdanie, na
                                            resztę nie miałam już ochoty wchodzić. Był tak niesamowicie 'zachęcający'
                                            epitetami do wdrożenia się w lekturę, że wymiękłam na wstępie.
                                            Ile gruba berta płaci Ci jako adwokatowi?
                                            • bernimy Re: mamo przydzwoniona 06.07.09, 22:25
                                              "nie czytałam nawet wklejonego linku"
                                              no i z czym do ludzi dzwońcu?
                                        • bernimy do pryszczatego dzwońca :-) 06.07.09, 21:43
                                          to naprawdę nie moja wina! Jesteś jaka jesteś, taka sie urodziłaś,
                                          życie dokopało i taka będziesz big_grin

A co Cię "grubasie pryszczaty" interesuje w który wątek ja wchodzę?
                                          Żałosna jesteś, ale to juz było i nie wróci więcej..... a nie nie,
                                          Ty wrócisz tongue_out

P.S. z tą gruba bertą to trafiłaś tongue_out, drugi raz sie dziś tak
                                          zaśmiałam do kompka.
                                          A, i nie zaśmiecaj sobie główki tym, co ja czytam, po co ma sie
                                          spalić ta jedna komórka big_grin
                                          • mariolka55 a po co jej odpowiadacie? 06.07.09, 21:46
                                            ignor to sie znudzi szybko.
                                            • bernimy Re: a po co jej odpowiadacie? 06.07.09, 21:49
                                              Bo mnie tym razem szczerze rozbawiła tą grubą bertą i tym
                                              przeżywaniem co ja czytam. Raju, aż tak mnie śledzi i przeżywa tongue_out
                                          • mama-dzwoni do grubej berty epizod II 06.07.09, 22:10
                                            > P.S. z tą gruba bertą to trafiłaś tongue_out, drugi raz sie dziś tak
                                            > zaśmiałam do kompka.

cieszę się, że w Twoim marnym życiu mogłam cię choć trochę rozbawić.
                                            Wiesz ,z tym dosrywaniem to jesteś cienka jak gumka w majtkach, w ruskich
                                            majtkach na dodatek.
                                            Musisz się jeszcze trochę wyrobić (jak majtki w kroku) by mnie zaskoczyć, na
                                            razie zgodnie z moimi przypuszczeniami prezentujesz intelektualny poziom 5-
                                            latki,która gada byle by gadać.
                                            Słabe to to ale czekam, wciąż czekam/
                                            • bernimy luzik dzwońcu, luzik 06.07.09, 22:14
                                              big_grin
                                              • mama-dzwoni Re: luzik gruba berto, luzik 06.07.09, 22:22
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,88104,97489343,97518986,jeden_punkt.html
                                                to chyba mieszasz w zeznaniach...
                                                • bernimy ale ty dzwońcu swoimi chamskimi 06.07.09, 22:27
                                                  wpisami do każdego wątku sama sie wykreśliłaś z listy big_grin Jesteś po
                                                  za tongue_out
                                                  Znasz cosik takiego: Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie? No więc luzik, bo
                                                  sie spocisz!
                                  • tabakierka2 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:05
                                    ib_k napisała:

> no widzisz tabaka, widocznie każdy ma inny poziom oceny chamstwa,
                                    dla mnie o wi
                                    > ele bardzie∆ chamskie i nic nie wnoszące teksty to np taki

Deela nie wyzywa nikogo od ku*w i to jest ta różnica.
                                    Wkurzają mnie posty, które powstają tylko po to, zeby kogoś
                                    ośmieszyć, obrazić lub sprowokować, a deela ma taki styl wypowiedzi,
                                    znany nam wszystkim nie od dziś i jak widać akceptowany, ale jak już
                                    któraś napisała stare forumki mają zwykle nieco inne prawa niż
                                    nowalijki - jak w życiu. Starym przyjaciołom wybacza się więcej, a
                                    nowi muszą się trochę bardziej postarać.
                                    Mnie wkurzają personalne ataki - nadużywanie przekleństw razi mnie,
                                    ale nie obraża.

> i tym podobne, czyli nadużywające słów uważanych powszechnie za
                                    wulgarne, niż t
                                    > zw. trolujące o ile są napisane są poprawną polszczyzną bez
                                    chujów, pizd, cip,
                                    > pierdolenia itp
                                    >

Ale są atakujące personalnie, a tego nie lubię.

> ale że to moje zdanie, nie każdy musi się z tym godzić, czy jednak
                                    należy moje
                                    > opinie wymazywać?

Nie uważam, żeby trzeba było je wymazywać.
                                    Jak narazie nikogo nie obrażaszwink
                                    moim zdaniem.
                      • iskierka40 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 00:42
                        dlania napisała:

> Babowa, może ty przeczytałas z 5-10 postów tego dzwona, ja - z
                        racji pełnionych
                        > społecznie obowiązkówwink - około 50. I wiekszośc jej wypowiedzi
                        jest po prostu
                        > ohydna i odrażająca, taka czysta wredota i dopierdalanie.

ale to twoje zdanie...
                        • mathiola MOJE TEŻ n/t 06.07.09, 22:06

• mearuless noszsz kurfa!!! 05.07.09, 21:12

a wewnetrzny glos mi podpowiadal zeby do matki nie jechac, bo mnie cos tutaj
                    ominie!!!
                    ale ja to taka gupia od urodzeniasad
                  • ceres9 dajta spokoj,co?:( 05.07.09, 21:13
                  • ib_k Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:13
                    zawsze uważałam, że nadmiar władzy słabym umysłą szkodzi, szkoda że dałaś taką plamęsad
                    • ceres9 w takim razie 05.07.09, 21:21
                      ode mnie 3 razy nie
                      nieladnie tak nasylac na kogos
                      dlania,tnij wsio jak leci;]
                  • amoreska Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 21:21
                    Zasadniczo na maglu wątków nie usuwa się BEZ POWODU, jedynie w przypadku
                    ewidentnego łamania netykiety. A celowe trollowanie polegające na personalnym
                    obrażaniu kolejnych osób łamaniem netykiety moim zdaniem jest. Ale to moim zdaniem.
                    • guderianka Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 09:00
                      > Zasadniczo na maglu wątków nie usuwa się BEZ POWODU, jedynie w
                      przypadku
                      > ewidentnego łamania netykiety.

Że co ?
                      A wszystkie inne wulgaryzmy to niby nie jest łamanie netykiety ?
                      Prawo Kalego jak dla mnie i tyle.
                      Moderator nie ma kierowac się SWOIMI OBIEKTYWNYMI osądami ale
                      zasadami obowiązującymi WSZYSTKICH. I albo cięte jest wszystko albo
                      nic. Nie podoba mi się wybiórczość
    • mearuless jesli mozna cos dodac... 05.07.09, 21:46
      to pragne napisac kilka slow.
      nie bronie nikogo, ale uwazam tak:
      my magielki slubowwalysmy ze tu na emaglu nie bedziemy usuwaly watkow, ze
      stworzymy forum na ktorym kazdy bedzie mogl powiedziec co mysli w sposob ktory
      mu najbardziej odpowiada! bedzie calkowita wolnosc slowa, tematow i dowolny
      sposob wyslawiania.

ale!! co innego jest odmienny poglad a co innego jawne trolowanie, i wpisy nic
      nie wnoszace merytorycznego ino tylko obrazliwe tresci i chamskie docinki.

MY MAGIELKI MAMY BYC TOLERANCYJNE DLA INNYCH POGLADOW ALE POWINNYSMY BYC
      BEZWZGLEDNE DLA TROLLI!!!
      POWINNYSMY POKAZAC ZE SZANUJEMY LUDZI O ODMIENNYM ZDANIU -NAWET TAKIM OD KTOREGO
      NAM MDŁOsmile- NATOMIAST BOLESNYM KOPNIAKIEM WYPIERDALAMY TROLIKI WYSZYDZAJACE I
      OBRAZAJACE NAS!!!

dziekujesmile
    • bernimy popieram Dlanię 05.07.09, 21:54
      "Mnie by tam było przykro, jakbym była poczatkująca forumowica.
      Nauka zlewania troche trwa"

Wypowiedzi/poglady dzwona nie tyle są odmienne czy
      kontrowersyjne, ile chamskie i dopieprzające dla samego
      dopieprzenia!!! Nie wniosła nic nowego do żadnego wątku. Tylko
      prowokuje!
    • exotique Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 22:02
      ja dzwona bym wyjebala. bo robi syf. w dupie byla, gowno widziala a dopierdala
      po watkach i robi szambo.

wielepek co nic nie wie.
      • mama-dzwoni Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 22:10
        exotique napisała:

> po watkach i robi szambo.

szambo to tu jest od początku i bez moich wypowiedzi.
        • agusia79-dwa Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 05.07.09, 23:49
          ja bym wywaliła
    • minerallna Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 00:30
      Wszystko jest jasne, a usuwanie wątków zbędne.
      I wręcz nie potrzebne.
      Jak jatka to jatka.
      Może niektóre emamy w emaglu znalazły azyl bez krytyki?
      --
      https://supergify.pl/images/stories/impreza/tany/ballo011.gif
    • liwilla1 Re: trudna sprawa 06.07.09, 08:16
      z jednej strony mierzi mnie niezmiernie dowalanie innym dla samego dowalania, z
      drugiej jednak odnajduję w części postow dzwona ziarno prawdy. faktycznie
      jesteśmy trochę niesprawiedliwe, tolerujemy krytyczne i nierzadko balansujące na
      krawędzi dobrego wychowania wypowiedzi znanych nicków, a oburzamy się na
      panoszenie się nicków nowych. i piszę to mając również na myśli moją własną
      percepcję - łatwiej mi "wybaczyc" bezczelnośc znanym już forumkom.
      ciężka to sprawa do osądzenia, myślę jednak, że wybitnie chamskie i wulgarne
      wypowiedzi powinny być usuwane na prośbę ewentualnych ich ofiar. dla mnie jeśli
      ktoś wyzywa kogoś, to daje opinię nie o tej osobie, lecz o sobie.
      • zales239 Re: trudna sprawa 06.07.09, 09:41
        Podpisuję się pod liwillą obiema ręcamiwink
        • babowa Re: trudna sprawa 06.07.09, 13:46
          nie powinno byc zadnych cięć
          swiezynki forumowe niech sobie krzepna w swoim czasie i tyle, jak
          kiedys kazda z nas
          nic im nie bedzie jak którejs oddech sie zatrzyma z oburzenia,
          nauczy sie walczyc o swojetongue_out

i co z tego ze miałyby byc ciecia?
          w czym to pomoze wizerunkowi forum czy jego atmosferze?
          dopiero bedzie luz w obrazaniu i tp , ja sobie ulze, kogos zakurwie
          a i tak to wytna, wiec hulaj dusza
          i jedna przeczyta , inna nie i historia forumki jest elegancka,
          ogólny smród bedzie sie wokół niej unosił i tyle

ale gdy to co napisze zostanie, to moze jedna z druga sie zastanowi

i zreszta da sie wyczuc poziom forumki po jej kilku postach, czy
          warto z nia rozmawiac czy po prostu wzruszyc ramionami i tyle

i taki dzwoniec niech sobie tu wypisuje swoje olaboga , tylko nikt
          przy zdrowych zmysłach nie bedzie z nia rozmowy nawiazywał

zwróccie uwage na cose nasza, jak złagodniała
          dostało jej sie i zmieniła, moze chwilowo, nie wiadomo,sposób pisania

wiec moze i dzwon ochłonie?
          • mama-dzwoni Re: trudna sprawa 06.07.09, 21:08
            babowa napisała:

> i taki dzwoniec niech sobie tu wypisuje swoje olaboga , tylko nikt
            > przy zdrowych zmysłach nie bedzie z nia rozmowy nawiazywał
            > wiec moze i dzwon ochłonie?

Ale ja nie oczekuje konwersacji z waszej strony, wypowiadam woje zdanie na dany
            temat i lecę z następnym wątkiem. Dialog mogę prowadzić w realu tu jestem dla
            zabawy.
            Zastanawia mnie tylko jedno, jak ludzie rozmawiają z Tobą??? Przecież Ty nic nie
            masz mądrego do powiedzenia, niczym nie jesteś w stanie zabłysnąć i nic nie
            wnosisz
            pozytywnego, poza arogancją do nowych nicków i wyzwiskami. Pomyślę
            nad tym przez najbliższy weekend ...Nick babsko jakoś bardziej do
            Ciebie pasuje.
            P.S. i jestem "ochłonięta" jak Neasty z lodówki.
            • asiaiwona_1 Re: trudna sprawa 06.07.09, 21:12
              mama-dzwoni napisał:

> Pomyślę
              > nad tym przez najbliższy weekend ...

łał, babowa - przydzwoniona cały łikend ci poświęci big_grin Mam nadzieję,
              że zdajesz sobie sprawę jakie wyróżnienie cię spotkało??? big_grin
              • mama-dzwoni Re: trudna sprawa 06.07.09, 22:12
                asiaiwona_1 napisała:

> łał, babowa - przydzwoniona cały łikend ci poświęci big_grin Mam nadzieję,
                > że zdajesz sobie sprawę jakie wyróżnienie cię spotkało??? big_grin

Widzę, że słowo ironia nigdy się w Twojej mózgowinie nie obiło. Ale czegoż
                wymagać od ciężarnej ???
                • liwilla1 Re: trudna sprawa 06.07.09, 22:17
                  > Widzę, że słowo ironia nigdy się w Twojej mózgowinie nie obiło. Ale czegoż
                  > wymagać od ciężarnej ???

Aśka odpowiedziała ironią na ironię. Nie jesteś w ciąży, a jednak nie zrozumiałaś big_grin
                  • bernimy Re: trudna sprawa 06.07.09, 22:28
                    Aśka odpowiedziała ironią na ironię. Nie jesteś w ciąży, a jednak
                    nie zrozumiałaś

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • aga9001 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 14:39
      Generalnie jestem przeciwko usuwaniu postów z banalnej przyczyny NA
      POCZĄTKU POWIEDZIANO NIE USUWAMY. Więc tej wersji należy się
      trzymać. A kolejna kwestia - czasami wrzućcie na luz i nie
      ekcytujcie ( słowo twór mojej młodej tongue_out aż tak bardzo.
      Te co są nowe na froum niech nabiorą ogłady, niech sie przyzywczają.
      Każdy przechodził forumowe początki i różnie to bywalo - jak w życiu.

A to , że jednym forumkom sie wybacza pewne zachowania a innym nie
      to norma. Jak znam kogoś lepiej i dłuzej nawet wirtualnie to inaczej
      do tej osoby podchodzę.

Nie lubię jedej lub drugie, denerwuja mnie jej wypowiedzi - to
      ustawiam opcję i nie widzę jej postów. Jak w życiu nie wszytskich
      slucham big_grin

Nooo to se popisałam tongue_out
      • mariolka55 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 14:49
        jeszcze dodam ,ze bardzo mi sie nie podoba stwierdzenie "nie ma obowiązku
        uczestniczenia" jak sie nie podoba to wypad!

jestem tu od poczatku i raz mi sie tu podoba a raz nie
        ale chce uczesniczyć,co nie znaczy ze mam sie zgadzac ze wszystkimi niepisanymi
        zasadamisuspicious
      • dlania Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 14:53
        Te co są nowe na froum niech nabiorą ogłady,

Chyba pancerza, a nie ogładywink
    • demonii.larua Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 21:22
      Zawsze można dać bana takiemu co przychodzi i robi za duży syf :F
      • asiaiwona_1 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 21:25
        demonii.larua napisała:

> Zawsze można dać bana takiemu co przychodzi i robi za duży syf :F

I taki zawsze wraca, tyle, ze pod innym nickiem... Nie unikniemy
        tego.
        • doral2 Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 21:34
          no to już wiemy, że przydzwoniona to came back, więc po co poświęcać jej aż tyle
          postów?
          to tylko woda na jej młyn.
        • demonii.larua Re: usuwane posty -dlaczego i po co ? 06.07.09, 21:36
          > I taki zawsze wraca, tyle, ze pod innym nickiem... Nie unikniemy
          > tego.
          Ależ oczywiście, zatem banany rozdawać za każdym razem, albo ustawić bramkę
          wpustową, nie trzeba od razu zamykać smile
    • mathiola To teraz ja się wypowiem, jak mogę 06.07.09, 22:16
      Więc tak:
      1. nie czytałam wypowiedzi jeszcze bo nie miałam czasu
      2. strasznie dużo napisałyście
      3. Po co, skoro to wszystko jest takie proste...
      4. Już wiem na bank, że w momencie, kiedy dasz ludziom wolną wolę i wolny dostęp
      do jakiegoś forum, część zrobi sobie z tego fajne mieszkanko, część zaśmieci je
      głupawymi wypowiedziami nic - ale to kurde nic - nie wnoszącymi do życia, a
      kolejna część zaśmieci je gównem. Dla własnej niskiej intelektualnie frajdy, z
      braku pomysłu na fajniejsze spędzanie czasu, z braku możliwości na fajniejsze
      spędzanie czasu, z powodu własnych kompleksów... itd, nieważne w sumie. Ważne,
      że to gówno trzeba usuwać, bo inaczej zaczyna śmierdzieć.
      I wiecie co? Jak chcecie, to mnie usuńcie z pozycji modelatorki.
      Ale ja zdania nie zmienię. I uważam, że tam, gdzie więcej niż 3 osoby, porządki
      są niezbędne.
      Bo będzie śmierdzieć.
      Lubicie w takim gówienku - siedźcie sobie. Tylko mnie wyrzućcie, bo ja nie lubię
      i nie będę. Kurczowe trzymanie się zasady: NIE WYCINAĆ jest dla mnie martwym
      przepisem.
      Wycinać trza bo społeczeństwo mamy chore tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka