andziulec 28.07.09, 09:59 Chyba. Desperacko szukam formy dorobienia sobie w domu. Wymyśliłam kosmetyczkę. Tylko takie jest ich zatrzęsienie ostatnio, że nie wiem czy w ogóle się opłaca za to brać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Chyba zostanę kosmetyczką 28.07.09, 10:02 wydaje mi się, że jak będziesz dojeżdżała do klienta to będzie git. Tylko pewnie początek trudny, żeby sobie tych klientów zdobyć. No bo musisz ich przekonać, że powinni zatrudniać ciebie, a nie chodzić do "pani Krysi", do której chodzili od dawna. Ale powodzenia życzę. Odpowiedz Link
princy-mincy Re: Chyba zostanę kosmetyczką 28.07.09, 15:57 no to powodzenia zycze podziwiam, btw, ja nie moglabym pracowac przy cudzych stopach i paznokciach Odpowiedz Link
doral2 Re: Chyba zostanę kosmetyczką 28.07.09, 16:12 do mojej kosmetyczki latem czy zimą dostać się ciężko.. zamawiam termin na dwa tygodnie wcześniej, kurde. właśnie wczoraj miałam to szczęście zasiąść na jej fotelu i oddać w jej fachowe ręce swoje biedne stopy z wrastającym paznokciem, auć!! Odpowiedz Link
cura_domestica andziulec! 28.07.09, 16:39 Powiedz mi kobieto , zamierzasz zrobić kurs kosmetyczny czy np. modelowania paznokci lub podobny??? Odpowiedz Link
andziulec Cura 29.07.09, 08:57 kurs kosmetyczny. Najpierw pielęgnacja twarzy itepe później paznokcie robienie i zdobienie. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Cura 29.07.09, 11:43 Już odpowiadam , jak chcesz dorobić w domu to zrób sobie w pierwszej kolejności kurs manicure-pedicure i modelowania paznokci , w ten sposób będziesz mogła sama bez dużego nakładu finansowego dorobić (oczywiście wszystko zależy od ilości zainteresowanych pań w okolicy ) Kursu kosmetycznego nie polecam , po takim kursie (najczęściej trwającym 3 miesiące) pracy w salonie nie dostaniesz , niewiele się nauczysz . WQ domu raczej nie dorobisz bo na sam sprzęt musiałabyś wydać trochę kasy , że nie wspomnę o sanepidach itp. Wbrew pozorom praca kosmetyczki jest odpowiedzialną pracą , trzeba bardzo uważć , żeby ludziom krzywdy nie zrobić. Odpowiedz Link