Dodaj do ulubionych

kasy Wałbrzych

22.03.12, 23:17
Witam

Coś jest "bardzo nie tak". Kto tam pracuje, ten wie. Atmosfera, zgrzyty, pseudo dyscyplina, traktowanie kasjerek. 5ciu zastępców, z czego trzech na zmianie a dwie, trzy kasjerki, kolejki. Mam, mamy nadzieję, że dyrektor zauważy pewne rzeczy.

Pozdrawiam, spokojnej pracy mimo wszystko
Obserwuj wątek
    • murasame Re: kasy Wałbrzych 16.04.12, 18:55
      LOL
      Nie tylko u ciebie tak jest. W innych Castoramach to też norma, 3 kasy [w tym zwrotnica]na linii, 2 na peryferiach, kolejki pod punkt info, 3 zastępczynie i żadna dupska nie ruszy tylko radośnie sobie pierdolą o meblach kuchenny... a kolejka do kas rośnie...
      • pajacyk-0 Re: kasy Wałbrzych 27.04.12, 23:09
        w casto opole jest to samo,parę "kierowniczek"(oczywiście nie wszystkie-jest wyjątek...)na zmianie i siedzą...ale na szczęście kas mamy więcej na linii minimum 6 plus dwie peryferyjne ale i tak mamy kolejki.a może niektóre te "kierowniczki" do...
        • andrzej.77 Re: kasy Wałbrzych 02.05.12, 12:10
          ale to chyba dobrze że ruch macie smile gorzej jakby nikt do sklepu nie przychodził. Obroty wysokie to i premie powinny być niezłe wink
    • miszcz_zmiany Re: kasy Wałbrzych 16.04.12, 20:18
      Koledzy/koleżanki macie rację. Mimo, że nie pracuję na kasie to widzę wyraźnie co się dzieje na tym dziale. Jest dokładnie tak jak opisujecie. Mało tego, u nas osoba zarządzająca działem kas przegrała ostatnio w sądzie sprawę o mobbing i w najlepsze pracuje dalej. Nas to się straszy naganami za łamanie przepisów bhp, za złą obsługę a inni niedługo będą nas lać pałami i dalej będą śmiać się reszcie w twarze. Może powinien tym zainteresować się ktoś z Kingfishera jeżeli casto-klika kryje takie sytuacje?
      • kukukuryku Re: kasy Wałbrzych 24.04.12, 21:35
        wszystko wraca do człowieka. a specjalista rozłoży ręce.
        • kukukuryku Re: kasy Wałbrzych 25.04.12, 22:09
          zastanawiające jest jeszcze to...na działach zastępcy, kierownicy, kiedy trzeba, zakasają rękawy, pracują tak samo jak doradcy. na kasach, jak już wcześniej było wspomniane, żadna (no prawie żadna) nie weźmie kasetki, nie rozładuje kolejek, nie zmieni z ludzkiej życzliwośći dziewczyny na siku.

firma nie refunduje pampersów?
          • castoludmirek Re: kasy Wałbrzych 26.04.12, 22:32
            Po co maja sobie morale popsuc.
            Kiedys słuszałem jak jedna z zastepczyn powiedziała do kasjerki, gdy ta prosiła o drobne bo jej brakowało, ze jest teraz zajeta i nie moze podejsc...hmmmm a ma juz trzeci stopień i zapopmniała jak to było na kasie w Realu !!!!
            Jask sie chodzi po zwroty to sie widzi, jak pracuja kierowniczki, trzy na zmianie w niedziele
            w
            katorku albo wychodza do sejfu aby ich nikt nie widział i kawe pija.

Mam dziewczynę na kasie i z jej relacji wiem ,ze kasjerki siedza po 11 godzin w niedziele ( ida na przerwe np.po dwóch godzinach od rozpoczecia pracy) a potem zapiprzaja jak motorki i mechaniczne dzie dobry ,dziekuje i juz prawie "spieprzaj dziadu"., zamiast dowidzeniasmile
            To jakis kołchoz , jak my to na działach nazywamy:-0. Zal mi ich .bo odwalaja kawał gównianej roboty, a co niektóre robia po 5 gozin i 45 minut bez przerwy...... no zajebi.scie!ale taki jest kodeks pracy...KOŁCHOZ JAK DIABLI !!!
            wracajac do kierowniczek- niedziela ich trOJE smile) pracuja z tego co wiem po 8 godzin i dla nich kasa jest a dla kasjerek nie ... chyba to nie fer, jakiez to ciazkie prACE maja kierowniczki w niedziele i jeszcze zwrotnica z kasy !!!!
            Warto byłoby zatrudnic dodatkowo jedna kasjerke w niedziele zamioast kjierowniczi: bo Po pierwsze: kasa za niedziele inna , po drugie, wiecej klientów zadowolonych odchodzi z Casto , po ttrzecie,same kasjerki po 11 godzinach pracy ,nie wiedza jak sie nazywaja !!!! a co dopiero mówic tu o kontroli towaru na kasie hahahaha.
            Zapraszam samego dyrektora ups , biedny nie moze usiasc, ale cóz , zobaczyłjaki to miód obsługiwac ciagle nie zadolonych klientów, i słyszac ,ze casto znowu zeszło na psy !!!!
            Myslę ,ze nas doradów maja za pomiotła ale kasjerki nie maja lekko, kołchoz to mało popwiedziane, jak jest kryzys to i jedna kierowniczka wysatrczy na zmianie w niedziele a nie trzy
            , po co aby kawe piły w sejfie !?aLE KTOS NA TO POZWALA ? ! ALE KTO ??? SAM GOWNY GURU
            Na dziale mam jednegokierasa albo i wogóle, dyzurny go zastepuje i jest ok .
            Na kasie hrabianki siedza a nie kierowniczki.
            • 0turbo Re: kasy Wałbrzych 28.04.12, 21:30
              To samo jest i u nas 3 zastepczynie na 7 czwarta przychodzi na 8 a kasjerow 3 wlacznie ze zwrotnica, grafiki ukladaja sobie po trzy tygodnie na rano i tydzien na popoludnie,na popoludnie nigdy nie ma ich wiecej niz dwie....Wiecej kierowniczek niz kasjerow a jedna odsyla do drugiej bo maja taki podzial zadan...Jedna cos kaze, a druga za to potrafi zbesztac i to przy wszystkich...Dlaczego zca w niektorych sklepach moze siedziec na kasie, a w innych nie?????
    • castoludkas Re: kasy Wałbrzych 13.06.12, 22:35
      Pracuję w castoramie na kasach od 2007 roku.
      To co piszecie jest dla mnie totalnym szokiem.
      W naszym sklepie co prawda małym jest 20 kasjerek i 4 funkcyjne z kierowniczka. I bardzo często jest tak że jak są kolejki to zastępczynie siedzą na kasach a kierownica na zwrotach obsługuje. Zdarza się nawet ze zmienia na budowlance czy ogrodzie. Przerwy zaczynamy nie wcześniej niż po 3 godz na całym i po 2 na 3/4. A ja myślałam że u nas są problemysad
    • 23stanley Re: kasy Wałbrzych 13.06.12, 22:41
      Raczej nikt nic nie zauważy bo w Casto Łódź 2 jest dokładnie tak samo i to na całym sklepie a z tego co widzę to na kasach też.
      Widac to nowa polityka naszej firmy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka