Dodaj do ulubionych

Casto Opole prośba o pomoc

10.02.14, 22:26
Jestem pracownikiem Casto Opole od kilku lat. Nigdy nie było tak źle. Pracuję uczciwie mam 2 dzieci na uczymaniu oraz kredyt na mieszkanie i nie moge pozwolić sobie na olewanie pracy. Kazdego dnia przychodze do pracy jednak nie wiem czy dziś czasem nie wylecę. Boje się o to. Moji koledzy podobnie. Kierownik sam boji się o swoją przyszłość. Na sklepie jest ciężko ludzie boją się co kolwiek powiedzić. Jesteśmy na łasce dyrektora. Jak mu się nie spodobasz to masz przesrane. A on wykorzystuje każdy twój błąd. Nieraz widziałem jak podsłuchuje doradców. Musisz ślepo wykonywać jego polecenia bo jak nie to "droga wolna ". Kierownicy siędzą cicho boją się o swoje stołki. Jest wybuchowy i impulsywny. Co chwila zmienia swoją decyzje Traktuje ludzi jak by byli nic nie warci. Czuje się zestresowany. Czy ktoś w centrali może nam pomóc?
Obserwuj wątek
    • prawda997 Re: Casto Opole prośba o pomoc 10.02.14, 22:40
      Na początek na Centralę nie masz co liczyć!!!
      W tym przypadku to jedynym ratunkiem dla was jest wstąpienie do Związków Zawodowych , tylko jeśli to zrobicie i będziecie mieli wtedy ogromną siłę przebicia .
      Nie tylko tutaj na tym forum , samo pisanie jest tylko małym pomocnym instrumentem w walce o swoje jutro!
      Jeśli zależy wam na rodzinie a na pewno na przyszłości , to musicie się zapisywać do Związków i zgłaszać im swoje problemy!
      To naprawdę mocny instrument prawny w walce właśnie z takimi przejawami podchodzącymi pod zdecydowany Mobbing!!!
      I musisz wiedzieć że ze swojego doświadczenia , wiem że jeszcze nigdy nikomu kto należy do Związków krzywda się nie stała !!
      Na koniec podaję ci kontakt do Związków i poczytaj sobie uważnie moje wcześniejsze wpisy na tym forum a zrozumiesz , że praca to nie wszystko liczy się rodzina i dlatego musicie się zapisywać do tej organizacji.
      www.castokonfederacja.pl/
    • mazakopole Re: Casto Opole prośba o pomoc 10.02.14, 23:27
      Chyba każdy z Nas nie jest pewny jutra i tego co zastanie w pracy. W sklepie tylko słychać rozmowy między regałami na temat tego co się dzieje. Ale każdy boi się odezwać wprost.
      • 3bo Re: Casto Opole prośba o pomoc 11.02.14, 17:08
        Pewnie że się boimy.Dlatego myślę weźmy sprawy w swoje ręce i zacznijmy działać, jak będziemy siedzieć cicho jak mysz po miotłą to nic się nie zmieni.Czasami to mi się wogóle do pracy przychodzić bo nie wiem co zastane,czy ktoś wyleci czy przypadkiem nie ja.Tak nie da się dłużej pracować.Kiedyś Castorama to był porządny pracodawca a teraz robi się jak Obi czy LM, po prostu pracownik to śmieć.Tak dalej firma nie pojedzie.Niech centrala się w końcu weźmie za nasz sklep.
        • castoludy Re: Casto Opole prośba o pomoc 11.02.14, 19:03
          Ograniczanie gamy - znaczy mały wybór dla klienta i tylko Chińska jakość. To porażka a tyle co Centrala przysłała link do badań jakie zostały przeprowadzone jak chodzi o zaufanie i bezpieczne zakupy. Byliśmy po LM i to sporo. RR to porażka wciska się Nam produkty średniej i niskiej jakości artykuły. Jak się prosi o konkretne artykuły bo są pytania od klientów .... mają to w d...e
          • prawda997 Re: Casto Opole prośba o pomoc 11.02.14, 19:29
            Poczytaj sobie post Karta Etyki , polecam szczególnie !!!
            Teraz w casto promują chińszczyznę a Teraz Polska zeszła na dalszy plan!!
            Ale jak się zmieni Rząd będzie specjalna ustawa , która będzie przeciwstawiała się zalewowi naszego rynku tanimi produktami z Chin i przestanie się zabierać pracę Polakom a dawać tym co nic nie zostawiają w Polsce !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka