Dodaj do ulubionych

NSZZ "Solidarność" w Castorama

04.05.15, 11:47
Witam wszystkich serdecznie,
Od ok. 6 miesięcy istnieje Związek Zawodowy NSZZ "Solidarność" w Castorama. Serdecznie zapraszamy wszystkich pracowników Castoramy do przyłączania się do Związku. Nasi organizatorzy związkowi jeżdżą po wszystkich sklepach w Polsce i dyżurują na stołówkach pracowniczych aby przekazać Wam informacje nt. działalności Związku oraz aby zebrać Wasze problemy pracownicze.

Jeżeli macie jakieś pytania lub wątpliwości zapraszam do kontaktu pod adresem: l.kopec@solidarnosc.org.pl

Zapraszam również na konto fb: www.facebook.com/solidarnosc.castorama

Pozdrawiam,
Łukasz.
Obserwuj wątek
    • szakal2311 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 04.05.15, 19:36
      Weżcie się wreszcie za ten żółty związek OPZZ , który jest kierowany kierowany przez centralę i nadal nie odpowiedział na pytania pracownicze !!!!
      Pozdrawiam Darek.
      • solidariuszluk Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 05.05.15, 09:57
        Darku, "żółty związek", czyli tzw. fake union oznacza związek założony przez pracodawcę i na potrzeby pracodawcy aby wykorzystać zapisy w ustawie o zz mające utrudniać negocjacje z pracodawcą jeżeli istnieje więcej niż jeden związek. Wątpię, aby OPZZ był takim związkiem. Jest to, podobnie jak Solidarność, niezależny związek założony przez pracowników. W naszym interesie jest współpraca a nie walka między sobą. Pozdrawiam.
        • szakal2311 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 05.05.15, 19:28
          Jeżeli przewodniczącym tego żółtego Związku Solidarność jest osoba , która została zwolniona z pracy a następnie przywrócona do pracy i zaraz po tym fakcie zakłada Związek Zawodowy i do dnia dzisiejszego nie odpowiedział na zadane mu pytania na tym forum to znaczy boi się prawdy i dlatego każdy normalnie rozumujący potrafi zrozumieć po co go założono.
          Jestem pewien , że oni będą wam utrudniać normalne funkcjonowanie , chyba , że już zbrataliście się z Centralą ale o tym fakcie prędzej czy pózniej się dowiem i wszystko opublikuje .
          Pozdrawiam Darek.
          • solidariuszluk Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 05.05.15, 20:12
            Może zamiast spekulować to zasięgnij wiedzy kolego. Pamiętaj, że na walce międzyzwiązkowej tracą tylko i wyłącznie pracownicy, nikt inny. Przewodniczący NSZZ "S" został przywrócony do pracy ponieważ otrzymał od "Solidarności" prawnika, którego natomiast nie otrzymał od OPZZ. To NSZZ "S" ma zaplecze prawne i negocjacyjne w 36 biurach regionalnych w całym kraju w przeciwieństwie do OPZZ, który takich biur regionalnych nie posiada.
            • castosolidarnosc Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 08.05.15, 23:50
              Cześć.

Łukaszu podziwiam Twoją cierpliwość i wyrozumiałość do tego gościa.
              Przecież on pisze na takiej bani że nie wie kto jest żółty , jak na imie na przewodniczący jednej i drugiej organizacji . Ale za to w każdym wątku się udziela i wszystko wie , albo się dowie !
              Aż sam jestem ciekaw prawdy o mnie ,bo może czegoś nie wiem smile
              A jeszcze bardziej jestem ciekaw komentarza po ostatnich negocjacjach ( 07-05-2015 ) .
              • solidariuszluk Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 09.05.15, 10:43
                Nauczyłem się cierpliwości w tej pracy właśnie wink Niektórym trzeba na spokojnie przetłumaczyć po prostu smile

A właśnie! Zapraszamy wszystkich pracowników na nasze konto na fb gdzie są najnowsze informacje dotyczące wynegocjowanych przez NSZZ "Solidarność" zmian dot. Funduszu Socjalnego!

fb.com/solidarnosc.castorama
                • dramat8061 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 19.05.15, 23:55
                  A wiesz chętnie wezmę udział w czymś konstruktywnym jednak.
                  Nikt ze związku nie był u mnie a podobno jezdzicie. Nie mam też profilu na Facebooku, więc jak mam się czegoś dowiedzieć?
                  • szakal2311 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 20.05.15, 18:33
                    Nie słuchaj kitu tego żółtego związku , oni nic dla was nie robią a tylko dla pracodawcy!!!!
                  • solidariuszluk Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 20.05.15, 19:00
                    Dramat8061 - napisz do mnie na l.kopec@solidarnosc.org.pl , postaram się zorganizować spotkanie na stołówce w Twoim sklepie. Pozdrawiam.
                    • dramat8061 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 21.05.15, 19:34
                      Lukasz sklep jak nick wskazuje to 8061. Adresu nie pisze z wiadomych przyczyn.

Przyjedź i powiedz coś konkretnego to moze do was przystapie. Do tego ludzie na sklepie mnie lubią i "mam posluch " więc bez problemu ze 20-30 osób mógłbym Ci do kociolka dorzucić. To około 30% załogi.
                      • dramat8061 Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 21.05.15, 19:48
                        Tak przy okazji mam prośbę.
                        Podobno istnieje jakieś inne forum casto. Czy ktoś mógłby podesłać na nie namiar bo chętnie bym podyskutowal o kilku rzeczach.
                        Jeśli znalazł by się chętny to poproszę o info to podam maila.
    • kablownia Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 23.02.16, 10:46
      Wobec tego zapraszam do Stargardu, jest o czym rozmawiać. Własnie jest kontrola Państwowej Inspekcji Pracy
    • binaryland Re: NSZZ "Solidarność" w Castorama 04.03.16, 21:26
      Bardzo Dobry Sposób na Zarabianie Kasy!!!!!!
      f2cb1.ulinks.net
      ulinks.net/95cb8
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka