Dodaj do ulubionych

Zarobki w nowych castoramach

19.03.19, 13:09
Czym uzależniona jest stawka startowa dla pracowników?np. CastoElbląg, tam mają 3000 a w większości 2600.
W starych sklepach pracownicy zarabiają 3000 z już dużą wiedzą po przynajmniej 3 latach pracy.

Gdzie sprawiedliwość?
Obserwuj wątek
    • ewarda Re: Zarobki w nowych castoramach 19.03.19, 13:11
      Oczywiście Elblag to dość małe miasto wiec nie porównujmy do Gdańska, Bydgoszczy itd.
    • rail2017 Re: Zarobki w nowych castoramach 20.03.19, 08:18
      nie mam pojęcia czym to jest uzależnione, mam pojęcie że Lidl W Niemczech podnosi minimalne wynagrodzenie dla pracowników sklepu na 2 000 Euro /miesięcznie !!! a u nas każdej 100 zł (25 Euro trzeba się prosić rok czasu)_

www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/lidl-podnosi-minimalna-place-w-niemczech,169351.html
      • kowack Re: Zarobki w nowych castoramach 08.08.19, 13:46
        Bo polska gospodarka to nie niemiecka i tak jak na nasz rynek to z wynagrodzeniem tragedii nie ma.
        • ruletka100 Re: Zarobki w nowych castoramach 08.08.19, 18:20
          2600 brutto podczas gdy od nowego roku najniższa krajowa wyniesie 2450. Czyli z grubsza rzecz biorąc płacą najniższą krajową. Faktycznie nieźle☺
          • castoludek2018 Re: Zarobki w nowych castoramach 08.08.19, 22:49
            I to jest kwintesencja zarobków w Casto.
          • ruletka100 Re: Zarobki w nowych castoramach 10.09.19, 15:29
            A jednak od 1 stycznia najniższa krajowa wyniesie 2600. Czyli Castorama zatrudnia za najniższą krajową.
            Kiedyś to była dobra firma.
    • dexter911 Re: Zarobki w nowych castoramach 09.08.19, 18:09
      Niestety znam takich co po 1,5 roku wazeliny zostają kierownikami choć nie ogarniają podstaw we wszystkim co związane z Castoramą. Inni dzielnie wchodząc w 4 litery przeskakują z doradcy na technicznego gdzie ledwo ogarniają swój asortyment. Coraz gorzej się dzieje a za chwilę będą łapać z ulicy na kierownika byle umiał się podpisać.
      • ogr_shrek Re: Zarobki w nowych castoramach 17.08.19, 23:08
        Już łapią kierowników z ulicy. Kiedyś ciężko było zostać dyrektorem czy to sklepu czy to logistyki, a dzisiaj wystarczy 5 lat i już jest się dyrektorem stażystą. Mówisz o doradcach. Na moim sklepie jest pełno zastępców co nie znają asortymentu ze swoich alejek. Niestety kiedyś to była dobra firma a teraz to już jest dno.
        • 8050sucks Re: Zarobki w nowych castoramach 18.08.19, 01:00
          Ależ nie.
          Dno to było kilka lat temu. Teraz to my w dno pukamy od spodu.
          Trzeba wiedzieć z kim na wódkę i panienki chodzić aby się wybić.
          Znam takiego jednego co został dyrektorem bo za darmo remonty robił. Pozdro Łódź.
          Zaiste to są wysokie kwalifikacje.
          Tak więc cóż?
          Chcecie zostać kimś w casto? Chcecie zarabiać normalne pieniądze?
          Jest na to prosty sposób.
          Z regionem na wodeczke na wasz koszt.
          Jak regionowi się spodobacie to potem już tylko, prawie z górki.
          Prawie bo jesteście ich pieskiem. Na smyczy.
          Macie szczekac do melodii, którą oni grają albo iść się rozwijać poza strukturami firmy.

A co do samych zarobków.
          Zastępca z 3 letnim stażem ma mniej niż taki mianowany wczoraj.
          4600 nowego kontra 4300 starego.
          A żeby było smieszniej doradca na tym samym sklepie, jeden z wielu, 4800.
          Teraz staż bo to przecież istotne.
          Stary zastępca 11 lat. Brak wazeliny, swoje zdanie.
          Nowy zastępca 6 lat. Sporadyczny brak wazeliny, zdanie podzielone.
          Doradca 3 lata. Wchodzi bez wazeliny. Zdanie swoje widział na sprawdzianie z polskiego.
          Tak właśnie wygląda firma.
          Taki to właśnie obraz.
          Rób co ci karza. Przytakuj. Pozbądź się swojego zdania. Chodź na wódkę z wladnymi.
          Kariera w casto cię czeka.
          • ogr_shrek Re: Zarobki w nowych castoramach 18.08.19, 20:51
            Jeżeli chodzi o kwalifikacje to wystarczy mi jak zastępca jest po cku (skończyli liceum zaocznie) i chce startować na kierownika. Niestety większość tych karierowiczów to pokolenie 500+ i nie znają takich rzeczy jak szacunek i pracowitość. Niestety zarobki też są zależne od ilości wazeliny. Przecież jak to określił mój dyrektor " Wiedza to nie wszystko, trzeba jeszcze mieć umiejętności". Teraz w tej firmie to trzeba wiadrami wazelinę kupywać aby coś osiągnąć oraz mieć jakąś korzyść.
            • castoludek2018 Re: Zarobki w nowych castoramach 19.08.19, 09:10
              Dlaczego nowy pracownik bez doświadczenia dostaje na start 3000zl brutto, a pracownicy którzy robią po 5 lat mają 3300-3400 brutto.
              Czyli tylko 200-300 zł więcej do łapy .
              • miron22 Re: Zarobki w nowych castoramach 22.08.19, 21:47
                Za prostą pracę jaka jest na marketach nie można oczekiwać wynagrodzenia wysokiego. Większość z Was pozoruję pracę, wieczne siedzenie na magazynie lub reklamie. Rozkladanie jednej palety pół dnia. Jaka praca taka płaca.
                • xelectric Re: Zarobki w nowych castoramach 22.08.19, 23:35
                  ale ty jesteś pracownikiem jakiegoś działu? "za prostą pracę jaka jest w marketach"? podejdź do płota a jebnie ci parę tysięcy ludzi! Skoro tak piszesz to jesteś największym trutniem jakiego zna castorama. Zdradź nam tajemnicę, na którym dziale praca jest prosta, lekka i wszystkie synonimy słów "prosta praca". Znaczy, że sam raczej nie zapie...sz,albo sklep ma tak mało klientów, skoro twoje doznania to prosta praca... z klientemsmile
                • ogr_shrek Re: Zarobki w nowych castoramach 23.08.19, 22:48
                  Jeżeli uważasz , że prosta jest praca w marketach to zapraszam ciebie do mojego sklepu i chętnie zobaczę jak wg ciebie jest prosto zrobić np projekt nawodnienia na działce o powierzchni 10 h z czego 1 ar to trawnik, 5 arów to iglaki, dom o wielkości ponad 200 m kw. do tego plac zabaw dla dzieci, warzywniak o wielkości około 5 arów i kształcie rombu oraz z budynkami gospodarczymi (3 sztuki) smile Albo wyliczenie klientowi ile i jakiego potrzebuje rodzaju izolacji cieplnej domu wraz z izolacją fundamentów. Ja mogę się domyślać, iż dla ciebie łatwe jest kontakt z klientem pijanym i wszystko wiedzącym.
      • bhakta666 Re: Zarobki w nowych castoramach 31.08.19, 16:58
        Pracowałem kiedyś w castoramie w wielkopolsce gdzie po wielu trudach w lizaniu tyłka jeden koles zostal zastępcą kierownika a później samym kierownikiem. Z wykształcenia ślusarz doskonale spełniał wymogi kwalifikacyjne na to stanowisko. Nigdy nie zapomnę jak siedząc w poradach pytał mnie czy dobrze napisał pewne słowo, spojrzałem przez jego ramię a tam napis "pszecstawiciel handlowy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka