jola.iza1 10.11.09, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/w,28,97350561,97350561,Za_trzy_cztery_pokolenia_nie_bedzie_Polski_i_Pola.html Masz wnuki??Wiesz co myślą?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce I bardzo dobrze! 10.11.09, 12:25 Będzie jedna Zjednoczona Europa na wzór Stanów Zjednoczonych! :p Odpowiedz Link
inna57 Re: I bardzo dobrze! 10.11.09, 12:35 Też jestem za ale wyobrażasz sobie ten wrzask z wyborem języka obowiązującego w całej Zjednoczonej Europie. Może nie być już tak lekko. No chyba przyjmiemy wzorzec ze Startrecków że cały wszechświat zna angielski ;) Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj_banowany12razy Re: I bardzo dobrze! 10.11.09, 13:26 inna57 napisała: > Też jestem za ale wyobrażasz sobie ten wrzask z wyborem języka obowiązującego w > całej Zjednoczonej Europie. Może nie być już tak lekko. No chyba przyjmiemy > wzorzec ze Startrecków że cały wszechświat zna angielski ;) Jak wymrze pokolenie wychowywane w PRLu, to cały świat będzie znał angielski. Obecnie zna ten język większość populacji na całym świecie Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jesteś pewna?? 10.11.09, 12:38 Masz wnuczęta i wiesz czego uczy polska szkoła?? Ja wiem, i nie wierzę, tak normalnie nie wierzę , że moje wnuczęta wyrosną na ludzi, bez Indoktrynacji!! Za zgodą autora. mariner4 napisał: Ale szkoda, że was nie wytłuczono zaraz po 1989r. Tak jak Czaucescu i jego blać! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesteś pewna?? 10.11.09, 12:47 A ja wierzę, że EUROPA będzie jednością. Byle "genetyczni patrioci" przenosili się systematycznie na łono swego Pana. :p Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj_banowany12razy Re: Jesteś pewna?? 10.11.09, 13:28 ave.duce napisała: > A ja wierzę, że EUROPA będzie jednością. Byle "genetyczni patrioci" przenosili > się systematycznie na łono swego Pana. > > :p I to by było na tyle! Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 22:31 ave.duce napisała: > A ja wierzę, że EUROPA będzie jednością. Byle "genetyczni patrioci" przenosili > się systematycznie na łono swego Pana. > Ja też?? Jestem genetyczną. Patriotką. I niczego w tym złego nie widzę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 22:33 Żartujesz sobie z biednej WSIowej sieroty ;( Nie możesz być "genetyczną patriotką". Howgh! :p Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 23:03 Nie należę i ani mi pod żadnym względem nie imponują. Ale uważam np, że moje dziecko powinno znać hymn własnego kraju i byc z tego dumnym, że jest Polakiem. Bo nie ma sie czego wstydzić i już. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 23:07 Jak nie należysz, to nie możesz być "genetyczną patriotką", sorry! Co do dziecka > nie mam nic naprzeciwko wizawi na wet w proformie ;) :p Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 23:41 ave.duce napisała: > Jak nie należysz, to nie możesz być "genetyczną patriotką", sorry! No chyba mam przerost formy nad treścią, w razie takim ;) A co to jest wg Pani ten, no, genetyczny? > Co do dziecka > nie mam nic naprzeciwko wizawi na wet w proformie A tu to w ogole nie pojęłam. Zmęczonam cy co? ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesteś pewna?? 12.11.09, 23:45 Genetyczny to jest ten, co należy i tylko on. Proste jak budowa cepa. Nieistotne! Znaczy w skrócie: to gUd :) :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jesteś pewna?? 13.11.09, 00:01 Możesz, jak najbardziej > Hej ho! Hej ho! Do łóżeczka by się szło! :) :p Odpowiedz Link
tojajurek Siem przyłanczam 13.11.09, 00:27 Ja też jestem patriotą genetycznym, a nawet geriatrycznym. Samiście czytali relację jak to za półprzodka odbierałem najwyższe splendory. A reszta rodziny też ma różne, choć nie aż takie. Pieśni patriotyczne śpiewam sobie codziennie do poduszki. I to takie z najwyższej półki - z Powstania Listopadowego i nawet Styczniowego śpiewam ochoczo jak nie ma wnuków w domu, bo one wolą po dobroci. W razie potrzeby służę patriotycznymi pieśniami francuskimi, angielskimi, amerykańskimi, włoskimi, tudzież rosyjskim a i nawet w języku suahili znam jedną. Gorzej jest natomiast z napojem napędowym do śpiewania. W tym względzie mam utrwalone przyzwyczajenia: sycylijska Marsala albo portugalskie Porto dobrej jakości. Jak śpiewał Gołas? : Gdyby nam kiedyś tego zabrakło? - Nie, nie zabraknie!!! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Siem przyłanczam 13.11.09, 00:34 Panie ToTyJurku! Z nieśmiałością pewną zauważyłam coś porażającego w tym raporcie patrioty genetycznego > a mianowicie, bynajmniej, brak BOGURODZICY! Sam Pan rozumiesz, że to dyskwalifikuje ów i owego. Furda odznaczenia, rzecz nabyta! > pieśni o Królowej Polski, urodzonej w Częstochowie zresztą, nie ma! Nic, tylko w Polskę trza iść. Szukać. Z Kolbergiem po kraju. :p Odpowiedz Link
inna57 O jakiej 10.11.09, 12:50 indoktrynacji mówisz ? O kościelnej ? 100% racji, nauka religii powinna być wyprowadzona ze szkół publicznych. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: O jakiej 10.11.09, 12:58 inna57 napisała: > indoktrynacji mówisz ? > O kościelnej ? 100% racji, nauka religii powinna być wyprowadzona ze szkół > publicznych. O wszelkiej, no siedzą te moje wnuczęta w wiejskiej szkółce podstawowej, że chodzą na religie wiadomo,nie ma wyjścia. Nie chciałabyś wiedzieć czego się uczą na lekcjach historii Na lekcjach polskiego i takie tam...:( Na moje oko, "to sie nie da, za żadne grzechy :(" No, to se popiszemy co powinno??:) Odpowiedz Link
ave.duce Super, po prostu super! 10.11.09, 13:06 jola.iza1 napisała: > no siedzą te moje wnuczęta w wiejskiej szkółce podstawowej, że cho > dzą na religie wiadomo, nie ma wyjścia. Szkoda słów. A potem pretensje, że kk "gardłuje". Dobrze chociaż, że nie wszyscy tak "myślą". :p Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jak myślą?? 10.11.09, 13:41 Zapytam, wiesz coś o szkole podstawowej mającej siedemdziesięciu uczniów?? Wiesz coś o gimnazjach niewiele bardziej licznych ?? Łatwo się pisze i mówi :( Pójdę dalej, wiesz coś o nauczycielach, którzy muszą dzieciaki na rekolekcje odprowadzić, gdy tymczasem ich własne dzieci siedzą bez opieki w domu??A gdy już siedzą nielaty, wiesz coś na temat wredoty sąsiadów?? Wiesz ile można nie dostać godzin lekcyjnych, bo dzieci nie uczęszczają?? I, żeby było jasne, odległość między szkołami cirka 40 kilometrów. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Jak myślą?? 10.11.09, 14:06 Ok, ale niech "niektórzy" nie mają pretensji, że kk się szarogęsi. Co do "programów", też można zadziałać. Trzeba chcieć. ps. gdyby wszyscy tak myśleli/postępowali tkwilibyśmy nadal w PRLu :( :p Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj_banowany12razy Re: Tu zapytam Ryja?? 10.11.09, 13:23 Wnuków niestety jeszcze nie mam, ale mam nadzieję, ze się w końcu doczekam. Teraz ja zapytam: A dlaczego pytasz i co to ma do mojego wątku o przyszłej wizji zjednoczonej Europy? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Tu zapytam Ryja?? 10.11.09, 13:48 Odpowiadam: Nie tylko Warszawą i dużymi miastami Polska stoi, wręcz przeciwnie. Bardzo bym chciała, by wizja Europy przyszłej okazała się realna. Nie wierzę i mam podstawy, a Ty? Odpowiedz Link
inna57 Re: Tu zapytam Ryja?? 10.11.09, 13:59 Akurat w tym wypadku potrzebna jest wiara i odwaga. Zobacz jak zmieniła się nasza obyczajowość ile jest związków na tzw. "kartę rowerową", dzieci z nieformalnego związku nie nazywa się już bękartami. Pamiętaj akurat ta wiara ma szansę przenieść górę zaściankowości i odesłać ją w niebyt. Młode pokolenie ciekawe świata jeździ i porównuje, ocenia i przejmuje nowe wzorce (może nie zawsze lepsze ale czasem trudno oddzielić ziarno od plew), tego nurtu już się nie zatrzyma. Nasz wzorzec zaściankowości w postaci babiny w moherowym berecie postawimy uroczyście w Sevres i to będzie początek Zjednoczonej Europy. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Całkowicię się zgadzam.Nie zatrzyma się! 10.11.09, 14:09 inna57 napisała: > Akurat w tym wypadku potrzebna jest wiara i odwaga. Zobacz jak zmieniła się > nasza obyczajowość ile jest związków na tzw. "kartę rowerową", dzieci z > nieformalnego związku nie nazywa się już bękartami. > Pamiętaj akurat ta wiara ma szansę przenieść górę zaściankowości i odesłać ją w > niebyt. > Młode pokolenie ciekawe świata jeździ i porównuje, ocenia i przejmuje nowe > wzorce (może nie zawsze lepsze ale czasem trudno oddzielić ziarno od plew), teg > o > nurtu już się nie zatrzyma. "Palikot pyta się Jarosława Kaczyńskiego tylko o to, czy jest tym kim jest, czyli homoseksualistą" -powiedział poseł Martyniuk w TVN24 www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=lc2pYkoD_9I Odpowiedz Link
inna57 Re: Całkowicię się zgadzam.Nie zatrzyma się! 10.11.09, 14:18 Ryju dzięki za pochwałę, akurat z Twojej klawiatury to dla mnie zaszczyt. A tak dla przypomnienia, mało kto wie (a nawet jeśli wie to się tym nie przejmuje) że niejaki papcio doktor Podgrzybek jest dziecięciem z nieprawego łoża którego rodzice żyli w nieformalnym związku. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Ryj mi się zrobił czerwony-czytaj zarumieniłem się 10.11.09, 19:41 inna57 napisała: > Ryju dzięki za pochwałę, akurat z Twojej klawiatury to dla mnie zaszczyt. > > A tak dla przypomnienia, mało kto wie (a nawet jeśli wie to się tym nie > przejmuje) że niejaki papcio doktor Podgrzybek jest dziecięciem z nieprawego > łoża którego rodzice żyli w nieformalnym związku. Odpowiedz Link
inna57 Re: Ryj mi się zrobił czerwony-czytaj zarumieniłe 11.11.09, 14:21 Ty się chłopie nie czerwień. Nawet nie wiesz ile razy podziwiałam Twoja odwagę walenia prosto z mostu prawdy. W porównaniu z Tobą te moje kilka "osłów" to (Pan) Pikuś. Odpowiedz Link