Dodaj do ulubionych

Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS

20.04.10, 19:05
Niech uważają kaczyści z rzucaniem oskarżeń...

:p
Obserwuj wątek
    • blind_as_a_bat Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 22.04.10, 03:24
      Zyskali najwięcej, smutne, ale prawdziwe.
      Już się otrząsnęli, jeżeli w ogóle mieli z czego.
      • 1zorro-bis Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 22.04.10, 06:43
        bo oni sa jak karaluchy. Ani trutka, ani bomba atomowa im nie
        zaszkodzi...Alleluja i do przodu!
        • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 22.04.10, 10:00
          Nawet w mowach pogrzebowych kaczyści dają upust swojej nienawiści.

• isa.stern Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 22.04.10, 17:43
            śmiać mi się chce z tych analiz, które wygłaszały różne mądre głowy, twierdząc,
            że ta kampania będzie b. spokojna i wyciszona, najnowsze przewidują, że bedzie
            ostro i zamiast pojednania raczej "wojna polsko-polska", tzn. PiS kontra reszta
            świata; ale nie tylko Jarosław nie ma oporów, dzisiaj Leszek "nieśmiało"
            napomknął, że trzeba znaleźć odpowiedzialnego za zabicie prawie 100 Polaków, gdy
            będzie trzeba pewnie powtórzy to głośniej, dobitniej...
            • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 09:16
              Niech idą wreszcie na całość. Nic mnie tak nie wkurza, jak to wieczne
              wycofywanie się PO.
              A muszę na nich głosować > nie ZA, ale PRZECIW.
              Nie mam innego (ponoć zgodnego z prawem) wyjścia.

• isa.stern Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 13:09
                nie sądzę, aby PO się odważyło, jedynie Miller pokazał, że ma jaja i on w tej
                sytuacji nie dałby sobie wejść na głowę...
                jeśli mało Ci przykładów na miękkość PO i co za tym idzie rozpasaniem w
                nikczemności pisiorów, to co powiesz na to:
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,110498593,110498593,Tusku_musisz_.html
                • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 14:28
                  Poznałam się na Paczuli od pierwszego postu. To wręcz zawodowa rozwalaczka forów.

Nie rozumiem, jak można się nabierać na jej gierki.
                  Na FzD > razem z "asystą" przychodziła tylko po to, aby je rozwalić.
                  Metody ma proste jak budowa cepa > kij i marchewka. Na mnie nie działa.

ps. jest "pod ochroną" pewnych osób. Niektórych nie rozumiem, ale widać tak mają i już.

Na wielu forach są wycięte wątki takie jak ten > u nas na szczęście tylko jeden. Z sympatii do Maroudera.eu nie odwieszałam go. Ale po tym wątku na FK nie widzę powodu, aby miał być nieznany ogółowi, a zwłaszcza "nowym" bywalcom FzD. W innych wątkach są poszczególne posty, ale te każdy może odnaleźć sam w wyszukiwarce.

• ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 16:28
                    ps. teraz są zniknięte trzy, bo z czterema na raz za dużo roboty byłoby ;)

• manny-jestem Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 06.05.10, 14:58
                    Z Paczula bywalem na kilku forach. Nie pamietam aby rozwalila choc jedno.
                    • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 06.05.10, 15:14
                      Masz ogólnie kłopoty z pamięcią, współczuję.

• airam.as Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 14:45
                  <"Podzielenie delegacji, to klucz do tragedii. "

To prawda. Ino że trza powiedzieć jasno, KTO tę delegację podzielił.
                  Odpowiedź prosta: nadgorliwi patrioci. Ci, co uważają (uważali), że tylko oni mają prawo do głoszenia prawdy. I ją głosili za wszelką cenę, jak widać.
                  Moim zadaniem problem śp Kaczyńskiego i jego brata polega na tym, że za wszelką cenę chcą udowodnić, walkując bez przerwy poszcsególne morderstwa wynikające z oszołomstwa Stalina (jak np. Katyń), chcą za wszelką cenę udowodnić, że wojska Armii Czerwonej podczas II wojny światowej - to też byli sami mordercy. A przecież to nie jest prawda. Ponad dwadzieścia milionów ludzi ZSRR którzy zginęli podczas wojny - to nie fiu bździu, co PIS chce udowodnić. Rosja ma prawo oplakiwać swoje ofiary, zarówno drugiej wojny światowej, ajk i zbrodniczego systemu Stalina. A Pisiory za wszelką cenę chcą udowodnić, że to tylko Polska poniosła ofiarę. To nie jest w porzadku. Stąd ani Putin, ani Miedwiediew nie mieli ochoty na spotkania z śp Kaczyńskim.
                  Argumenty, że dopiero po katastrofie prezydenckiego samolotu Rosjanie się dowiedzieli, że w ogóle było coś takiego jak morderstwo w Katyniu - za przeproszeniem, o kant d... rozbić. Bo iluż Polaków wie czy wiedziało do pewnego czasu, że bylo Jedwabne, akcja Wisła i jaki wkład mieli w tych akcjach Polacy. ...
                  Ech...

Myślę, mam nadzieję, że PO stanie na wysokości zadania i nie pozwoli się zdeptać oszołomom z pIs.

• basia.basia Cieszę się, że to napisałaś 05.05.10, 14:55
                    airam.as napisała:

> chcą za wszelką cenę udowodnić, że wojs
                    > ka Armii Czerwonej podczas II wojny światowej - to też byli sami
                    mordercy. A pr
                    > zecież to nie jest prawda. Ponad dwadzieścia milionów ludzi ZSRR którzy
                    zginęli
                    > podczas wojny -

Mnie okropnie wkurza kiedy widzę zupełne niezrozumienie tego, że Putin
                    (nieważne jaki jest i skąd się wziął) reprezentuje cały naród i to
                    właśnie ten naród poniósł największe straty podczas II wojny ale jeszcze
                    większe podczas terroru stalinowskiego. Podczas wojny życie straciło
                    około 8 868000 żołnierzy ZSRR (to 2 x tyle co Niemców a polskich
                    żołnierzy około 300 tys.). Podaję to za Normanem Davisem ("Europa
                    walczy").
                    Wkurza mnie kiedy próbujemy naśladować w tych Żydów, którzy celują w
                    podkreślaniu, że oni są narodem najbardziej poszkodowanym przez los
                    i tylko z tego powodu działają niektórym na nerwy.

No ale przede wszystkim mnie zawsze żal Rosjan, bo oni mieli najpierw
                    wieki caratu, kiedy byli niewolnikami a potem prostą kontynuację
                    leninowsko-stalinowską. W porównaniu z nimi to my mieliśmy się prawie jak
                    pączki w maśle.

W szkołach średnich obowiązkową literaturą powinny być "Listy z Rosji"
                    markiza de Coustine oraz "Inny świat" Herlinga-Grudzińskiego.
      • bard333 ależ zamień sie z tymi, którzy zginęli... 25.04.10, 01:44
        fajnie byłoby gdyby zginęła twoja cała rodzina, zyskałbyś najwięcej... prawda...?

dla mnie jetes kretynem... ale żeby nie narac twoich paru szarych komórek,
        tłuczących sie w bębnie który na szyi nosisz, powiedz gdzie cie mozna spotakc...
        będę tych miejsc unikał...
        • mike.recz Ze względu na śmierć Szmajdzińskiego bardzo urósł 19.07.10, 19:40
          Napieralski. I tak sprawa ma się w kwestii PiS. Być może nie ogarniasz
          tego swoim rozumkiem ale politycznie największym beneficjentem tej
          katastrofy są właśnie pisiaki.
    • blind_as_a_bat Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 06:49
      Podobno 20 minut przed katastrofą Lech telefonował do Jarka.
      Czy wiedział o 'mgle' i przekazał informacje o 'pogodzie' w Smoleńsku i sugestiach lotu do Mińska lub Moskwy?
      Konsekwencje decyzji => cały 'terminarz' (i PiaR) diabli wzięli.
      Szydło z worka => spóźnienia na lotnisko w Warszawie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7809103,Wybory_2010__Sondaz__Topnieje_przewaga_PO_nad_PiS.html
      Sondaż: Topnieje przewaga PO nad PiS

Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w najbliższą niedzielę,
      PO zdobyłaby 47 proc. poparcia,
      PiS 36 proc.,
      a SLD - 13 proc.;
      poza Sejmem znalazłoby się PSL (3 proc.)
      • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 09:21
        Oby ich zmiotło ze sceny politycznej/publicznej raz na zawsze.

Kto sieje wiatr, zbiera burzę.

• venus99 Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 10:24
      przecież oni nie mogą żyć bez jątrzenia,krętactw,kłamstw.a może
      nawet oni z tego zyją?
      • 1zorro-bis Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 11:10
        dla Kaczynskiego to jest jak tlen i krew...A bez tego nie da rady....
    • iza.bella.iza Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 14:39
      ave.duce napisała:

> Niech uważają kaczyści z rzucaniem oskarżeń...
      >
      > :p

Słowo ptakiem wylatuje...
      • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 24.04.10, 14:43
        Dobrze, że Cię widzę.
        Twój "stary" wątek wyciągnęłam, żeby nie przepadł ;)
        Mam nadzieję, że nie masz pretensji?

• bard333 jakich konkretnie...? 25.04.10, 01:38
      odróżniasz pytania od oskarżen?

na oskarżenia przyjdzie jeszcze czas...
      • ave.duce jakich ...? 28.04.10, 15:35
        Odróżniam.

Takich, np. >

za śmierć tych wszystkich ludzi - wspaniałych ludzi - TY ponosisz moralną odpowiedzialność.

Mam szukać wypowiedzi Pi$polityków i Pi$maków?

ps. pytanie dodatkowe > komu NIE zależy na poprawie stosunków z Rosją? I dlaczego?

• bard333 ave... 25.04.10, 01:53
      czytam co wypisywałas po wypadku i teraz i żałuje, że Cie poznałem...:(

nie oceniam, jest mi po prostu żal, że ktoś kogo lubiłem może być przepełniony
      taka nienawiścia...

mam nadzieje, że to ostatni mój kontakt z Tobą...
      • ave.duce Bardzie ... 28.04.10, 15:42
        Dla Ciebie nienawiścią jest wszystko, co jest w kontrze do kaczystów.
        Nie nienawidzę. Wyznaję inne wartości. Niech każdy żyje wg swego uznania i granicą niech będzie wolność drugiego człowieka, a nie kary, zakazy, nakazy, wykluczenia, podziały, etc.

ps. nie żałuję, że się poznaliśmy; żałuję, że nie potrafisz oddzielić polityki od innych sfer życia. Bywa.
        3maj się, Bardzie. Wypij SWOJE zdrowie "Chivas Regal" 18 yrs.old ;)

• ave.duce Re: Bardzie ... 28.04.10, 16:09
          wyborcza.pl/1,75478,7823108,_Solidarni_2010___zwykli_Polacy__np__aktorzy__radny.html

wyborcza.pl/1,86116,7817641,TVP1__Tusk_ma_krew_na_rekach.html
          wyborcza.pl/1,75478,7778019,_Warto_rozmawiac___Globalny_spisek_w_sprawie_Smolenska_.html

• vargtimmen Lech i Maria Kaczyńscy 25.04.10, 04:25

W istocie, cała gra szła o ten Wawel.
      • tw_wielgus Re: Lech i Maria Kaczyńscy 28.04.10, 17:07
        Co Ty znowu w istocie insynuujesz Timuś?
        • ave.duce Re: Lech i Maria Kaczyńscy > "reklamówki" wyborcze 29.04.10, 13:21
          Partyjny gadżet.

https://e.pardon.pl/pa541/06fa221e001797b34bd7e9ad

ps. czy córka o tym wie i zgadza się na to?

• tw_wielgus Re: Lech i Maria Kaczyńscy > "reklamówki" wyb 29.04.10, 13:33
            Książa po chodząc po kolędzie rozdają obrazki z którymś ze świętych,
            czyżby więc...?!
          • vargtimmen Re: Lech i Maria Kaczyńscy > "reklamówki" wyb 05.05.10, 03:10

Nawet po śmierci nie zostawią ich w spokoju.
            • tw_wielgus Re: Lech i Maria Kaczyńscy > "reklamówki" wyb 06.05.10, 18:02
              Wstrząsnąłeś moim sumieniem, jak spotkam pod kościołem kogoś kto
              rozdaje takie obrazki za podpis pod listą Kaczyńskiego to po prostu
              dam mu w mordę w Twoim imieniu.
          • airam.as Re: Lech i Maria Kaczyńscy > "reklamówki" wyb 05.05.10, 03:47
            ave.duce napisała:

> Partyjny gadżet.
            > ps. czy córka o tym wie i zgadza się na to?
            >
            Zapewne wie, i się zgadza.
            Pewnie ma ku temu swoje powody. Jak widać woda święcona juz tu nie pomoże, ino zaszkodzić może.

ps. A ja jestem załamana po tym weekendzie. Pokłociłam się z wujkiem, patriotą od siedmiu boleści. Który, chcący czy nie, odmówił mi prawa bycia Polką, nie po raz pierwszy zresztą. Tylko dlatego, że mamy inne poglądy polityczne :(
            psps. szlag by trafił te wszystkie kaczowe podziały. Ta ich strategia to jest gangrena nie tylko polskiego społeczeństwa, ale i konkretnych rodzin.

• henryk.lo.g "Lech Aleksander Kaczyński 05.05.10, 20:50
        Maria Helena Kaczyńska-Mackiewicz" tak brzmi treść napisu na nagrobku pogrzebanych w krypcie Marszałka Piłsudskiego, vargtimku.

Nareszcie. Grawer i kamieniarze poprawili przykrą pomyłkę na nagrobku Lecha i Marii Kaczyńskich. W nazwisku Pierwszej Damy był bowiem błąd!

vargtimmen napisał:

> W istocie, cała gra szła o ten Wawel.
        • ave.duce Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 21:00
          Maria nie nosiła podwójnego nazwiska, chyba TU najlepiej wiedzą, jakie miała "w papierach" > ... Kaczyńska ...

• henryk.lo.g Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 21:05
            sorki, ja tylko delikatnie chciałem wykazać vargtimmusiowi, że czyni wielki-pojedyŃczy błąd, nie pisząc z należytym oddaniem nazwisk u stóp Piłsudskiego pogrzebnych ..na wieki wieków..
            • ave.duce Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 21:27
              A ja tylko skorzystałam z okazji (Pana postu) i swój napisałam, gdyż albowiem >

jeżeli nie przyznajesz się do błędu, popełniasz błąd drugi > jak mawiali starzy Chińczycy.

• henry-k-log Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 22:01
                ..jak mawiali..Pani pisze..złośliwcy tacy jacy..ś..?;)
          • henryk.lo.g Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 21:16
            Pani Maria de domo Mackiewicz(ówna) 'Szkołę podstawową i liceum
            ogólnokształcące... ukończyła w Rabce Zdroju' w ktoym roku pani Mackiewcz
            zdawala mature _ takie na czasie pytanie..

ps
            jak Pani Gat45 mi sie pokikaaa klawiatura.. , prosy cyzta, tak jak chciaem
            napisa na klawiaturye polskiego programistz Ł=
            • ave.duce Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 22:03
              W 1961 roku.

• henry-k-log Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 05.05.10, 22:31
                > W 1961 roku... jeny, 11-latką Pani Prezydentowa była na maturze? To Pani Gat45 i Pani Airam.as o pięć latek do tyłu?;)

Za miarodajnym SE ś.p. Pani Mackiewicz(ówna) w ów czas miała ?? latek?;)
                • airam.as Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 06.05.10, 16:40
                  No i czego sie czepia Pan, Panie Henryku Logu? Że co niby?
                  Ano jeZdeŹmy do tyłu, jak widać, ale coś nas łączy i to się liczy! ;)

ps. Problemu Pani Kaczyńska juz nie ma. Bo jej kreskę dorysowali.
                  Problem ma Pawlikowska Jasnorzewska. Bo ona kreski nie wymaga, a jej na siłę
                  wszyscy tę kreskę wciskają.
                  • ave.duce Błąd jest w dalszym ciągu > się wciapnę ;) 06.05.10, 16:45
                    Ona nie ma, ale ...

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,110322824,111021096,Blad_jest_w_dalszym_ciagu_62_.html
          • airam.as Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 06.05.10, 16:54
            ave.duce napisała:

> Maria nie nosiła podwójnego nazwiska, chyba TU najlepiej wiedzą, jakie miała "w
            > papierach" > ... Kaczyńska ...
            >

Weź no, kolejne koszty. Przeca to sarkofag trza zmienić. Tyle już w tym
            naskrobali....kresek.
            Ujdzie jako Mackiewicz-Kaczyńska.
            a że IM się znowu nie udało, to trudno.
            Cecha partyjna. Wielce wymowna. Naginanie rzeczywistości do marzeń.
            Fatum! jako rzekłaś.
            • ave.duce Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 06.05.10, 17:00
              Wolałabym spoczywać pod nazwiskiem, którego używałam w momencie śmierci.

Ale dla nich to szczegół. W końcu najważniejsze, że dat nie ma żadnych.

• airam.as Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 06.05.10, 17:14
                ave.duce napisała:

> Wolałabym spoczywać pod nazwiskiem, którego używałam w momencie śmierci.
                >
                > Ale dla nich to szczegół. W końcu najważniejsze, że dat nie ma żadnych.
                >

Też wolałabym
                I tez widze, że dla nich to szczegół. Całe ich rządzenie składała się ze
                szczegołów, na które nie warto bylo, wg nich, zwracać uwagi.
                Bo jak ktoś ma obsesję, to szczególy nie sa istotne. Iastotny jestony jest PUNKT
                na którym ma sie obsesję.

ps jesli wygra, wyjadę. I wbrew temu co mowilam wczesniej, namaiwać będe swoje
                dziecko do wyjazdu z tego pierdolonego kaczystanu.
                Sory.
                • ave.duce Re: Błąd jest w dalszym ciągu > 06.05.10, 17:20
                  Nie powiem... a ...

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,104440776,104440776,Mam_dosc_TEGO_kraju.html
                  ps. ja też. Mam prościej, bo nie mam nieletniego.

• basia.basia ten błąd był chyba zamierzony, bo... 06.05.10, 18:09
                    ave.duce napisała:

> Nie powiem... a ...
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,89075,104440776,104440776,Mam_dosc_TEGO_kraju.html

wkrótce po katastrofie przemknęła informacja, że Maria Kaczyńska
                    miała w Katyniu ogłosić, że jej wuj (brat ojca) też tam został
                    zabity. Mógł to być element wspierający pochówek na Wawelu.
                    Ale dziwne jest, że dopiero teraz chciała to ogłosić...
    • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 05.05.10, 11:34
      ... W kokpicie Tu-154 nagrał się głos osoby spoza ścisłej załogi samolotu ...

... Nie można wykluczyć, że ten głos należy do stewardessy lub innej osoby z załogi pokładowej. Ale nie można wykluczyć również, że ktoś z pasażerów wchodził do kabiny pilotów przed lądowaniem ...

• airam.as Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 05.05.10, 11:45
        No właśnie, no właśnie....a teraz szlag trafi wszelkie teorie spiskowe...
        Co to będzie, co to będzie?
        • magdolot Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 05.05.10, 14:19
          Fcale nie trafi, bo to był Putin himself. To on kazał lądować, bo strasznie na
          tym skorzystał. A to, co wystawało przez okno, to fcale nie był pilot, tylko
          Putin wyfruwał cichaczem.
    • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 18.07.10, 20:27
      Czekam na odtajnienie zapisu pogaduchy między bliźniętami, ale się pewnie nie
      doczekam :(

• allspice Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 18.07.10, 20:36
        ave.duce napisała:

> Czekam na odtajnienie zapisu pogaduchy między bliźniętami, ale się
        pewnie nie
        > doczekam :(
        >

Odtajnienie jest tylko kwestią czasu...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,114292507,114298749,Re_Klucz_jest_w_rozmowie_satelitarnej.html?wv.x=1
        • ave.duce Re: Cui bono? Jarosław Kaczyński & PiS 19.07.10, 20:00
          To "unikanie" krypty też zwróciło moja uwagę, ale co do ujawnienia > nie byłabym
          tak pewna.
          Właściwie jestem i byłam od poczatku prawie pewna, że to Jarosław K. był
          "decydentem", ale "prawie" czyni różnicę.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka