Dodaj do ulubionych

Skojarzenia. Filmowe

11.08.10, 19:18
Nie mogłam... no, nie mogłam przejść obojętnie :)

www.youtube.com/watch?v=di1G0yDMsAI#t=05m57s do 6m 41s

i

www.youtube.com/watch?v=di1G0yDMsAI#t=07m25s do 8m 19s
Obserwuj wątek
    • ave.duce Ave, Trusiuu! :) 11.08.10, 20:04
      trusiaa napisała:

> Nie mogłam... no, nie mogłam przejść obojętnie :)

Może powinnaś? ;)

:p
      • trusiaa Re: Ave, Trusiuu! :) 11.08.10, 20:05
        Nie tym razem o, Ave :)

Lepiej wystąp z kontrskojarzeniem :)
        • ave.duce Re: Ave, Trusiuu! :) 12.08.10, 12:27
          Co do filmów > jestem jak tabaka w rogu obfitości ;)

• trusiaa Re: Ave, Trusiuu! :) 12.08.10, 12:31
            Rzuć czym bądź - z dowolnej branży (możesz we mnie - czymś ciężkim)
            • ave.duce Re: Ave, Trusiuu! :) 12.08.10, 16:53
              Kapciem nie, bo to nie wypada.
              Hm.
              Dobrym słowem może być?

• trusiaa Re: Ave, Trusiuu! :) 12.08.10, 21:07
                ...

Dech mi zaparło... mowę odjęło... więc dobre słowo przyda się jak nigdy :)
                • ave.duce Re: Ave, Trusiuu! :) 12.08.10, 21:09
                  A why?

DOBRE SŁOWO >

Zdr00Fko!

• trusiaa Re: Ave, Trusiuu! :) 13.08.10, 07:49
                    A bikoz: dobrym słowem chciałaś we mnie, nie jak zwykle ;)))

(jakby co: pałatkę szykuję - i dwa kije do niej własne zabiorę :)

Dzięki za Słowo i zdr00fko Twe kawą piję :)
                    • ave.duce Re: Ave, Trusiuu! :) 13.08.10, 09:42
                      Ranny ptaszek ;)

• trusiaa Re: Ave, Trusiuu! :) 13.08.10, 16:15
                        Dzie tam - zdrowy, nawet nie draśnięty :)
                        • trusiaa Czyżby? 16.08.10, 14:45
                          Przeczytałam wątek pewien, przez Ave założony i... fonetycznie jakoś tak...
                          www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q
                          • trusiaa Re: Czyżby? 17.08.10, 18:18
                            Warto było czekać... gdyż...
                            • trusiaa Dla Ave specjalnie 17.08.10, 18:21
                              Hydrozagadka:
                              Komary rypią!..Przejdźmy do śrrrodka!
                              • ave.duce Dla Trusii specjalnie 18.08.10, 10:42
                                – Pytanie kolejne. Zatem. Jak się nazywa miasto nad Wisłą. Dla
                                ułatwienia dodajemy, że jest to imię króla, który zostawił Polskę
                                murowaną.
                                (...) – Panie Kazimierzu! Ma pan klucz od kabiny?
                                – Bardzo państwa, proszę nie podpowiadać. Bardzo proszę.
                                – Kluczbork.
                                – Odpowiedź prawidłowa – Kazimierz.
                                – Roman.

Nam chodzi o odgłos paszczowo.
                                – Patataj... Patataj... Patataj...

Pytania są tendencyjne.
                                • trusiaa Ostrołęka - też piękne miasto :) 18.08.10, 11:26
                                  A znalazłam takie...

https://i706.photobucket.com/albums/ww70/TAKIJA1/Squirrel4.gif
                                  • olga_w_ogrodzie Re: Ostrołęka - też piękne miasto :) 18.08.10, 22:42
                                    a propos filmowo - kolejny po raz leci "Upadek".
                                    jak dla mnie, genialny i prawdziwy obraz narastania wkurwu, gdy
                                    jeszcze i upał się na mózg rzuca.

się zachowuje ktoś spokojnie, grzecznie i w ogóle ten teges, ale
                                    ile czasu można ?
                                    osobiście jestem w stanie albo totalnego wycofu wobec głupoty,
                                    agresji, histerii i słoika z wydalinami
                                    albo
                                    odjazdu w Bieszczady w celu się zaszycia.
                                    tylko Ave w Bieszczady nie chce - no to się skończy tym, że będę
                                    przez nią pyskować.
                                    • trusiaa Bieszczady - też piękne... :) 19.08.10, 08:16
                                      "Rozmowa kwalifikacyjna na kierunek nauki polityczne. Profesor rozmawia z kandydatką.
                                      - Co pani wiadomo na temat programu ekonomicznego dla Polski, realizowanego przez ministra Rostowskiego?
                                      Dziewczyna milczy.
                                      - No to co pani wie o polityce społecznej rządu Donalda Tuska?
                                      Dziewczyna milczy.
                                      A wie pani chociaż, kto to jest Kaczyński? Słyszała pani, że miał brata bliźniaka?
                                      Dziewczyna milczy...
                                      - A skąd pani pochodzi?
                                      - Z Bieszczad, panie profesorze.
                                      Profesor podszedł do okna, wygląda na ulicę, chwilę się zastanawia i mówi do siebie:
                                      - K***a - może by tak wszystko pie****nąć i wyjechać w Bieszczady...?!"

Pyskowanie - mało efektywne jest. Najlepiej się wykrzyczeć. Jeśli się da - w ustronnym miejscu ;) wrzeszczeć dłuuugo, ile sił w płucach.
                                      Dobrze też robi tłuczenie szkła - może nie zastawy, ale...
                                      Pewna moja znajoma - osoba spokojna do bólu, raz na jakiś czas czuła, że jeśli natychmiast nie odreaguje - będzie groźna dla otoczenia. Miała na tę okazję naszykowane niepotrzebne talerze, słoiki itp. i z furią roztrzaskiwała je o podłogę. A potem wychodziło słońce :)

https://www.adipol.pl/produkty/zabawki/boxer/boxer2.jpg
                                  • ave.duce Re: Ostrołęka - też piękne miasto :) ?! Byłaś?! 19.08.10, 08:36
                                    Mnie się nie podba ani, ani. Ale w okolicach mam znajomych i dlatego
                                    bywam.

trusiaa napisała:

> A znalazłam takie...
                                    >
                                    > https://i706.photobucket.com/albums/ww70/TAKIJA1/Squirrel4.gif

Co to miasto? To Wiewiorzasta przecie jak żywa!
                                    • trusiaa Re: Ostrołęka - też piękne miasto :) ?! Byłaś?! 19.08.10, 08:45
                                      Zaraz tam: byłam... widziałam tylko drogę na Ostrołękę. Chyba. :)))

A Wiewiórzasta... wieeeem :) (i posdrafffiam Ją serdecznie tu, z tego miejsca)
                                      • ave.duce Re: Ostrołęka - też piękne miasto :) ?! Byłaś?! 19.08.10, 08:48
                                        Łomża... mówi Ci to coś?
                                        • trusiaa Łomża 19.08.10, 09:14
                                          Kojarzy mi się wyłącznie z:

https://www.rockmetalshop.pl/data/gfx/pictures/medium/7/9/14797_1.jpg

Pojechał Michał pod Częstochowę,
                                          Tam kupił buty siedmiomilowe.
                                          Co stąpnie nogą - siedem mil trzaśnie,
                                          Bo Michał takie buty miał właśnie.
                                          Szedł pełen dumy, szedł pełen buty,
                                          W siedmiomilowe buty obuty.
                                          W piętnaście minut był już w Warszawie:
                                          "Tutaj - powiada - dłużej zabawię!"
                                          Żona spojrzała i zapłakała:
                                          "Już nie dopędzę mego Michała."
                                          Dzieci go ciągle tramwajem gonią,
                                          A on już w Kutnie, a on już w Błoniu.
                                          Wybrał się Michał z żoną do kina,
                                          Lecz zawędrował do Radzymina.
                                          Chciał starszą córkę odwiedzić w mieście,
                                          Adres - wiadomo - Złota 30.
                                          Poszedł piechotą, bo było blisko,
                                          Trafił na Złotą, ale w Grodzisku.
                                          Raz się umówił z teściem na rynku,
                                          Zanim się spostrzegł - był w Ciechocinku.
                                          Pobiegł z powrotem, myśląc, że zdąży,
                                          I wnet się znalazł na rynku... w Łomży.
                                          • ave.duce Re: Łomża 19.08.10, 09:22
                                            Mnie z browarem, Festiwalem Teatrów w Walizce, małym Watykanem,
                                            niejakim Paetzem i jeszcze kilkoma rzeczami.
                                            • trusiaa Re: Łomża 19.08.10, 09:28
                                              Ba! Ale Ty, o Ave, jesteś w świecie bywała, a ja tu tylko gotuję :)
                                              • ave.duce Re: Łomża 19.08.10, 09:33
                                                No ba! A ja tu tylko sprzątam > taka jest prawda, Pani Tru.
                                                • trusiaa Re: Łomża 19.08.10, 12:44
                                                  https://byfiles.storage.live.com/y1pSa50LLctIW1lCZW1XDK_Gt90Jnn7uOutvFsMndeGiR9TEoFdmE0QHEWINYolPSPUhBBGaQDPEE6TGLGw6c35Bw

O Kochana, nie znieważaj robotnika, któren, wraz z chłopem i inteligentem pracującym, stanowią zdrową siłę narodu.

https://jobs.lovetoknow.com/images/Jobs/thumb/7/75/Chambermaid.jpg/300px-Chambermaid.jpg

• ave.duce Re: Łomża 19.08.10, 14:38
                                                    Dzież bym śmiała, kochana. Ale szczotki takiej się jeszcze nie
                                                    dorobiłma. Elegancja-Francja, po prostu.
                                                  • trusiaa Re: Łomża 19.08.10, 14:44
                                                    Specjalnie dla Pani :)

https://j.luxlux.pl/l741/5b169967002215b64a805c08/194232.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka