trusiaa 05.01.11, 20:42 Z okazji nadchodzącego Święta Trzech Króli :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala200333 Re: Wszystkiego najlepszego 05.01.11, 20:54 To chyba o tych Panow sie rozchodzi Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Wszystkiego najlepszego 06.01.11, 01:51 a ja to się zrobiłam teologicznie mądralińska, bom się jakoś wczoraj w nocy zatrzymała na rozmowie Hołowni w TV Religia z zakonnikiem i jeszcze jednym specem od teologii. no i się dowiedziałam, że tak naprawdę, Boże Narodzenie jest mało ważne w porównaniu z Trzema Królami. i to wina księży, ponoć, że nie uświadamiają, iż idzie o to, że Boże Narodzenie, młodsze od 3. Króli o 300 lat, to tylko data tylko na oko, święto infantylne, bo z choinkami, jedzeniem, śpiewaniem i calą oprawą ku uciesze ludu. a Trzech Króli to dopiero prawdziwe objawienie narodzin Syna Bożego. amen Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkiego najlepszego 06.01.11, 08:56 I tak najważniejsza jest Wielkanoc. Odpowiedz Link
ave.duce Wszystkiego najlepszego > w wigilię 06.01.11, 09:07 prawosławnego Bożego Narodzenia. Christos rożdajetsia – sławitie Jeho! Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Wszystkiego najlepszego > w wigilię 06.01.11, 21:11 I wszystkim innym kościołom, wyznawcom Na starość się uczę pl.wikipedia.org/wiki/Koptyjski_Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Ortodoksyjny pl.wikipedia.org/wiki/Katolickie_Ko%C5%9Bcio%C5%82y_wschodnie ?? www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wszystkiego najlepszego > w wigilię 06.01.11, 21:34 Jasne, że tak. ps. a w młodości się nie uczyłaś? Całe życie się człowiek uczy, Pani Jolu.Izo1. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Wszystkiego najlepszego > w wigilię 06.01.11, 21:52 ps . górna i durna:) ?? www.poomoc.pl/ Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Wszystkiego najlepszego > 07.01.11, 03:06 Христос рождается—славьте! Христос с небес—встречайте! Христос на земле—возноситесь! Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska Re: Wszystkiego najlepszego 06.01.11, 16:07 Gdy Pan Jezus był malutki Gdy Pan Jezus był malutki, nigdy nie próżnował. Z Matką Bożą i z Józefem Ochoczo pracował. To piłował, to heblował, To wełenkę zwijał. Nosił wodę, zmiatał wióry I gwoździe przybijał. Odpowiedz Link