02.03.11, 23:38
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Jaka to niepowetowana strata dla ludzkości!!!! 03.03.11, 11:54
      Od tylu lat trwają poszukiwania życia w kosmosie. Tysiące komputerów analizują sygnały wszechświata w ramach programu SETI a tu masz....
      Mieliśmy głos kosmity i któryś z administratorów przez nieuwagę usunął.
      Ech!!!
      • ave.duce Re: Jaka to niepowetowana strata dla ludzkości!!! 03.03.11, 11:57
        Kosmitki zresztą.
        • tw_wielgus Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 12:02

• humbak Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 12:05
            Jestem pewien że było to ogłoszenie informujące że Ziemia zostanie wyburzona by zrobić miejsce na galaktycznej obwodnicy i ktuś chce zataić przed nami tą straszliwą prawdę:)
            • ave.duce Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 12:33
              ... ano, it's the final countdown... ...
              • humbak Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 13:29
                Wersja serialowa wprawdzie lepsza, ale:
                www.youtube.com/watch?v=ojydNb3Lrrs
                • ave.duce Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 15:14
                  Co mi tutaj jakieś delfiny podsyłasz?

...To jest to! ...

Masz talent ;)
                  • humbak Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 18:19
                    A bo Pani Szanowna, moje podejrzenia które tam zamieściłem nawizują do tego oto utworu:
                    www.youtube.com/watch?v=ZnJFo2hSe7Q
                    • ave.duce Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 19:18
                      Panie! Wszak powinien się Pan już dawno zorientować, że ze mnie ciemny lud, jeżeli o niektóre nowinki chodzi, nawet te sprzed lat, hm, kilkunastu ;)

ps. dzięki, posłucham potem.
                      • humbak Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 19:32
                        Książkę uskuteczniło BBC jako słuchowisko, potem przerobiło na serial, a niedawno zrobili pełnometrażówkę. Wszystkie dobre, ale każda kolejna pozycja słabsza od poprzedniej:/
                        • ave.duce Re: No to tym bardziej!!!! 03.03.11, 19:54
                          To przeczytam książkę i chwatit.
          • ave.duce Re: No to tym bardziej :) 03.03.11, 12:24
            Nie drzyj się wniebogłosy.

... Daremne żale - próżny trud,
            Bezsilne złorzeczenia!
            Przeżytych kształtów żaden cud
            Nie wróci do istnienia
            ...

Adam Asnyk
            • tw_wielgus Re: Ave, jak Cię znam masz gdzieś zmuflowany 03.03.11, 14:15
              zapis kontaktu.
              To historyczna chwila dla FZD, jesteśmy jednym z nielicznych forów, które miały bliski kontakt III stopnia z obcymi.
              Napisałem nielicznych, bo na FK aż roi się od alienów.

www.eraintegracji.pl.tl/Zapisy-kontaktow.htm
              • ave.duce Re: Ave, jak Cię znam masz gdzieś zmuflowany 03.03.11, 15:17
                Ostało się ino to >

https://a2.l3-images.myspacecdn.com/images01/2/db2524c4439ab3f259ff0a8691bc5fe9/s.jpg
                • tojajurek Re: Ave, jak Cię znam masz gdzieś zmuflowany 03.03.11, 15:40
                  Wszyscy dotąd wierzyli, że kosmici to istoty inteligentne.
                  Byłoby głupio, gdybyśmy musieli zrewidować ten pogląd.
                  • inna57 No i mamy zabawę 03.03.11, 15:57
                    Wszyscy się domyślają o czym był ten wątek wnioskując tylko na podstawie nicka. Ja akurat ten wątek widziałam ale przyznam że nawet nie pamiętam meritum zaproszenia, czyli że nie było to nic godnego naszej uwagi. Gdyby było o kosmitach to bym zapamiętała bo to mnie akurat interesuje.

Ale wracając do zabawy. O czym (o kim) byłyby nasze wątki gdyby sądzić tylko po nicku:

- ave-duce - wątki na temat historii cesarstwa rzymskiego
                    - humbak - wątki o waleniach i innych ssakach wodnych
                    - ploniekocica i trzecikot - wątki o hodowli kotów domowych i o dachowcach
                    - trusiaa - wątki o hodowli królików, z wyjątkiem tych playboyowych
                    - scoutek - wątki o szeroko pojętym harcerstwie, sprawnościach itp.
                    - venus99 - wątki o naszym systemie planetarnym
                    - olga_w_ogrodzie - wątki na tematy ogrodnicze z uwzględnieniem upraw balkonowych

a po mojej skromnej osobie można by było oczekiwać wątków na temat wszelkich dziwów, dziwolągów i wszystkiego co jest inne niż zwykłe.
                    • ave.duce A jak zabawa, to tylko 03.03.11, 16:22
                      z TW i fontanną jego! :)

https://images38.fotosik.pl/676/b7157d7b8a4e6f30gen.gif
                      • tw_wielgus Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 16:35
                        No nie wiem, co powiedzieć...Pierwszy raz mi się to zdarzyło od czasu kiedy pani od rosyjskiego zapytała się dlaczego z Lenina zrobiliśmy punka, teraz jest ten drugi...
                        • ave.duce Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 17:00
                          No przeca wszyscy abonAMenci to wiedzą.

ps. ThnX to Tytanya > of course! :)
                          • tw_wielgus Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 17:57
                            Wybacz Ave, ale poczułem się jak Shrek w pierwszej części.
                            W dalszym ciągu stoję oniemiały z wyrazem zdumienia na bladym obliczu.
                            • ave.duce Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 18:13
                              Mam dowód TWARDY, że teraz "oszczędnie gospodarujesz prawdą" ;)
                              • tw_wielgus Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 18:30
                                No co? Przeceiż to normalne że miny knuja nie będę miałprzez cały wieczór.
                                Powrócił standardzik na moje oblicze.
                                • ave.duce Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 19:19
                                  Ale ściemniasz. Mina knuja to standard.
                                  • tw_wielgus Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 21:07
                                    Skąd że znowu! Z miną "knuja" za bardzo rzucałbym się w oczy.
                                    • ave.duce Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 21:11
                                      Przecież tu same knuje. Nie uśpisz mojej czujności.
                                      • tw_wielgus Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 21:19
                                        Pozwolisz, że jednak będę się starał.
                                        • ave.duce Re: Normalnie mnie zatkało... 03.03.11, 21:28
                                          Każdemu wolno...

Lepiej starać się uparcie,
                                          niż jak palec tkwić na warcie.
                    • tw_wielgus Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 16:33
                      ... tw_ wielgus - kazania.
                      • ave.duce Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 17:01
                        Kazania i skargi ;)
                        • tw_wielgus Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 17:56
                          i odpusty.

Odpuszczam Wam wszystkie spożyte dzisiaj pączki, faworki i takie tam różne...
                          • ave.duce Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 18:13
                            Do mnie kierujesz zwykle skargi.
                            • tw_wielgus Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 18:31
                              Ależ gdzie tam... Mogę zrobić statystykę żeby Cię przekonać.
                              • ave.duce Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 19:54
                                Bardzo proszę.
                                • tw_wielgus Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 21:11
                                  Trochę mi czasu zajeła ta kolorowanka...
                                  Musiałem do koisku polecieć po kredki.

https://www.zapr.pl/zapr_img/5_00/d/wykres_gantta.jpg
                                  • ave.duce Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 21:16
                                    Data się nie zgadza, sorki. KOSZ!
                                    • tw_wielgus Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 21:20
                                      kliknij na polecenie - "usuń operację"
                                      • ave.duce Re: No i mamy zabawę 03.03.11, 21:28
                                        Nie.
    • ave.duce Pora na 03.03.11, 21:51
      ... coś z kosmosu ...
      • humbak Re: Pora na 03.03.11, 22:07
        Preferuing Meling Brooksing.
        • ave.duce Re: Pora na 04.03.11, 09:52
          Ja też!

Przesiadam się ze statku kosmicznego na koński grzbiet, a tu ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka