Dodaj do ulubionych

Segregator JKOiOWoP

06.05.11, 17:49
Z przyjemnością i ukontentowaniam Kapituła zauważa, że odznacznictwo i orderowanie rozrasta się nam na potęgę i rośnie w siłę. Choć odznaczanie i dekorowanie zasłużonych dworzan wielką jest przyjemnością, to jednak Kapituła wyraża obawę, że zbyt częste uroczystości spowodują, iż wartość kapitulnych orderów i odznaczeń ulec może niejakiej dewaluacji. Nie mówiąc już o tym, że przy takim wysypie kandydatów do odznaczania Kapituła wraz z główną specjalistką Trusiąą urabiają se ręce po łokcie i padają na twarz, podczas gdy reszta towarzystwa zadowolona się wypina.
Przemyślawszy dogłębienie to, co powyższe, Kapituła zakłada niniejszym segregator, do którego wszelkie propozycje odznaczeń wpinać będzie.
Wpięte w segregator kandydatury czekać będą cierpliwie, aż Kapituła wyciągnie je i udekoruje przy okazjach, które w sposób często niezrozumiały, a nieraz zaskakujący, ale zawsze jedynie słuszny sama ustalać będzie.
Kapituła zastrzega sobie wyłączność na grzebanie w segregatorze i zabrania czynienia w nim jakichkolwiek wpisów pod groźbą.
Wszelkie wnioski i uwagi na temat odznaczeń kierować należy do kapituły w dotychczasowym trybie we wątku "Damo, czyli [...]".
Kapituła żywi głębokie przekonanie, że społeczność dworska doceni jej wysiłki na rzecz dobrej organizacji i transparentności jej pracy.

JKOiOWoP
damakier

-----------
Obserwuj wątek
    • damakier1 Blind_as_a_bat, czyli Pan Gacek 06.05.11, 17:56
      zgłoszony został przez Olgę_w_ogrodzie za zasługi na niwie krzewienia i prezentowania w różnych miejscach pięknych dźwięków i słów. Za zasługi te Olga zaproponowała odznaczenie Pana Gacka orderem z dwiema muzami - Euterpe i Melpomene.
      Kandydaturę tę poparła gorąco pani Trusiaa i do orderu hojną ręką jeszcze Kaliope dorzuciła.
      • trusiaa Re: Blind_as_a_bat, czyli Pan Gacek 08.05.11, 20:12
        Ehem... Ehe! Ekhe... ekhe... Emhmmm.
      • damakier1 Re: Blind_as_a_bat, czyli Pan Gacek 08.05.11, 22:53
        I czego mnie tak Trusiaa chrumka w segregatorze? że co? Jak się już Trusiaa w zastrzeżonym pod groźbą odważyła, to niech Trusiaa pełnym zdaniem posuwa, żeby sobie Kapituła nie musiała głowy łamać, ale o co chodzi???
        • trusiaa Re: Blind_as_a_bat, czyli Pan Gacek 09.05.11, 08:32
          Bo się zakurzy. Nominacja. I projekt medalu. Ani doczyścić potem.
          To może by tak, ten tego... Dziś? Jutro?
      • damakier1 Re: Blind_as_a_bat, czyli Pan Gacek 20.05.11, 10:40
        Pan Gacek - odznaczenie przyznano w dniu 20. maja 2011 r.
    • damakier1 Płoniekocica 07.05.11, 12:06
      Kapituła, porażona i zachwycona płoniekocicowym trollowiskiem, wpina niniejszym Panią Kocicę z przeznaczeniem do rychłego przypięcia.
      Kapitułę tak zatkło z wrażenia, że sama już nie wie, jaki medal dla nadzwyczajnej artystki wybrać. Roją jej sie po głowie jakieś "Księżniczki Fantazji", "Królewny Bajek i Mitów", ale sama widzi, że wszystko to nie oddaje w pełni uznania dla talentu Pani Kotki.
      Przeto zwraca się kapituła do ogółu o składanie propozycji w sprawie.*
      Jako inspirację w poszukiwaniu medalu, Kapituła zamieszcza dzieło Johna Bauer'a, przedstawiające Panią Kocicę w otoczeniu trolli.
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/John_Bauer_1915.jpg/642px-" border="0" alt="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/John_Bauer_1915.jpg/642px-">

PS. Zwraca się uwagę na wielkoduszność Kapituły, która zamysł tak wielkiego uhonorowania Kocicy powzięła, mimo iz ta nawet najmniejszego medala przedstawiającemu Kapitułę trollowi nie przypła.

*propzycje orderu należy zgłaszać w zwykłym trybie w wątku "Damo, czyli [...]"
      • damakier1 Re: Płoniekocica 07.05.11, 12:09
        No nie wyszło, ale Kapituła jest uparta.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/John_Bauer_1915.jpg
      • damakier1 Re: Płoniekocica - odznaczenie przyznano 20.05.11, 10:42
        20. maja 2011 r.
    • panidemonka Re: Segregator JKOiOWoP 09.05.11, 07:26
      Absolutnie zgadzam się z Szanowną Kapitułą.
      Uzasadnienie:
      2 razy zostałam uhonorowana, to były moje pierwsze 2 razy w życiu, jedyne i niezapomniane do śmierci(mojej).
      Duma mnie rozpiera i nie chcę deprecjonowania.
      Amen.
      • damakier1 A sio, mi z segregatora! 09.05.11, 09:49
        Jasne, że z Kapitułą się Panidemonka zgadza, bo Kapituła ma rację! Jest naturalne, że chce się Panidemonka z uznaniem dla Kapituły obnażyć, ale czego sie pcha w segregator?Nie czytała, co stoi we wstępie? Od czego pani prezydent w swej mądrości Komentarze do segregatora założyła?

Powtarzam dobitnie: w segregatorze pisze, grzebie i weń wpina tylko i wyłącznie Kapituła!
        --------------
        • panidemonka Re: A sio, mi z segregatora! 09.05.11, 09:52
          Dobra, dobra... już se idę!
          Tojajurek ma rację;)

"Dama ma jak zwykle rację. I nie może by inaczej, skoro jest Damą."
          • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora. 09.05.11, 11:54
            Nie było mię tu ;)
            • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 20.05.11, 22:13
              ave.duce napisała:

> Nie było mię tu ;)

Snof00 ...
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 28.06.11, 16:43
      Z przyjemnością oraz uznaniem dla wnioskodawczyni, Kapituła wpina niniejszy wniosek zgłoszony przez szanowną Ave, która niby tylko sprząta, ale swoje wie i wymyśla:

W związku z kotem, którego ma pewna DamaKier1 - wnoszę o odznaczenie ww. Wielkim Orderem Worka Marynarskiego z Kotem (odwróconym ogonem do góry) kl. 0.
      Prośbę swą motywuję tym, że liczne odznaczenia na piersiach już wspomnianej Damy opatrzyły się tak dalece, że kot uciekł z domu do ogrodu i tam tkwi, biedaczysko!

Kapituła nadmienia, że do ww wniosku się przychyla i postanawia rozpatrzyć go pozytywnie.

JKOiOWoP
      damakier
      • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 28.06.11, 16:51
        • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 29.06.11, 13:25
          ale taka Dama to zajrzy niechybnie...

Serdeczna prośba - czy na Sosnę nie dałoby się wsadzić wszystkich "bieżących" przyjaciół z domu i ogrodu? Oczywiście, chodzi o braci mniejszych.

To pisałam ja, Ave.duce (już posprzątałam i mam chwilkę wolnego).
          • damakier1 Re: Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregat 29.06.11, 14:54
            Twą prośbę spełnię z największą przyjemnością, a jak mi się jeszcze raz wpiszesz do segregatora, to .... no, właśnie - sama nie wiem, co?
            • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 29.06.11, 15:04
              damakier1 napisała:

> Twą prośbę spełnię z największą przyjemnością, a jak mi się jeszcze raz wpiszesz
              > do segregatora, to .... no, właśnie - sama nie wiem, co?

To w ucho :)

ps. jusz nie będę, ok? Pax!
              • damakier1 Re: Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregat 29.06.11, 16:28
                E tam, zaraz "nie będę"... na co miałabym gderać?
      • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 22.07.11, 16:23
        Worek z Kotem przyozdabia biust damykier od dnia 1. lipca 2011.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 29.06.11, 23:58
      JKOiOWoP wpina w segregator wniosek sam z siebie złożony o odznaczenie Olgi_w_ogrodzie Złotą Latarenką, a to za jasne spojrzenie, zdolność zobaczenia sprawy każdej we właściwym świetle oraz empatyczną umiejętność ocieplenia i rozjaśnienia każdego, komu smutno.

JKOiOWoP
      damakier
      • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 22.07.11, 16:25
        Złota Latarenka wisi na Oldze od dnia 1. lipca 2011.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 22.07.11, 11:57
      W radosnym dniu Święta E. Wedla (dawniej 22. lipca) Kapituła wpina w Segregator osobisty swój wniosek o odznaczenie dwórki Olgi za opracowanie Raportu Zbiorczego w sprawie przyznawania Orderów i Odznaczeń Wszelakich oraz Pozostałych.
      Jakie owo odznaczenie będzie Kapituła jeszcze nie ma pojęcia, ale bedzie wybitne.

JKOiOWoP
      damakier
    • damakier1 Odznaczyć Kociczkę za psa zachorowanego 25.07.11, 19:49
      Za poświęcenie w dbaniu w chorobie o psa, pieszczotliwie nazwanego przez Kocicę gupkiem, Kapituła wpina ową, by w stosownym czasie medalem, czy czymś takim wynagrodzić.
      • tojajurek Re: Odznaczyć Kociczkę za psa zachorowanego 26.07.11, 00:26
        To przynajmniej trzeba nadać tytuł Pożytecznego i Wielce Zasłużonego Głupka ogoniastego.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 05.08.11, 21:30
      Kapituła wpina wniosek o odznaczenie Płonącej Kocicy za napisanie postu 77777, co poświadczyła Komisja w składzie.
      Odznaczy się, gdy tylko pojawi sie główna specjalistka T.

JKOiOWoP
      damakier
      • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora 05.08.11, 22:29
      • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 09.08.11, 23:00
        Odznaczenie przypięte w dniu 8.08.2011. i jeszcze fot. Kapituły z dedykacją wręczone.

JKOiOWoP
        damakier
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 10.08.11, 16:27
      Na wniosek Pana Henryka.log, przesłany pod cudacznym nickiem, żeby giwi ruszyła, czy cóś takiego, Kapituła zapisuje, żeby Kocicy przyznać odznakę WNTŁ - Wielkiej NadTechnicznej Łowczynii pod warunkiem, że się Kocica zepnie w sobie i 88888 też trafi.
    • damakier1 Medal dla Tytanyi 10.08.11, 19:48
      Wymyslić i ustanowić w trybie pilnym medal dla Tytanyi za za zręczność paluszków, czujność, zwartość i gotowość.
      Podpowiedziała trusiaa, ale Kapituła też sama wie.
      • tw_wielgus Re: Medal dla Wielgusa! 10.08.11, 20:02
        Bo przyznaję się bez bicia, że poprzedni zgubiłem.
        • damakier1 A sio mi z Segregatora! 10.08.11, 22:39
          Kapituła kategorycznie uprasza o poszanowanie faktu, iż Segregator jest do wyłącznego użytku Kapituły. Łamanie niniejszej prośby, a nawet zakazu się spotka.
          Kapituła przypomina: wnioski w sprawie orderowania składa się we wątku Damo, czyli Kapituło ...
          • tojajurek Re: A sio mi z Segregatora! 10.08.11, 22:51
            To mi jakoś pięknie i groźnie zabrzmiało.
            Segregator bowiem to nie musi być banalny przedmiot biurowy.
            Piaty jeździec Apokalipsy mógłby sie nazywać Czarny Segregator.
            Aż ciarki przechodzą...
            • damakier1 Re: A sio mi z Segregatora! 10.08.11, 23:25
              A to Tobie kiedykolwiek chociaż przez myśl przemkło, że Segregator Kapituły może być banalny?

A we wogle, kto Ci pozwolił pisać w Segregatorze???!!!
              • tojajurek Re: A sio mi z Segregatora! 10.08.11, 23:44
                Wrrrrrrrrrr!
                Siedzi chłop na polu i segreguje glisty.
                Przychodzi baba i mówi:
                - Co ty tak, cholero, nic ino siedzis i cośtam licys i licys?
                To on wział i ją też policzył.
                • damakier1 Re: A sio mi z Segregatora! 10.08.11, 23:48
                  Ty se ToTyJurku myślisz, ze se liczysz, a Ty se grabisz.
                  • tojajurek Re: A sio mi z Segregatora! 11.08.11, 00:46
                    Grabił groby pan grabarz z Grabowa,
                    A co sobie nagrabił - to chował.
                    Lecz przez ciągłe grabienie
                    Wpadł w takie roztargnienie,
                    Że niechcący gdzieś flaszkę pochował.

(tak misie wymyśliło bez sensu w okolicy starego kredensu)
                    • damakier1 Re: A sio mi z Segregatora! 11.08.11, 09:59
                      ToJaJurek niecnie rządzi we Dworze
                      I buszuje mi w Segregatorze,
                      Jak nie wyskoczy z kąta
                      z miotłą Ave, co sprząta,
                      To już chyba mi nic nie pomoże.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 19.08.11, 21:26
      Udekorować przy najbliższej okazji Dupetka za "Zastąpienie wątku z kaff wątkiem z piFF " - zgłoszenie wniosła i uzasadniła Olga_w_ogrodzie.

JKOiOWoP
      damakier
      • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 20.08.11, 09:55
        Wnioskodawczyni dodała: uzupełniam swego wnioska o medala dla Dupetka.
        pełne uzasadnenie brzmi : za próbę uczynienia nam bytu lżejszym przez zastąpienie wątku z kaFF wątkiem z piFF oraz za dzielne przyjmowanie krytyki i piękne imię.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 24.08.11, 16:29
      Koniecznie przyznać medal Ślepej Myszy za czytanie ze zrozumieniem tekstów Kapituły, a zwłaszcza za przprowadzenie właściwej egzegezy zdania: Z góry zaznaczam, że żadnych łapówek nie przyjmuję, wyłącznie prezenty.
    • damakier1 Re: Segregator JKOiOWoP 24.08.11, 18:17
      Zgodnie z wnoszenim pani prezydent Gat, przyznać damiekier wyjątkowe odznaczenie za niebycie BW. Wnoszenie owo popiera też Kocica i we związku z tym, przyznać jej Złotą Odznakę Kota w Kapciach, o którą sama wniosła motywując, że też nie jest BW, chociaż jest, tylko przebranym za JE Dziwisza.
    • ave.duce Ja to w ogóle boję się zajrzeć... do segregatora. 27.08.11, 20:52
    • brodzik8 [...] 16.08.12, 12:18
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • dzidzia_bojowa Łeeeee 16.08.12, 12:50
        Ja myślałam, że w segregatorze jakieś medale czekają na przypięcie a tu jedynie uszczypliwości.
        Łeee
        • damakier1 Re: Łeeeee 16.08.12, 14:42
          No jakby tu mogły na przypięcie czekać? Przecież by Kapituła se na emeryturę beztrosko nie poszła, póki by wszystkiego, co było do przypięcia nie przypła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka