Dodaj do ulubionych

Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać

12.05.11, 13:08
z kimś znanym - kogo wybralibyście ?

Ja myślałam, że nie ma nikogo takiego, ale jednak znalazłam. I ex.mila pewnie wie, kto mi przyszedł do głowy :)))
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:19
      MI......O! też przyszło :)
    • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:29
      gat45 napisała:

> z kimś znanym - kogo wybralibyście ?
      >
      > Ja myślałam, że nie ma nikogo takiego, ale jednak znalazłam. I ex.mila pewnie w
      > ie, kto mi przyszedł do głowy :)))

Mikołejko czy Pan Miecio?:_)

• gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:45
        ex.mila napisała:

> Mikołejko czy Pan Miecio?:_)
        >

A zgadnij ?
        • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:50
          gat45 napisała:

> ex.mila napisała:
          >
          > > Mikołejko czy Pan Miecio?:_)
          > >
          >
          > A zgadnij ?

Pan Miecio na deser:-)
          • gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:54
            Pana Miecia kocham miłością szaloną.

Pana Profesora uwielbiam czytać, słuchać i bardzo szanuję. Ani krztyny szaleństwa.
    • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:34
      Z Markiem Kondratem. Na wino też. W Hiszpanii.
      • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:42
        ave.duce napisała:

> Z Markiem Kondratem. Na wino też. W Hiszpanii.

Z Tomaszem Jastrunem albo z taką szaloną socjolog z rudymi kędziorami. Niesttey nazwisko wyleciało mi z głowy, ale uwielbiam kobietę. Pewnie by się więcej takich znalazło, ale to dwie pierwsze osoby, które przyszły mi do głowy.\\

Oczywiście też nie o suchym pysku:-)
        • dzidzia_bojowa Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:04
          Z Januszem Głowackim bardzo bym chciała pójść na obiad, deser i kawę- przygotowałabym długą listę pytań i tylko bym słuchała, słuchała i słuchała.

Natomiast na kolację ze śniadaniem tylko z Edwardem Nortonem :)
        • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:05
          Socjolożka? Nie mam pojęcia.
          • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:08
            ave.duce napisała:

> Socjolożka? Nie mam pojęcia.

Często zapraszana do TVN24. Szalone apaszki. Głos wiedźmy, trochę podobny do głosu Senyszyn. Okrutnie złośliwa... nosz wyleciło mi...
            • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:13
              Monika Płatek?
              • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:17
                ave.duce napisała:

> Monika Płatek?

Nie, nie. Monika Płatek jest super, ale to nie ona. Kurde..teraz nie przestanę o tym mysleć, dopóki sobie nie przypomnę.
                • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:37
                  Zresztą Płatek jest prawniczką.
                  • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:38
                    ave.duce napisała:

> Zresztą Płatek jest prawniczką.

Tamta jest dwojga nazwisk, ale nie Materska- Sosnowska.
                    • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:11
                      Chyba nie Świda-Zięba?
                      Nie pamiętam jej z TOKfm.
                      • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:32
                        ave.duce napisała:

> Chyba nie Świda-Zięba?
                        > Nie pamiętam jej z TOKfm.

Nie, nie. Często występuje w Babilonie. Szyszkowska też nie.
                        • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:37
                          A co to ten Babilon?
                          • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:41
                            ave.duce napisała:

> A co to ten Babilon?

Babskie pogaduchy w TVN24. Szukałam pod hasłem Babilon...
                            • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:49
                              Nie jestem telewizyjna :(

Ostatni strzał > z wyglądu tylko kojarzę, po kłaczkach > Anna Giza-Poleszczuk.

Poddaję się.
                              • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:51
                                ave.duce napisała:

> Nie jestem telewizyjna :(
                                >
                                > Ostatni strzał > z wyglądu tylko kojarzę, po kłaczkach > Anna Giza-Pol
                                > eszczuk.
                                >
                                Nie, nie. Chociaż po takiej burzy mózgów to już nawet nie wiem czy ona ruda, czy dwojga nazwisk i czy w ogóle istnieje:-)

Najlepiej o tym nie mysleć, wtedy jest szansa, ze się przypomni.
                                • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 19:01
                                  Agata Bielik-Robson >ją znalazłam w "Babilonie". To ta "od Czarusia Michalskiego", o ile pamiętam.

Pozdrawiam.

ps. słowo, że już nic nie dopiszę. Poczekam,kiedy Tobie się przypomni.
                                  • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 19:08
                                    ave.duce napisała:

> Agata Bielik-Robson >ją znalazłam w "Babilonie". To ta "od Czarusia Michals
                                    > kiego", o ile pamiętam.
                                    \
                                    Wiem wiem. To ,nie ta.
                                    >
                                    > Pozdrawiam.

również

>
                                    > ps. słowo, że już nic nie dopiszę. Poczekam,kiedy Tobie się przypomni.

Na bank ją znasz:_)
                                  • ex.mila Mam:-) 14.05.11, 13:25

https://www.akademiakomunikacji.pl/ludzie/images/ewa_pietrzyk_zieniewicz.jpg

Jak mogłam nie pamiętać...
                                    • ex.mila Dodam link z wywiadem 14.05.11, 13:26
                                      www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/%E2%80%9Ebog---prezes-powie--wyznawcy-spija-z-ust%E2%80%9D--ewa-pietrzyk-zieniewicz-o-slowniku-kaczynskiego,64783,1

• ex.mila a tu seria wywiadów 14.05.11, 13:28
                                        info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/Ewa+Pietrzyk-Zieniewicz
                                        gorąco polecam

oczywiście są odnośniki do różnych prawackich antysalonów, gdzie ją mieszają z błotem, ale linków wklejac nie będę, zeby nie zaśmiecać.
        • alaias11 Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 16:08
          ex.mila napisała:

> ave.duce napisała:
          z taką szaloną socjolog z rudymi kędziorami. Niesttey
          > nazwisko wyleciało mi z głowy, ale uwielbiam kobietę.
          • ave.duce Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 16:21
            Szyszkowska nie jest socjolożką.
            I nie ma podwójnego nazwiska. I nie gości często w tokfm.
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 19:42
              ave.duce napisała:

> Szyszkowska nie jest socjolożką.
              > I nie ma podwójnego nazwiska. I nie gości często w tokfm.
              ---
              no fakt.
              Miewała wykłady na Wydz. socjologii i filozofii UW gdy córka Alaiasa tam studiowała.
              Pewnie dlatego ( no i z uwagi na tę rudą fryzurę ) Alaias się pomyliła.
              • ave.duce Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 13.05.11, 08:19
                Przecież nie ma sprawy > popatrz, ile razy JA się myliłam ;)

ps. córka? Czyja?
      • humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:29
        W Hiszpanii na wino? Na sherry! :)
        • gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:30
          Xeres to wino. Na sherry to u pastora u Agaty Christie.
          • humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:34
            Jerez to wino wzmacniane. Ja tam odzdzielam. A jak się pisze to można zobaczyć na znaczku apelacji:)
          • ploniekocica Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:36
            gat45 napisała:

> Xeres to wino. Na sherry to u pastora u Agaty Christie.

Z ust mi to wyjęłaś :))))
            Aczkolwiek i jednym i drugim nie gardzę.
          • humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:40
            https://homepage2.nifty.com/isabelle/photo/sherry_21.jpg
            • gat45 Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 15:50
              masz rację, bezwzlędnie i bezapelacyjnie ! Przepraszam.

Czyli ładnie się podłożyłam : skrytykowałam Cię za użycie angielskiej nazwy hiszpańskiego trunku, sama podając francuski. Siadła i wstydziła się.
              • humbak Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:12
                Jedna cholera. Historia tego trunku jest na tyle ciekawa że nie ma się co rzucać:) Swoją drogą muszę połatać własne dziury... póki co nie zrobiłem tego z braku laku. Ale takie dwudziestoparoletnie, wytrawne Amontillado... hmmmmm...
                • gat45 Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:24
                  Mój prywatny Tubylec ma zachomikowane kilka butelek, co to nawet Wodzowa by nie pogardziła, jako że jest to odmiana "muy seco" (mam nadzieję, że się nie rąbnęłam w pisowni, ale nie chce mi się do piwniczki złazić).
                  • ave.duce Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:50
                    Pogarda? No nie!

Ale z Tubylcem to my w00dę (święconą!) będziem pić i czerwone kuleczki wsuwać.
              • honeyr Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 14.05.11, 14:36
                Czasem w filmach śmiesznie tłumaczą bez rozeznania "sherry" jako "wiśniówka":))
        • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:57
          O nie!
          Nie pijam, nad czym boleje moja Ciotka.
    • ploniekocica Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:03
      Z nikim. Kiedyś tak miałam, że jak chciałam to szłam. Znałam mniej lub bardziej przelotnie mnóstwo znanych ludzi. I nic mi to w sensie wzbogacenia wewnętrznego nie dało. No, może za wyjątkiem paru osób, ale oni byli z pokolenia przedwojennego mocno zatem przeważnie dawno nie żyją.
      Teraz jestem aspołeczną socjopatką. I nikt mi nie przychodzi do łba. No, może za wyjątkiem jednego faceta, do którego mam słabość od baaaaaaardzo wielu lat, ale ponieważ od jakiegoś czasu mnie wkurza to skrupulatnie unikam z nim kontaktów, bo się boję, że słabość zwycięży wkurzenie. :) A to było wbrew moim zasadom!
      • ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:06
        ploniekocica napisała:

> Teraz jestem aspołeczną socjopatką.

No to identycznie jak ja.. Myślałam, ze Gat pisała o spotkaniu czysto teoretycznych. O czym taki Jastrun miałby niby ze mną gadać. Urobiłby się facet po pachy:-)
        • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:14
          Jastrun jest very ok.
          Miałby, miałby.
      • gat45 To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:06
        gdzie można posłuchać mojego idola na żywo
        • ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:09
          gat45 napisała:

> gdzie można posłuchać mojego idola na żywo

Na Uniwerku zapewne. Ma wykłady ze studentami.
          • gat45 Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:12
            Ma zajęcia seminaryjne, czyli właściwie zamknięte. W tym roku akademickim przynajmniej. Dopytywałam się, a jak !
            • ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:18
              gat45 napisała:

> Ma zajęcia seminaryjne, czyli właściwie zamknięte. W tym roku akademickim przyn
              > ajmniej. Dopytywałam się, a jak !

Poważna sprawa:_) I ty twierdzisz, że nie szalenie...pewnie wiesz, że to kawaler:-)) Chcesz go złowić, ot co!:-)
              • gat45 Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:28
                Ciiiiiiiiiiiiiiiicho ! Moje najskrytsze sekrety wyciągasz na światło dzienne ...
                • ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:31
                  gat45 napisała:

> Ciiiiiiiiiiiiiiiicho ! Moje najskrytsze sekrety wyciągasz na światło dzienne ..
                  > .

Trzymam kciuki. Serio. To by było coś!

Na samą myśl, że by ci się udało (oczywiście spotkać na kawie z Panem Zbigniewem) wywołał banana na mojej twarzy, chociaż łeb mnie od rana tak boli, że tenisa nie oglądam, radia nie słucham siedze w ciszy kompletnej.
        • ploniekocica Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:14
          Hihi, kobietą z "wielkiego półświatka" to ja byłam daaaaaaaaaaaaawno temu.
          Teraz jestem aspołeczna do granic bólu, a nawet bulu.

Nie mam bladego pojęcia, ale postaram się dowiedzieć.
    • humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:33
      Pierwszy typ co mi przychodzi do łowy to Joss whedon. Tyle że muszę to przemyśleć. Szkoda że Snerg już odszedł z tego świata.
    • trusiaa Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:43
      Na kawę? Tylko z Ave. :)
      • ave.duce Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 15:59
        Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać z kimś znanym...

Nie sądzę, żeby Gat miała na myśli kogoś znanego ... sobie :)
        • trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:05
          Phiii, ale przecież...
          Dobra - zamykam dziób na kłódkę.

https://th235.photobucket.com/albums/ee184/Linda_75/Smilies/th_zipmouth.gif
          • ave.duce Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:23
            trusiaa napisała:

Phiii, ale przecież...
            Dobra - zamykam dziób na kłódkę.

Trusie nie mają dziobów.
            • trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:24
              ... a czy napisałam, że swój zamykam? :)
              • ave.duce Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:46
                MÓJ?!
                • trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 17:21
                  O, przepraszam, Ave dzioba nie posiada, także zarówno.
                  • ave.duce Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 18:13
                    Widzę jednego kandydata na mur-beton.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/10917/1_jaroslaw_kaczynski130_afp.jpeg
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a no, niema,niema, niema... ( Rinn Danuta) 12.05.11, 16:16
          alaias11 oraz ja, to do WCZORAJ....z prof. Mikołejko;
          ale po jego wczorajszych wypowiedziach w TokFm to już dziękuję najuprzejmNiej.Teraz to już "tylko" z Gombrowiczem, ale to już nie da rady ;)
          ostatecznie z Witkiewiczem-synem, ale chyba niewykonalne ?
          Napiję się więc jeno wody
          dlaochłodyemocji
          • ave.duce A co Mikołejko nagadał? 12.05.11, 16:24
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: A co Mikołejko nagadał? 12.05.11, 19:47

no-no, że Wy, jego - Mikołejki ( jako i ja jezdem ) - wielbicielki, nie słyszały ?!?!?!
              • ave.duce Re: A co Mikołejko nagadał? 13.05.11, 08:20
                p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

>
                > no-no, że Wy, jego - Mikołejki ( jako i ja jezdem ) - wielbicielki, nie słysz
                > ały ?!?!?!

Mnie w to nie mieszaj >jeżeli trafię, to słucham.
                Mikołejko jest ok,ale żeby zaraz "wielbicielką być"?
          • gat45 Re: no, niema,niema, niema... ( Rinn Danuta) 12.05.11, 17:35
            Chciałam zapytać, czym Ci jego wczorajsze wypowiedzi podpadły, ale głupio by było, bo się zaraz zmywam i nie przypuszczam, żebym wieczorem wpadła. Zostawiamy to sobie na zaś, pani Padalcowa kochanieńka, OK ? Zawiąż Pani supełek na kleenexie, jako i ja czynię.
    • inna57 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 16:39
      Tylko z Richardem Dawkinsem albo Stephenem Hawkingiem. Przy dobrej kawie najlepiej rozmawia się o rzeczach większych niż kropka na końcu tego zdania.
      • humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 13.05.11, 08:30
        Kurcze... ale zestawka. Jeden z najinteligentniejszych ludzi na świecie i naturalista który zajmuje się religią:)
    • witekjs Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:04
      Zastanawiałem się dość długo, w końcu nazwiska posypały się w głowie...
      Leszek Kołakowski, Norman Davies, Adam Michnik, Jacek Żebrowski, Stefan Bratkowski, Janina Paradowska, Maria Ossowska, Jan Paradowski, Andrzej Mleczko, Stanisław Jerzy Lec, Antoni Słonimski, Andrzej Szczeklik
      • witekjs Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:08
        Nie dodałem, że najchętniej napiłbym się z Nimi białego, półwytrawnego wina, oprócz kawy.

Witek }:-})=
    • scoutek Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 13.05.11, 09:18
      z Jackiem Kuroniem i Gajką ....
      ponieważ to niemożliwe to przynajmniej z Adamem Michnikiem.....
    • witekjs Gdyby tak można było pójść na kawę pogadać z nimi 13.05.11, 10:31
      Co myślicie o spotkaniu przy kawie i ciasteczkach babuni, z tymi tuzami kultury polskiej.

www.fakt.pl/Kibole-nie-jestescie-normalnymi-obywatelami,galeria-artykulu,102799,1.html
      • witekjs Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać z nią 13.05.11, 10:35
        Nie czytałem jej do tej pory...
        www.rp.pl/artykul/650247.html
        • ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 13.05.11, 11:06
          Licha.
    • ex.mila Eliza Michalik 18.05.11, 00:41
      strasznie łasi się do Mikołejki. Zaprasza go raz na tydzień do swojego programu w Superstacji i kusi go długimi nogami.
      • ex.mila Re: Eliza Michalik 18.05.11, 00:43
        gadają o seksie.
        • ave.duce A nie o plagiatach? 18.05.11, 08:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka