gat45 12.05.11, 13:08 z kimś znanym - kogo wybralibyście ? Ja myślałam, że nie ma nikogo takiego, ale jednak znalazłam. I ex.mila pewnie wie, kto mi przyszedł do głowy :))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:19 MI......O! też przyszło :) Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:29 gat45 napisała: > z kimś znanym - kogo wybralibyście ? > > Ja myślałam, że nie ma nikogo takiego, ale jednak znalazłam. I ex.mila pewnie w > ie, kto mi przyszedł do głowy :))) Mikołejko czy Pan Miecio?:_) Odpowiedz Link
gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:45 ex.mila napisała: > Mikołejko czy Pan Miecio?:_) > A zgadnij ? Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:50 gat45 napisała: > ex.mila napisała: > > > Mikołejko czy Pan Miecio?:_) > > > > A zgadnij ? Pan Miecio na deser:-) Odpowiedz Link
gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:54 Pana Miecia kocham miłością szaloną. Pana Profesora uwielbiam czytać, słuchać i bardzo szanuję. Ani krztyny szaleństwa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:34 Z Markiem Kondratem. Na wino też. W Hiszpanii. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 13:42 ave.duce napisała: > Z Markiem Kondratem. Na wino też. W Hiszpanii. Z Tomaszem Jastrunem albo z taką szaloną socjolog z rudymi kędziorami. Niesttey nazwisko wyleciało mi z głowy, ale uwielbiam kobietę. Pewnie by się więcej takich znalazło, ale to dwie pierwsze osoby, które przyszły mi do głowy.\\ Oczywiście też nie o suchym pysku:-) Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:04 Z Januszem Głowackim bardzo bym chciała pójść na obiad, deser i kawę- przygotowałabym długą listę pytań i tylko bym słuchała, słuchała i słuchała. Natomiast na kolację ze śniadaniem tylko z Edwardem Nortonem :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:05 Socjolożka? Nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:08 ave.duce napisała: > Socjolożka? Nie mam pojęcia. Często zapraszana do TVN24. Szalone apaszki. Głos wiedźmy, trochę podobny do głosu Senyszyn. Okrutnie złośliwa... nosz wyleciło mi... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:13 Monika Płatek? Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:17 ave.duce napisała: > Monika Płatek? Nie, nie. Monika Płatek jest super, ale to nie ona. Kurde..teraz nie przestanę o tym mysleć, dopóki sobie nie przypomnę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:37 Zresztą Płatek jest prawniczką. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:38 ave.duce napisała: > Zresztą Płatek jest prawniczką. Tamta jest dwojga nazwisk, ale nie Materska- Sosnowska. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:11 Chyba nie Świda-Zięba? Nie pamiętam jej z TOKfm. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:32 ave.duce napisała: > Chyba nie Świda-Zięba? > Nie pamiętam jej z TOKfm. Nie, nie. Często występuje w Babilonie. Szyszkowska też nie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:37 A co to ten Babilon? Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:41 ave.duce napisała: > A co to ten Babilon? Babskie pogaduchy w TVN24. Szukałam pod hasłem Babilon... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:49 Nie jestem telewizyjna :( Ostatni strzał > z wyglądu tylko kojarzę, po kłaczkach > Anna Giza-Poleszczuk. Poddaję się. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:51 ave.duce napisała: > Nie jestem telewizyjna :( > > Ostatni strzał > z wyglądu tylko kojarzę, po kłaczkach > Anna Giza-Pol > eszczuk. > Nie, nie. Chociaż po takiej burzy mózgów to już nawet nie wiem czy ona ruda, czy dwojga nazwisk i czy w ogóle istnieje:-) Najlepiej o tym nie mysleć, wtedy jest szansa, ze się przypomni. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 19:01 Agata Bielik-Robson >ją znalazłam w "Babilonie". To ta "od Czarusia Michalskiego", o ile pamiętam. Pozdrawiam. ps. słowo, że już nic nie dopiszę. Poczekam,kiedy Tobie się przypomni. Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 19:08 ave.duce napisała: > Agata Bielik-Robson >ją znalazłam w "Babilonie". To ta "od Czarusia Michals > kiego", o ile pamiętam. \ Wiem wiem. To ,nie ta. > > Pozdrawiam. również > > ps. słowo, że już nic nie dopiszę. Poczekam,kiedy Tobie się przypomni. Na bank ją znasz:_) Odpowiedz Link
ex.mila Dodam link z wywiadem 14.05.11, 13:26 www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/%E2%80%9Ebog---prezes-powie--wyznawcy-spija-z-ust%E2%80%9D--ewa-pietrzyk-zieniewicz-o-slowniku-kaczynskiego,64783,1 Odpowiedz Link
ex.mila a tu seria wywiadów 14.05.11, 13:28 info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/Ewa+Pietrzyk-Zieniewicz gorąco polecam oczywiście są odnośniki do różnych prawackich antysalonów, gdzie ją mieszają z błotem, ale linków wklejac nie będę, zeby nie zaśmiecać. Odpowiedz Link
alaias11 Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 16:08 ex.mila napisała: > ave.duce napisała: z taką szaloną socjolog z rudymi kędziorami. Niesttey > nazwisko wyleciało mi z głowy, ale uwielbiam kobietę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 16:21 Szyszkowska nie jest socjolożką. I nie ma podwójnego nazwiska. I nie gości często w tokfm. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 12.05.11, 19:42 ave.duce napisała: > Szyszkowska nie jest socjolożką. > I nie ma podwójnego nazwiska. I nie gości często w tokfm. --- no fakt. Miewała wykłady na Wydz. socjologii i filozofii UW gdy córka Alaiasa tam studiowała. Pewnie dlatego ( no i z uwagi na tę rudą fryzurę ) Alaias się pomyliła. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Prof. SZYSZKOWSKA ? 13.05.11, 08:19 Przecież nie ma sprawy > popatrz, ile razy JA się myliłam ;) ps. córka? Czyja? Odpowiedz Link
humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:29 W Hiszpanii na wino? Na sherry! :) Odpowiedz Link
gat45 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:30 Xeres to wino. Na sherry to u pastora u Agaty Christie. Odpowiedz Link
humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:34 Jerez to wino wzmacniane. Ja tam odzdzielam. A jak się pisze to można zobaczyć na znaczku apelacji:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:36 gat45 napisała: > Xeres to wino. Na sherry to u pastora u Agaty Christie. Z ust mi to wyjęłaś :)))) Aczkolwiek i jednym i drugim nie gardzę. Odpowiedz Link
gat45 Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 15:50 masz rację, bezwzlędnie i bezapelacyjnie ! Przepraszam. Czyli ładnie się podłożyłam : skrytykowałam Cię za użycie angielskiej nazwy hiszpańskiego trunku, sama podając francuski. Siadła i wstydziła się. Odpowiedz Link
humbak Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:12 Jedna cholera. Historia tego trunku jest na tyle ciekawa że nie ma się co rzucać:) Swoją drogą muszę połatać własne dziury... póki co nie zrobiłem tego z braku laku. Ale takie dwudziestoparoletnie, wytrawne Amontillado... hmmmmm... Odpowiedz Link
gat45 Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:24 Mój prywatny Tubylec ma zachomikowane kilka butelek, co to nawet Wodzowa by nie pogardziła, jako że jest to odmiana "muy seco" (mam nadzieję, że się nie rąbnęłam w pisowni, ale nie chce mi się do piwniczki złazić). Odpowiedz Link
ave.duce Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 12.05.11, 16:50 Pogarda? No nie! Ale z Tubylcem to my w00dę (święconą!) będziem pić i czerwone kuleczki wsuwać. Odpowiedz Link
honeyr Re: Racja ! Nie musiałeś mu obrazkowo udowadniać, 14.05.11, 14:36 Czasem w filmach śmiesznie tłumaczą bez rozeznania "sherry" jako "wiśniówka":)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:57 O nie! Nie pijam, nad czym boleje moja Ciotka. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:03 Z nikim. Kiedyś tak miałam, że jak chciałam to szłam. Znałam mniej lub bardziej przelotnie mnóstwo znanych ludzi. I nic mi to w sensie wzbogacenia wewnętrznego nie dało. No, może za wyjątkiem paru osób, ale oni byli z pokolenia przedwojennego mocno zatem przeważnie dawno nie żyją. Teraz jestem aspołeczną socjopatką. I nikt mi nie przychodzi do łba. No, może za wyjątkiem jednego faceta, do którego mam słabość od baaaaaaardzo wielu lat, ale ponieważ od jakiegoś czasu mnie wkurza to skrupulatnie unikam z nim kontaktów, bo się boję, że słabość zwycięży wkurzenie. :) A to było wbrew moim zasadom! Odpowiedz Link
ex.mila Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:06 ploniekocica napisała: > Teraz jestem aspołeczną socjopatką. No to identycznie jak ja.. Myślałam, ze Gat pisała o spotkaniu czysto teoretycznych. O czym taki Jastrun miałby niby ze mną gadać. Urobiłby się facet po pachy:-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 14:14 Jastrun jest very ok. Miałby, miałby. Odpowiedz Link
gat45 To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:06 gdzie można posłuchać mojego idola na żywo Odpowiedz Link
ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:09 gat45 napisała: > gdzie można posłuchać mojego idola na żywo Na Uniwerku zapewne. Ma wykłady ze studentami. Odpowiedz Link
gat45 Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:12 Ma zajęcia seminaryjne, czyli właściwie zamknięte. W tym roku akademickim przynajmniej. Dopytywałam się, a jak ! Odpowiedz Link
ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:18 gat45 napisała: > Ma zajęcia seminaryjne, czyli właściwie zamknięte. W tym roku akademickim przyn > ajmniej. Dopytywałam się, a jak ! Poważna sprawa:_) I ty twierdzisz, że nie szalenie...pewnie wiesz, że to kawaler:-)) Chcesz go złowić, ot co!:-) Odpowiedz Link
gat45 Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:28 Ciiiiiiiiiiiiiiiicho ! Moje najskrytsze sekrety wyciągasz na światło dzienne ... Odpowiedz Link
ex.mila Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:31 gat45 napisała: > Ciiiiiiiiiiiiiiiicho ! Moje najskrytsze sekrety wyciągasz na światło dzienne .. > . Trzymam kciuki. Serio. To by było coś! Na samą myśl, że by ci się udało (oczywiście spotkać na kawie z Panem Zbigniewem) wywołał banana na mojej twarzy, chociaż łeb mnie od rana tak boli, że tenisa nie oglądam, radia nie słucham siedze w ciszy kompletnej. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: To mi powiedz, kobieto z wielkiego świata, 12.05.11, 14:14 Hihi, kobietą z "wielkiego półświatka" to ja byłam daaaaaaaaaaaaawno temu. Teraz jestem aspołeczna do granic bólu, a nawet bulu. Nie mam bladego pojęcia, ale postaram się dowiedzieć. Odpowiedz Link
humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:33 Pierwszy typ co mi przychodzi do łowy to Joss whedon. Tyle że muszę to przemyśleć. Szkoda że Snerg już odszedł z tego świata. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 15:43 Na kawę? Tylko z Ave. :) Odpowiedz Link
ave.duce Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 15:59 Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać z kimś znanym... Nie sądzę, żeby Gat miała na myśli kogoś znanego ... sobie :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:05 Phiii, ale przecież... Dobra - zamykam dziób na kłódkę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:23 trusiaa napisała: Phiii, ale przecież... Dobra - zamykam dziób na kłódkę. Trusie nie mają dziobów. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 16:24 ... a czy napisałam, że swój zamykam? :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 17:21 O, przepraszam, Ave dzioba nie posiada, także zarówno. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Chyba nie doczytałaś, TRU ... 12.05.11, 18:13 Widzę jednego kandydata na mur-beton. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a no, niema,niema, niema... ( Rinn Danuta) 12.05.11, 16:16 alaias11 oraz ja, to do WCZORAJ....z prof. Mikołejko; ale po jego wczorajszych wypowiedziach w TokFm to już dziękuję najuprzejmNiej.Teraz to już "tylko" z Gombrowiczem, ale to już nie da rady ;) ostatecznie z Witkiewiczem-synem, ale chyba niewykonalne ? Napiję się więc jeno wody dlaochłodyemocji Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: A co Mikołejko nagadał? 12.05.11, 19:47 no-no, że Wy, jego - Mikołejki ( jako i ja jezdem ) - wielbicielki, nie słyszały ?!?!?! Odpowiedz Link
ave.duce Re: A co Mikołejko nagadał? 13.05.11, 08:20 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > no-no, że Wy, jego - Mikołejki ( jako i ja jezdem ) - wielbicielki, nie słysz > ały ?!?!?! Mnie w to nie mieszaj >jeżeli trafię, to słucham. Mikołejko jest ok,ale żeby zaraz "wielbicielką być"? Odpowiedz Link
gat45 Re: no, niema,niema, niema... ( Rinn Danuta) 12.05.11, 17:35 Chciałam zapytać, czym Ci jego wczorajsze wypowiedzi podpadły, ale głupio by było, bo się zaraz zmywam i nie przypuszczam, żebym wieczorem wpadła. Zostawiamy to sobie na zaś, pani Padalcowa kochanieńka, OK ? Zawiąż Pani supełek na kleenexie, jako i ja czynię. Odpowiedz Link
inna57 Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 16:39 Tylko z Richardem Dawkinsem albo Stephenem Hawkingiem. Przy dobrej kawie najlepiej rozmawia się o rzeczach większych niż kropka na końcu tego zdania. Odpowiedz Link
humbak Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 13.05.11, 08:30 Kurcze... ale zestawka. Jeden z najinteligentniejszych ludzi na świecie i naturalista który zajmuje się religią:) Odpowiedz Link
witekjs Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:04 Zastanawiałem się dość długo, w końcu nazwiska posypały się w głowie... Leszek Kołakowski, Norman Davies, Adam Michnik, Jacek Żebrowski, Stefan Bratkowski, Janina Paradowska, Maria Ossowska, Jan Paradowski, Andrzej Mleczko, Stanisław Jerzy Lec, Antoni Słonimski, Andrzej Szczeklik Odpowiedz Link
witekjs Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 12.05.11, 18:08 Nie dodałem, że najchętniej napiłbym się z Nimi białego, półwytrawnego wina, oprócz kawy. Witek }:-})= Odpowiedz Link
scoutek Re: Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać 13.05.11, 09:18 z Jackiem Kuroniem i Gajką .... ponieważ to niemożliwe to przynajmniej z Adamem Michnikiem..... Odpowiedz Link
witekjs Gdyby tak można było pójść na kawę pogadać z nimi 13.05.11, 10:31 Co myślicie o spotkaniu przy kawie i ciasteczkach babuni, z tymi tuzami kultury polskiej. www.fakt.pl/Kibole-nie-jestescie-normalnymi-obywatelami,galeria-artykulu,102799,1.html Odpowiedz Link
witekjs Gdyby tak można było pójść na kawę i pogadać z nią 13.05.11, 10:35 Nie czytałem jej do tej pory... www.rp.pl/artykul/650247.html Odpowiedz Link
ex.mila Eliza Michalik 18.05.11, 00:41 strasznie łasi się do Mikołejki. Zaprasza go raz na tydzień do swojego programu w Superstacji i kusi go długimi nogami. Odpowiedz Link