Dodaj do ulubionych

Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i...

07.06.11, 20:07
kombinuję > o co w tym wszystkim chodzi?

Malutkie FzD zbyt w oczy kłuje TYTANÓW intelektu spod znaku [...]?
Takie zbiorowisko trolli IM zagraża?

Śmiechu warte ;)
Obserwuj wątek
    • trzecikot Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 07.06.11, 20:19
      Aaaale osso chozzzzi?
      • ploniekocica Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 07.06.11, 20:25
        piiszesz??? wwiem, jestes gwiazda forum ave.duce, wiec wyjaalowienie umyslu jest wytlumaczalne
    • maniasza Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 07.06.11, 20:34
      No rzeczywiście...po parutygodniowym siedzeniu na Dworumie, w skutek zdarzeń losowych itp... to i owo rzuca się w oczy..

But...
      www.youtube.com/watch?v=5bNE-5TVAmg&feature=related
      • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 07.06.11, 22:12
        SpoX :)
    • dupetek Olej to Aveńko! 07.06.11, 22:06
      Lepiej pomyśl o mnie bo ja gorę!:)
      • ave.duce Olewam, Dupeteczku :) 07.06.11, 22:14
        Myślę... :)
        • dupetek Dzie Ty mnie wysyłasz? 07.06.11, 23:11
          No dzie? Po krzakach i dołach jakichś mam się tarabanić? Ja czekam na ożywczą rosę z Twych paluszków giętkich & @:))
          • ave.duce Re: Dzie Ty mnie wysyłasz? 08.06.11, 09:44
            A nie chciałbyś czasem Topci spotkać - Latawicy u źródła ożywczego?
            CBA już nie dla was, ale może inne kursa podejmiecie? Jakieś rady nadzorcze KGHM albo co.
            • dupetek Re: Dzie Ty mnie wysyłasz? 08.06.11, 10:34
              Topcia jest fajna laska, ale jak to Topielica, trochę zbyt oziębła:) Zresztą, po takich wertepach za dziewczyną łazić? Ja już wolę pozostać przy sprawdzonej, ożywczej rosie:)
              • trusiaa Re: Dzie Ty mnie wysyłasz? 08.06.11, 11:51
                https://www.thefinestwriter.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/ceramic-frog-outdoor-indoor-fountain1.jpg

No, ba! :)
              • topielica.latawica Zasmucasz mnie pan trochę, panie D., ale 08.06.11, 11:58
                jako oziębła i mokra mam w te upały takie powodzenie, że kolejki do mnie stoją! Pa, już muszę lecieć i topić. Komitet kolejkowy czuwa!
                • dupetek Re: Zasmucasz mnie pan trochę, panie D., ale 08.06.11, 12:34
                  A tuś mi powsinogo! Już raz mnie zwodziłaś manowcami cudnymi:)
                  • topielica.latawica Tum ci 08.06.11, 13:01
                    Kto kogo zwodził? Kto mi protekcję do CBA obiecywał, jak byłam jeszcze naiwną studentką, świata nieznającą? Teraz wydziały pokończyłam, podyplomowe robię, bo jestem ambitna, przypominam. I powiem panu, że naukowe topienie ma przyszłość! Już miałam propozycje od takich rosłych chłopaków, głowy ogolone jakby. Szkolić się chcieli w topieniu w worze. Pan sobie wystawia? Mnie za prelegenta topienia brutalnego??? Mnie, wyznawczynię topienia delikatnego, subtelnego, wysublimowanego. Taki afront! Pogoniłam.
    • tojajurek Pod rozwagę... 07.06.11, 23:54
      Z Trollami niełatwa sprawa.
      Przytoczę tylko ostatnią zwrotkę znanego poematu o Trollach.
      Autora każdy zna, kto mniema się być znawcą Trolli:

(...)
      Więc Tom po kryjomu umyka do domu,
      Buciory pogubił, kuleje i chroma,
      Zaś Troll tak jak stał, tak siedzi wśród skał
      I piszczel stryjka ogryza
      Chyza! Pryza!
      A zadek ma twardy jak kostka skradziona,
      Co wciąż ją, rad nie rad, ogryza.
      • ave.duce Re: Pod rozwagę... 08.06.11, 13:19
        Poddaję się, ale... ja tu tylko sprzątam.
    • ex.mila Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 08.06.11, 00:42
      A mi się internet naprawił, po tym jak nogą zahaczyłam o kabel i ruter z wielkim hukiem wylądował o podłogę i mogę jutro odwołać fachowca (Kaja mówi staruszka - dla niej każdy powyżej czterdziestki to staruszek) z Tepsy. Jupi!
    • raseri Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 08.06.11, 09:02
      Nie pal. Od palenia wysycha dusza.
      • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 08.06.11, 09:35
        TAKA popielniczka nie może się marnować bez popiołu, n'est-ce pas?

ps. dusza nie od palenia wysycha.
        • raseri Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 09.06.11, 23:03
          ave.duce napisała:

> TAKA popielniczka nie może się marnować bez popiołu, n'est-ce pas?

Mogłaby posłużyć innym celom. Poza tym lepiej nie przechowywać przedmiotów, z których posiadania nie sposób wytłumaczyć się urzędowi skarbowemu.

> ps. dusza nie od palenia wysycha.

A od czego?
          • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 10.06.11, 09:36
            W Wiki inaczej to widzą.
            Umiem się z tego wytłumaczyć i mam świadka nawet.

Od niepicia przy paleniu.

ps. czy czasem nie chodzi o duszę od żelazka?
            • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 10.06.11, 21:13
              W gratisie >

https://3.bp.blogspot.com/_-dEFSPw0zQc/TN-Q2iPRb8I/AAAAAAAAEps/bB8nY1Wq_jk/s320/no-smoking2.jpg
    • ave.duce Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 10.06.11, 09:39
      mam nadzieję, że teraz wszyscy (oprócz mnie, ale ja tu tylko sprzątam) już happy są z pogody.
      • ave.duce A tu ... samowolka ;) 10.06.11, 14:34
        ... Pomnik Chrystusa stoi nielegalnie. I co teraz? ...

... Co w tej sytuacji będzie dalej z ustrońskim Jezusem Chrystusem Królem Polski? Przepisy przewidują bardzo dotkliwą sankcję, np. nakaz rozbiórki takiego obiektu. Dają jednak także możliwość zalegalizowania samowoli. Na razie nie zapadły jeszcze decyzje w tej sprawie ...

https://bi.gazeta.pl/im/8/9654/z9654748X,Pomnik-Jezusa-Chrystusa-Krola-Polski-na-zboczu-Rownicy.jpg

Co innego, gdybym to ja spróbowała zmienić ogrodzenie na froncie działki albo zmienić konstrukcję dachu przy wymianie pokrycia. Ale taki tam elemencik małej architektury?

Jakoś jestem spokojna o decyzję ...
        • mala200333 Re: A tu ... samowolka ;) 10.06.11, 14:46
          Nie tkna...nie tkna...
        • maniasza Re: A tu ... samowolka ;) 10.06.11, 16:14
          Co on ma na głowie?
      • dzidzia_bojowa Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 10.06.11, 19:33
        ave.duce napisała:

> mam nadzieję, że teraz wszyscy (oprócz mnie, ale ja tu tylko sprzątam) już hap
        > py są z pogody.

Nie wszyscy, nie wszyscy:((
        • ave.duce Odsiecz przybyła w bojowym rynsztunku i nastroju! 10.06.11, 20:26
          Zaraz stworzymy bandę. Przynajmniej czasowo.

ps. zaznaczam, że należę do osób,które równie dobrze znoszą temperatury minusowe.
      • tytanya Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 10.06.11, 21:30
        Wszyscy c’est moi!
        Heureuse!

( To jest pidgin French )
        ave.duce napisała:mam nadzieję, że teraz wszyscy już happy są z pogody.
        • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 11.06.11, 08:15
          Zdecydowanie wolę gin z lodem i sokiem grejpfrutowym. Angielski.
      • maniasza Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 11.06.11, 01:09
        ave.duce napisała:

> mam nadzieję, że teraz wszyscy (oprócz mnie, ale ja tu tylko sprzątam) już hap
        > py są z pogody.

Nie wiem, dlaczego Ty nie jesteś zadowolona i, ale ja owszem. Nie wiem, jak wszyscy.
        Moja temperatura to +18/23 C i jestem happy :)

www.dailymotion.pl/video/xiffps_always-look-on-the-bright-side-of-life_music
        :)
        • ave.duce Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 11.06.11, 08:16
          No i bardzo topsze :)

ps. takie zimne, wietrzne aury nie służą jusz Pani B.
    • ave.duce Wszyscy śpią, wszyscy śpią, a wizyta siedzi... 10.06.11, 19:15
      To trawestacja mojego powiedzenia z dzieciństwa :)
    • ave.duce Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 11.06.11, 18:04
      ave.duce napisała:

> kombinuję > o co w tym wszystkim chodzi?
      >
      > Malutkie FzD zbyt w oczy kłuje TYTANÓW intelektu spod znaku [...]?
      > Takie zbiorowisko trolli IM zagraża?
      >
      > Śmiechu warte ;)

Strrrrasznie IM przeszkadza.
      • pan.sajgon Re: Siedzę sobie, piję kaFF, palę papierosa i... 11.06.11, 18:24
        ave.duce napisała:

>
        > Strrrrasznie IM przeszkadza.

Nie badz taka lakoniczna, wez lyk kawy, zaciagnij sie gleboko i wal o co biega.
    • ave.duce Pod dyktando... zgodnie ze scenariuszem... 11.06.11, 21:38

Przypominam > to jest forum OTWARTE.
      Tym się różni od ukrytego albo zamknietego > gdyby ktoś nie wiedział - że mogą tu przyjść różne nicki.
      I to wcale nie od Xenofanta zależy, co się tutaj będzie działo... ale od WSZYSTKICH forumowiczów.
      Pod pierwszym postem Damy w jej wątku podpisuję się obiema rękami.
      Pod kolejnym już nie :(
      Jestem fatalistką > co ma być, to będzie.
      • kanciasta Re: Pod dyktando... zgodnie ze scenariuszem... 11.06.11, 23:27
        ave.duce napisała:

> I to wcale nie od Xenofanta zależy, co się tutaj będzie działo... ale
        > od WSZYSTKICH forumowiczów.

Nie pamiętam, czy już to pisałam, czy tylko chciałam napisać: prowadzenie
        przez Ciebie i Gat tego forum to mistrzostwo świata! :-)
        • witekjs Re: Pod dyktando... zgodnie ze scenariuszem... 12.06.11, 11:18
          kanciasta napisała:

> ave.duce napisała:
          >
          > > I to wcale nie od Xenofanta zależy, co się tutaj będzie działo... ale
          > > od WSZYSTKICH forumowiczów.
          >
          > Nie pamiętam, czy już to pisałam, czy tylko chciałam napisać: prowadzen
          > ie
          > przez Ciebie i Gat tego forum to mistrzostwo świata! :-)
          >
          >

Skoro Ba, które wspaniale prowadziła znane Fora tak pisze, to musi tak być. :-)
          Z pewnością, nie raz spotykała się w Nich z osobami, u których charakterystyczne było nieliczenie się z uczuciami innych, lekceważenie norm, niemożność utrzymania związków, niska tolerancja frustracji i próg wyzwalania agresji, niezdolność przeżywania poczucia winy i uczenia się (kary), skłonność do obwiniania innych.
          Myślę, że nie jest łatwo prowadzić, otwarte Forum prywatne.

Pozdrawiam Was serdecznie. Witek

• kanciasta Re: Pod dyktando... zgodnie ze scenariuszem... 12.06.11, 12:16
            witekjs napisał:

> Skoro Ba, które wspaniale prowadziła znane Fora tak pisze, [b]to musi tak być.[
            > /b] :-)

Powyższe zdanie jest niepoprawne - powinno być: Skoro Ba, która nie poradziła sobie z Tawerną tak pisze,
            to musi tak być. :-)

Niszowe fora się nie liczą :-)
        • gat45 Oddajmy Cesarzowej co cesarskie 12.06.11, 11:27
          kanciasta napisała:

>
          > Nie pamiętam, czy już to pisałam, czy tylko chciałam napisać: prowadzen
          > ie
          > przez Ciebie i Gat tego forum to mistrzostwo świata! :-)
          >

Ten komplement należy się w całości Ave. Rozumiem, że przez grzeczność musiałaś wspomnieć i o mnie, ale ja mam dość samokrytycyzmu, żeby prezent przyjąć, podziękować, dygnąć i oddać Wodzowej.
          • witekjs Re: Oddajmy Cesarzowej co cesarskie 12.06.11, 11:39
            gat45 napisała:

> kanciasta napisała:
            >
            > >
            > > Nie pamiętam, czy już to pisałam, czy tylko chciałam napisać: pro
            > wadzen
            > > ie
            > > przez Ciebie i Gat tego forum to mistrzostwo świata! :-)
            > >
            >
            > Ten komplement należy się w całości Ave. Rozumiem, że przez grzeczność musiałaś
            > wspomnieć i o mnie, ale ja mam dość samokrytycyzmu, żeby prezent przyjąć, podz
            > iękować, dygnąć i oddać Wodzowej.

Skromność, to ładna cecha, ale muszę w tym miejscu uprzejmie donieść "Wodzowej", że kiedy byłaś zmuszona zastępować Ją, w czasie nieobecności - robiłaś to bardzo dobrze. :-)

Pozdrawiam. Witek
          • kanciasta Re: Oddajmy Cesarzowej co cesarskie 12.06.11, 12:26
            gat45 napisała:

> Ten komplement należy się w całości Ave. Rozumiem, że przez grzeczność musiałaś
            > wspomnieć i o mnie, ale ja mam dość samokrytycyzmu, żeby prezent przyjąć,
            > podziękować, dygnąć i oddać Wodzowej.

Mów (pisz) co chcesz - swoje wiem :-)
            Wsparcie duchowe jest częstokroć (zawsze?) więcej warte, niż materialne
            (tu: nożycowe ;-)
    • ave.duce Nie uda się "wam" zniszczyć FzD... 12.06.11, 10:10
      Ci, którzy na to liczą - zawiodą się.
      • pan.sajgon Re: Nie uda się "wam" zniszczyć FzD... 12.06.11, 10:43
        ave.duce napisała:

> Ci, którzy na to liczą - zawiodą się.
        >
        Ave pisalem juz wczesniej czy mozesz sypnac konkretami, bede wdzieczny.
        • ave.duce Re: Nie uda się "wam" zniszczyć FzD... 12.06.11, 10:47
          Nie.
      • marouder.eu Liczysz w to Womanoff i Hieniaka? 12.06.11, 10:56
        Takze Ziute i Hummera?
        • ave.duce Nie, liczę głownie na siebie. Tak mnie wychowano. 12.06.11, 10:57
          • marouder.eu To tak jak mnie, nieprawdaz?! 12.06.11, 11:01
            I coz zrobimy?
            • ave.duce Re: To tak jak mnie, nieprawdaz?! 12.06.11, 11:04
              MY? Nie wiem, co Ty zrobisz. Może znowu zaczniesz NORMALNIE dyskutować ad rem, jak kiedyś bywało...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka