trzecikot 14.08.11, 21:27 Dupa. Dupa dupa, dupa dupadupa dupa. Dupa. Dupa. Du- -pa. Dupa dupa. Dupa dupa dupa dupa dupa. Dupa dupa! Dupa? Dupa! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojajurek Re: Wątek filozoficzny 14.08.11, 22:04 Gówno! Taka filozofia to ona do dupy jest. Brak rozwinięcia. Odpowiedz Link
corndelia Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 09:45 tojajurek napisał: > Gówno! Taka filozofia to ona do dupy jest. Brak rozwinięcia. Bo to filozofia hinduistyczna jest. Mantra, znaczy się. Uprawiam ją z powodzeniem, jak o zimę. Odpowiedz Link
gat45 Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 09:50 Jest rozwinięcie, jest. Wszystko w intonacji. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 16:05 Chociaż ktoś tu docenił rym, rytm i stopę... Odpowiedz Link
tojajurek Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 16:44 No to Cię dobiję moim starym utworem, gdzie jest klasyczny rytm, rym i stopa. Kidyś już go zamieszczałem, ale pochwalić się zawsze warto. Za to można ad mortem defecatam zgadywać, w jakim to jest języku i o czym traktuje. SAMMO ATRA Sammo atra mira quito Ne vilato dra squantire, Sammo milte mansanito Ate linta trem mantire. Ute vadre sta simenta Nita sillo, nita blasto, Atra more pallimenta Stora pasca tracomasto. Quana sema, quana neta, Un saole perta stera, Susta manta unvideta Ne guellala altabera. Odpowiedz Link
trzecikot Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 17:00 No to ja ci tu teges przekład kongenialny: Zagżde wszeczna Zagżde wszeczna murna chłybia Nosz wygłaśna cznia składliwie Zagżde młasi chrapcząc ślybia Nieć lintaje trzeszcząc gliwie Uńć wegłądaj szcze styrmachy Naglądź, poterwawszy będźwie Myszachuje głark po smachy Perwityszczujące gwię dźwię Uj! Parakłaj buż na gląstwie Wymifruje dżnie podgłajem Przegładł moszce nadwyrąż, kwie Myszyn, czo bragł kałć ju snaje. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Wątek filozoficzny 15.08.11, 17:14 No, no! Chylę kapelusza. Zwłaszcza te myszachuje były powalające. Odpowiedz Link
iza.bella.iza Pewnie się wygłupię, ale co mi tam:) 15.08.11, 23:12 Twój wiersz zalatuje mi jakąś podejrzaną włoszczyzną (taką szwajcarską), a to, co wkleił Kot Trzeci pachnie mi wariacjami Tuwima na temat Leśmiana. Obawiam się, że zaliczyłam dwa razy pudło :( Ale może choć podążam właściwym tropem? Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Wątek filozoficzny 20.08.11, 12:23 > Gówno! Taka filozofia to ona do dupy jest. Brak rozwinięcia. No właśnie, co to za filozofia? O Kanta dupy rozbić! Odpowiedz Link
humbak Re: Wątek filozoficzny 14.08.11, 22:14 Wątek fizololozo... lizolowy? Śmierdząca sprawa. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Wątek filozoficzny 16.08.11, 18:23 Zazwyczaj ,do tematu poruszonego w Twoim traktacie, podchodzę w mniej filozoficzny sposób. Ale niech mnie... Może to już zbliża się jesień? Odpowiedz Link
czan-dra Re: Wątek filozoficzny 20.08.11, 14:34 To mi przypomina pewną historię: Kupiłem sobie labradora, Rabr...Ralbo...Rabra... labradora, Rabor...Labor... Psa ku...a! Sobie kupiłem! Spa...sps...psps.... Odpowiedz Link