Dodaj do ulubionych

Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidarności

13.12.11, 11:30
Komitet honorowy Marszu Niepodległości i Solidarności

marsz13grudnia.pl/pl/wspieraja-nas.html
Marta Kaczyńska zaprasza na Marsz Niepodległości i Solidarności.

www.youtube.com/watch?v=IJoSZ4zoPK0
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 12:16
      Akademicki Klub Obywatelski im. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ze zrozumieniem i aprobatą przyjął inicjatywę zorganizowania marszu niepodległościowego w dniu 13 grudnia, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego....

Czy Ci paranoicy zapomnieli kto negocjował i następnie podpisał traktat Lizboński?
      • ave.duce Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 15:39
        Na pewno nie słyszeli Jarosława wszystkospieprzę Kaczyńskiego, który w Kielcach powiedział:

... Lech Kaczyński swoją polityką i postawą jako prezydent, a wcześniej pełniąc wiele innych funkcji państwowych przeszedł do polskiej historii jako ktoś, kto bronił podstaw Rzeczypospolitej, jej godności. Bronił wszystkich, którzy o Polskę walczyli...

Ile to jest "wiele"?
        Bronił walcząc z tel. komórkowym w dłoni?
        • witekjs Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 17:19
          Wcale nie tak, od razu znalazłem Komitet Organizacyjny, w którym szukałem autorytetów, które by mnie przekonały do udziału w imprezie Pana Kaczyńskiego.
          Nie znalazłem...
          Znalazłem, natomiast Pana Jana Pietrzaka, który przez wiele lat, był dla mnie wspaniałą postacią pomagającą, swoją poezją i i śpiewem żyć nam w PRL...

Witek
    • leniwa_lady Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 21:44
      Co tam komitet
      była na marszu ta z kitka czy to jakas inna najwierniejsza z wiernych zbawprezesa?
    • leniwa_lady "Pierdel, serdel, burdel" - Piłsudski 13.12.11, 22:00
      https://bi.gazeta.pl/im/4/10813/z10813014X,Jaroslaw-Kaczynski-przemawia-pod-pomnikiem-Jozefa.jpg

bo "Kto nie był socjalistą za młodu, ten na starość będzie skurwysynem"

co widac i słychac i czuc dzisiaj na ulicach stolicy
    • ave.duce Egipt nieaktualny, teraz Chiny ;) 14.12.11, 12:01
      • magdolot Re: Egipt nieaktualny, teraz Chiny ;) 14.12.11, 12:50
        " Bóg, horror, Ojczyzna" i przestroga dla jelit zafsze aktualne. Hołd Berliński, zdrada, Sikorski wrócił z guzikami miast drzeć na sobie ubranko, jak Polakowi przystoi.
        Kurza twarz, od czego zacząć z tymi Chinami? Żryjmy ryż, a drelichy urosną nam same?
        Oj, a wleczenie półtrupa przeżartego śmiertelną chorobą Państwa ku nowym lepszym... Do tego biedna Martusia pod piecem, jak Anielka ze szkszypkami Janka Muzykanta... Bo tylko On może nas ocalić, umęczony trup prezydenta w Niebiesiech. Ament. Z akcentem na "a" jak lament.

Turpizm Prezesa powalający jest w łunach pochodni, pośród krwi bratniej, chfilowo w żyłach przez czysty przypadek.
        Ale nawet opary uwalają mnie na sztywno.
    • witekjs Komentarz Jacka Żakowskiego 14.12.11, 12:58
      Jacek Żakowski: Kaczyński stoi tam gdzie ZOMO

/.../Po co prezesowi PiS kolejny marsz niepodległości?

Jacek Żakowski: - Bo ja wiem... Chyba chce nas przekonać, że wciąż żyje. Ostatnio nie ma nic nowego i ciekawego do powiedzenia, więc nie mamy powodów, by pamiętać, że funkcjonuje w polityce.

- Sama formuła marszu jest ciekawa. To odpowiedź na wystąpienie ministra Sikorskiego z Berlina ma wskazać analogię między groźbą utraty suwerenności Polski dzisiaj a jej brakiem w latach 80.

- To o tyle szokujące, że Kaczyński - parafrazując jego wypowiedź - staje dziś tam, gdzie stało ZOMO. W latach 80. chodziło nam o to, by wyrwać Polskę spod zależności od Wschodu i zintegrować ją z Zachodem. Jaruzelski straszył nas krucjatą niemiecką i uważał, że gwarantem utrzymania ziem zachodnich jest sojusz z ZSRR. Kaczyński przejmuje dziś ten sam język, strasząc Polaków Niemcami./.../

Więcej
      www.se.pl/wydarzenia/opinie/jacek-zakowski-kaczynski-stoi-tam-gdzie-zomo_218199.html

• witekjs Re: Komentarz Jacka Żakowskiego 14.12.11, 13:05
        Kaczyński: To chory kraj
        Grzegorz Szymanik, Tomasz Urzykowski, Wojciech Szacki
        2011-12-14,

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10813201,Kaczynski__To_chory_kraj.html#ixzz1gVfsBjok

wyborcza.pl/1,76842,10813201,Kaczynski__To_chory_kraj.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka