witekjs 13.12.11, 11:30 Komitet honorowy Marszu Niepodległości i Solidarności marsz13grudnia.pl/pl/wspieraja-nas.html Marta Kaczyńska zaprasza na Marsz Niepodległości i Solidarności. www.youtube.com/watch?v=IJoSZ4zoPK0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 12:16 Akademicki Klub Obywatelski im. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ze zrozumieniem i aprobatą przyjął inicjatywę zorganizowania marszu niepodległościowego w dniu 13 grudnia, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego.... Czy Ci paranoicy zapomnieli kto negocjował i następnie podpisał traktat Lizboński? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 15:39 Na pewno nie słyszeli Jarosława wszystkospieprzę Kaczyńskiego, który w Kielcach powiedział: ... Lech Kaczyński swoją polityką i postawą jako prezydent, a wcześniej pełniąc wiele innych funkcji państwowych przeszedł do polskiej historii jako ktoś, kto bronił podstaw Rzeczypospolitej, jej godności. Bronił wszystkich, którzy o Polskę walczyli... Ile to jest "wiele"? Bronił walcząc z tel. komórkowym w dłoni? Odpowiedz Link
witekjs Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 17:19 Wcale nie tak, od razu znalazłem Komitet Organizacyjny, w którym szukałem autorytetów, które by mnie przekonały do udziału w imprezie Pana Kaczyńskiego. Nie znalazłem... Znalazłem, natomiast Pana Jana Pietrzaka, który przez wiele lat, był dla mnie wspaniałą postacią pomagającą, swoją poezją i i śpiewem żyć nam w PRL... Witek Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Komitet honorowyMarszuNiepodległości iSolidar 13.12.11, 21:44 Co tam komitet była na marszu ta z kitka czy to jakas inna najwierniejsza z wiernych zbawprezesa? Odpowiedz Link
leniwa_lady "Pierdel, serdel, burdel" - Piłsudski 13.12.11, 22:00 bo "Kto nie był socjalistą za młodu, ten na starość będzie skurwysynem" co widac i słychac i czuc dzisiaj na ulicach stolicy Odpowiedz Link
magdolot Re: Egipt nieaktualny, teraz Chiny ;) 14.12.11, 12:50 " Bóg, horror, Ojczyzna" i przestroga dla jelit zafsze aktualne. Hołd Berliński, zdrada, Sikorski wrócił z guzikami miast drzeć na sobie ubranko, jak Polakowi przystoi. Kurza twarz, od czego zacząć z tymi Chinami? Żryjmy ryż, a drelichy urosną nam same? Oj, a wleczenie półtrupa przeżartego śmiertelną chorobą Państwa ku nowym lepszym... Do tego biedna Martusia pod piecem, jak Anielka ze szkszypkami Janka Muzykanta... Bo tylko On może nas ocalić, umęczony trup prezydenta w Niebiesiech. Ament. Z akcentem na "a" jak lament. Turpizm Prezesa powalający jest w łunach pochodni, pośród krwi bratniej, chfilowo w żyłach przez czysty przypadek. Ale nawet opary uwalają mnie na sztywno. Odpowiedz Link
witekjs Komentarz Jacka Żakowskiego 14.12.11, 12:58 Jacek Żakowski: Kaczyński stoi tam gdzie ZOMO /.../Po co prezesowi PiS kolejny marsz niepodległości? Jacek Żakowski: - Bo ja wiem... Chyba chce nas przekonać, że wciąż żyje. Ostatnio nie ma nic nowego i ciekawego do powiedzenia, więc nie mamy powodów, by pamiętać, że funkcjonuje w polityce. - Sama formuła marszu jest ciekawa. To odpowiedź na wystąpienie ministra Sikorskiego z Berlina ma wskazać analogię między groźbą utraty suwerenności Polski dzisiaj a jej brakiem w latach 80. - To o tyle szokujące, że Kaczyński - parafrazując jego wypowiedź - staje dziś tam, gdzie stało ZOMO. W latach 80. chodziło nam o to, by wyrwać Polskę spod zależności od Wschodu i zintegrować ją z Zachodem. Jaruzelski straszył nas krucjatą niemiecką i uważał, że gwarantem utrzymania ziem zachodnich jest sojusz z ZSRR. Kaczyński przejmuje dziś ten sam język, strasząc Polaków Niemcami./.../ Więcej www.se.pl/wydarzenia/opinie/jacek-zakowski-kaczynski-stoi-tam-gdzie-zomo_218199.html Odpowiedz Link
witekjs Re: Komentarz Jacka Żakowskiego 14.12.11, 13:05 Kaczyński: To chory kraj Grzegorz Szymanik, Tomasz Urzykowski, Wojciech Szacki 2011-12-14, Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10813201,Kaczynski__To_chory_kraj.html#ixzz1gVfsBjok wyborcza.pl/1,76842,10813201,Kaczynski__To_chory_kraj.html Odpowiedz Link