Dodaj do ulubionych

Normalnie nienasyceni zboczeńcy!

19.01.12, 19:39
częstochowski Kościół przypomina słowa Jana Pawła II i otwiera poradnię naprotechnologii.
(...)
- To jest metoda ludzka, a nie antyludzka. I jedyna metoda zasadna medycznie - zachwalała naprotechnologię specjalistka chorób płuc dr n. med. Wanda Terlecka, prezes Katolickiego Stowarzyszenia Lekarzy Polskich i wykładowca medycyny pastoralnej

Naprotechnologia: diagnozowanie i wspieranie płodności przez obserwację organizmu kobiety, przede wszystkim śluzu z pochwy
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 19:45
      Gdybym wiedział, że nie nazwiesz mnie nienasyconym zboczeńcem, tobym zgłosił się do obserwacji organizmu kobiety, a czy jakiś przedział wiekowy można wybrać?
      • tw_wielgus Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 19:53
        Mnie nie pytaj. Ja się w tej technologii poruszam po ciemku. Gaszę światło, taki wstydliwy z natury jestem.

- Niepłodność - wyliczała Terlecka - dotyka co czwartą, piątą parę. Będzie gorzej bo z roku na rok obniża się jakość męskiego nasienia, nie lepiej jest z płodnością kobiet. Przyczyny? Styl życia młodych ludzi: wczesna inicjacja seksualna, wielość partnerów, używki, antykoncepcja i odkładanie na później poczęcie dziecka.

Zastanowiła mnie jedna z wymienionych przez specjalistkę od medycyny pastoralnej przyczyn - wielkość partnerów..?! Cóż takiego miała na myśli?
        • damakier1 Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 20:36
          "Zastanowiła mnie jedna z wymienionych przez specjalistkę od medycyny pastoralnej przyczyn - wielkość partnerów..?! Cóż takiego miała na myśli?"

Terlecka profesor pani mówiła nie o wielKości partnerów, a o ich wielości, czyli, że ich wielu, znaczy dużo jest. A czy une wielkie, czy malutkie to wszystko jedno. Nawet liliputy mogą być.
          • trzecikot Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 20:40
            Kurduple tyż?
            • ave.duce Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 20:46
              Kurduple obowiązkowo.
          • tw_wielgus Re: Normalnie nienasyceni zboczeńcy! 19.01.12, 20:47
            No to się kłóci ze zdrową logiką im więcej okazji ( wielosć o której moisz w swoim poście wyjaśniającym) do zajścia w ciążę tym chyba poczęcie łatwiejsze.
            Nie mam śmiałości dyskutować z ustaleniami medycyny pastoralnej, ale tak mi się po prostu na mój chłopski rozum wydaje.
    • trzecikot Buhaje!!! 19.01.12, 19:50

• tw_wielgus Re: Buhaje!!! 19.01.12, 19:54
        Buhaje..?! Czemu?
        pl.wikipedia.org/wiki/Voyeuryzm
        • trzecikot Re: Buhaje!!! 19.01.12, 19:56
          Czemu? Temu, że nienasycone!
          • tw_wielgus Re: Buhaje!!! 19.01.12, 20:04
            Ok podejdźmy do zagadnienia w sposób naukowy. Taka para na przykład. Parę można nasycić. Ksieża nie łączą się w pary zatem uzyskanie staniu nasycenia wymaga innych czynników fizycznych niż w sposób naturalny występujące w przyrodzie. Ale to nie tłumaczy - dlaczego buhaje..?!
        • czan-dra Re: Buhaje!!! 19.01.12, 20:06
          Zaraz, zaraz, ja nie dla jakiejś przyjemności, jestem ponad to, ale w imię nauki, i tylko nauki, a Ty mnie tu wyjeżdżasz z jakimś voyeuryzmem, ja z sercem do kobiet, a Ty od podglądaczy wyzywasz...
          • tw_wielgus Re: Buhaje!!! 19.01.12, 20:49
            E tam wyzywam, nie jestem podglądaczofobem, słowo harcerza.
            • czan-dra Re: Buhaje!!! 20.01.12, 05:41
              Wydaje mi się, że mylisz pojęcia...
              Nara...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka