14.05.12, 18:41
Kurczę no! Cała Polska się przejmuje problemem, co też się Stankiewicz wydawało i czy ktoś ją szarpał czy też nie, a tymczasem w łódzkim zoo umarły ze strachu przed wredotami ludzkimi dwie żyrafy. I to jest bardzo smutna wiadomość.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11716356,Zoo_w_Lodzi__Nie_zyje_juz_druga_zyrafa__Zmarla_ze.html
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Żyrafy 14.05.12, 18:44
      widziałam w tv materiał.
      młoda żyrafka, która druga umarła nagle, miała całe serduszko poharatane - zawał potężny.
      mówił pan specjalista, że to zwierzęta bardzo lękliwe i się tak przeraziły biedactwa, że umarły.

cholerne ludzkie wredoty ohydnicze !
      • ave.duce Re: Żyrafy 14.05.12, 18:46
        Czy policja ma w ogóle szanse złapania tych swołoczy?
        • man_sapiens Re: Żyrafy 14.05.12, 21:53
          Jak ma chęć, to ma szanse...
    • tw_wielgus Re: Żyrafy 14.05.12, 18:46
      Ewę Stankiewicz też to mogło spotkać. Wszakże Sejm RP tylko małpami różni się od ZOO.
      • olga_w_ogrodzie Re: Żyrafy 14.05.12, 18:55
        tw_wielgus napisał:

> Ewę Stankiewicz też to mogło spotkać. Wszakże Sejm RP tylko małpami różni się
        > od ZOO.

bardzo brzydko tak żartować.
        w ZOO siedzą bez winy, a jak za karę zwierzęta, które tam się nie pchały wcale.
        w Sejmie siedzą ludzie, którzy się tam pchali i jeszcze kasę za bycie tam dostają.
        a małpy to nie ludzie.
        małpy zachowują się zgodnie z gatunkowym kodeksem.
        większość ludzi wszelkie kodeksy ma głęboko.
        • tw_wielgus Re: Żyrafy 14.05.12, 18:57
          Czuje się skarcony i przepraszam małpy za niefortunne porównanie do posłów RP.
    • damakier1 Re: Żyrafy 14.05.12, 22:45
      O tych biednych żyrafach i tych bydlakach juz pisać nie będę, bo cóż tu można jeszcze napisać?
      Ale żeby takie ZOO w mieście Łodzi nie miało porządnej ochrony i monitoringu to mi się w głowie nie mieści.
    • nihilyst Re: Żyrafy 14.05.12, 22:51
      ja bym im powyrywała najpierw paznokcie, a potem serca
      • ewa9717 Re: Żyrafy 15.05.12, 07:26
        Właśnie przeczytałam.
        A swołoczy pewnie ujdzie bezkarnie.
    • sofitell Re: Żyrafy 15.05.12, 10:22
      Mi jest tym bardziej przykro, że miałam przyjemność całkiem niedawno podziwiać Suri, a także Malcolma. Przyjemność wprawdzie znikoma, bo jestem przeciwna umieszczaniu zwierząt w zoo, których jest mi po prostu żal. Byłam zaszokowana, w jak małych, betonowych boksach żyją/ły tam żyrafy.
    • mariner4 "Chłop zywemu nie przepuści...." 15.05.12, 11:24
      Jak się żywe napatoczy, nie pożyje se a juści".
      Polacy to w znakomitej większości naród chłopski.
      M.
      • dupetek A ślachta dzie? 15.05.12, 11:29
        Królewsko-szlachecki my szczep piastowy!:)
        • mariner4 A ona trzyma psy na pół 15.05.12, 13:08
          metrowych łańcuchach?
          A burak Kłopotek, chłop nastojaszczy mówi, że psy na wsi rodzą się z łańcuchem na szyi.
          M.
    • czerwona-malpa Re: Żyrafy 15.05.12, 13:08
      dobrze, ze nie malpy. Bo bylo by mi bardziej smutno.
      • sofitell Re: Żyrafy 15.05.12, 13:49
        Jak być zobaczył makaka w tym samym zoo pogrążonym w głębokiej depresji, byłoby Ci jeszcze bardziej przykro.
    • nihilyst Re: Żyrafy 15.05.12, 17:11
      www.tvn24.pl/-1,1744591,0,1,wrzucili-go-do-mrowiska-i-przykryli-wiadrem,wiadomosc.html

na tym świecie nie warto żyć
      • lackzadek Re: Żyrafy 15.05.12, 18:40
        nihilyst napisała:

> www.tvn24.pl/-1,1744591,0,1,wrzucili-go-do-mrowiska-i-przykryli-wiadrem,wiadomosc.html
        >
        > na tym świecie nie warto żyć

Rączki bym poobcinał, tylko że wtedy renty musielibyśmy płacić.
        • ave.duce Re: Żyrafy 15.05.12, 18:45
          E tam, wrzucić do mrowiska i tyle!
          • magdolot Re: Żyrafy 16.05.12, 13:43
            Jako Żyrafa z ćwierćwiecznym przebiegiem, czuję się bardzo, szalenie zraniona w samo sedno.
            Gdzież te czasy, kiedy z Blixen i Huttonem nie gadał nikt, aż się okazało, że to jednak nie oni zabili żyrafę. Bo we Fafryce pofszechnie uważało się, że zabicie żyrafy jest grzechem śmiertelnym. Laczego? Bo ony NIC złego nikomu nie robiom i trzeba ostatnim skurwysynem być. A kropki we kratkę, atramentowe jenzyki i różki zdobią przyrodę szalenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka