trusiaa 22.05.12, 10:22 Polska ośmiornica Paul jest słonicą oraz dwoma kogutami. I żadne z nich nie ma na imię Paul. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Polak potraffi! 22.05.12, 13:45 Kto wymyśli coś lepszego od ośmiornicy, która jest słonicą?! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Polak potraffi! 22.05.12, 16:36 One istnieją, niestety, to dlatego Dworzanie taktownie przemilczeli mój wątek entuzjastyczny. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Polak potraffi! 22.05.12, 20:11 Zadziwiające! Widziałem na N.G. liczne filmy ukazujące baraszkujące w wodzie słonie, ale nigdy bym się nie domyślił, iż one w tej wodzie uprawiają mezalians z rozpustnymi ośmiornicami. Odpowiedz Link
dupetek Re: Polak potraffi! 22.05.12, 21:45 Fajnie, że jest chociaż namiastka zabawy przy okazji EURO'12, podobnie z "Koko, koko euro spoko", tylko szkoda, że wszystko sprowadza się do powielania wcześniejszych wzorów. Ale, że jest to wbrew pisowskiemu defetyzmowi, więc popieram:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polak potraffi! 22.05.12, 23:08 Namiastka zabawy i słonica jako namiastka ośmiornicy - ekstra! ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Polak potraffi! 23.05.12, 09:55 Jeden z miejskich szałaputów Był niegrzeczny dla kogutów. "Cóż to - wołał - za zwyczaje, Że mi drób na drodze staje? Ja kogutów nie uznaję, Ja mam każdy dzień zatruty Przez koguty-kałakuty!" Rozgniewały się koguty, Podciągnęły tylko buty, Jeden śmiałka kopnął w nogę, Drugi w łydkę wbił ostrogę, I walczyły z nim dopóty Dwa koguty-kałakuty, Aż pobity i pokłuty Uciekł w pole klnąc koguty. Odpowiedz Link