olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 27.07.12, 19:12 bardzo proszę. wkurza mnie onanizowanie się ceremonią otwarcia i tym, że jej, jej, jej - jak będzie ciekawie, bo zagonią zwierzów sporo między helikopter, tysiące tancerzy, w sam środek hałasu. ale co tam. w Koloseum urządzano polowania na dzikie zwierzęta, czemu tu nie ma być pokazu męczenia zwierząt ? " Ceremonia – choć jej jest scenariusz jest okryty wielką tajemnicą – ma rozpocząć się bardzo spektakularne. Na stadionie wyląduje śmigłowiec z Jamesem Bondem na pokładzie. Zagra go najprawdopodobniej aktualny odtwórca agenta 007 – Daniel Craig, który uderzając w potężny 27-tonowy dzwon rozpocznie wielkie widowisko. Spektakl pokrótce opowie o historii Wielkiej Brytanii. W ceremonii wystąpi niemal 15 tysięcy statystów (uszyto dla nich 25 tysięcy kostiumów) a także… 70 owiec, 12 koni, 10 kur, po 3 krowy i psy oraz 2 kozy. Widowisko nawiąże do „Burzy” Williama Shakespare’a (pojawią się sztuczne chmury) – widzowie i telewidzowie usłyszą więc fragmenty słynnego dramatu, które odczyta Kenneth Brannagh. Ponadto na stadionie wystąpią znamienite, brytyjskie gwiazdy – Paul McCartney, Rolling Stones czy Sex Pistols." sport.tvp.pl/londyn-2012/informacje-ogolne/otwarcie-igrzysk-bedzie-spektakularne/8090042 Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 27.07.12, 20:37 ave.duce napisała: > Imperium im się śni? Chyba zawsze i wciąż ;) Jeszcze żadne otwarcie nie przebiło Albertville - oczywiscie w moim odczuciu. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 27.07.12, 21:13 Jak nie przewidują występu kotów, to ja ich pierdzielę w Big Bena. Odpowiedz Link
zbigniew_clapton Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 13:38 Masz stuprocentowy rajt. Nic nie przebije tej sabaudzkiej baśni. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 16:59 Wysłuchałam dziś w tefałenie24 magister Oli Kwaśniewskiej - o stopniu uszczęśliwienia, jakie dają złote, srebrne i brązowe medale. Magister Ola Kwaśniewska, w swej pracy magisterskiej, posługując się skomplikowanymi naukowymi narzędziami badawczymi, a to: ankietami, rozmowami bezpośrednimi, porównywaniem uśmiechów medalistów różnego stopnia, a nawet badaniem ich mięśni mimicznych - wykazała, że medalista brązowy cieszy się bardziej niż srebrny. A medalista złoty, choć cieszy się najbardziej, to i tak jest mniej szczęśliwy od brązowego. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 17:14 damakier1 napisała: > Magister Ola Kwaśniewska, w > swej pracy magisterskiej(...) wykazała, > że medalista brązowy cieszy się bardziej niż srebrny. A medalista złoty, choć c > ieszy się najbardziej, to i tak jest mniej szczęśliwy od brązowego. > > Jestem pod wrażeniem. Hmmm, mnie się wydaje, że to dlatego, że brązowy medalista cieszy się, iż w ogóle zdobył medal. Jest w gronie medalistów a ten czwarty nie. Może temu czwartemu pokazać język i zaśpiewać jak dziecko: ja mam medal a ty niee:)! I nieważne jaki ma kolor ten medal, dla brązowego medalisty ważne jest podium. Mistrz natomiast przyjmuje złoto jak coś, co mu się należało, na co zapracował i jest ukoronowaniem ciężkich treningów, wyrzeczeń i bólu. Jest bardziej dumny. Oczywiście szczęśliwy także ale bardziej rozpiera go duma. Stałam kiedyś kilka razy na podium, zarówno na najwyższym jaki na trzecim stopniu, pamiętam co wtedy czułam. Nie jestem jednak magistrem psychologii, to moje przemyślenia:) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 17:53 Nie jestem specjalną fanką Oli K., ale to akurat ma uzasadnienie nawet bez specjalnych metod badawczych. W każdym razie przeczytałam powyższe moim dzieciom i od razu stwierdziły, że to jasne jak słońce. Szczególnie, że w wielu dyscyplinach medal srebrny zdobywa się po bezpośredniej przegranej, a brązowy po wygranej - sporty zespołowe, sporty walki i pewnie jeszcze coś. W pierwszym momencie srebrny medalista czuje niedosyt, bo przegrał złoto, a brązowy się cieszy, bo ma medal. W tym momencie właśnie Brazylijczycy płaczą z powodu srebrnego medalu, a ktoś tam (nie wiem kto) się cieszy jak wariat, bo wygrał mecz o brązowy. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 19:36 Mnie też te wszystkie wnioski i uzasadnienia wydają się słuszne i przekonujące. Wrażenie zaś na mnie wywarło, że to, co dla Twoich dzieci od razu jest jasne jak słońce, dla magister Oli Kwaśniewskiej stanowiło wymagający specjalistycznych badań naukowych materiał na pracę magisterską. Nawet biorąc pod uwagę, że Twoje dzieci są genialne. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 20:01 Damo kochana, prace magisterskie wymagają badań niestety i bez tych badań nic nie warte są wnioski naturalne. Szczególnie prace magisterskie w dziedzinie nauk społecznych typu psychologia i socjologia. Wszystkie prawdy oczywiste muszą być poparte banalnymi pytaniami do ludzkości :) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 21:02 Akurat z pracami magisterskimi tyle miałam w życiu zawodowym do czynienia, że wiem, czego one wymagają. Nie kpiłam, że magister Ola Kwaśniewska w swej pracy magisterskiej korzystała z badań, tylko że przedmiotem jej pracy jest taka mielona papka. Dawno, dawno temu, świetny publicysta Jan Walc nabijał sie z naukAwych prac typu: O jedzeniu zupy łyżką. W moim odczuciu, praca magisterska Oli Kwaśniewskiej to to samo. PS. Mój mąż twierdzi, że to nie Jan Walc, tylko Jerzy Urban. Ale ja pamiętam, że jednak Walc. --------- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) wwwtrembil.blox.pl/html Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 21:35 Ale co to jest mielona papka według Ciebie, Damo? Bo ja tego kompletnie nie rozumiem. Powstaje co roku setki tysiące prac magisterskich i bardzo dobrze moim zdaniem, że niektórzy zamiast pisać po raz milionowy na ambitne i mądrze brzmiące tematy wybierają nietknięte badaniami obszary dla Ciebie banalne i papkowate. Powstają bardzo dobre prace np. o typach profili na tzw. gronie, o sposobach fotografowania się na blogach ślubnych, o zdjęciach studniówkowych na fejsbuku, o sposobie promocji na portalach społecznościowych, o szafiarkach, o forumach (a jakże), o biforkach i afterkach czyli o sposobie imprezowania studentów w latach takich i takich i tak dalej i tym podobne. Takie FK to jest temat na wiele prac magisterskich i to co najmniej na czterech kierunkach uniwersyteckich. Osobiście jestem zdania, że prace magisterskie powinny powstawać na zamówienie społeczne i stanowić badania przyczynkowe i fragmentaryczne, a nie nadymać się i udawać prace naukowe. "Czy chłop pańszczyźniany może zrozumieć świadomego obywatela? " made by Anwad Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 22:21 Z całym Twym wywodem się zgadzam i wyobraź sobie, że wszystkie tu podane przez Ciebie przykłady papką mieloną według mnie nie są, a o wyższości szczęścia medalistów brązowych nad medalistami srebrnymi jest. Lepiej tego wytłumaczyć nie umiem;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 11.08.12, 22:42 Mam na to wytłumaczenie. Psychologiczne :) Otóż z relacji Twojej i z mojego punktu widzenia temat ten nie jest papką i jako element psychologii sportu jest całkiem ok. Także przedmioty badań. Ale ja nie widziałam Oli K. i dlatego nie przepuszczam tego co wyżej przez filtr emocjonalny mojej do niej niechęci. Może gdybym widziała to miałabym podobne zdanie jak Ty, Damo. Teraz uwaga żart: po prostu jesteś Damo rasistką. Nie chce mi się szukać źródła, ale zapewne wiesz, kogo cytuję. Odpowiedz Link
dupetek Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 27.07.12, 21:23 Się dałem uwieść na luzie EURO 2012 i tych sportów (nie fajek) mi na ten rok wystarczy! Odpowiedz Link
ave.duce Euro 2012 się nie umywa do IO - 27.07.12, 21:26 monotematyczne. ps. jakoś Ci nie wierzę, że nic i wewogle. Odpowiedz Link
tojajurek Co to, kurde, jezd? No co? 27.07.12, 22:20 Pokaz brytyjskiego szowinizmu. Jak dla mnie - niech wypierdzielają. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co to, kurde, jezd? No co? 27.07.12, 22:25 Po takiej rekomendacji - idę pozerkać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co to, kurde, jezd? No co? 27.07.12, 22:51 Jak na razie - widziałam przymuloną nieco Queen Elżbietę II & szpital. Pasowało. Odpowiedz Link
off_nick Re: Co to, kurde, jezd? No co? 27.07.12, 22:30 Niech wypierdzielają. Tradycja to jest shit, historia i pamięć też jest shit. A patriotyzm wedle gwizdka to je faszys i nazis. tojajurek napisał: Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 27.07.12, 23:22 Potwornie mnie nudzą wszelkie defilady, otwarcia, zamknięcia, parady wojskowe itepe. Tego otwarcia i tak bym nie oglądała, ale jak przeczytałam, co Olga napisała o tych zwierzętach, to nie oglądałam jeszcze bardziej. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 08:03 No więc chyba jestem jedyną z Was, która obejrzała od początku do końca tę ceremonię tak jak oglądałam wszystkie poprzednie w moim świadomym życiu. Nie musiałam się zmuszać, po prostu uważam, że to coś fantastycznego, gdy reprezentanci dwustu krajów świata przyjeżdżają w jedno miejsce by rywalizować przestrzegając ducha olimpizmu. Być może jestem trochę nawiedzona ale z wielkim zaciekawieniem śledzę zmagania sportowców a ceremonia otwarcia, zwłaszcza przemarsz wszystkich ekip i zapalanie znicza wzrusza mnie niezmiennie. A potem oglądam wszystko jak tylko mogę. Dla mnie jest to wielka frajda i autentycznie się cieszę! Nie zniechęcicie mnie i uważam, że jesteście nieco zblazowani. Nie jestem zaślepiona i widzę też ciemniejsze strony jak np stosowanie dopingu. Cieszy mnie walka z tym procederem. Wkurza mnie też pieprzenie farmazonów przez naszych nieśmiertelnych komentatorów( nie przytoczę wszystkich głupot jakie wygłosił Szaranowicz podczas ceremonii np racjonalizowanie żywności he, he,he). Nic jednak mnie nie zniechęci do cieszenia się z letnich igrzysk olimpijskich. Nic i nikt! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 08:20 dzidzia_bojowa napisała: > oglądam wszystko jak tylko mogę. Dla mnie jest to wielka frajda i autentycznie się cieszę! > Nic jednak mnie nie zniechęci do cieszenia się z letnich igrzysk olimpijskich. Nic i nikt! No to żółwik! :) ps. nie oglądałam całości, podobał mi się desant E2, latający rowerzyści i znicz (końcówka). Uważam, że ceremonia była niepotrzebnie rozdęta i chyba nie za bardzo czytelna dla ludzi spoza określonego kręgu kulturowego. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 11:46 Być może jestem trochę nawiedzona ale z wielkim zaciekawieniem śledzę zmagania sportowców a ceremonia otwarcia, zwłaszcza przemarsz wszystkich ekip i zapalanie znicza wzrusza mnie niezmiennie. A potem oglądam wszystko jak tylko mogę. Dla mnie jest to wielka frajda i autentycznie się cieszę! Nie zniechęcicie mnie i uważam, że jesteście nieco zblazowani. Nawet przez moment mi nie przyszło do głowy, by Cię (lub kogokolwiek) zniechęcać do czerpania radości z olimpiad, wszelkich zawodów sportowych i związanych z nimi uroczystości. Ja sama akurat sportem sie nie pasjonuję, Kibicuję nieraz (wtedy juz bardzo zajadle) np. Justynie Kowalczyk lub Polakom na Euro, ale żeby już śledzić całe mistrzostwa, to nie. Jako osoba niezainteresowana nie zamierzałam pisać w tym wątku (bo co tu komentować skoro nie oglądam?), ale poruszyła mnie wzmianka o wykorzystaniu zwierząt. Uważam, że tak, jak powinno zabronić się wykorzystywania zwierząt w cyrkach, tak samo powinno się zabronić wykorzystywania ich we wszelkich paradach, festynach itp. Nie rozumiem do czego potrzebne jest przy okazji świętowania otwarcia olimpaidy dręczenie zwierząt? Chyba dla zaspokojenia najniższych instynktów gawiedzi. Jeśli to, co napisałam wystarczy do przyczepienia mi etykieti osoby zblazowanej, to se ją chętnie przylepię na czoło i będę nosić z godnościOM osobistOM. Słownik wyrazów obcych PWN: zblazowany znudzony nadmiarem wrażeń, przeżyć, życiem (często hulaszczym). Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 15:19 damakier1 napisała: Uważam, że tak, jak powinno zabronić się wykorzystywania zwi > erząt w cyrkach, tak samo powinno się zabronić wykorzystywania ich we wszelkich > paradach, festynach itp. Nie rozumiem do czego potrzebne jest przy okazji świę > towania otwarcia olimpaidy dręczenie zwierząt? Chyba dla zaspokojenia najniższy > ch instynktów gawiedzi. > Jeśli to, co napisałam wystarczy do przyczepienia mi etykieti osoby zblazowanej > , to se ją chętnie przylepię na czoło i będę nosić z godnościOM osobistOM. se lepiej przylepmy jakie naklejki z protestem w stylu : NIE dla wykorzystywania zwierząt, ku uciesze gawiedzi ! Odpowiedz Link
zbigniew_clapton Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 15:54 Nadgorliwość jest gorsza od pisizmu. Nie przesadzajcie - gdyby te zwierzaki były w jakikolwiek sposób maltretowane, to największa brytyjska armia - armia właścicieli psów i kotów zmiotłaby Camerona, Johnsona, Coe i kto tam by im jeszcze podstawił się pod nóż. I Jelizawietę też! Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 16:09 nie żartuj sobie. wprowadzenie zwierząt w ten tłum, światła, hałas nie było ich męczeniem ? nie uważam, bym była nadgorliwa twierdząc, że było męczenie, jak najbardziej. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 16:39 Jestem zdania takiego, jak Czeci. Nie ma większych purystów jesli chodzi o prawa zwierząt niż Brytyjczycy to raz. Po drugie są, naprawdę są zwierzęta, którym to szczególnie nie przeszkadza, a po trzecie byle jaka wystawa psów czy kotów to stres większy, bo przede wszystkim dłuższy. Co nie znaczy, że pochwalam to, bo uważam, iż mogłaby się gala bez zwierząt obejść (vhoć oczywiście jej nie widziałam :). Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 16:56 ploniekocica napisała: > Jestem zdania takiego, jak Czeci. Nie ma większych purystów jesli chodzi > o prawa zwierząt niż Brytyjczycy to raz. Po drugie są, naprawdę są zwierzęta, > którym to szczególnie nie przeszkadza, a po trzecie byle jaka wystawa psów czy > kotów to stres większy, bo przede wszystkim dłuższy. nie wiem czy są czy nie więksi puryści. i nie ma to, wg mnie, w tym momencie większego znaczenia czy są purystami, bo jest fakt - zwleczono tłum zwierzów. wątpię czy tym wszystkim owcom, koniom, krowom, kurom to nie przeszkadzało. psy były ponoć 3 tylko. kota ni jednego. zapewne nawet ludzie występujący tam czuli stres. tym bardziej zwierza, które nie wiedziały co się dzieje i nie z własnej tam woli przybyły. tak, jak w cyrku - dla ludzkiej jej zwleczono uciechy. dla mojej nie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 18:22 ploniekocica napisała: Po drugie są, naprawdę są zwierzęta, którym to szczególnie nie przeszkadza, [...] Opowiadała kiedyś Małgorzata Niezabitowska, jak to w jednej ze swych licznych rodzinnych podróży nierozważnie zabrała na corridę swą małą córeczkę. Przerażone dziecko patrzyło na to co się wyrabia i błagalnym głosem powatarzało: mamo, byk to lubi, prawda? Nie wdając się w dyskusję, czy rzeczywiście Brytyjczycy tak strasznie się prawami zwierząt przejmują, pozostawiając różnice między wystawami wszelkich zwierząt hodowlanych, a tego typu paradami, powiem jedno: w żadnych okolicznościach, żadnego zwierzęcia nie wolno wykorzystywać jako zabawki. HOWGH! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 18:40 Wybacz, Damo, ale trzeba być konsekwentnym - zabawa i uciecha ludzi to są też wszelakie wystawy zwierząt od wystaw psów po wystawy zwierząt hodowlanych, wyścigi tychże zwierząt, sporty z udziałem zwierząt, ogrody zoologiczne itd. A także grillowane conieco, nespa? Ja nie widziałam wczorajszej parady, ale nie przypuszczam, żeby zwierzom stała się szczególna krzywda, bo by dzisiaj pół internetu grzmiało. Jak napisałam nie popieram tego, co się wczoraj stało, ale pocieszam jedynie łzy wylewające, że Anglicy raczej do okrucieństwa wobec zwierząt nieskłonni. Nie znam psa (a tym bardziej kota) cieszącego się z wystawy, ale znam psy, które kochają pokazy agility, bo traktują to jako znakomitą zabawę. A sama własno klawiaturnie twierdziłaś, że wystawy psów to dla psów nic strasznego, czy się mylę? Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 19:12 Przyznam, że miewam myśli współczujące zwierzętom, szczególnie gdy ewidentnie dzieje im się krzywda, są bite, głodzone, trzymane w nieludzkich warunkach. Czasem zastanawiam się jak to jest z końmi. Ujeżdżane, dosiadane, każe im się skakać przez przeszkody i wyczynia się z nimi różne sztuczki. Najbardziej zastanawia mnie czy one bardzo się męczą podczas wożenia ludzi na grzbiecie, czy boli je skóra, czy czapraki pomagają? Albo wielbłądy. Ostatnio oglądałam program Cejrowskiego o tym, jak wielbłądy goni się przez pustynię potem objucza wielkimi bryłami soli a następnie goni się je nazad przez pustynię. I one, tak jak konie, bez cienia sprzeciwu służą człowiekowi. A powinny biegać po łące swobodnie, z rozwianą grzywą(konie, nie wielbłądy), trawę skubnąć, motylka pogonić. Słowem być wolnym! O! A jeszcze psy Husky- rasa zaprzęgowa. Ciągną bidaki te ciężkie sanie po śniegu, człowiek je pogania, czasem smaga- okropność! Takie czasem miewam refleksje, serio, bez cienia szyderstwa. Ale wątek miał być komętujący wydarzenia sportowe a nie dolę zwierząt pod ludzkim jarzmem. Pierwszy dzień zbliża się ku końcowi, mamy jeden medal. W Pekinie na pierwszy medal czekaliśmy aż tydzień czyli na razie źle nie jest. Niecierpliwie czekam na kolejne dni i kolejne, mm nadzieję, sukcesy. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 19:22 dzidzia_bojowa napisała: > Ale wątek miał być komętujący wydarzenia sportowe a nie dolę zwierząt pod ludzk > im jarzmem. to nie wolno było mówić o imprezce na otwarcie igrzysk ? jak nie , to nie. ale jeśli tak, to w tę imprezkę wpisane były też zwierzaki właśnie. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 19:31 Ja tu nie rządzę, ale chyba wolno... A dyscyplinę narzuciłam sama sobie. Chociaż...dygresji nie unikniemy. Czy chcemy unikać dygresji? No, nie! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 21:07 Dygresja, dygresją, ale tu już się potężne kontrwącicha do sportowego święta zaczęły robić. Dlatego pozostając przy swoim zdaniu wypadam z tego wątku, a jakby się Kociczka chciała dalej spierać na temat psich wystaw, niech da znać, chętnie podejmę. Karygodnie znękana upałem damakier Odpowiedz Link
ave.duce Oby tak dalej z... medalami, tfu, tfu, żeby tylko 28.07.12, 19:29 nie zapeszyć :) Dzidziu, nie przyzwyczaiłaś się jeszcze do tego, że na FzD wątki najczęściej zbaczają na boki, podboki, podpodboki? Komętujemy dalej, co tam komu w duszy gra :) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 28.07.12, 15:16 dzidzia_bojowa napisała: > No więc chyba jestem jedyną z Was, która obejrzała od początku do końca tę cere > monię tak jak oglądałam wszystkie poprzednie w moim świadomym życiu. Nie musiał > am się zmuszać, po prostu uważam, że to coś fantastycznego, gdy reprezentanci d > wustu krajów świata przyjeżdżają w jedno miejsce by rywalizować przestrzegając > ducha olimpizmu. oglądałam całość, Dzidziu, jednocześnie forumując, bo mam czasem szybką bardzo przerzutność uwagi. też lubię przemarsz reprezentacji, w ogóle lubię, że jest Olimpiada ta, choć w sumie załapuję się zainteresowaniowo tylko na lekkoatletykę, pływanie trochę. ale, gdy nasi w czymś innym mają szansę, to też mnie wciąga. to otwarcie było imponujące, gdy idzie o rozmiar, przygotowanie, wykonanie. masa pomysłów super naprawdę. widowiskowe i fajnie się oglądało. te kominy wyrastające, markowany desant E II z Bondem, rowerzyści ze skrzydłami i ten w powietrzu jeden /jak oni go tam umieścili ?/. bardzo ładny pomysł z tyloma zniczami, ile reprezentacji łączącymi się w jeden ogień. /ale to raczej kłamstwo, że poszczególne znicze niesione w czasie przemarszu reprezentacji, to te same, które potem zapalono - wszak nie daliby rady chyba tak prędko dokręcić / ale, jak Ave, uważam, że tyle kasy na taką autokreację - bez sensu. i, jak Jurek, uważam, że pokaz brytyjskiego szowinizmu był to. choć jednocześnie, z punktu widzenia UK - słusznie, bo czemu się nie promować, gdy się jest gospodarzem. dobór muzy, filmów, literatury, bardzo dobry dla przypomnienia światu, jak wspaniałe jest Zjednoczone Królestwo. ale było tam tak dużo czegoś, co odebrałam, jak poczucie wyższości wywindowane na maksa, że jakoś jednak źle to oceniam. i jeszcze to chwalenie się, jak poprzednie igrzyska świetnie organizowali. Odpowiedz Link
ave.duce 27 milionów £ ... Bez sensu też, 28.07.12, 17:59 że w pewnym momencie flagę olimpijską nieśli żołnierze różnych formacji. ps. zwierząt nie oglądałam, więc się nie wypowiadam. Odpowiedz Link
ploniekocica Adrian Zieliński 03.08.12, 22:03 Adrian Zieliński - podnoszenie ciężarów 85 kg Odpowiedz Link
ave.duce Re: Adrian Zieliński 04.08.12, 07:35 ... ma młodszego brata, Tomasza, 94 kg. Hm. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Tomasz Majewski 03.08.12, 23:13 Ha! Nawet mnie wciungło i kibicowałam jak wściekła. Odpowiedz Link
ave.duce Sylwia Bogacka 28.07.12, 12:43 w zawodach strzeleckich w konkurencji karabinu pneumatycznego na dystansie 10 m :))) Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Sylwia Bogacka 28.07.12, 13:25 Brawo! TVP daje palmę za plamą! Niech ich szlag! @Damo, pisałaś, że Cię nudzi to myślałam żeś zblazowana. Nie jest to zresztą aż takie złe...Trochę mnie ukłułaś przytaczając definicję. Aaaaale, aaaaaatam.... Odpowiedz Link
damakier1 Re: Sylwia Bogacka 28.07.12, 14:47 Troszeczkę ukłułam? No to mamy remis ;))) Odpowiedz Link
ave.duce Magdalena Fularczyk i Julia Michalska 03.08.12, 16:27 Wioślarstwo, dwójka podwójna. Brawo, dziewczyny!!! Odpowiedz Link
ave.duce Bartłomiej Bonk 07.08.12, 08:52 - podnoszenie ciężarów. "Wyżej" było blisko, ale się omskło - i tak: wielkie brawa, bo faworyt do złotego medalu zawiódł na całej linii. Odpowiedz Link
ave.duce Karolina Naja i Beata Mikołajczyk 11.08.12, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,137769037,138060507,Karolina_Naja_i_Beata_Mikolajczyk.html Odpowiedz Link
tojajurek Snofu spisek jakowyś 29.07.12, 16:37 Zmowa, chamstwo i oszustwo. Spisek antypolski oczywisty - nie po raz pierwszy. Przeciwniczka Radwańskiej za dobrze gra, zamiast knocić. Zwyciężczynię Bogackiej trzymali 9 miesięcy w piwnicy, strasząc tatusiem, inaczej by przegrała. Pływacy nie przewidzieli, ze woda w basenie będzie tak podstępnie gęsta. Wioslarzom ktoś wpychał na siłę żarcie, że im za ciężkie dupy urosły, a innym ktoś sznurki w łajbie poprzegryzał. W badmintonie naszym wiatr ciągle w oczy wiał. Z kolei naszej pistoletowej strzelczyni zabrakło wiatru w wiatrówce. W szabli naszego zawodnika poszczuli od razu mistrzem świata. itd. Myślę, że to chiba ciąg dalszy klątwy smoleńskiej jest. Odpowiedz Link
ave.duce Dawno nie słyszałam głupszego komętarza, 29.07.12, 16:57 niż tego, który wygłaszał Fibak w czasie meczu AR. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Snofu spisek jakowyś 29.07.12, 17:17 I jeszcze przeciwniczka Gruchały się wiła co przeszkadzało Sylwii się skupić. Rzeczywiście same spiski antypolskie;( Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Snofu spisek jakowyś 29.07.12, 17:46 Się można śmiać, ale judoka powinien mieć ippon w czasie pierwotnym walki. I juSZ! Odpowiedz Link
gat45 Jest jeszcze gorzej.... 29.07.12, 18:31 Posłuchałam kątem ucha francuskich wiadomości i - wyobraźcie sobie - że przeciwko Francji też spiskują. To już jakaś międzynarodowa zmowa mafijna, na co mam dowody : przeleciałam się po kilku portalach informacyjnych z różnych krajów i - nie do wiary, ale możecie sprawdzić sami - nie skarżą się tylko ci, którzy wygrywają. Takiego bezwstydu haniebnego dawno nie widziałam. Jak miała wygrać panna Laure Manodou, skoro pływaczka na sąsiednim pasie złośliwie płynęla szybciej, co naszą mistrzynię rozproszyło ? Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Jest jeszcze gorzej.... 29.07.12, 19:40 Ględzą i ględzą o tej Radwańskiej na wszystkich kanałach informacyjnych, że nie mogę już tego słuchać. Najpierw nadmuchali balon a teraz leją ślozy. Nosz kurdę! A teraz uwiesili się siatkarzy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Jest jeszcze gorzej.... 29.07.12, 20:12 Ojej, Gatu, to Polska już nie jest tym czymś tam narodów???? Odpowiedz Link
ave.duce Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wpadką. 30.07.12, 22:56 Królowa E2 do abdykacji! Rząd Camerona do dymisji!!! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:01 ave.duce napisała: > Królowa E2 do abdykacji! Rząd Camerona do dymisji!!! A to nie wina ryżego Thuske? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:09 ploniekocica napisała: > ave.duce napisała: > > > Królowa E2 do abdykacji! Rząd Camerona do dymisji!!! > > A to nie wina ryżego Thuske? Oczywiście, że tak... ale oni są współwinni jak nic. A ryży Thuske to powinien się dymisjonować co sekundę. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:20 A siatkarze normalni i plażowi to Fszystko dzieci prezesa pana? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:28 Siatkarze z samej nomenklatury przynależą panu prezesu. Siatka to pajęczyna. Pajęczyna oplata. Tworzy się układ. Aż się prosi wspomnieć w tym miejscu także o wszechczasowym prezydencie, a jeszcze lepiej o zjawisku biologicznym jako takim > Co Kaczyńscy robią na korcie tenisowym? Grają w siatkówkę. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:28 Nooooooo! Najwyższa pora, żebyśmy pokazali tym głupkom jak się organizuje olimpiady i zrobili sobie własną, prawdziwie polską, z wartościami smoleńskimi na koszulkach i krzyżami na środku każdego stadionu, kortu czy pływalni, a nawet kibla dla kibiców. Uraaaaaaaa! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:33 tojajurek napisał: > Nooooooo! > Najwyższa pora, żebyśmy pokazali tym głupkom jak się organizuje olimpiady i zro > bili sobie własną, prawdziwie polską, z wartościami smoleńskimi na koszulkach i > krzyżami na środku każdego stadionu, kortu czy pływalni, a nawet kibla dla kib > iców. > Uraaaaaaaa! I z własnymi dyscyplinami! Kilka propozycji na szybko: 1. leżenie krzyżem na wznak, na prawym i lewym boku, na brzuchu 2. pływanie krzyżem na krzyżu 3. gimnastyka na krzyżu 4. stawianie krzyży - dyscyplina zespołowa 5. rzuty krzyżem do celu Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:39 6, skok o krzyżu 7. bieg z krzyżem (różne dystanse) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:42 Mam kandydatkę na medal ;) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:46 Hymn by się jakiś nadał. Powinien zaczynać sie od słów: "My, Pierwsza Krzyżowa..." Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:55 Trza będzie napisać. Flaga już jest > Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 31.07.12, 00:07 Nie można zapominać o pięciu splecionych krzyżach olimpijskich w różnych kolorach. A także o sztafecie z płonącym krzyżem. Wszystkie obiekty olimpijskie w kształcie krzyża: boiska, baseny, tory. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 31.07.12, 00:10 No ba! W końcu bombowiec Tu154M w rzucie jest krzyżem, zatem dwie pieczenie przy jednym ogniu - czyli tanie państwo! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:46 A z imprez okołoolimpijskich zbiorowe haftowanie. Krzyżykami. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 30.07.12, 23:55 Na tamborkach? Odpowiedz Link
tojajurek Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 31.07.12, 00:32 Kiedyś, to się haftowało, w sobotnie noce zwłaszcza. Miło wspomnieć. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Straszny burdel w tym Londynie - wpadka za wp 31.07.12, 07:37 tojajurek napisał: > Kiedyś, to się haftowało, w sobotnie noce zwłaszcza. Miło wspomnieć. Krzyżykami?! Odpowiedz Link
ave.duce Za niebawem 2. mecz siatkarzy - kciuki w dłoń 31.07.12, 11:33 i Bułgarów goń, goń, goń. Oby. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Za niebawem 2. mecz siatkarzy - kciuki w dłoń 31.07.12, 14:12 Czemu oni tak potwornie histeryzują ci komentatorzy? Przecież to nie jest faza pucharowa. Już w pierwszym secie wpadli w takie obroty jakby to był ostatni set w życiu polskich siatkarzy. Polska psychoza sportowa to jest osobny rozdział - nadymają ten balon oczekiwań jak kretyni jacyś. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Za niebawem 2. mecz siatkarzy - kciuki w dłoń 31.07.12, 16:37 Bo to kretyni - jak sama słusznie zauważyłaś. A swoją drogą - czy nie można nikogo zostawić nawet na jeden mecz?! Odpowiedz Link
ave.duce 2.08 Polska : Argentyna w siatkówce 02.08.12, 08:17 A we florecie o 11.30 Polki zmierzą Francuzkami. Odpowiedz Link
ave.duce Nie byłam w stanie dokończyć oglądania 02.08.12, 12:21 ave.duce napisała: > A we florecie o 11.30 Polki zmierzą Francuzkami. Odpowiedz Link
ave.duce Za to w szpadzie mężczyzn - "polski finał" ;) 02.08.12, 12:26 "Złoty" Wenezuelczyk, Ruben Limardo Gascon, mieszka w Łodzi, a występuje w Piaście Gliwice. "Srebrny" Bartosz Piasecki urodził się w Tczewie, ale reprezentuje Norwegię. Odpowiedz Link
tojajurek Eeeeee tam :( 02.08.12, 16:18 Szermierkę też obsraliśmy w rozpaczliwym stylu. No, co by tu jeszcze...? Odpowiedz Link
ave.duce 5. miejsce drużynowo na 9 zespołów 02.08.12, 17:25 Ale chociaż Amerykanki pokonane ;) Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Polska : Argentyna w siatkówce 3 : 0 02.08.12, 21:13 ave.duce napisała: > Ok. :)) Pływanie oglądam. Kawęcki czwarty na grzbiecie. Strasznie jesteśmy cieniutcy w pływaniu, my- Polacy. Odpowiedz Link
ave.duce No ba! 02.08.12, 21:34 Pływam całkiem nieźle, może dlatego, że bardziej się czuję kosmopolitką? ;) Żarty na bok > jeszcze będzie co świętować. Szkoda judoczki (walczyć trzeba do końca!) i kajakarki górskiej (nerwy ją zżarły?). ps. dlaczego w mikście Radwańska grała z Matkowskim, który sam się przyznał po meczu deblowym, że przegrali przez jego słabsza grę? Fyrstenberg nie chciał z nią grać, czy po prostu miał dość? Odpowiedz Link
ave.duce Siatkarze "dali ciała". 06.08.12, 12:35 Druga wpadka. Ciekawe, na kogo teraz trafią. Odpowiedz Link
witekjs Re: Siatkarze "dali ciała". 06.08.12, 12:42 ave.duce napisała: > Druga wpadka. > Ciekawe, na kogo teraz trafią. Chyba bardzo, nas wszystkich zawiedli... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Siatkarze "dali ciała". 06.08.12, 12:49 E, bez paniki na razie. Czasem łatwiej się gra i wygrywa z lepszym przeciwnikiem. Odpowiedz Link
ave.duce Polska : Rosja w siatkówce - 20:30 08.08.12, 18:57 Włosi ograli Amerykanów! Awansowali do półfinału... Odpowiedz Link
ave.duce siatkarze plażowi 04.08.12, 12:23 ploniekocica napisała: > zaczynam być ich fanką. To wreszcie zacznij i nie przestawaj, bo o półfinał zagrają z Brazylijczykami, mistrzami świata. Odpowiedz Link
ave.duce 4.08 - zaczyna Sylwia B., 04.08.12, 07:39 a potem już poleeeciiiiiiiiiiiii ...:) Odpowiedz Link
witekjs Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 08.08.12, 20:56 Nie mogę patrzeć jak przegrywają z Rosjanami / 0:1/ Odpowiedz Link
tojajurek Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 08.08.12, 21:40 Przeciwnik jest lepszy - i tyle. A swoja drogą nie zauważyłem, żeby na meczach innych zespołów kibice zbiorowo gwizdali i wyli gdy przeciwna drużyna jest przy piłce. Czyżby chamstwo było było naszą najmocniejszą dyscypliną olimpijską? Odpowiedz Link
witekjs Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 08.08.12, 21:58 tojajurek napisał: > Przeciwnik jest lepszy - i tyle. > A swoja drogą nie zauważyłem, żeby na meczach innych zespołów kibice zbiorowo g > wizdali i wyli gdy przeciwna drużyna jest przy piłce. > Czyżby chamstwo było było naszą najmocniejszą dyscypliną olimpijską? Kiedyś w Moskwie, Kozakiewicz na takie zachowanie kibiców, odpowiednio zareagował... Odpowiedz Link
ave.duce Jakoś "nasi" płci obojga w większości 09.08.12, 08:16 napięcia nie wytrzymują. Ale dum spero, spiro (nie poprawiać, proszę). Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Karolina Naja i Beata Mikołajczyk 09.08.12, 14:02 Brąz też jest fajny:) Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Powiedz Ave dlaczego, skąd taka moda na celowe 11.08.12, 16:09 błędy ortograficzne. Wiesz jak to się skończy? Jak po raz któryś z rzędu będziemy widzieć te drukowane "komętarze" to w końcu zaczniemy tak pisać. Ja np pisząc piórem, czy długopisem nigdy nie robiłem błędów ortograficznych, a pisząc na klawiaturze czasem coś żle wklepie\, jednakże robiąc celowo błąd ortograficzny robię to tak: "komĘtarze". pozdrawiam Odpowiedz Link
ave.duce A może tak piszą czasem ci, którzy 12.08.12, 18:52 doskonale znają gramatykę języka polskiego? Odpowiedz Link
mariner4 Moda o której mowa dotyczy ortografii 14.08.12, 12:12 a nie gramatyki. A to jest jednak różnica. M. Odpowiedz Link
tojajurek A tak - dla porządku... 11.08.12, 22:53 Czy ktoś może mi wyjaśnić co właściwie przedstawia umieszczane wszędzie logo Olimpiady 2012? Ci to za pokraczny głowonóg poskładany z kilku figur geometrycznych? Patrzę na to od tygodni i nie mogę dopatrzeć się niczego. Czy ktoś wie co to ma przedstawiać? Odpowiedz Link
ploniekocica za wcześnie ryży wysłał 11.08.12, 23:16 czasprzebudzenia.wordpress.com/2011/03/12/londyn-2012-zion-nowy-porzadek-swiata/ Ja widzę liczbę 2012. Odpowiedz Link
mariner4 Co tu komentować. Popatrzcie sobie na puste 12.08.12, 09:27 boiska. A ile z Was wypisywało swoim latoroślom zwolnienia z WF. Nie musicie odpowiadać. Popatrzcie w lustro. M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co tu komentować. Popatrzcie sobie na puste 12.08.12, 18:53 mariner4 napisał: > boiska. A ile z Was wypisywało swoim latoroślom zwolnienia z WF. Nie musicie od > powiadać. Popatrzcie w lustro. > M. Zacznij od siebie. Odpowiedz Link
magdolot Nie komentować!!! 13.08.12, 01:36 Olumpiadę najlepiej oglądało misię w barze Gosia na przełęczy, bo naprane górale skutecznie zagłuszały pierdolących komentatoruf i choć sprinterów na barowej plazmie łatwiej było przeskoczyć niż obejść i trza było pilnie konsumować, to fszystko był czysty zysk. Nienawidzę tych jełopuf żywiołowo. Fszystko zapierdolą na śmierć. Wnioskuję o wynalezienie telewizora w którym ich można wyłączyć i zostawić resztę. Gotowam słono płacić żeby zamkli ryje. Odpowiedz Link
mariner4 To fakt. "Królewski szczep piastowy" woli 13.08.12, 09:03 się opić przy telewizorze. Dawniej na pobliskim boisku cięgle ktoś grał w piłę. Teraz jest tam trawa po pas. M. Odpowiedz Link
mariner4 Ja nie wypisywałem 13.08.12, 08:59 Moi synowie uprawiali wiele sportów, ale wiem co słyszałem na wywiadówkach. Połowa uczniów miała zwolnienia. To jest zjawisko masowe w szkołach. Czyżbym "uderzył w stół"? M. Odpowiedz Link
ave.duce To dlaczego innym forumowiczom z FzD to zarzucasz? 13.08.12, 17:53 Nozyce i lustro sobie zatrzymaj. ps. podobno najlepsza obrona jest atak ;) dlaczego mam wierzyc w Twoje oswiadczenia? Odpowiedz Link
mariner4 Niczego nie zarzucam. Ja tylko zaproponowałem, 14.08.12, 09:48 żeby każdy spojrzał na siebie i wyciągnął sobie ewentualnie wnioski. Na pewno są na tym forum także i tacy, których to dotyczy. Przyczyn klęski na olimpiadzie powinniśmy szukać u siebie. Reszta jest drugorzędna. Nie da się tego wytłumaczyć pieniędzmi. W Brazylii w piłkę grają niezamożne dzieci. Często zamiast piłki mają szmaciankę. Największe sukcesy w boskie mieliśmy w powojennej zniszczonej Polsce. W Polsce nie ma nawyku uprawiania sportu dla siebie, dla zdrowia. Jak ja chodziłem do szkoły, to ci, co mieli zwolnienia z WF byli wyśmiewani i traktowani jak gorsi koledzy. Często niesłusznie, ale taka była atmosfera. Piłę kopaliśmy nawet na przerwach. A jak jest teraz? M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Niczego nie zarzucam. Ja tylko zaproponowałem 16.08.12, 08:16 W przerwach gralam w pingponga. To sie liczy? Odpowiedz Link
tojajurek Nareszcie 13.08.12, 18:56 Cyrk zamknięty, małpy w małpiarni. Będą robić miny przez rok conajmniej. Aby do Ryja (Deżaneryja). Zdróffffko! Odpowiedz Link
amen13 Re: Igrzyska XXX Olimpiady - komętarze 24.08.12, 13:30 Udało mi się uniknąć tego spektaklu propagandy sukcesu, do której chcą się przyczepić POrąbani. Lepiej oglądać budujące programy o. Rydzyka w tv TRWAM i słuchać Radia Maryja i przyłączyć się do apelu przyznaniu mu miejsca na multipleksie. Odpowiedz Link