ploniekocica 23.01.13, 13:33 Za przeproszenie Trusii, Witka i Fszytkich, ale qrwa muszę! Właśnie wróciłam z tzw. miasta i już nic nie rozumiem. Dlaczego nikt tego nie przerwie wreszcie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 13:59 Zapowiada nam się św. Jadwiga bis. Żałosne. Od kilku lat bezkarnie uprawiamy trumienną politykę i końca nie widać. Nie dziw że młodzi uciekają stąd gdzie pieprz i wanilia rośnie. Odpowiedz Link
magdolot Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 14:08 Nie. W Desunited Kingdom. Gdyby to była Korea, Tuska by już publicznie armatą rozmlaskali na kupę szczępkuf pszykładną. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 14:22 magdolot napisała: > Nie. W Desunited Kingdom. Gdyby to była Korea, Tuska by już publicznie armatą r > ozmlaskali na kupę szczępkuf pszykładną. Mnie się coraz bardziej wydaje, że ten cały ryży Thusek to jest część tej Korei. Albo ta Korea szantażuje Thuska czymś. To się po prostu w głowie nie mieści. Właśnie mi dziecko, które po wyjściu z seminarium przebijało się do autobusu, że były baloniki z napisem "Matka Polka". Nożesz, nożesz, nożesz. Ja jestem człowiek aspołeczny w związku z tym posiadający rozległe granice tolerancji na Fszystko, ale chyba już się do tych granic zbliżam. Odpowiedz Link
inna57 Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 14:38 Też mi się tak wydaje że albo szantażowany albo idiota. Tym bardziej że na ten rok kolejka do kolejnych atrakcyjnych imprez miejsko-cmentarnych zaczyna się już formować. Grypa dla tych wychuchanych, wydmuchanych, w pałacach chowanych może być naprawdę groźna. Ciekawa jestem czy miasto wydało zgodę na tę szopkę czy jak zwykle przymknęło oko na ekscesy pseudo żałobników. Odpowiedz Link
esesmes Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 14:57 to nie korea, ale też coś z rejonów komunizmu. religia jest opium dla ludu. siedzi sztab pisowski i kombinuje. mamy taki elektorat głodny. a głodnych karmi matka. rzucamy matkę na szkło. ojca brak. syn męczennik zmarł i nadal żyje. to się dobrze kojarzy. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 15:15 To nie Korea. To przerośnięta poprawność polityczna. I przyznać trzeba, że za jej pomocą ograli nas i zapędzili w kaczy róg, skąd nie masz powrotu! Dalismy sie łatwo wyprowadzić w pole przez smoleńską katastrofę. Wtedy to, jako ludzie normalni, daliśmy się porwać zwykłemu ludzkiemu współczuciu i w obliczu rzczywistej tragedii, zachowywaliśmy sie po ludzku. Niestety, nie docenilismy podłości, przebiegłości i cynizmu przeciwnika, ktory nasze ludzkie reakcje odczytał jako słabość i wykorzystał ją do cna. Dalej juz pojechało: wszyscy uwierzyli w uporczywie i wielokrotnie powtarzane zdanie, że rodzinom wszystko wolno, bo tak strasznie cierpią. A skoro tak, to rodziny nie miały żadnych hamulców by posuwać się do najbardziej podłych oskarżeń, pewne swej świętej nietykalności. Itd, itd aż do uczynienia z pogrzebu Jadwigi Kaczyńskiej nie wiadomo czego - święta narodowego?, tragedii narodowej?, manifestacji przeciw reżimowi? Jest w dzisiejszej "Polityce" artykuł o Jadwidze Kaczyńskiej, który dość dobrze pokazuje, jak ta rodzina wzajemnej adoracji zgrabnie wykreowała ją na pierwszą matkę Rzeczypospolitej Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 15:27 Też tak myślałam, Damo, całkiem do niedawna. Ale teraz myślę, że tzw. druga strona musi mieć w tym całym cyrku jakiś swój ciemny interes. Bo poprawność polityczna, poprawnością polityczną, współczucie współczuciem, ale gdzieś tego musi być koniec. A protest państwa jako takiego może być całkiem prosty i opierać się na forsie. Jeśli partie polityczne finansowane są z budżetu to skandalem jest finansowanie przyjazdu gości żałobnych z pieniędzy partii. Wyobraźcie sobie, że umiera ktoś z rodziny Tuska i PO oraz GW finansują wycieczki na pogrzeb? Ja wiem, że PO ma na sumieniu różne przekręty, ale to jest skandal w świetle reflektorów. Pani Kaczyńska może i była pierwszą matką RP, kiedy litościwie nam panował prezydent pan, teraz z woli społeczeństwa prezydentem jest Bronisław Komorowski i to jego matka jest pierwszą matką RP, jeśli taki tytuł się komuś należy to jej. A już sprawozdania z tego pogrzebu w mediach to absolutny skandal jest. Odpowiedz Link
ave.duce Wykreślam (już na zawsze?) Rzeczpospolitą Polską, 23.01.13, 16:03 zwaną w skrócie Polską z długiej listy państw, które uznaję za godne tego miana. Howgh. Odpowiedz Link
ave.duce ps. 23.01.13, 16:06 oświadczam, że od dzisiaj wisi mi i powiewa, kto będzie rządził tym krajem. W wyborach nie wezmę udziału. Odpowiedz Link
ave.duce pps. ["] 23.01.13, 16:19 ... Autor: ave.duce ☺ 23.01.13, 13:15 Najważniejszy organ RP poległ. Niech nigdy nie R.I.P. ... Odpowiedz Link
99venus Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 16:30 forum.gazeta.pl/forum/w,396,141994524,141994524,Pierwsza_Matka_Rzeczpospolitej_.html zamiast komentarza. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 16:37 Ktoś wczoraj na FK użył sformułowania "matka dwuboska". No! Odpowiedz Link
smutas13 Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 17:19 Tylko patrzeć, jak zaczną karać za zbyt słabo okazane cierpienie. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 19:30 Wybacz kocico, ale zupełnie Cię nie rozumiem. Czytając Twojego wielce atrakcyjnego posta odnoszę wrażenie, że aż kipisz nietolerancją religijną. Co Cię obchodzi Antka pole!? A niech sobie capiący trotylem (z lekką nutą nitrogliceryny) lud smoleński czci bóstwa jakie mu się podoba. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 20:11 A ja rozumiem! Racja, niech sobie czci, ale niech nie będzie transmisji tych uroczystości religijnych. Też zionęłam dziś nietolerancją bo mi przeszkadzało i już! Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 20:23 Transmitowali na wszystkich kanałach? Żyje w naszym kraju pewna dosyć hałaśliwa mniejszość i nie widzę najmniejszych powodów dla których należy ich dyskryminować ze względu na przekonania religijne. Jarosław awansował na stanowsko Zbawiciela ( długo nad tym pracował) to, co się dziwić, że czczą matkę jego chociaż nie była dziwicą. A może była? Tak mi przyszło do głowy że o Rajmundzie mówi się równie niewiele jak o Józefie. Odpowiedz Link
magdolot Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 22:55 Nie. Nie żyjemy w Korei. Mieliśmy być drugą Japonią, potem drugą Irlandią, a teraz jesteśmy na najlepszej drodze aby zostać drugim Meksykiem! Ta dam!!! Baloniki z Matką Polką [czy aby odpowiednio nadęte?!] i robienie jaj z pogrzebu dowodzą tego niezbicie. Po balonikach coś się we mnie przelasowało i zajęłam się ciężką pracą fizyczną, z szorowaniem kamienia na kranach szczoteczką do zęb włącznie [jak szaleć, to szaleć], teraz fszystko się śfieci, a ja odetchłam z ulgą. W napadzie Pollyanności mogę rzec, że z pompą widmo Matki Polki my właśnie pochowali i teraz wystarczy zanosić raz do roku małe co nieco we Dziady na mogiłkę, a nie fstanie więcej i fszyscy odetchną z ulgą. I matki [już odczarowane, zwyczajnie zwyczajne] i córki i synowie też i nawet ojce, jak jeszcze nie zwiały [do mamuś]. Cytata "spieprzaj Dziadu!" nabierze nowego sensu. A jak to widmo kiedyś się podniesie, utopim je na wiosnę i spłynie z Wisłą do morza... albo wsadzimy je do Sejmu i mocno zaprzemy drzwi, bo takie z nas zaprzańce. A jak w kimś wzbiera absmak, to sorry Winnetou, nie ja z tej zmarłej kobiety robiłam symbola, ja go jeno zawłaszczam i na własny użytek [dealerem nie jestem, jak Syn Osierocony] tfurczo interpretuję. Zaś opatrznościowym zakupom, a nade fszystko odwadze cywilnej zacnego Pana Jajurka składam duży dzięks, że mię od wyrażania fspółczucia prezesu w ramach wychowywania narodu skutecznie powszczymali i uchronili dzisiaj od... szorowania fug we podłodze szczoteczką do zęb? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 12:01 A mnie z tyłu głowy chodzi refren pewnej piosenki pana Młynarskiego: Róbmy swoje, panowie, róbmy swoje. Odpowiedz Link
99venus Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 22:38 masz pecha zmarł Glemp więc czekają nas kolejne uroczystości funeralne.noc tak nie ożywia nudnych dnia jak udany pogrzeb. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 21:52 Durnota naszych mediów jest epicka. Ładny opis tego, na czym to polega jest w Polityce . Odpowiedz Link
damakier1 Re: Żyjemy w Korei? 23.01.13, 23:08 Mądrze ten Makowski to opisał. Zupełnie, jakby mnie słuchał;) A ja dziś profilaktycznie nie włączałam żadnych tefałenów ani tokówFM, ani żadnej rzeczy, która jego jest i nerw se przynajmniej nie stargałam. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 08:32 damakier1 napisała: > A ja dziś profilaktycznie nie włączałam żadnych tefałenów ani tokówFM, ani żadn > ej rzeczy, która jego jest i nerw se przynajmniej nie stargałam. To tak, jak ja. Chciałam nieco zerknąć na tę uroczystość, ale kablówka uszczęśliwiła nas dodatkowym pilotem. Małż a pracy, a ja nie zdążyłam jeszcze zakodować, jak toto obsługiwać i figę mogłam obejrzeć - czego nawet nie żałuję. Odpowiedz Link
99venus Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 09:08 żałuj.ominęła cię wieczorna fala bredni i komunałów w ramach kolejnej narodowej,powszechnej żałoby. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 09:25 99venus napisał: > żałuj.ominęła cię wieczorna fala bredni i komunałów w ramach kolejnej narodowej > ,powszechnej żałoby. Moje młodsze dziecko mówi, że nie ma telewizora, żeby nie oglądać codziennego serialu "M jak martyrologia". Odpowiedz Link
gat45 Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 09:35 A ja się wzięłam wczoraj za sprzątanie szuflad w biurku i kątem ucha słuchałam brzęczącego prawie cały dzień TOK FM. I nic, o Pogrzebie były wzmianki w serwisach informacyjnych. Dwuzdaniowe góra. Ile razy sprzątam w swoich szufladach, to w pamięci kręci mi się wiersz Staffa - bodjaże sonet ? - o kieszeni chłopięcej. Pamiętacie ? Sama się nadziwić nie mogę, co ja w tych najniższych gromadzę ni po co. Ale niewątpliwie każda z tych rzeczy była w swoim czasie Bardzo Ważna i Niezbędnie Potrzebna. BWiNP. I znowu pantareizm. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 08:30 W tejże "Polityce" jest i to: Na dwoje babka wróżyła. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 09:42 ploniekocica napisała: Za przeproszenie Trusii, Witka i Fszytkich, ale qrwa muszę! Raz do roku każda strzelba może sama wypalić, a czasami i człowiek musi, inaczej się udusi :) Odpowiedz Link
inna57 Pamiętam 24.01.13, 14:27 dokładnie pogrzeby moich bliskich którzy w czasie wojny zrobili coś więcej niż bycie sanitariuszką, ale nie pamiętam aby na ich pogrzebach była kompania honorowa WP. Właśnie przynależnością "Bratka" do Szarych Szeregów uzasadniano obecność kompanii WP. Czy to znaczy że pogrzebowi perukarza też będzie towarzyszyć wojskowa pompa wszak ten genetyczny patriota tak zakręcił staruszkami kombatantami że pomimo daty urodzenia wciągnęli go na członka Szarych Szeregów. Odpowiedz Link
99venus Re: Żyjemy w Korei? 24.01.13, 19:34 moją uwagę zwróciły wczoraj i dzisiaj czarne kreacje pań z tvn24.żałoba narodowa czy tylko w ramach ITI? Odpowiedz Link
ave.duce Żyjemy w Korei Północnej? 25.01.13, 18:24 Tam na pewno nikt nawet nie myśli o związkach partnerskich, o! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Żyjemy w Korei Północnej? 25.01.13, 19:13 A myślisz, że ja myślałam o Południowej? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Żyjemy w Korei Północnej? 25.01.13, 19:37 Wiem, że nie, ale... wolę dojaśnić, żeby potem ktoś nie zarzucił, że niewiemy ;) ... nie mam kompleksów na punkcie swoich zdolności rozumowania ... Odpowiedz Link