inna57 19.07.13, 11:28 I koń by się uśmiał.... NW78 zasługuje na... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 NAPRAWDĘ to chciałaś powiedzieć : 19.07.13, 12:07 koń by się uśmiał - o jakimś niefortunnym przedsięwzięciu, niezbyt mądrym pomyśle www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_zwi%C4%85zk%C3%B3w_frazeologicznych/68326-ko%C5%84.html "ironicznie o czymś bezsensownym, nieudanym, absurdalnym, o czyichś wygórowanych ambicjach"; www.sciaga.pl/slowniki-tematyczne/16818/kon-by-sie-usmial/ ??? - zapytał Gat, zawsze zalękniony o poprawność polszczyzny Mnie tam się bardzo, bardzo spodobało. BRAWO TRUŚ ! Odpowiedz Link
inna57 Re: NAPRAWDĘ to chciałaś powiedzieć : 19.07.13, 12:18 Ależ nie. Nie brałam tego stwierdzenia w takim słownikowym rozumieniu. Akurat ten numer przepełniony był zwierzęcymi motywami stąd sądzę że nawet na końskim pysku wywołałby szczery uśmiech. Ja chyba naprawdę najlepiej robię gdy się nie odzywam :( Odpowiedz Link
gat45 Re: NAPRAWDĘ to chciałaś powiedzieć : 19.07.13, 12:26 Ależ odzywaj się ! To ja przepraszam za coś, co mogło wyglądać na szpilę. Chyba mnie znasz i wiesz, żem nie zwykła takich rzeczy wyciągać, ale tym razem przeważyła obawa o to, żeby Trusii naszej kochanej nie zrobiło się przykro, istoto najwyższa uchowaj ! Odpowiedz Link
czan-dra Re: Nooooo !!! 19.07.13, 17:53 Juchu. A tak naprawdę, to Dzięki, poczytam z wieczora. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Nooooo !!! 19.07.13, 23:26 Już na pierwszy rzut oka widać, że Trusiaa stanęła na uszach. Ale dokładne czytanie zostawiam sobie na później i będę smakować powolutku. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nooooo !!! 20.07.13, 10:37 damakier1 napisała: > Już na pierwszy rzut oka widać, że Trusiaa stanęła na uszach. Ale dokładne czyt > anie zostawiam sobie na później i będę smakować powolutku. Byleś zdążyła, zanim następny numerek się wywinie ;) Odpowiedz Link
trusiaa OświaTczenie tytułem wyjaśnienia 20.07.13, 09:57 Czuję się w obowiązku wytłumaczyć dlaczego (za wiedzą i zgodą JZRed) współwycięłam taki numer. Bo w te wakacje miało NW nie być wcale z WAŻNYCH przyczyn, więc w czynie społecznym podjęłam próbę ratowania tradycji, gdyż lepszy rydz niż nic, i trudno: jest jak jest, za to po wakacjach JZRed wynagrodzi wiernym Abonamentom straty moralne i po bożemu NW wyda. Enter. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: OświaTczenie tytułem wyjaśnienia 20.07.13, 15:24 przykro mi, ale nie pomogę. nr telefonu nie mogę podawać na prawo i lewo, bo już nie raz w brodę pluć mi przyszło. a, gdy podałam po raz ostatni, calutkie doładowanie mi ukradli przysyłając na mój koszt sms-owy spam. i miałam wiele problemów, by to zablokować. ale najważniejsze, że, jak się zorientowałam, nie idzie tu o wsparcie w ogóle uzależnione od ilości głosów. jakaś fundacja czy schronisko i tak dostanie te pieniądze. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: OświaTczenie tytułem wyjaśnienia 20.07.13, 15:30 z nieznanych mi przyczyn i zawirowań, zamiast wpisu o tym, o czym zrobiłam - czyli o NW, skopiował się post mój z innego wątku. nie mam pojęcia jak się stało to. do wycinki. a o NW drugi raz już na razie nie mam sił - ale Truśko - numerr dobrze, że wycięłaś i dobrze wyciętym jest. tak czy inaczej, dostałam. po prostu muszę sprawdzać jednak swój adres na gazeta.pl Odpowiedz Link
panidemonka Z podzękowaniami dla Szanownej Redakcji :) 22.07.13, 16:57 Miś z królikiem rozrabiają Misie wściekłość naszła dzika za to menu dla Królika hej o hej! Są wakacje, jemy lody potem szybki skok do wody hej o hej! W sieci łowi nas cna Dama, jej ferajna, Ave sama hej o hej! Mona Lisa suszy stopy; dobry sposób na ukropy z nieba hej! Przestań być pracoholikiem, zostań kotem lub królikiem hej o hej! Spędzaj wakacje na ludzie i zatop zęby w arbuzie hej o hej! Olej ważne sprawy głupie i po prostu mej to w dupie hej o hej! Nie wyjeżdżaj na Miami , zaprzyjaźnij się z Czechami hej o hej! Nie pokazuj dzieciom Żyda to się w końcu zawsze wyda hej o hej! Jeśli chęć masz walną foszka lepiej weź poczytaj Mrożka hej o hej! Porzuć obyczaje miejskie, jedz ziemniaczki tylko wiejskie hej o hej! Zamiast wywoływać duchy łap króliki, karm ropuchy hej o hej! Nie zapychaj głowy sieczką, niech cię natchnie Andrzej Mleczko hej o hej! Zamiast udawać tępaka lepiej zadbaj o zwierzaka! hej o hej! Nie bądź typem nazbyt chwackim i tak cię dosięgną MACKI hej o hej! Zamiast hodować stokrotki zacznij czytać wiejskie plotki hej o hej! Bucha Ave, Truś ucieka, co też jeszcze forum czeka?! Hej! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Z podzękowaniami dla Szanownej Redakcji :) 22.07.13, 17:05 Panidemonko, to wspaniała recenzja, dziękuję wzruszona Odpowiedz Link
panidemonka Re: Z podzękowaniami dla Szanownej Redakcji :) 22.07.13, 17:12 Jakby to... szanuję twoje prawo do wyrażenia własnego zdania, ale niekoniecznie się z nim (zdaniem) zgadzam... Dziękuję Trusiu:) Odpowiedz Link
ave.duce No nie! Taki talent trzeba wykorzystać! Czuj się.. 22.07.13, 17:19 Wciągam Cię na krótką listę... Odpowiedz Link
panidemonka Re: No nie! Taki talent trzeba wykorzystać! Czuj 22.07.13, 17:33 "Bo ja się wcale nie chwalę, ja po prostu niestety mam talent". P.s O listach cicho i sza! Macierewicz czuwa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: No nie! Taki talent trzeba wykorzystać! Czuj 22.07.13, 17:52 Niestety, masz. Odpowiedz Link