Dodaj do ulubionych

Gowin lustrzane odbicie...

20.07.13, 14:06
Palikota.

Tak mi się jakoś pomyślało.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 20.07.13, 14:12
      "Lustrzane odbicie" - to uproszczenie, of koz ;)
      • smutas13 Re: Gowin lustrzane odbicie... 20.07.13, 18:02
        Palikot zawsze lubił aferki. Nic to nie dało, ludzie nie dają się nabierać.

Gowin jest spokojny (a może to lis w owczej skórze?) bez charyzmy, daleko nie zajdzie...
        Moim zdaniem.
        • ave.duce Gowin i opozycja zaganiają Tuska do rogu 21.07.13, 08:32
          To nachalne domaganie się przez Gowina debaty z Tuskiem...

Gowinowi w zasadzie nic nie wyszło z reform, a drze się, jaki to z niego reformator ;)
          Palikot też miał taki epizod w PO.
          • 1zorro-bis Re: Gowin i opozycja zaganiają Tuska do rogu 21.07.13, 08:36
            to jest "labedzi spiew". Gowina....:D
      • witekjs Re: Gowin lustrzane odbicie... 21.07.13, 09:29
        Gowin nie bywa wulgarny.
        • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 22.07.13, 08:24
          Publicznie nie bywa, fakt.
        • erte2 Re: Gowin lustrzane odbicie... 07.12.13, 20:55
          witekjs napisał:

.. Gowin nie bywa wulgarny.
          I to go dyskwalifikuje. Facet z jajami musi czasem rzucić soczystą i wyrazistą kurwą albo swojską i w sumie sympatyczną dupą; a ktoś posługujący się okrągłymi zdaniami to albo cipa oalbo totalny hipokryta. W przypadku Gowina zapewne jedno i drugie.
          • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 08.12.13, 12:12
            Bardzo się pilnuje, ale czasem mu się wypsnie... do jasnej cholery!
    • panidemonka Re: Gowin lustrzane odbicie... 23.07.13, 08:06
      Nie pomyślałabym tak, nie wiem. Nie mam lepszego określenia na Palikota niż pajac, ale to mi nie wystarcza.
      Według mnie Gowin jest oślizgły.
      • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 23.07.13, 08:28
        Nie chodziło mi o to, co na pokaz, ale o to, co pod powłoczką.
      • alaias11 Re: Gowin lustrzane odbicie... 28.07.13, 18:57
        obślizgły....
        dla mnie od zawsze był to taki typ.
        Ja o nim dawno-b. już dawno napisałam: " świętojebliwy młodzieniaszek".
        Zawsze taki obleśny uśmieszek, głowa lekko przechylona trochę do dołu, trochę w kierunku ramienia, ciągle taki sam przyklejony boleściwy uśmieszek, jaki widzimy na figurach świętych w kościele, tych gipsowych +pomalowanych na olejno.
        Świnty taki jakniewiemco....ale w prywatności ma on( jak to mówią ) za uszami też niemało.
        Hipokryta !
    • ave.duce Gowin - przykład "taniej odwagi" 24.07.13, 17:25
      Brrr...
    • ave.duce Panie Gowin... czarno to widzę ;) 28.07.13, 07:30
      ... 90% ... nawet jeżeli przesadzone, to...
      • smutas13 Re: Panie Gowin... czarno to widzę ;) 28.07.13, 10:53
        Narcyzowi wydaje się, że świat zwojuje. Oj, przeliczy się, przeliczy...
    • czan-dra Re: Gowin lustrzane odbicie... 28.07.13, 19:06
      Mnie on się kojarzy z Ziobrą, taki sam sposób "wyjścia" z partii, taka sama retoryka, ten sam bezmyślny bełkot, to już Lepper był sensowniejszy.
    • ave.duce Gowin coraz bardziej żenujący... 02.08.13, 15:44
      zmienpremiera.pl/
      • ave.duce Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 03.08.13, 07:11
        ... Donald Tusk boi się debaty programowej i zastępuje ją atakami personalnymi - powiedział Jarosław Gowin. ...

Nie lepiej to trzymać język za zębami, panie G.?
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 03.08.13, 11:23
          rzecz w tym, że - w zaburzonej ocenie samego pana G. - trzymanie jęzora za zębami nie leży teraz w jego , pana G., żywotnym interesie.
          • ave.duce Re: Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 05.08.13, 10:06
            Żenada.

Koleżanki i Koledzy!

Otrzymaliśmy wczoraj list od Donalda Tuska. Mój konkurent skupił się w nim na straszeniu mną i insynuowaniu mi rzekomych niecnych intencji. Takie zastępowanie debaty programowej atakiem personalnym to przejaw dramatycznej słabości. Donald, naprawdę sam to napisałeś?

Nie zamierzam rywalizować na tym poziomie. Przesyłam Wam mój program. Zawiera on propozycje działań
            na najbliższe dwa lata. Te działania pozwolą nam odzyskać zaufanie wśród najważniejszych dla naszej partii grup wyborców: przedsiębiorców, ludzi młodych i aktywnych obywateli.

Zachęcam Was do zapoznania się z programem Przedsiębiorczość – Rodzina – Obywatelskość. Polacy oczekują od nas zmian i pozytywnych propozycji, które pozwolą im odzyskać nadzieję. Jeśli ten program Was przekona, proszę o Wasze głosy!

Jarosław Gowin

Poziom za wysoki dla Gowina?
            • czan-dra Re: Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 05.08.13, 13:14
              On się kwalifikuje do leczenia,

tiny.pl/hbdjp
              • ave.duce Re: Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 07.08.13, 08:34
                Ciekawe, czy sam wymyślił, że taki "mocny" jest, czy ktoś go podpuścił.
                • alaias11 Re: Gowin coraz bardziej żenującym hipokrytą... 07.08.13, 10:54
                  sam wymyślił;

pewność swej wielkości, nieomylności, wszechwiedzy - to jedne z podstawowych cech osobowości paranoidalnej.
    • ave.duce Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 08:17
      ... "Bez znaczenia: 10, 15 czy 20. Ważne, że po drugiej stronie mniej niż 50. Coś się skończyło..." ...
      • panidemonka Re: Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 09:00
        A co miał biedaczek powiedzieć skoro coś musiał:P
        • ave.duce Re: Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 09:20
          panidemonka napisała:

> A co miał biedaczek powiedzieć skoro coś musiał:P

No tak, tuszczy reżym ma monopol na przemoc.
          • panidemonka Re: Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 09:28
            Nie bardzo rozumiem- tak uważasz, uważasz, że ja tak uważam, udajesz że nie rozumiesz co napisałam, czy może czepiasz się?;)
            Najbardziej prawdopodobna opcja jest taka, że ja nie rozumiem co chciałaś napisać.
            Idę do lochu i będę i czekać na Godota albo na obiecany koniec świata:)
            • ave.duce Re: Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 09:42
              panidemonka napisała:

> Nie bardzo rozumiem- tak uważasz, uważasz, że ja tak uważam, udajesz że nie roz
              > umiesz co napisałam, czy może czepiasz się?;)

Uważam, co Ty uważasz ;)

> Najbardziej prawdopodobna opcja jest taka, że ja nie rozumiem co chciałaś napis
              > ać.

Rozumiem, że tak uważasz, ale ja tak nie uważam ;)

> Idę do lochu i będę i czekać na Godota albo na obiecany koniec świata:)

Idę z Tobą... tradycyjnie. Godot ciągle żywy? Koniec świata!
      • ave.duce Re: Gowinowe bredzenie... 23.08.13, 10:57
        FREKWENCJA 51,12 proc. W sumie oddano ponad 21 tysięcy głosów.

DONALD TUSK 79,58 PROC.

JAROSŁAW GOWIN 20,42 PROC.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,14480542,Gowin_czy_Tusk__Czekamy_na_wyniki_wyborow_w_Platformie.html#MT
        • ave.duce Słucham radia, czytam portale i 23.08.13, 15:18
          gupia jestem. Taki Piechociński - co on wygaduje nt. tych gowinowych %? Głowa mała.
    • ave.duce Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 07:39
      "Psychiatryk'24".

A jednak na miejscu Tuska - pozbyłabym się Gowina z PO, nie bacząc na konsekwencje. Ewentualne, bo na dwoje babka, etc.
      • smutas13 Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 07:49
        Też nie ufam Gowinowi. Uważam, że wciąż będzie bruździł i rył, jak ślepy kret.
        • ave.duce Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 12:00
          Nie rozumiem "polityki" Tuska w stosunku do tego obmierzłego faceta.
      • panidemonka Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 07:53
        Na miejscu Tuska nie przyjmowałabym Gowina do PO. Chociaż diabli wiedzą co zrobiłabym będąc Tuskiem, całe szczęście, że nie jestem.
        Teraz to mi już wszystko jedno co zrobi, lepiej nie będzie.
        • ave.duce Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 12:03
          Masz rację - teraz cokolwiek zrobi - będzie źle. Ale powinien wybrać mniejsze zło. Wiele osób jest zmuszonych do takiego wyboru głosując na PO przeciwko kaczystom&co. Niech Tusk nie będzie bardziej papieski od papieża.
          • panidemonka Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 24.08.13, 14:52
            forum.gazeta.pl/forum/w,89075,139513841,139575066,Re_Rzadko_komu_zle_zycze_ale_niech_TYCH_ktorzy.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,89075,139513841,139527061,Re_Rzadko_komu_zle_zycze_ale_niech_TYCH_ktorzy.html
            Jak dotąd nie mam powodu, żeby zmienić zdanie, wręcz przeciwnie.
            Nie wierzę żeby wydarzyło coś, co spowodowałoby, że jednak je zmienię.
            Po raz pierwszy o upadku komuny nie pójdę na wybory.
            • ave.duce Re: Nie wiedziałam, że Gowin jest w Sal00nie 26.08.13, 10:21
              U mnie też się na to zanosi.

Kiedyś już o tym pisałam, ale powtórzę: jakie to szczęście, że Polska jest w Unii...
              Z drugiej strony - jak się popatrzy na Węgry - to Unia niewiele może.
    • gat45 Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 12:32
      Dla Szefowej jest obmierzły, dla mnie odpustowy (w sensie urody), dla wszystkich chyba obłudny...

Proszę dalej
      • damakier1 Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 13:28
        Patrząc prosto w oczy, ze świątobliwym uśmieszkiem, miłym, cieplym głosem będzie rozprawiał, jak pragnie twego dobra zaciskając ci jednocześnie ręce na szyi.
        Na pierwszy ogień pójdzie Tusk, ale równiez każdy, kto stanie mu na drodze.
      • ploniekocica Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 13:36
        Oślizgły! Obrzydliwy! Odrażający!
        • damakier1 Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 13:59
          O, dopiero teraz zauważyłam, że ma być na "o": Okropnie chujowy.
      • panidemonka Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 14:22
        Już w tym wątku pisałam-jest obślizgły, to mi wystarczy.
      • ave.duce Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 17:43
        Obciachowy.
        • smutas13 Re: Gowin - charakterystyka na 'o' 24.08.13, 17:48
          Obrzydliwienarcystyczny!
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Gowin - charakterystyka na 2 x 'o' 24.08.13, 20:11
          Obciachowy Oszołom
    • ave.duce Gowin lustrzane odbicie... 26.08.13, 15:56
      O!menda.

... Dochodziło do „nocy cudów". W Małopolsce w przeddzień zamknięcia list wyborczych wpisano do Platformy kilkaset osób ...

... Komentarze niektórych mediów, jakobym w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" sugerował, że doszło do sfałszowania wyników wyborów, to całkowite nieporozumienie, błędna interpretacja ze względu na brak precyzji z mojej strony ...

Następny, któremu potrzebny tłumacz.
      • humbak Re: Gowin lustrzane odbicie... 26.08.13, 18:35
        Cóż... z przykrością informuję Cię Ave że nie sądzę byś dorównała kiedykolwiek fanklubowi red. Sakiewicza. Nie zmienia to faktu że twoja praca zasługuje na szacunek
        • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 26.08.13, 18:58
          Nie mogłeś tej opinii - skąd inąd slusznej, ale dołującej - zostawić dla siebie? Albo na niej poprzestać?
          A szacunek zostawić w s/pokoju...

"Nieszczęsny, kto dla ludzi głos i język trudzi:
          Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie"
          • humbak Re: Gowin lustrzane odbicie... 26.08.13, 21:38
            Czemu dołującej? Fanklub red Sakiewicza to bardzo fajne "miejsce", a Gowin nie powinien Ciebie dołować. Prędzej mnie. To w końcu ja go przez długi czas popierałem.
            • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 07:37
              Napisałeś, że nie dorównam, buuu ;)
              Ojtam, ojtam - nikt nie jest nieomylny.
              • humbak Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 08:01
                Moja Droga, zawsze należy brać za cel ideały nieosiągalne, aby nie popaść w samozadowolonie i spocząć na laurach po ich osiągnięciu. O... żem powiedział.
                Jeśli chodzi o Gowina, mam na kocie nie jedną pomyłkę i nie zamierzam się ich wstydzić. W końcu tym między innymi jestem.
                • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 08:14
                  humbak napisał:

> Moja Droga, zawsze należy brać za cel ideały nieosiągalne, aby nie popaść w sam
                  > ozadowolonie i spocząć na laurach po ich osiągnięciu. O... żem powiedział.

W samozadowolenie niczym Gowin? ;)

> Jeśli chodzi o Gowina, mam na kocie nie jedną pomyłkę i nie zamierzam się ich w
                  > stydzić. W końcu tym między innymi jestem.

Boszsz, Humbaku! Czyżbyś się domagał komplementów? ;)
                  • humbak Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 08:36
                    Komplementów? Ani mi się waż. Psami poszczuję. Tak, są to jamniki, ale za to wyjątkowo długie. Łatwo się potknąć.
                    • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 11:25
                      Zaczepno-obronne?
                      • gat45 Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 11:52
                        On ma jamniki białe (do kłucia i cięcia), jaminki tępe (do ogłuszania), i tak dalej....
                        • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 28.08.13, 11:10
                          I dwa jamniki w postaci cepa.
      • man_sapiens Re: Gowin lustrzane odbicie... 27.08.13, 22:39
        > O!menda.
        Gowin to taki GMO: połączenie mendy z glistą.
    • ave.duce Gowin pajacuje, sam się zawiesza 30.08.13, 15:21
      w prawach członka PO. Nie zna statutu?
      • tojajurek Re: Gowin pajacuje, sam się zawiesza 30.08.13, 21:45
        Zawieszony członek powinien zwisać. Nawet jak się sam zawiesza, masochista jeden.
        U mnie on zwisa definitywnie, nawet choćby komżę wyciągnął ze spodni na wierzch.
        • smutas13 Re: Gowin pajacuje, sam się zawiesza 31.08.13, 06:17

Zawieszony członek powinien zwisać. Nawet jak się sam zawiesza, masochista jeden.
          U mnie on zwisa definitywnie, nawet choćby komżę wyciągnął ze spodni na wierzch.

Fakt.
    • ave.duce Gowin z wozu.................................. ;) 09.09.13, 14:41
      Forum ze Dworum/Freedom
      • smutas13 Re: Gowin z wozu................................. 09.09.13, 17:58
        To było do przewidzenia.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Gowin z wozu................................. 09.09.13, 18:34
        jak to mówią starzy ślązacy....
        " a srał go pies i te małe pieski ".
      • damakier1 Re: Gowin z wozu................................. 09.09.13, 21:30
        Niech spada... Jak na mój gust, trochę za późno.
        • mroofka.reaktywacja Re: Gowin z wozu................................. 10.09.13, 17:54
          a teraz stworzy jakąś marną nic nie znaczącą partię i znOOf drobnica podczas wyborOOf będzie straszna. no chyba, że nie osiągnie progu...
          • ave.duce Gowin ................................. kryj się!! 10.09.13, 20:20
            ponownie za kilka dni (...) ruszy w Polskę.
    • ave.duce Re: Gowin lustrzane odbicie... 03.11.13, 08:30
      ave.duce napisała:

> Palikota.
      >
      > Tak mi się jakoś pomyślało.

No i wyszedł palikot z Gowina...

... Naśladuje Pan Janusza Palikota? ...

Czytam, czytam i się zastanawiam, czy to mnie się coś nie zgadza, czy ...

Gowin mówi:

Zaraz po wyjściu z Platformy nie urządziłem seansu medialnego, tylko przeciwnie wycofałem się z mediów. Mozolnie zacząłem pracować na dole. Odwiedzam powiat za powiatem, województwo za województwem.

niżej:

Palikot (...) Najpierw zniknął z mediów ogólnopolskich, wykonał ciężką pracę w terenie i potem wrócił.

Idzie Pan drogą Palikota?
      Idę drogą Palikota tylko w tym sensie, że chcę budować nową formację z nowymi ludźmi.

ps. a co do tych "seansów medialnych" obu panów - o ile pamiętam - było całkiem w wicewersji. Ale mogę się mylić, w końcu nie robię w polityce, ani w meNdiach ...
      • ave.duce I jeszcze na deser > 03.11.13, 08:33
        ... Wartości, którymi żyjemy ..., czyli kadzić każdy może.
        • magdolot Re: I jeszcze na deser > 03.11.13, 12:57
          Zemgliło mnie to zdjęcie...
          • ave.duce Repeta ... słodziutka 03.11.13, 13:16
            https://d.polskatimes.pl/k/r/1/02/b3/52717ff863d6e_k2.jpg?1383384314
            • gat45 Re: Repeta ... słodziutka 03.11.13, 13:21
              Do mąteczka lukrowanego z nim !
              Beuuuuurk
              To ja już chyba wolałam to pierwsze, w trupiej tonacji
              • ave.duce Re: Repeta ... słodziutka 03.11.13, 20:56
                Czyżbyś była za "cywilizacją śmierci"? ;)
                • ploniekocica Re: Repeta ... słodziutka 03.11.13, 21:15
                  Na tym pierwszym wygląda jak Edward. Wampir, w którym kochają się wszystkie gimnazjalistki świata. To taki modny look ostatnio :)
                  • ave.duce Re: Repeta ... słodziutka 04.11.13, 19:44
                    A gimnazjaliści?
            • trusiaa Re: Repeta ... słodziutka 08.12.13, 13:44
              Ja już gdzieś go widziałam!

https://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/9f/bf/79/9fbf79f4640206fa5a354030102077e9.jpg
              https://d.polskatimes.pl/k/r/1/02/b3/52717ff863d6e_k2.jpg?1383384314

Czyż nie jest podobny strukturą torsu do skał?
              • ave.duce Re: Repeta ... słodziutka 09.12.13, 19:12
                Skały... kamienie... Bronek!
      • ave.duce gAdzina, ups! godzina dla Polski 10.11.13, 08:40
        ... przyciąga ludzi z KPN, LPR, rządu Buzka ...

Ta ostatnia ga... ups! godzina...
    • ave.duce Gowin leci Palikotem ;) 07.12.13, 19:02
      Politycy zajmują się sobą, a nie problemami Polaków. Ta polityka jest złą polityką, jesteśmy tu po to, by to zmienić (...) Chcemy budować uczciwe przyjazne państwo (...)

Jak powiedział Gowin, ludzie, którzy tworzą nową partię, są różni, ale łączą ich wspólne wartości. – Łączy nas marzenie o lepszej Polsce. Łączy nas bunt i niezgoda na politykę, która marnuje czas, energię, talenty i potencjał Polaków. Nie zgadzam się, by ciężko pracujący Polacy płacili coraz większe podatki. Nie zgadzam się na tworzenie złego prawa, krępującego przedsiębiorców i utrudniającego im życie. Prawo jest od tego, by pomagać obywatelom, a nie im przeszkadzać – stwierdził były minister sprawiedliwości.

Zielone Jabłuszko ;)

https://bi.gazeta.pl/im/cc/4d/e6/z15093196AA,Polska-Razem.jpg

https://mlodelata.pl/img/exhibits/big/2188.jpg
        • ave.duce Re: Gowin leci Palikotem ;) 07.12.13, 19:53
          Mamy takie same skojarzenia, duma mnie rozpiera!

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148429637,148432875,Zielone_Jabluszko.html
          • ave.duce ... i liczy na krótka pamięć wyborców > 08.12.13, 12:35
            www.bankier.pl/wiadomosc/Jaroslaw-Gowin-liczy-na-krotka-pamiec-wyborcow-2933718.html
            • magdolot Re: ... i liczy na krótka pamięć wyborców > 08.12.13, 12:39
              Na to akurat oni fszyscy liczą, Dantony pszebrzydue.
              • ave.duce Re: ... i liczy na krótka pamięć wyborców > 08.12.13, 13:00
                Trza garściami lecytynę jeść!
            • scoutek Re: ... i liczy na krótka pamięć wyborców > 08.12.13, 14:53
              on wtedy głosował za ale z zamkniętymi oczami i bardzo się tym brzydził
              znaczy miał swoje zdanie ale się z nim nie zgadzał
              albo teraz na odwrót?
      • trusiaa Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 13:10
        Zielone jabłuszko, przekrojone na krzyż,
        Czemu ty dziewczyno krzywo na mnie paczysz?

Polska Zezem

Jeśli chcesz prawdę zaskoczyć,
        Spójrz prawdzie raz prosto w oczy,
        Z lewa jej spójrz, z prawa jej spójrz,
        Co trzeba ujrzeć, to ujrz.

Prawda wyłazi ci bokiem,
        Uderz ją swym prostym okiem,
        Lewym ją łup! prawym ją łup!
        Aż oko stanie ci w słup.

Wiesz teraz, widzu kochany,
        Co to jest zez sterowany,
        A jeśli chcesz, dowiesz się też,
        Skąd wziął się ten chytry, ten chytry zez.

Morał zeń płynie głęboki,
        Że prawda chadza na boki,
        Na lewo raz, na prawo raz,
        A jak już prosto, to w las.

Prof. J. T. Stanisławski

Jaki on był piękny ten Gowin. Aż go prezespan - wybitny znawca i miłośnik męskiej urody docenił - że wysoki i przystojny. No ba!
        I światłość biła od niego taka. W samozadowoleniu uśmiechał się dobrotliwie.
        Zbawca nam rośnie nowy. Na naszych oczach dokonuje się Historia.

• ave.duce Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 15:50
          trusiaa napisała:

>
          > Jaki on był piękny ten Gowin. Aż go prezespan - wybitny znawca i miłośnik męski
          > ej urody docenił - że wysoki i przystojny. No ba!
          > I światłość biła od niego taka. W samozadowoleniu uśmiechał się dobrotliwie.
          > Zbawca nam rośnie nowy. Na naszych oczach dokonuje się Historia.
          >

Niedobrze mi ...
          • trusiaa Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:04
            Dobry Jarozbaw dobryyy.

Zara. To tera dwuch ich bedzie?! Przecież się nie rozerwę!
            • ave.duce Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:14
              Niedobrze mi ;)
              • trusiaa Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:30
                Snofu?

Jabłuszko może pomoże?

https://reachhealthyeating.files.wordpress.com/2013/04/thca6u31nh.jpg
                • ave.duce Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:37
                  To już bardziej takie >

https://www.alkoholeswiata-sklep.pl/uploads/images/calvados/kalwados%20papidoux.jpg
                • scoutek Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:42
                  najbardziej na świecie uwielbiałam papierówki, one byli zielone:)
                  i cotera????????????
                  obrzydził mi..... :(
                  • trusiaa Re: Gowin leci Palikotem ;) 08.12.13, 16:49
                    Się przerzuć na Granny Smith ;)

A mię zielonego jabłuszka mydlanego nie musiał obrzydzać. I tak go nie cierpiałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka