ploniekocica 11.10.13, 14:37 i chyba już naprawdę na śmierć. Co nie powiem to awantura. :((((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damakier1 Re: Poszłam 11.10.13, 14:49 Gdzie, gdzie są te awantury? Ja mam dziś taki dzień, że tylko dobra awantura jest w stanie mi pomóc. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Poszłam 11.10.13, 14:52 Po raz kolejny obrywa mi się za to samo. A mianowicie za to, że uważam, iż w wątku "tuż pośmiertnym" nie ma miejsca na krytykę. Kogokolwiek. TU Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Poszłam 11.10.13, 15:34 ave.duce napisała: > No i po co tam polazła, a? z sentymentu tam polazłam. Bo od tego forum wewogle moje forumowanie zaczynałam. I nigdy tam takich pyskówek nie było. Kiedyś. Znaczy bywały, ale merytoryczne. I dlatego mi się smutno zrobiło nie z powodu awantury. Że nawet w takich miejscach ludzie nie dyskutuję tylko od razu w pysk i butem :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poszłam 11.10.13, 15:40 No i sama widzisz... A ja ze względu na te smutne okoliczności powściągłam się przed komętem do postu Damy, gupia jestem, ot co! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Poszłam 11.10.13, 16:27 Tam nie pytałam, ale tu spytam: ale o co chodzi? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poszłam 11.10.13, 19:05 O "piękny kawałek mojego* dzieciństwa" * Twojego znaczy się. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Poszłam 11.10.13, 19:39 Ale, że co? Chciałam przez to napisać, że ten czas, kiedy czytałam Niziurskiego był dla mnie piękny i szczęśliwy. A czytałam z wypiekami na twarzy i naprawdę tak to wspominam. Teraz Twój ruch. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poszłam 11.10.13, 20:08 "Księga Urwisów" I wyd. 1954, czyli niecałe 60 lat temu > daje do myślenia ;) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Poszłam 11.10.13, 20:47 Że niby jak się ma do moich już ponad siedmiu tysięcy lat? Po prostu dzieciństwo miałam bardzo długie. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Poszłam 11.10.13, 20:50 damakier1 napisała: > Że niby jak się ma do moich już ponad siedmiu tysięcy lat? Po prostu dzieciństw > o miałam bardzo długie. To tak jak ja. Moje będzie trwało aż do końca życia. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poszłam 11.10.13, 22:12 Gdybyś odpowiedziała inaczej - straciłabym rękę (niczym Gat). Odpowiedz Link
scoutek Re: Poszłam 12.10.13, 09:03 poszłam Kocico za Tobą, bo chciałam zobaczyć co Cię tak poruszyło oj, ciemna masa z tej adminki, zupełnie nie kuma niczego Odpowiedz Link
gat45 Re: Poszłam 12.10.13, 09:19 Na Forum francuskim bywa taka eela-tu-i-tam czy jakoś tak. Bardzo apodyktyczna z niej osóbka. Może to ta sama ? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Poszłam 12.10.13, 11:17 Dokładnie tak samo naskoczyli na mnie niektórzy przeciwnicy PiS, gdy stwierdziłam, że w wątku świecowym po śmierci Jadwigi Kaczyńskiej nie powinno być miejsca na szutki. Ale to byli zwykli użytkownicy. Od admina (nawet społecznego) wymaga się więcej. Szczególnie na forum książki. Szkoda, że z dawnej jego świetności nic nie zostało. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Poszłam 11.10.13, 16:21 Dzięki Ci, Kociu :) Awantury łaknęłam dziś, jak kania dżdżu i zaraz poleciałam TAMŻE z elaboratem o potrzebie kindersztuby. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Poszłam 12.10.13, 11:26 W skrócie ZBZ - przyjdzie czas na inne rozwinięcie ;) Odpowiedz Link
ploniekocica I jeszcze 11.10.13, 15:04 pod moim oknem jeżdżą tam i nazad i rycząc przez megafon nawołują do obalenia dyktatury Gronkiewicz-Waltz. Ile razy się można zabijać? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: I jeszcze 11.10.13, 15:29 Nic mi już nie mów. Z tej żałości wielkiej, żem latawicą awanturnicą forum GW poszłam kupić farbę różowa w spraju, coby pomalować klosz do lampy (nogę już pomalowałam). No i co znalazła w w skrzynce na listy? List od Jarkacza znalazłam li i jedynie oraz ulotki o pożyczkach :((( Czy on kandyduje na prezydenta Warszawy, że się w to za przeproszeniem wpieprza? A ta ulotka smutna strasznie jest. Odpowiedz Link
ave.duce Re: I jeszcze 11.10.13, 15:42 Napisz to św. Remikowi ;) forum.gazeta.pl/forum/w,28,147333153,147385240,Re_Olgo_chyba_nie_piszesz_na_zlecenie_.html Odpowiedz Link
wydrwiwdowigrosz Re: I jeszcze 11.10.13, 16:02 Ach, jak piękna katastrofa - westchnął Zorba Zorbadikiosikisistasisiosiosistas, wróciwszy do opiekania koziego sera. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: I jeszcze 11.10.13, 16:27 Ledwo o różowej farbie optymistycznie napomkłam już się pięknie moje życie zaróżowiło.:))))))))))))))) A tak w ogóle to malowanie klosza druciaka amarantową farbą w sprayu sprawiło, że :Wszystko różowe" jest. I ja i moje mieszkanie i nawet jeden kot! Odpowiedz Link
magdolot Re: I jeszcze 11.10.13, 21:27 wydrwiwdowigrosz napisał(a): > Ach, jak piękna katastrofa - westchnął Zorba Zorbadikiosikisistasisiosiosistas, > wróciwszy do opiekania koziego sera. Hej, pszeleciau wydrwi Miau! By opiek ten ser i zostau! Odpowiedz Link
inna57 Re: Poszłam 11.10.13, 15:27 Kociczko po pierwsze nie "poszłam" tylko "poszedłam" bo ponoć od poniedziałku ma w naszej krainie obowiązywać w całej rozciągłości język wolski. Po drugie masz 100% racji, w wątku tuż po śmierci tzw "świecowym" nie powinno się wypisywać pewnych rzeczy. Dla kogo żegnany twórca był ważny zapala swoją świeczkę, jeżeli odczuwa odejście jako stratę wyraża swój żal. To tak jak z kondolencjami po pogrzebie, w tym momencie nie mówi się pewnych rzeczy. Choć masz w sobie Kocico pewną zadziorność, wszak koty (a zwłaszcza płonące) to jednak drapieżniki, ale broniłaś słusznej sprawy i atak na Ciebie adwersarzy uważam za niezbyt stosowny. Może oni nie mają swojej muszelki w której mogliby się zatrzasnąć w odpowiednim momencie ;). Odpowiedz Link
gat45 Paczta i uczta się 12.10.13, 09:21 jakie bywają adminy i jakie mata szczęście z Xenofantem. Hymny pochwalne na cześć adminów FzD proszę wpisywać poniżej. Odpowiedz Link
scoutek Re: Paczta i uczta się 12.10.13, 09:37 bardzo proszę: najlepiej wychowany admin, kulturalny, otwarty, miły i grzeczny nie wtranca siem i nie przerywa ostrzega i nie wywyższa się u mnie to jest powyżej, bo posty otwieram od najnowszego jak się Gatu odezwiesz to pochwała dla X. będzie poniżej:))) Odpowiedz Link
gat45 Re: Paczta i uczta się 12.10.13, 09:46 scoutek napisała: > > u mnie to jest powyżej, bo posty otwieram od najnowszego > jak się Gatu odezwiesz to pochwała dla X. będzie poniżej:))) Bardzo słuszna uwaga. Prostuję : hymny pochwalne na cześć Xenofanta można wpisywać w dowolnym miejscu. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Paczta i uczta się 12.10.13, 10:56 Ja wszędzie i stale Xenofanta chwalę. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Paczta i uczta się 12.10.13, 10:58 Acha: i jeszcze wytrwale. Stale i wytrwale Xenofanta chwalę! Odpowiedz Link
ave.duce Poszłam na Forum Książki - przeczytałam i... 14.10.13, 19:42 chyba musimy się naradzić z Gat, bo skoro na publicznym forum TAK jest, to tym bardziej może być na prywatnym, co nie? ps. Scoutku, Damo i Kocico - czyli desancie z FzD(antenki na beretkach - baczność!) - żeby mi się tak chciało :) Odpowiedz Link
ave.duce Narada będzie? 16.10.13, 10:28 W końcu trza coś postanowić - tzn. czy ma być tak czy inaczej, tędy czy owędy, etc. Odpowiedz Link
gat45 Re: Narada będzie? 16.10.13, 10:34 Jeszcze się zastanawiam. Może by jakieś konsultacyjki wsród Ludu Forumowego zarządzić ? Niech Lud se posugeruje, a co. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Narada będzie? 16.10.13, 10:36 a te hałdy codziennych hołd i gołd to mają pomóc w tej naradzie? Odpowiedz Link