Dodaj do ulubionych

mój debiut na FzD

21.10.13, 22:32
strzelam czy szczelam?

założyłem temat, bo mnie mierzi słuchanie naszych sprawozdawców sportowych, na wszystkich stacjach, bez wyjątku.
jestem głuchy, a może niedosłyszę, co na jedno wychodzi, mam problem z uszami? się zastanawiam, za rzadko myję, może to, ale nie, przemyłem i o depilacji nie zapomniałem, a problem pozostał.
nie cytuję, a piszę co słyszę - szczela karnego, szczela na bramkę, szczela z wolnego, szczał na bramkę, albo w kierunku bramki.
wiem, tu kobitki w większości i sport mają w nosie, o poradę proszę co zrobić by słyszeć - strzał a nie szczał.
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: mój debiut na FzD 21.10.13, 23:10
      O bracie! Aleś trafił:)) Dziwię się jednak, że tylko to Cię rusza bo jakby tak wymienić wszystko, to by się trochę uzbierało pięknych zwrotów i lapsusów wypowiadanych przez Szpaka i innych. Na Forum Humorum był kiedyś taki piękny wątek. Spróbuję go odszukać...
      O, znalazłam!
      forum.gazeta.pl/forum/w,26334,24409264,24409264,hmmm_to_moze_Szpakowski_.html

Co zrobić by słyszeć jak być powinno? Dwa wyjścia: włączyć "mute" lub się przyzwyczaić:)
      • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 21.10.13, 23:50
        dzięki bardzo za podrzucenie " złotych myśli" przeczytałem od a do z. dodam taką przygodę z Szaranowiczem, Wyścig Pokoju, rok zatarty, coś pod koniec lat siedemdziesiątych. ucieczka, kilku kolarzy, transmisja na żywo a sprawozdawca(Szaranowicz) przez pół etapu pierdzieli co się dzieje w peletonie. na ekranie telewizorów widać grupkę uciekinierów, Szpakowski nie dostrzega i wciąż nawija przejmującym głosem o ruchach w peletonie, tuż przed metą - euforia w głosie sprawozdawcy Szaranowicza, jest ucieczka, się zresetował, tak mniemam.
        • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 21.10.13, 23:52
          *Szaranowicz nie dostrzega ...
      • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 17:52
        > Co zrobić by słyszeć jak być powinno? Dwa wyjścia: włączyć "mute" lub się przyz
        > wyczaić:)
        proponowany guziczek na pilocie chyba będzie rozwiązaniem, bo, oglądałem mecz na Eurosporcie, Borussia - Schalke i komentarz w wykonaniu T. Hajty - szczał , szczelają, szczelił.
    • gat45 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 07:48
      .... jedna zawodniczka leciała jak strzała, a druga wprost przeciwnie

Debiut jako wątkozałożyciela, jak mniemam, bo wszak jesteś "od naszych" już od dość dawna? Będziesz miał tutaj towarzystwo do tematów sportowych (moje niestety nie) - o ile się orientuję, to główie lubi się tu sporty wodne, siatkówkę (a może koszykówkę ? coś z piłką i z rękami) oraz tenis.
      • ewa9717 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 08:50
        O rany, jakie cudne! Faktycznie trzeba czytać w odcinkach ;) A ileż jeszcze możliwości, gdy się sięgnie poza kopaną, wszak i ci od innych dyscyplin mieli osiągi i sukcesy, że tylko o nieśmiertelnym dziecku dwojga pedałów czy luźnej w kroku Szewińskiej wspomnę.
        • trusiaa Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:02
          Przepraszam, że się wcinam, ale: Pani Szewińska nie jest już tak świeża w kroku, jak dawniej. (za B. Tomaszewskim)
      • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:20
        zgadza się. najpierw Was podglądałem, następnie podpinałem się i przyszedł czas na coś swojego. powoli, krok za krokiem, pokonuję kolejne szczeble "kariery" na FzD. co mnie tu przyciąga? atmosfera życzliwości, brak agresji, zero wywyższania się.
        siatkówka, kolarstwo(komentarze sprawozdawców na TdF bajka), lekka atletyka, tenis i piłka kopana też.
        • wydrwiwdowigrosz Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:45
          Snooker, tenis i długo, długo nic.
        • damakier1 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:11
          behemot17-13 napisał:

najpierw Was podglądałem, następnie podpinałem się i przyszedł czas na coś swojego. powoli, krok za krokiem, pokonuję kolejne szczeble "kariery" na FzD.

Nnno, nnno, nnno.... Xenofancie, się strzeż!
          • ave.duce Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:20
            damakier1 napisała:

> behemot17-13 napisał:
            >
            > najpierw Was podglądałem, następnie podpinałem się i przyszedł czas na coś
            > swojego. powoli, krok za krokiem, pokonuję kolejne szczeble "kariery" na FzD.

>
            > Nnno, nnno, nnno.... Xenofancie, się strzeż!

Czujność najważniejsza - w odpowiedniej chwili okaże się, że jest to
            drabina obwieszczeniowa z powyłamywanymi szczeblami - i po kłopocie.
            • ploniekocica Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:23
              No coś Ty! To drabina jakubowa jest.
              • ave.duce Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:25
                Dowiedź tego!
          • trusiaa Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:23
            damakier1 napisała: Nnno, nnno, nnno.... Xenofancie, się strzeż!

Ale żeby aż tak?!

• behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:26
            e tam, aż taki ambitny nie jestem.
      • ave.duce Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:39
        Dorzucę narciarstwo, rajdy samochodowe i jeździectwo oraz atletykę lekką. Xватит.
    • ave.duce Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:37
      behemot17-13 napisał:

> strzelam czy szczelam?
      >
      > tu kobitki w większości i sport mają w nosie

Stereotypowo Cię zaszczelę, chcesz?
      • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:54
        pokornie proszę o zlitowanie się, poszedłem lekko po bandzie, a raczej zgodnie z ogólnym poglądem, fałszywym zresztą. mój błąd.
        • gat45 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 09:56
          Będzie Ci wybaczone, ale żeby mi to było ostatni raz ! :)
          • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 22.10.13, 10:23
            ulga, dostałem nowe życie i pewnie coś nabryzgolę. się będę starał.
    • ave.duce Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 15:32
      Chcesz zrozumieć Suskiego M.? Adres @ przyślij do mię...
      • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 17:44
        aż tak bardzo to nie jestem zainteresowany, co miał na myśli poseł Suski. wypowiedź mnie rozbawiła to se wontek( za Zbysiem) założyłem. raz na jakiś czas mogę na fk coś wyprodukować.
        • behemot17-13 Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 18:16
          za próbę wyciągnięcia mię z "kłopotu" oczywiście dzięki, ogromniaste.
          • gat45 Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 18:23
            Żałuj, bo byś dostał archiwalny numer NW o Suskim (m.in.)
        • ave.duce Re: mój debiut na FzD 26.10.13, 19:13
          Jak tam sobie chcesz ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka