09.05.14, 11:49
Może byśmy sobie jakąś defiladę hukli na FzD? Tylko nie wiem, czy Ave z Gatem posadzić na trybunie, czy też zmieszać z naszym szarym tłumkiem:)
Tu instrukcja, jakby to mogło wyglądać:

Obserwuj wątek
    • lodziarek Re: 9 maja 09.05.14, 11:51
      Proponuję Damę na czoło pochodu dać, bo tylko Ona ma wystarczającą ilość medali:)
      • scoutek Re: 9 maja 09.05.14, 12:17
        Dama powinna dostojnie stać na trybunie
        nie przystoi chodzić z taką ilością medali
        ma stać i dumnie wypinać, by z dala widać było błysk metali ciężkich, szlachetnych i kamieni takoż
        o błysku w oku nie wspomnę
        • lodziarek Re: 9 maja 10.05.14, 22:35
          Scoutek ze sztandarem FzD za Damą i Gat idzie! Proszę nie dziękować:)
          • scoutek Re: 9 maja 11.05.14, 17:02

lodziarek napisał:

> Scoutek ze sztandarem FzD za Damą i Gat idzie! Proszę nie dziękować:)

w niedziękowaniu wytrzymałam prawie dobę
            ale już wystarczy
      • damakier1 Re: 9 maja 09.05.14, 17:41

lodziarek napisał:

> Proponuję Damę na czoło pochodu dać, bo tylko Ona ma wystarczającą ilość medali
        > :)

Melduję się na posterunku!
        • lodziarek Re: 9 maja 10.05.14, 22:29
          No to otwierasz czoło Damo, tylko proszę komplet orderów na dumny biust przyodziać, bo to fot chyba z początków FzD pochodzi.
    • gat45 Re: 9 maja 09.05.14, 11:59
      Ja będę grać na bębnie. Bez bębna nie ma porządnej defilady.
      • lodziarek Re: 9 maja 10.05.14, 22:33
        Gat z tarabanem mi się podoba! Pójdziesz za Damą, żeby rytm kroku dumnego, naszego nadawać.
        Ave sama z FzD na trybunie będzie całusy nam słać, no i gości zaproszonych zabawiać wdzięcznie:)
    • gat45 Re: 9 maja 09.05.14, 12:07
      B. Маяковский

Левый марш

(Матросам)

Разворачивайтесь в марше!
      Словесной не место кляузе.
      Тише, ораторы!
      Ваше
      слово,
      товарищ маузер.
      Довольно жить законом,
      данным Адамом к Евой.
      Клячу историю загоним.
      Левой!
      Левой!
      Левой!
      Эй, синеблузые!
      Рейте!
      За океаны!
      Или
      у броненосцев на рейде
      ступлены острые кили?!
      Пусть,
      оскалясь короной,
      вздымает британский лев вой.
      Коммуне не быть покоренной,
      Левой!
      Левой!
      Левой!
      Там,
      за горами горя,
      солнечный край непочатый.
      За голод,
      за мора море
      шаг миллионный печатай!
      Пусть бандой окружат нанятой,
      стальной изливаются леевой**, —
      России не быть под Антантой.
      Левой!
      Левой!
      Левой!
      Глаз ли померкнет орлий?
      В старое ль станем пялиться?
      Крепи
      у мира на горле
      пролетариата пальцы!
      Грудью вперёд бравой!
      Флагами небо оклеивай!
      Кто там шагает правой?
      Левой!
      Левой!
      Левой!
    • ave.duce Re: 9 maja 09.05.14, 13:55
      Zwłaszcza, że 9 maja to także Dzień Unii Europejskiej, której flaga nad nami, niczym niebo gwiaździste.
      • tojajurek Re: 9 maja 09.05.14, 15:50
        A jeszcze bardziej zwłaszcza, że cały świat obchodził rocznicę zakończenia II WŚ w Europie wczoraj czyli 8 maja. 9 maja obchodzą dzień zwycięstwa tylko Rosjanie, co jest konsekwencją obowiązywania wówczas na całym froncie czasu moskiewskiego, więc dla nich kapitulacja Niemiec wypadła już 9 maja.
        A II WŚ i tak skończyła się dopiero 2 września 1945, o czym Europa chętnie zapomina.
        • lodziarek Re: 9 maja 10.05.14, 22:26
          Się nie czepiaj ToTy(!)Ty(!)TyJurku! Podefilować zawsze se można przecież, a jak będziesz robił za czepialskiego rzepa, to na samiusieńkim końcu naszej defilady pomaszerujesz:)
      • lodziarek Re: 9 maja 10.05.14, 22:38
        Avcia na trybunie będzie, bo to przywilej wodzów! Jakichś gości foruma musimy dla towarzystwa Wodzowej znaleźć!

ave.duce napisała:
        • gat45 Re: 9 maja 11.05.14, 04:21
          Obok Ave defiladę powinna przyjmować z trybuny Dzidzia w pełnej gotowości bojowej oraz w pełnym rynsztunku, tyż bojowym. Te tam takie askelbanty, szamerunki, epolety - i dzida w dłoni.
        • ave.duce Re: 9 maja 11.05.14, 11:16
          Poproszę do towarzystwa zaprzyjaźnione psy i koty.
          • dzidzia_bojowa Re: 9 maja 11.05.14, 14:00
            Ave woli zwierzynę do towarzystwa to ja będę bojowo defilować demonstrując groźnie jakieś uzbrojenie bo medalami samymi się nie wygrywa wszak. Chyba, że moralnie. Jeśli moralnie to ja też medale na uroczystość poprzypinam. Mam ich kilka, zawsze to coś:)

Albo nie! Albo nie! Będę mażoretką! Niech się wszystkie wozy opancerzone, rakiety samonaprowadzające i czołgi chowają. Powalimy wroga wdziękiem! O!
            • ave.duce Re: 9 maja 11.05.14, 14:23
              No nie! Słowo Pani Prezydent świętem jest >

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,150885481,150910021,Re_9_maja.html
              Możesz być marżoretką statyczną trybunową?
              • gat45 Re: 9 maja 11.05.14, 14:33
                A idź Ty ! Dzidzia może być za mażoretkę, jak jej się chce. Askelbanty, szamerunki, epolety pozostają, a dzidą (krótszą) wywijać będzie, i tyle zmian.
                Tylko ja zamierzam Dupetka rozczarować, bo nie mam zamiaru robić za małego dobosza. Ja będę grać na bębnie etnicznie,czyli siedząc sobie gdzieś w kąciku to w kucki, to po turecku. Skoro chcę defiladzie zmylać krok, to nie mogę w niej iść - chyba jasne, nie ?
                • ave.duce Re: 9 maja 11.05.14, 15:04
                  Wsadzimy Cię wspólnymi siłami na platformę! Tam będziesz bębnić na całego, z wysoka.
                  • tojajurek Re: 9 maja 11.05.14, 19:11
                    O mnie jakoś nikt nie pamięta.
                    A mam poważne kwalifikacje paradowe i paradne.
                    Otóż w latach bujnego rozpasania defilad i parad armijnych dostałem na ćwiczeniach wojskowych przydział na dowódcę plutonu pogrzebowego (inne specjalności najwyraźniej mnie przerastały). Marsze defiladowe z przytupem mam w małym palcu od nogi, a w razie potrzeb mogę zaserwować salwę honorową z prezentujbronią naprawopatrzeniem.
                    I co?
                    • dzidzia_bojowa Re: 9 maja 11.05.14, 20:58
                      Ja wiem, że to nie powinno śmieszyć ale ten pluton pogrzebowy mnie rozwalił:)))

Musisz się, ToTyJurku, chyba przebranżowić bo parada ma być buńczuczna i demonstrująca siłę i godność a pogrzebowe dosyć łzawo się zapowiadają, moi zdaniem...
                    • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 11:17
                      No to, ToTyJurku z takim doświadczeniem defiladowym będziesz czoło parady z Damą otwierać. W razie potrzeby wyorderowany biust Jej podeprzesz, gdyby się ugięła pod ciężarem zasług.
                      • damakier1 Re: 9 maja 12.05.14, 14:05
                        Usłużne ramię OnegoJurka zawsze przyjmę z największą przyjemnością. Ale pod ciężarem orderów nie ugnę się przenigdy, bo one dodają mi skrzydeł niczym Red Bull.
                    • ave.duce Re: 9 maja 12.05.14, 17:25
                      Pamięta, pamięta, nawet grupa pod wezwaniem ToJegoJurka do defilowania już gotowa:

https://republika.pl/blog_wp_3241748/3504327/tr/linia85.gif
                  • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 11:25
                    Wielgus w różowych trampkach by się przydał, to wtedy pani Prezydentka miałaby platformę jak znalazł.
            • magdolot Re: 9 maja 11.05.14, 20:53
              dzidzia_bojowa napisała:

Powalimy wroga wdziękiem! O!

Niech będzie powalony! Howgh.
              • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 11:22
                Ty Latająca z Dzidzią jako mażoretki będziecie paradować i wdziękami powalać. Chociaż Dzidzię z dzidą bojową bym widział, ale nie będę się spierał, bo jestem niesamowicie spokojnym człowiekiem.
                • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 12:05
                  Ale jakby Latająca nic przeciw nie miała, to w powietrzu w formie obiektu fruwającego mogłaby wystąpić:)
                  • ave.duce Re: 9 maja 12.05.14, 17:47
                    Właśnie, niechaj się Magdolot nie da prosić, bo kiedy Magdolot do Ojczyzny wróci...!

https://images62.fotosik.pl/971/4a1eb0f376ca529b.jpg
                    • magdolot Re: 9 maja 12.05.14, 19:36
                      Mogę robić za obiekt latajoncy, jak mi zagwarantujecie mientkie londowanie [znuf], abo spadoschron. Ftedy zleze i dołącze do defilady, no.

https://chmurak.pl/pictures/36b_zyrafa-na-drzewie.jpg

A jak mi zapewnicie białe tło, to mogę je polewać juchą z lotu żyrafy czyniąc wkrąg patriotyczne czerwone paski [akurat se dziś wbiłam strasznie ostry nóż we czubek opuszka, wystarczy że zdejmę plaster].
                      • ave.duce Re: 9 maja 12.05.14, 23:30
                        Nie zapomnij szalika!

https://www.pluszaki.com/images/sunday/z2209mini.jpg

Napisze się na nim różne hasła i będziesz nim powiewać ;)
                        • magdolot Re: 9 maja 13.05.14, 00:40
                          Co mie tu Pani podkłada jakieś Wursty? Żeby mi broda wyrosła od machania szalikiem tym sprośnym?! Super! :)))))) Żyrafa z brodą nakosi każdego.
                          Na całym necie żyrafy z brodą nie mają! Ha!
    • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 11:26
      Ja się deklaruję sztandary zdobyczne dźwigać i chylić je przed Wodzową:)
      • gat45 Re: 9 maja 12.05.14, 11:28
        Wszystkie dwa ? Udźwigniesz ?
        • lodziarek Re: 9 maja 12.05.14, 12:04
          Posłużę się klasyczką: no ba!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka