Gość: rafal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 11:32 kto zna fachowca który potrafi złapać sygnał na antenie satelitarnej? oczywiście wszystko jest już prawidłowo zamontowane wiec roboty na maksymalnie 45 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafal Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 11:38 ewentualnie ile coś takiego kosztuje? na wrocławskiej chcą 70 zł wg mnie to lekka przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: montaż anten satelitarnych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.10, 11:53 pokrec delikatnie antena i sam zlapiesz to nie takie trudne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 12:09 właśnie tak robiłem. ustaliłem talerz jak u sąsiadów obok ale tak jak poprzednio (montaż anteny robie drugi raz) brakuje mi właśnie tego "milimetra" i szlak mnie poporzednio trafił jak przyjechał "fachowiec" i całe ustawienie anteny (za pomocą sprzeciku) zajełu mu dosłownie 30 sekund. oczywiście te 30 sekund (bez dojazdu) kosztowało mnie 70 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooth Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:21 Nie martw się. Mnie dentysta za 5 minut roboty skasował na 150zł. Wiedza kosztuje. Więc albo się naucz, albo nie płacz na forum, że ktoś mający wiedzę i sprzęt chce zarobić. Z tego musi co miesiąc zanieść w zębach do ZUSu 839zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 12:30 po pierwsze nie płacze bo doskonale wiem, że wiedza kosztuje po drugie właśnie po to jest m.in to forum i po to moje pytanie aby taka wiedzę zdobyć. Nie pytam jak w domu zrobić sobie plombe na jedynce ale jak wykonać teoretycznie proste zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tooth Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:36 Więc jak szukasz info o ustawieniu talerza, wejdź na właściwe forum, np. elektroda.pl lub na milion innych. Jak szukasz takiej informacji na forum Wałbrzycha, to znajdziesz masę ciekawych opinii, niezwiązanych z tematem satelit. Np. o cenach u dentysty :))) Pisząc "po to jest m.in to forum" bardzo się mylisz w swojej ocenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 12:58 po przeczytaniu kilku odpowiedzi przyznaje, że masz racje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dialog.net.pl 05.05.10, 12:45 sam jestes lekka przesada, naucz sie pajacu kup urzadzenie serwisowe do ustawiania anteny za 15 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.05.10, 12:57 twoja odpowiedź choć w pierwotnej formie widać że pisana przez kretyna cos mi podpowiedziała. Widać że masz zero pojęcia jeśli chodzi o to co piszesz. A tu cena urządzenia o którym mówisz. allegro.pl/item1014512237_dokladny_miernik_poziomu_sygnalu_satelitarnego.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: montaż anten satelitarnych IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 20:07 lekka przesada ??!! Dojazd w korkach, wiedza, narzędzia. Ja bym wziął 100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAKUŚ Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 12:02 mi za samo ustawienie policzyli 50zł www.walbrzych.info/pl/ogloszenia,3,12082,_montaz,_ustawianie,_instalacja_anten_i_sprzetu_sat_oraz_rtv.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:36 pożycz dekoder od sąsiada i na niego złap sygnał,miałam taki sam problem jeżeli będziesz miał dalej problem to możliwe,że może być walnięty dekoder Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.10, 22:14 minęło kilka dni... już wiem "trochę" więcej. A teraz odpowiedź na którą czekałem: USTAWIENIE ANTENY NIE JEST TRUDNE. POWIEM WIĘCEJ JEST ŁATWIEJSZE NIŻ USTAWIENIE ZWYKŁEJ ANTENY DO JEDYNKI.... NIE POTRZEBA ŻADNEGO SPRZĘTU ZA 15 000 LUB JAKIELKOWIEK WIEDZY Z ZAKRESU ELEKTRONIKI, ASTRONOMII LUB INNEJ WIEDZY TAJEMNEJ. WYSTARCZY ZAMONTOWAĆ ANTENĘ W POZYCJI PODOBNEJ JAK SĄSIAD (WSZYSTKIĘ "POLSKIE" ANTENY BEZ WZGLĘDU NA OPARATORA SA USTAWIONE W TYM SAMYM KIERUNKU) POTEM MIEĆ TYLKO NA WIDOKU SWÓJ TELEWIZOR. SZCZEGÓŁY A PROPO USTAWIENIA "WIDOKU SYGNAŁU" PODA CO KROK PO KROKU TWOJ OPERATOR (W MOIM PRZYPADKU POLSAT, ALE POLECAM ZDECYDOWANIE FACETÓW BO KOBIETA PRZEZ JEDNO PRZESKOCZENIE MENU PRZEDŁUŻYŁA MOJĄ PRACĘ) POTEM FAKTYCZNIE USTAWIENIE ANTENY ZAJEŁO MI 20 SEKUND. POWTARZAM 20 SEKUND!!! teraz jestem cwaniak, bo to już wiem. Ale powtarzam. Zamówienie "fachowca" o którego pytałem na początku było by największą głupotą i zmarnowaną kasą. A głupoty pisane, że za 100 zł to bym nie pojechał lub, że 70zł to ok to po prostu nabijanie ludzi w butelkę. Rozumiem montaz anteny, fakt za to to w niektórych przypadkach i 200 zł to mało bo np na wysokościach to i tak mała kasa. Ale do cholery, jeżeli ktoś wie o co chodzi i daje "fachowcowi" wszystko przygotowane (liczę sama robotę, bez dojazdu, biorąc pod uwagę to, że nawet ustalałem, że zajedzie do mnie przy okazji to i tak kosztowało to 50 zł. Na szczęcie tylko raz dałem komuś tyle zarobić i tego nie powtórze. PS jeśli nie masz obok siebie anteny zadzowń do operatora. podadzą ci dokładne wychylenie anteny w stosunku do północy (potrzeby kompas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdi Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 22:23 Fajny przewodnik. teraz się naucz chirurgii, nie wiadomo kiedy kogoś z rodziny wyrostek złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: montaż anten satelitarnych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.10, 23:24 tego nie muszę się już uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: montaż anten satelitarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 08:52 ja bym kasował 150zł :D ten za 70 tanio sie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś