damakier1 04.06.14, 12:42 Oglądam, słucham, wspominam i się wzruszam! Świętuję! Wszystkiego najlepszego! Świętujcie ze mną :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Re: Świętuję! 04.06.14, 13:20 Dla Damy fajerwerki - raz ! Uwaga, teraz zatkać uszy i otworzyć gęby - dla Damy salut armatni - sztuk 24 ! I już spokojniej : dla Damy fury kwiecia i prezent największy : zapewnienie, że Dworzanie NIE zaczną śpiewów chóralnych na Jej cześć. Jak dla mnie, Damo, to masz wielki udział w 4 czerwca roku wiadomego i tak mi już zostanie. Chwała Ci, sława i inne takie górnolotne, ale prawdziwe. No, powiedziałam, co mi na sercu leżało i teraz mogę sobie świętować obok świętującej Damy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Świętuję! 04.06.14, 13:29 Gdyby jeszcze Dama pokazała, jak świętuje Sami-wiecie-kto... Odpowiedz Link
damakier1 Re: Świętuję! 04.06.14, 16:46 Gatu, strasznie miło się czyta takie słowa, ale ten mój udział całkiem skromniutki był. Tylko w mnogości takich udziałów była siła. Odpowiedz Link
gat45 Re: Świętuję! 04.06.14, 17:36 Wiem. Każdy może sobie wybrać dowolny fragment tej mnogości, czyż (taki ptaszek) nie? Odpowiedz Link
k.karen Re: Świętuję! 04.06.14, 13:44 Wszystkiego najlepszego dla tych, dzięki którym możliwe były wybory 4 czerwca, a także dla wszystkich, którzy głosowali na Wolność! Pamiętam, wspominam i świętuję! :) Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Świętuję! 04.06.14, 13:45 Wieczorem będzie szampan, tzn. prosecco :) Wtedy zaraz po wyborach myślałem, że to kolejna udana demonstracja sprzeciwu wobec komunizmu, ale że w sumie będzie po staremu. Dopiero stopniowo docierało, co się dzieje. Odpowiedz Link
scoutek Re: Świętuję! 04.06.14, 14:09 teżżżżżż to był jeden z najlepiej zapamiętanych dni w życiu i najbardziej uśmiechniętych Odpowiedz Link
scoutek ale nie tylko świętuję 04.06.14, 14:45 nie chcę psuć nastroju, nam się udało wtedy ale ZAWSZE 4 czerwca wspominam Plac Niebiańskiego Spokoju BTW co za przewrotna nazwa i zawsze widzę to: Odpowiedz Link
ave.duce W swoim (wg mnie - świetnym) 04.06.14, 15:10 przemówieniu prezydent Obama nie zapomniał o Placu Niebiańskiego Spokoju... Ja też pamiętam. Odpowiedz Link
scoutek Re: W swoim (wg mnie - świetnym) 04.06.14, 16:22 a popatrzcie jak świętuje google ale mi się miło zrobiło Odpowiedz Link
gat45 Re: W swoim (wg mnie - świetnym) 04.06.14, 17:39 ... dla tych, co poza Polską : wyguglujcie sobie google.pl Odpowiedz Link
scoutek Re: W swoim (wg mnie - świetnym) 04.06.14, 19:25 dzięki Gatuś, nie byłam pewna czy poza Polską to działa Odpowiedz Link
dupeteczek Re: Świętuję! 04.06.14, 15:01 Ja wieczorem poświętuję, bo teraz zalatanym i z doskoku zaglądam na forum, ale wszystkim świętującym; udanego świętowania życzę:) Nawet Tivi nie oglądam, bo bym się rozsiadł:/ Odpowiedz Link
mariner4 Ja też! 04.06.14, 17:03 Pamiętam wypowiedź Stefana Kisielewskiego. Ktoś mu powiedział, że to co się dzieje, to wchodzenie do kapitalizmu kuchennym wejsciem. On powiedział, ze aby tam się dostać to warto nawet przez rurę kanalizacyjną się przecisnąć. Też tak uważam. M. Odpowiedz Link
ave.duce Dedykacja świąteczna 04.06.14, 18:07 dla Damy i WSIech Ahoj slunko @ Jaromír Nohavica # 74 Odpowiedz Link
magdolot Re: Damo, 04.06.14, 19:48 No toś mi zdjęła kamień ze serca tym lineczkiem! NARESZCIE. :))))) Szczecin ma u mnie plusa nie tylko za Damę. Damie czołobitność specyjalną składam, życzenia szampańtwa Szam Państwu i idę wykuglać świątecznego gugla. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Damo, 05.06.14, 00:02 Dzięki, Wodzowo Przewspaniała! Większej przyjemności niż Nohawicą niczym innym mi sprawić nie mogłaś. Nie głosowałam, ale wieczorem byłam w Teatrze Letnim na śpiewogrze z okazji. Mało co się z żalu w Rusałce obok płynącej nie utopiłam, bo widowisko było smutne niemożebnie, z samych Norwidów, etiud rewolucyjnych, Czerwonych maków się składało i dojmującemu wrażaniu, że na pięknej stypie się znalazłam oprzeć się nie mogłam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Damo, 05.06.14, 07:40 damakier1 napisała: wieczorem byłam w Teatrze Letnim na śpiewogrze z okazji. Ma > ło co się z żalu w Rusałce obok płynącej nie utopiłam, bo widowisko było smutne > niemożebnie, z samych Norwidów, etiud rewolucyjnych, Czerwonych maków się skła > dało i dojmującemu wrażaniu, że na pięknej stypie się znalazłam oprzeć się nie > mogłam. Skąd to się bierze? I się udało, i pora roku stosowna, i nawet pogoda dopisała, i od poprzedniego ustroju sporo czasu upłynęło, a rocznice nadal świętujemy na pogrzebowo-patriotycznie... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Damo, 05.06.14, 16:28 Gdyby tacy Amerykanie wynajęli nas do zorganizowania 4 lipca, to odbyłaby się rekonstrukcja jakiejś najkrwawszej bitwy z dziejów USA i wreszcie wszyscy płakaliby, a nie szczerzyliby się nieszczerze, o! Odpowiedz Link
ta Re: Świętuję! 04.06.14, 23:54 Udało się mieć w życiu parę dni takich, że nosi się je w sercu na zawsze. TEN dzień do nich należy. Odpowiedz Link
magdolot Re: Świętuję! 05.06.14, 00:25 Ja właśnie skończyłam Dzień mocnym akcentem. Wsadzeniem palca w ślipie łebbrygadzie, co zaczęła od łzawo-melancholijnych rozważań na krokodyli temat "4 czerwca - czy jest powód do fety..." i po rozpisaniu partytury swego lamentu na głosy skończyła go chóralnym crescendo w błocie w Bangladeszu. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zdecydowanie jest to powód do fety. W obecnych okolicznościach przyrody jest to powód do fety tym bardziej. :) I ludzie to czują, a patrząc na wschód i do tyłu... zaczynają nareszcie czuć dumę, bo do nich dociera co "tymi ręcami" zrobili. To jest duma w najlepszym gatunku: duma z ciężkiej pracy i z efektów tej pracy. Dźwignęliśmy ten kraj jakżeśmy go znowu odzyskali. Nie jest to kraj idealny, ale to jest nasz kraj i będziemy go sobie dźwigać dalej i tak, jak się nam będzie chciało. Ten dzień jest po to, żeby to wszystko poczuć i sobie o tym przypomnieć i żadne Olgino mi tego nie spier.doli. :))))) ----------------------------------------------------------------------------------------------------- No. - jak mawia Wodzowa. Odpowiedz Link