16.08.14, 14:24
m.natemat.pl/562f5c154d637a181f9bd41a5b5f9bb5,641,0,0,0.jpg
Mój kolega mieszkał pod Częstochową na trasie pielgrzymek.
Obok był zagajnik. Czego tam nie było po przejściu "ludu bożego"? Puste butelki, zużyte prezerwatywy no i oczywiście lasek był obsr.... równo.
M.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Celne! 16.08.14, 16:58
      Niekoniecznie trzeba na kolanach do Częstochowy, wystarczy wejść w dowolny polski lasek. Niestety.
    • smutas13 Re: Celne! 17.08.14, 07:54
      Nasi rodacy są bardzo oszczędni. Nie chcą płacić za coś, co musieli po sobie zostawić.
      Wolą zostawiać w krzakach za darmo. Niestety.
      Najczęściej widać to na wycieczkach. Autobus zatrzymuje się przy zajeździe gdzie są ubikacje,
      a mohery sznureczkiem biegną 'w krzaki".
    • behemot17-13 Re: Celne! 17.08.14, 08:52
      no cóż, takich zachowań nie da się wyeliminować i nie dotyczy tylko pielgrzymów, dokładnie takie samo zjawisko istnieje przy każdej imprezie, sportowej, kulturalnej, rozrywkowej.
      ostatnimi laty udzielam się w organizowaniu "Wystaw Psów Rasowych" (Konopiska pod Częstochową) i pomimo toj- tojów i ubikacji dostępnych w budynku klubowym moczem jedzie wokoło. tyczy też śmieci pozostawianych gdzie bądź, chociaż worków i kubłów nie brakuje, o kupach po pieskach nie wspomnę.
      urodziłem się i mieszkam w Częstochowie, z jednej strony denerwuje mnie pobojowisko i nieład pozostawiony przez pielgrzymujących do, ale jeszcze bardziej brak "wygódek"na terenie miasta, poza jednym klopem na terenie parku pod Jasną Górą i drugim w obrębie murów tejże, fizjologicznych przybytków brak.
      • mariner4 Ja tylko myślałem, że pielgrzymi 17.08.14, 09:29
        powinni przykład dawać swoim zachowaniem.
        Nioe tak znowu dawno jechałem pociągiem z Ansterdamu do Szczecina. Świetne połączenie, 8 godzin jazdy. Pociąg rwał 160 km/h.
        Od granicy niemieckiej tylko kilka kilometrów, więc nie miało to wpływu na czas jazdy. Pociąg przed Szczecinem jedzie wykopem. A tam jeden wielki śmietnik. Stare pralki, meble, rowery i inne odpady. Oczywiście cudzoziemcy, głównie Niemcy, pięknie to komentowali.
        "Królewski szczep piastowy" dużo się jeszcze musi uczyć.
        M.
        • behemot17-13 Re: Ja tylko myślałem, że pielgrzymi 17.08.14, 10:18
          i zobacz, znaczy przeczytaj. taka oto sytuacja - Zurych, dworzec autobusowy, bardziej przypominający plac dla autokarów niż dworzec gdzie jest jeden klop, płatny zresztą ale niestety nieczynny. co w tej napiętej sytuacji robię? i tu bez cdn. a w takiej Lozannie dworzec jeszcze skromniejszy a "wygódka" dostępna przez całą dobę i gratisowo. zaznaczam, tu i tam byłem kilka razy.
          wracając do tego co napisałeś, bez komentarza sobie pozwolę.
        • 99venus Re: Ja tylko myślałem, że pielgrzymi 17.08.14, 12:04
          ale na cale szczęście jesteśmy krajem katolickim i to stanowi o naszej wielkości i potędze.a nie jakieś tam smieci.
    • zapijaczony_ryj Czekam na podobny znak z zakazem buczenia 17.08.14, 09:41
      mariner4 napisał:

> m.natemat.pl/562f5c154d637a181f9bd41a5b5f9bb5,641,0,0,0.jpg
      > M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka