damakier1 23.09.14, 20:25 Kto nie oglądał dziś Maleńczuka u Olejnik, niech obejrzy koniecznie. A kto oglądał, może obejrzeć jeszcze raz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
99venus Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 23.09.14, 21:32 oglądałem. nie lubię błazenady. Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 23.09.14, 22:15 "Nie ma to jak wypłynąć sobie na ryby i natknąć się na humbaka. Tego się nie zapomni do końca życia." deser.pl/deser/1,111858,12311255,Bylo_blisko__Gigantyczny_wieloryb_wynurzyl_sie_tuz.html#TRrelSST Idę pooglądać Pana Maleńczuka? Odpowiedz Link
tojajurek Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 23.09.14, 22:50 Eeeee tam. Nic nie może przebić niusa dnia, jakim jest zabronienie osłom kopulowania przez PiS (dobrze mi wyszło zdanie). Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 23.09.14, 23:25 tojajurek napisał: > Eeeee tam. Nic nie może przebić niusa dnia, jakim jest zabronienie osłom kopulo > wania przez PiS (dobrze mi wyszło zdanie). Borze szumiący, ja tak rechotałam, że przyszło do mnie wyraźnie zmartwione dziecko, a w oczach miało podejrzenie, że matkę porąbało doszczętnie. Ale jak zobaczyło, że się wiję w paroksyzmach radości, to zapytało, czy chodzi o osły i poszło. A ja się nadal śmiałam i śmiałam, i nie mogłam przestać. Chociaż w sumie jakby w pięknej naszej ojczyźnie zabronić szeroko rozumianym osłom kopulowania to by na dobre wyszło. Zwierzątek trochę szkoda, ale za to wyborcy PiS by naturalnie wyginęli. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 23.09.14, 23:29 no nie wiem. tu i ówdzie wyczytałam, że np. pytań o panamaleńczukową opinię homofobiczną nie było. że było za to pytanie jak to on tam Polskę widzi, jakie dla Polski plany. ale może ktoś przesadził. nie mam telewizora czynnego, ale spróbuję sprawdzić osobiście. /w ogóle, to latami go lubiłam, nie tylko za głos. teraz tylko głos lubię, bo reszta...no nie. / Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 00:55 nie widzę, ale słucham no jednak MO zapytała o te homofobiczne wypowiedzi. bardzo głupawo Maleńczuk tu odpowiada i kręci. nie podoba mi się bardzo taki brak odwagi i pieprzenie w bambus. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 01:00 a czemu, Damko, zaleciłaś słuchanie go? bo im dłużej słucham, tym bardziej widzę denko maleńczukowe. Jezu. zero poglądów. miękutki i srutki. niech spada. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 11:49 Zaleciłam, bo ciekawa byłam, co Wy na to? A sama z wielką radochą oglądałam, bo w oceanie wzmożonego nadęcia, bogoojczyźnianego patriotyzmu, świętoszkowatej pobożności, ustawionej na złotym piedestale poprawności politycznej i nieustannie dzwoniącego Dzwonu Zygmunta - ten wyluzowany dystans do wszystkiego łącznie z samym sobą, kpina z całej tej tombakowej pozłoty, ostentacyjna i prowokacyjna niegrzeczność, ale i, nie ukrywam, męska uroda - wszystko to podziałało na mnie, jak świeże powietrze wpuszczone do zatęchłego pokoju. Ale zdaję sobie sprawę, że nie bez znaczenia jest tu fakt, że już od lat wielu kocham pana Maleńczuka niczym Eliza pana Sułka. PS. Nie zaleciłam, Oluś, słuchania, a oglądanie. A to zupełnie zmienia rzeczy postać. Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 13:17 Ja z letkim rozczarowaniem, że nie idzie na zwarcie. A miałam wizję Nowaka, któren intensywnie pluje sobie w brodę, że fpad na tak gupi pomysł i chodzi depresyjnie zapluty przez 6 długich lat... Maleńczuk przypomina mi czasy, kiedy lałam z hipisów, że też noszą mundury [pacyfa, koraliki i różowa kiecka tysz mundur], czym doprowadzałam tych miłujących pokój ludzieńków do agresywnego szału. Maćkowi tak zostało. :) A Olejnik znów mi udowodniła, że gupia jest... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 13:23 a gdzie to oglądacie? W telewizji, co jej nie mam, leci na okrągło? Odpowiedz Link
gat45 Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 13:32 a tu Uo : www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 13:32 Na stronie TVN pod fiszką "Kropka nad i" Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 13:41 Dzięks :) Ja szukałam na TVN playerze i tam jeszcze nie ma. Z powodu niechęci do TVNu w ogóle, a do MOniki O, w szczególe pierwszy raz jestem na zalinkowanej przez Was stronie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 25.09.14, 11:45 damakier1 napisała: > PS. Nie zaleciłam, Oluś, słuchania, a oglądanie. A to zupełnie zmienia r > zeczy postać. Żałuję zatem, że nie wyłączyłam fonii. Ale wizja też taka se. Odpowiedz Link
ta Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 01:17 Wysłuchałam. Bardzo ładny głos, brania u mnie nie ma. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 09:23 Nie rozumiem, o co chodzi - wg mnie - cyniczny błazen :( Odpowiedz Link
gat45 Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 09:24 Odrobione. Żeby właściwie ocenić, trzeba chyba znać dorobek pana Maleńczuka. A ja nie znam. Ani mnie nie rozśmieszył, ani za serce mnie nie chwycił. I to by było na tyle. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 14:37 Olejnik jest pretensjonalną idiotką, ale to każdy wie. A z Maleńczukiem jako osobą to ja mam, jak on z Ziemkiewiczem : wk....wia mnie w niektórych kawałkach przeokrutnie, ale go lubię. Właśnie za te błazenadę, za ten cynizm, za udowadnianie, że to wszystko, te najrozmaitsze deklaracje celebrytów i podniecanie się, co kto z artystów i artystków maleńkich powiedział na jakiś pozaartystyczny temat można o kant dupy potłuc, a artystę się powinno oceniać po twórczości. A on ma na wszystko, co nie jest jego twórczością, że tak powiem bardzo brzydko wyje..... i paradoksalnie gdyby wszyscy Polacy tak mieli to byśmy mieli cudny kraj. I zdecydowanie taka postawa jest w gruncie rzeczy bardziej przyjazna człowiekowi i ludzkości niż wzmożenie moralne z którejkolwiek ze stron. A za twórczość to ja go kawałkami uwielbiam. Osobno, w zespole oraz, a może przede wszystkim w duecie. Szczególnie tym duecie: Maleńczuk & Waglewski - Koledzy Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 16:19 Dzięks! Właśnie odkryłam biust. :))) www.youtube.com/watch?v=fIcqint40Nw Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 16:51 magdolot napisała: > Dzięks! Właśnie odkryłam biust. :))) > To szybko zakryj, bo jesień :) Masz w bonusie. Muzycznie znacznie gorsze (bo nie przez zawodowych muzyków pisane i śpiewane), ale na pewno nie znasz. A powinno Cię ubawić :) Iwona - Ratunku Niestety A jak Ci się spodoba to napiszę, dlaczego mi się, nie tylko przez biust, skojarzyło z biustem tym, co go odkryłaś. Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 18:15 Ten kawałek z dedykacją dla wrażliwej radnej PiS: Precz z łapami od osłuf, pojeby zatracone! IWONA(zespół)-ja porąbany P.S. Pan Sławek też jest śliczny. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 18:35 Tu masz o zespole tym. Efemerycznym nieco. www.iwona.net.pl/index.php?page=zespol Śmieszni panowie są :) Ja byłam na ich koncercie w Trójce i na żywo brzmieli jeszcze fajniej może dlatego, że grali z nimi dobrzy zawodowi muzycy. Ja tego tekst uwielbiam www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-zpT9ldpp6M Z dedykacją dla Gata; "widziałem kiedyś nawet operę to wszystko po jaką cholerę" :) A się mi skojarzyli z tym mątkiem, bo są autorami jednej z moich top pięciu piosenek Wagla z bardzo dobrego filmu, a mianowicie Waglewski/Sokołowski/Gąssowski - Zmruż oczy A tak w ogóle to się z okazji tej ich płyty okazało, że z nimi śpiewał w zespole w liceum mój psi kolega od lat tuż pomaturalnych, a ciągle o tym zespole wówczas gadał. A TAK WEWOGLE - to się wybieram do Poznania protestować czynnie, łącznie z głodówką i zrywaniem zrębów oraz zębów krat między tymi biednymi osłami. Sobie wyobraź, że muszą na siebie przez siatkę patrzeć, normalnie serce się kraje. Ty Lotka jedziesz ze mną musowo, nie ma zmiłuj, kto jeszcze? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 19:06 Pojechałabym, ale Jadźka kategorycznie odmówiła porzucenia pieleszy. Odpowiedz Link
trusiaa Osły znowu razem!!! 25.09.14, 10:39 Akcja odwołana :) poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,16701288,Osly_znow_razem___Popelnilismy_blad____przyznaje_poznanskie.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link
ploniekocica Buuuu :(((( 25.09.14, 11:02 Znaczy się bardzo cieszę oślim szczęściem, ale ja nigdy nie byłam za dnia w Poznaniu i miałam nadzieję połączyć przyjemne z bardzo pożytecznym. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Osły znowu razem!!! 25.09.14, 13:30 Fantastyczna wiadomość - ze względu na osły i moje wspomnienia.W tym ZOO spędziłam dzieciństwo - zdjęcia na żelaznym wilku i żelaznym koniu były obowiązkowe.Moje Dziecko też takie ma. Poznań ma ostatnio złą prasę,dobrze,że chociaż w tej sprawie nie odjechali totalnie,a nawet - totalitarnie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 16:30 Oj, to, to! Widzę, Kociczko, że masz tak samo, jak ja :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 19:03 A ja nie mam tak samo, aha! :) Odpowiedz Link
magdolot Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 19:32 Rajusiu, ale cudo znalazłam! By nie był żelazny muy pęcherz, by pęk [brzdęk!]. Miłego oglądania. Maciej Maleńczuk - Wywiad w Tok Szok (część 1) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Zadanie domowe Wam zadaję: 24.09.14, 20:45 Magdolotku Cudny, a tam u góry stoi napisane "(część 1)" - a dzie druga? Dzięki Ci za to znalezisko. Muy pęcherz, niestety, żelazny nie jest [BRZDĘK!] Odpowiedz Link
ploniekocica Tu część druga 24.09.14, 20:54 Maciej Maleńczuk - Wywiad w Tok Szok (część 2) Odpowiedz Link
ave.duce pro memoria 25.09.14, 09:38 Żeby nie było tak słodziutko ;) www.lansik.pl/11620/malenczuk-na-moje-koncerty-przychodza-prawie-same-stare-baby/ Odpowiedz Link
ploniekocica Re: pro memoria 25.09.14, 10:42 No i co z tego :) Ave, Maleńczuk Maciej nie jest kandydatem na premiera czy prezydenta RP, ministrem, posłem, radnym, dziennikarzem politycznym, nie jest także kandydatem na mojego towarzysza życia, ani towarzysza życia żadnego z moich dzieci. Ba ja nawet nie jestem starą babą przychodzącą na jego koncerty, bo jak podejrzewam dwie godziny z plugastwem i rozbuchanym ego Maleńczuka byłoby dla mnie de trop. Maleńczuk jest artystą z pogranicza rocka i kabaretu, człowiekiem mocno nadużywającym, a nawet pewnie uzależnionym, artystą ewidentnie plugawym oraz skandalizującym i na takiego się także lansuje. Maleńczuk nie jest arbitrem elegancji, dobrego smaku i wychowania, moralności, kultury czy czego tam jeszcze. Koń jaki jest każdy widzi. Maleńczuk niczego nie udaje, a może raczej tak dobrze udaje, że niczego nie udaje, że ja mu wierzę. A przede wszystkim nigdy przenigdy nie przychodzi mnie ani nikogo nawracać. Zawsze mówi o sobie i w swoim imieniu. Nigdy w nim nie ma nawet odrobiny fanatyzmu i chęci naprawiania świata na własną modłę. Dlatego po mnie te jego bzdury spływają jak woda po kaczce. Niech sobie plecie. Zresztą to, co twierdzą na określone tematy poszczególni celebryci wewogle po mnie spływa. Do czasu, jak się zaczynają stawać w szeregu walki ideologicznej i usiłują ingerować w moje życie. Tak sobie myślę, że gdyby w tak zwanych naszych czasach żyli Hłasko, Himilsbach, Maklak to też by za nimi latali kurcgalopkiem różni sensacyjni dziennikarze, zapraszały by ich do programów politycznych różne Olejnik Moniki i dopiero by było. "... rasowe smoki są przeważnie szczupłe, poważne i bardzo muzykalne. Są tak muzykalne, że nigdy nie słuchają muzyki. Muzyka je drażni i w tym rozdrażnieniu zjadają ludzi." B.Krupska Odpowiedz Link
gat45 Re: pro memoria 25.09.14, 10:57 To z tego, że Szefowa uzupełniła imidż pana MM dla takich ćwoków bezkulturnych jak ja, któram dotąd o nim nic nie wiedziała. A z poprzednich linków wyłaniał mi się osobnik nieco inny niż uzupełniony ostatnim. Co do sedna Twojego wywodu - zgadzam się, oczywiście. A tak w ogóle to pofatyguj się, proszę, do blogu Damy i zapoznaj się z cierpieniami Gata w westybulu (w komentarzach) - a potem POMÓŻ ! Liczę na Cię ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: pro memoria 25.09.14, 11:43 ploniekocica napisała: > Tak sobie myślę, że gdyby w tak zwanych naszych czasach żyli Hłasko, Himilsbach > , Maklak to też by za nimi latali kurcgalopkiem różni sensacyjni dziennikarze, > zapraszały by ich do programów politycznych różne Olejnik Moniki i dopiero by b > yło. Co do Hłaski - nie wiem, ale co do Maklakiewicza i Himilsbacha - nie wydaje mi się, żeby kiedykolwiek i niezależnie od miejsca (tv) pletli takie bzdety jak Maleńczuk. Odpowiedz Link
magdolot Re: pro memoria 25.09.14, 14:31 Zgadzam się z Kocicą. Poza stwierdzeniem: Koń jaki jest każdy widzi. To wielopiętrowo skitrany koń, koń który leci w gumy z koksem i za tym koksem się chowa, koń demokratycznie fsadzający kij w mrowisko, każde jedno, wyjątków bez. Olejnikową paradoksalnie uratował Nowak przed jej własnym debilizmem, którym była próba upchania Maleńczuka w rolę moralnego arbitra wypowiedzi Ziemkiewicza i recenzenta definicji gwałtu na kobiecie. "Drogie kobiety, Michał Wiśniewski, Wasz autorytet moralny, powie Wam na antenie jak Was należy traktować i czym naprawdę jest gwałt." Kurna mania! By nie powisał Nowak nad tym fszystkim, by miała za sfoje, kretynka. I my też, za kretynizm kretynki. W tekście linkowanym przez Ave do pełnego obrazka brakuje mi pytań zadanych przez kretynki z "Vivy". Ten facet ma alergię na ustawianie go w roli celebryckiego autorytetu moralnego i wierzga prosto w oczy. Na gupie pytanie dostaje się gupią odpowiedź, celnie wybraną z dużego arsenału gupich odpowiedzi tak, żeby została ta śliwka pod okiem. Duża śliwka. Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało. A linkowany przeze mnie wywiad-perełka, to jeszcze jedna tfarz konia, perfekcyjna. Chcieliście nawróconego grzesznika, Poważnego Młodego Celebryty Na Wzór Dla Młodzieży, to macie. Drugie pytanie, o treść utworów, odpowiedź na nie i miłosne spojrzenie jakim w zamian obdarza Maleńczuka Żakowski i jak ten Żakowski je błyskawicznie gasi, gdy widzi że to spojrzenie złapała kamera - to w tym momencie się nieomal zlałam. Tę głupkowatą grę, w którą z musu grają celebryci z prasą, ten koleś doprowadza do absurdu, obnaża i ośmiesza i równocześnie sporo na tym zyskuje. Pan Franio ze Złotopolskich powie Państwu jak żyć... A, proszę bardzo, be my guest. :))) Pamiętam jak ktoś z kolegów robił Maćkowi fstyd, publicznie gromko w tramwaju nabijając się z jego nagiej klaty [notabene kurzej] i opóźnienia w rozwoju znad sfoich własnych, przepięknych, świeżo wyrośniętych kłaków na klacie, męszczyźnianych jak fiks. On wtedy ustał na nogach niezmącony, a ja bym na jego miejscu chyba umarła, dlatego to pamiętam. Popatrzcie na zdjęcia - od lat robi z tej nagiej klaty, co nigdy "po męsku" nie porosła, swój seksualny atut, absolutnie świadomie. On wierzga od zafsze, wierzga prosto w oczy i to właśnie wierzganie wyniosło go na powierzchnię. On za nie płacił wielokrotnie i drogo i wolę nie myśleć, gdzie by on był i jak by skończył, gdyby na chwilę przestał wierzgać. Spuścizna inteligenckiego etosu, to nie jego bajka, doprawdy. Sara Crewe, to nie on. By był nieciekawy, by naprawiał korki, miast sobie inteligencko filozoficznie popierdywać, jak pani "Iwona". iwona - jestem nieciekawy By się zresocjalizował, by był spawaczem z zafszonym życiorysem. Albo solidnie już zarośniętą mogiłką, jakby był chociaż ciut słabszy. Koń jaki jest każdy widzi. A gdzie ten koń jest i jaki ten koń jest, to jego prywatna sprawa. A jak ktoś chce wiedzieć, co koniu w duszy gra... niech posłucha piosenek. Inteligentnie. A na deser Edek Leszczyk. Staroć z dawnych czasów. Ja ten kawałek kocham ze względu na... didaskalia. Maciej Malen?czuk "Edek Leszczyk" Kurrrrna, nie chce mi się fstawić film, tylko linek, kurrrna. Zaś Damie, za jej zdystansowaną odpowiedź godną wytrawnego zeka przyznaję prywatny Order Uśmiechu Żyrafy Od Ucha Do Ucha. :))))))))))) "Ach, jakże chętnie byłabym najstarszą babą na koncercie Maleńczuka, gdyby mi tylko ktoś zechciał podarować bilet...;) " Odpowiedz Link
ploniekocica Re: pro memoria 25.09.14, 17:23 Samą prawdę rzeczesz Magdolotu naj. I jeszcze powiem, że gdybym (ci ja) była Maleńczukiem to bym najprawdopodobniej jeszcze większe głupoty gadała tylko po to, żeby tę kretyńską burżuazję do cna zepatować. I żeby się botoks na obliczach różnych Moniczek ze zdziwienia zagotował. I jeszcze dam upust zdziwieniu memu, że my tak często z upodobaniem czytujemy wspomnienia o różnych takich obrazoburcach z epok minionych od Fiszera Franca mojego ukochanego aż po z innej beczki Jędrusik Kalinę, cieszymy się opowieściami o pijackich wyczynach Przybyszewskiego, Broniewskiego, wspomnianych Himilsbach i Maklaka, czy Skrzyneckiego Piotra, a jak ktoś robi coś podobnego tu i teraz zgorszeni bywamy niesamowicie i pałamy jak ta dzięcielina świętym, tfu pardon poprawnopolitycznym oburzeniem. Czy przypadkiem my światli, uczeni i tolerancyjni nie wpadamy z tą naszą poprawnością polityczną w rodzaj fanatyzmu, czy nie wylewamy dziecka z kąpielą i czasami nie dochodzimy do ściany, poza która jest tak, że nasza święcie wierzymy w wolność słowa i poglądów pod warunkiem, że są jedynie słuszne. Odpowiedz Link
ave.duce Re: pro memoria 25.09.14, 17:30 ploniekocica napisała: > Czy przypadkiem my światli, uczeni i tolerancyjni nie wpadamy z tą naszą popraw > nością polityczną w rodzaj fanatyzmu, czy nie wylewamy dziecka z kąpielą i czas > ami nie dochodzimy do ściany, poza która jest tak, że nasza święcie wierzymy w > wolność słowa i poglądów pod warunkiem, że są jedynie słuszne. Wybacz, Kocico, ale - poglądy - poglądami, a bzdety - bzdetami. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: pro memoria 25.09.14, 17:37 No dobrze, ale jeśli ktoś gada bzdety to czemu te bzdety nas oburzają? To paradoks przecież. Odpowiedz Link
ploniekocica Pro memoria naprawdę 25.09.14, 17:44 Tak swoją drogą, Ave, ten Twój link, z którego każesz nam czerpać wiedzę o Maleńczuku to mocno nieuczciwy jest. Bo to plotkarski portal jest cytujący wyimkowo. Tu jest cały wywiad z Vivy polki.pl/viva_artykul,10012577.html W kontekście to inaczej brzmi, nespa? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 18:05 Ten akurat wywiad wyskakuje pierwszy, kiedy się wpisze w gugla "Maleńczuk viva". W sumie łatwiej go zdecydowanie znaleźć niż ówże Lansik. Po prostu nie lubię relacji zapośredniczonych z czyichś słów. Zawsze się staram dotrzeć do źródła, Szczególnie w tak zwanych dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 18:12 Ależ się zgadzam - ten wywiad z "Vivy" widziałam już poprzednio. Ale "lansik" bardziej mi pasuje do Maleńczuka ;) Odpowiedz Link
magdolot Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 20:13 A mi mniej. Może dlatego, że mając 20 lat ten pan poszedł do woja i prosto w oczy powiedział im, że pierdoli. I nie wiem ja dokładnie "co za tym stało" [może zwyczajne ni xuja] i nigdy nie ośmieliłam się zapytać, ale lecz pamiętam te chmary inteligenckich dzieciakuf, co dorobiły do tego Jezuska z pacyfkami i pisały po kiblach "Uwolnić Maleńczuka!", a same bohatersko zdawały maturę i występowały o zwolnienie z wojska z powodu krótkowzroczności oraz moczenia nocnego [nie mogłem tam zginąć ze względu na mamusię]. Niech teraz bulą za fspominanie ze łezą we oku tych romantycznych czasuf swej walki ze Systemem i tego ciemiężenia. Niech bulą, a niepoprawny politycznie palec w oko należy im się niejako we gratisie. :))) " W trzydziestym* życia mego lecie, Hańbą do syta napoiony Ni źrały mąż, ni puste dziecię, Mimo iż ciężko doświadczony Kaźnią, ścirpianą z ręki krwawey Tybota, pana Ossyńskiego... - Biskup iest, pełen czci y sławy, Mnie ta nie będzie za świętego." * dycha w plecy To powiedziałem ja, fstrętny burżuj, ostatnio potraktowany jak "Dobra pani" przez pewną kobietę z blokowiska, niepokojącą się o inną kobietę z blokowiska i zrozumiałem w lot o co jej kaman i jeszcze parę gupich drobiazgów takich. I powiedziałem to mrugając do Kocicy Zaangażowanej i z podziękowaniem za linek do Vivy. A wlazłem tu, żeby dodać peesa, co mi się wykropkował pośród grabienia liść, że jak zobaczę ja wywiad Maleńczuka, w którym on wypłakuje swe złamane serduszko na piersi damskiego tabloidu, to najpierw fpadnę pod stół, a potem naprawdę się zaniepokoję. A gdybym ja zobaczyła dołączoną do wywiadu morfologię jego albo mocz, to bym umarła zwyczajnie na śmierć bez pożyczania "zabijni" od Kocicy, bo coś by mi się zawaliło. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 22:16 W życiu niczego w kiblu ani na murze nie napisałam, nikomu nie powiedziała, żeby się pierdolił, studium wojskowe zaliczyłam na 4. Nie mam się czym chwalić. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 20:34 ave.duce napisała: > Ależ się zgadzam - ten wywiad z "Vivy" widziałam już poprzednio. > Ale "lansik" bardziej mi pasuje do Maleńczuka ;) Nie bardzo rozumiem. Maleńczuk wywiad dał wywiad do Vivy, w którym jaki jest każdy może sobie przeczytać. Może się komuś podobać, albo nie, ale na pewno jest to wywiad z niegłupim facetem. A Ty dajesz linkę, w której z tego wywiadu jakiś gimbazjalny sensacyjny pismak zrobił zajawkę pod gimbazjalną publiczkę i ściśle założoną tezę, bo Ci bardziej to do Maleńczuka pasuje????? I to jeszcze przy założeniu, że np. Gat będzie czerpał z tego swoją znajomość całokształtu Macieja M. Łomatko! Łomatko! Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 20:55 I jako KZ (Kocica Zaangażowana) chciałam dodać, że cokolwiek by fatalnego o kobietach i starych babach powiedział Pan Maleńczuk to mnie mnie jako płeć żeńską obraża niż to co wyprawia SO (Straszna Olejnik) w aproposie swojej sesji zdjęciowej do Vivy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pro memoria naprawdę 25.09.14, 22:08 Tytuł mi bardziej pasuje "Viva" vs. "Lansik". ps. wiem.wiem - miłość jest ślepa ;) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pro memoria naprawdę 26.09.14, 08:01 ave.duce napisała: > Tytuł mi bardziej pasuje "Viva" vs. "Lansik". > > ps. wiem.wiem - miłość jest ślepa ;) W tym wypadku chyba niechęć jest ślepa skoro miłością innych usprawiedliwiasz swoja sztuczkę w stylu Indeeda :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Pro memoria naprawdę 26.09.14, 08:25 Jasne, mea culpa. Tytuł wywiadu w "Vivie" - Maciej Maleńczuk - Spowiedź skandalisty. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Pro memoria naprawdę 26.09.14, 08:55 ave.duce napisała: > Jasne, mea culpa. > Tytuł wywiadu w "Vivie" - Maciej Maleńczuk - Spowiedź skandalisty. Hihi, a czyja w tym wypadku culpa, jak nie Twoja Ave? Artyści byli skandalistami od kiedy zaczęto spisywać ich czyny i rozmowy. Chlali, ćpali, przeklinali, cudzołożyli i chodzili na dziwki. Oraz lali się po pyskach. Nie tylko muzycy rokowi, niedaleko szukać - we wczesnym PRLu jeden poeta wybił oko w bójce drugiemu poecie. Teraźniejsze skandale polskich artystów łącznie z Maleńczukiem to pikus cziłała z takimi na przykład artystami Młodej Polski, czym się podniecać? A tytuł artykułu to dzieło pani dziennikarki, bo skandal i skandaliści dobrze się sprzedają, co z tego, że te skandale to teraz najczęściej opowieści o tym, co powiedziała albo pokazała Doda. Jakie tempora takie skandale, o! Odpowiedz Link
ave.duce No popacz, popacz 26.09.14, 10:47 Maleńczuk jako człowiek mnie nie specjalnie interesuje, żeby nie rzec - w ogóle. To, co mówi - wisi mi i powiewa, niech sobie będzie skandalistą mizernym i mizoginem. Obejrzałam i wysłuchałam go w tv na "apel" Damy i chwatit. Jak ma w sygnaturce jeden z forumowiczów: dziękuję za uwagę. ps. a co do źródeł cytowania - rzucasz kamieniem, bo jesteś bez winy indeed? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: No popacz, popacz 26.09.14, 11:08 Nie wiem, czy jestem bez winy. Być może Ty pamiętasz coś, czego ja nie pamiętam aczkolwiek naprawdę nie przypominam sobie, żebym cytowała na poważnie, aby kogoś zdyskredytować tego typu publikacje. Ale mogę się mylić. Nie musisz szukać, aby mi to udowodnić, możemy założyć, że zdarzyło mi się to zrobić i jeśli wówczas za to nie oberwałam to posypuję sobie popiołem głowę teraz. Widzisz Tobie się może bardzo nie podobać postawa życiowa i wypowiedzi Maleńczuka, ale nijak bym nie protestowała przeciwko Twoim do niego uczuciom gdybyś wyraziła je własnymi słowami. Ten Lansik mnie zmobilizował był. Odpowiedz Link
ave.duce Re: No popacz, popacz 26.09.14, 16:22 Jestem genetycznie leniwa - jeżeli mogę się wyręczyć tekstem nie swoim - czemuż nie? A tak między bokiem a prawdą: rzeczywiście uważasz, że ten długi wywiad w "Vivie" cokolwiek zmienia? Nie dajmy się zwariować :))) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: No popacz, popacz 26.09.14, 16:54 Nie wiem. U Ciebie nie zmieni, u mnie nie zmieni,a tym bardziej u Damy, bo zdanie mamy na ten temat wyrobione ale z szacunku dla cytowanego i czytających powinno się cytować źródła, a nie tabloidowe plotki. Odpowiedz Link
damakier1 Re: pro memoria 25.09.14, 20:50 Zaś Damie, za jej zdystansowaną odpowiedź godną wytrawnego zeka przyznaję prywatny Order Uśmiechu Żyrafy Od Ucha Do Ucha. :))))))))))) Och, Magdolotku Najmilszy, dziękuję z serca całego. Ogromną mi radość sprawiłaś, już mi tak dawno nikt żadnego medala nie przypinał... Odpowiedz Link
damakier1 Re: pro memoria 26.09.14, 10:07 och... ! OCH... !! OCH... !!! Się wzruszyłam. Dziękuję :))) Odpowiedz Link
damakier1 Re: pro memoria 25.09.14, 10:59 Ach, jakże chętnie byłabym najstarszą babą na koncercie Maleńczuka, gdyby mi tylko ktoś zechciał podarować bilet...;) Odpowiedz Link
izydor88 Re: pro memoria 25.09.14, 13:37 Waglewski&Maleńczuk to moja ukochana płyta. Z innej płyty pochodzą utwory,które towarzyszą nam od lat na każdej imprezie,ściśle mówiąc - w drugiej połowie imprezy,kiedy - wszyscy tańczą i śpiewają z Maleńczukiem : Nigdy więcej i Tango Libido. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: pro memoria 25.09.14, 17:30 A wiesz Ty, Damo, że Maleńczuk urodził się w tej samej malutkiej miejscowości, co............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ Krystyna Pawłowicz! Odpowiedz Link
damakier1 Re: pro memoria 25.09.14, 20:47 Że siedział w Stargardzie Szczecińskim to akurat wiedziałam. A gdzie urodziła się Krystyna Pawłowicz nie miałam pojęcia. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 25.09.14, 10:56 Ach, byłam w niedzielę. Na razie, zanim na prawdziwy koncert się wybiorę, tylko w holu, na mini koncercie - prezencie dla szczecinian. Od środka filharmonia robi jeszcze większe wrażenie niż na zewnątrz. Mnie skojarzyła się z jakąś futurystyczną katedrą - bardzo jasną, podniosłą w nastroju, ale nie tajemniczą, raczej "otwartą". I zaskakującą. Zresztą zobaczcie sami. Odpowiedz Link
gat45 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 25.09.14, 11:06 Piękne. Mam tylko nadzieję, że te rusztowania to rzeczywiście rusztowania, a nie wizja artysty, która zostanie na zawsze. No i strrrrrasznie jestem ciekawa akustyki obfotografowanej sali. Bo to i odważna - kanciasta - bryła, i te dekoracje złociste (z czego one ? z twardego czy z czegoś na miękko wyciszonego ?) - to ryzyko wielkie. No ale każda sala koncertowa to wielka niespodzianka aż do chwili pierwszego koncertu. O ile się orientuję, to nikt jeszcze nie wykombinował algorytmów, zapewniających na 100% dobre warunki słuchania, choć wielu nad tym pracuje. Jeszcze niedawno każdy bywalec koncertowy wiedział, że "albo akustyka, albo wentylacja", ale to się podobno ostatnio (bardzo ostatnio) zmieniło :) Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 25.09.14, 11:40 W złotej sali jeszcze nie byłam, ale ci. którzy byli, są akustyką zachwyceni. No i podobno pod względem akustyki złota sala wysforowała się na niebotycznie wysokie miejsce w całym muzycznym świecie (według tego, co wyczytałam w różnych relacjach). Ale i w tym holu akustyka okazała się nadspodziewanie dobra. To był taki koncert towarzyszący zwiedzaniu, podczas którego swobodnie się łaziło i z każdego miejsca słychać było świetnie. Rusztowania już znikły. Odpowiedz Link
gat45 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 25.09.14, 11:46 No to się bardzo cieszę w imieniu Szczecinian (i przyjezdnych melomanów). Jak jeszcze potwierdzi się, że w sali o świetnej akustyce macie na dodatek wentylację, zapewniającą oddychanie wystarczającą ilością tlenu nawet w końcówce koncertu przy pełnej sali, to już będzie komplet ! Odpowiedz Link
gat45 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 25.09.14, 11:52 PS No i życzę zebrania godnego tej akustyki zespołu oraz dyrekcji artystycznej ! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 26.09.14, 23:30 filharmonia.szczecin.pl/ Na razie prawie same koncerty dla dzieci. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 23.10.14, 19:48 Gatu Kochany, się potwierdziło. Byłam na koncercie w tej "złotej sali", sala była pełna, akustyka nadzwyczajna i wentylowało aż miło. Słuchać można było pełnymi uszami i pełną piersią oddychać. To znaczy ja, z tym pełnym oddychaniem uważać musiałam, bo super elegancko się wystroiłam i w pełnym uorderowaniu wystąpiłam, więc oddychając pobrzękiwałam z cicha... W każdym razie rada jestem niesłychanie, bo przekonałam się, że nasza filharmonia i Twoim wymaganiom sprosta i jakby co, to będę miała gdzie Cię zaprosić. Odpowiedz Link
gat45 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 23.10.14, 20:21 No to PRZEPYSZNIE jest ! Nie wiem sama dlaczego, ale cieszę się zawsze jak głupia, ile razy słyszę, że powstała jakaś nowa - dobra - sala koncertowa. Nawet na drugim końcu świata. A Szczecin nim nie jest. Powiedz jeszcze tylko, bo umieram z ciekawości : jaki podkład muzyczny wtórował brzękowi Twych orderów ? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 23.10.14, 22:07 Odpowiem za chwilę, jak tylko Franio zejdzie mi z rąk. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 23.10.14, 22:51 Andrzej Panufnik: Concerto in modo antico Joseph Haydn: Koncert na trąbkę i orkiestrę Samuel Barber: Adagio na smyczki Igor Strawiński: Suita orkiestrowa z baletu "Pulcinella" Najbardziej podobał mi się Haydn. Odpowiedz Link
gat45 Re: Co my tu mamy dla Damy (i innych) :) 24.10.14, 20:11 Też uwielbiam trąbiącego Haydna. Barbera i Strawińskiego wysłuchałabym z radością. A ten słynny koncert gotycki słyszałam bodajże tylko jeden jedyny razik, chyba na II programie PR kilka lat temu. Jakoś mnie nigdy szczególnie do Panufnika nie ciągnęło. Jak dają, to słucham, ale żeby specjalnie z płyty sobie puścić to już nie. Może to jeszcze przede mną ? Fajny miałaś podkład muzyczny pod brzęk medali i orderów. Odpowiedz Link
ploniekocica Widziałaś Damo? 27.09.14, 13:23 Maleńczuk i wolant czyli Maleńczuk a zamach smoleński :) Biniendy do dział znaczy do dzieł! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 14:01 O, okrutna Kocico! Zmusiłaś mnie, żebym przeczytała wątek o Maleńczuku na FK! Ale trzeba przyznać, że po przebrnięciu, na końcu nagroda była. Tylko czemuś nie zaznaczyła, że mam oczy zamknąwszy do końca wątku lecieć? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 14:17 damakier1 napisała: > O, okrutna Kocico! Zmusiłaś mnie, żebym przeczytała wątek o Maleńczuku na FK! A > le trzeba przyznać, że po przebrnięciu, na końcu nagroda była. Tylko czemuś nie > zaznaczyła, że mam oczy zamknąwszy do końca wątku lecieć? > Zaraz, zaraz, Damo naj, ja Ci dałam linkę do konkretnego wolantu oraz Wolanda i się przyznaj, że jak tam już poszłaś to się oprzeć nie mogłaś, nie zwalaj na mię. Co zue to zawsze i wszędzie Kocica - Wolant po prostu :) Odpowiedz Link
magdolot Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 14:28 Co zue to zawsze i wszędzie Kocica - Wolant po prostu :) ---------------------------------------------------------------------- Nolant wolant po prostu. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 15:42 magdolot napisała: > Co zue to zawsze i wszędzie Kocica - Wolant po prostu :) > ---------------------------------------------------------------------- > Nolant wolant po prostu. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > ))))))))))))))))))) No i na dodatek dumna z tej mojej wredności jestem. Miałam nawet kiedyś taką sygnaturkę "Niech życzliwy na mym grobie epitafium to wyskrobie: " Kocica Pe sobie żyła i WCALE nie była miła." I jak ja mogę nie lubić Maleńczuka, no jak. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 16:07 Zaraz, zaraz, Damo naj, ja Ci dałam linkę do konkretnego wolantu oraz Wolanda Zaraz, zaraz... i tu się nowe pole rostfiera: zawsze, ilekroć jakiś link otwieram, trafiam na początek wątku, a nie na konkretny post, który ktoś zalinkować zechciał. Takoż, jeśli sama coś konkretnego zalinkowywuję byję, się okazuje, że mój link na początek wątku prowadzi. W swej informatycznej tępocie oraz naiwności myślałam, że tak jest, bo tak być musi, a tu się okazuje.... Poradź Ty mi, Informatyczna Kocico, co mam zrobić, żeby mi się tak, jak innym robiło? Bo jak już wiem, że to u mnie jakiś feler jest, to trudno mi będzie z tym żyć. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 16:17 Ha, na kłopoty zua Kocica:) Najprawdopodobniej to wynika z tego, że nie można mieć i zjeść oraz albo rybka albo pipka, czyli masz ustawione, że Ci się otwierają wszystkie posty w wątku i wtedy tak się dzieje. To się zmienia w ustawieniach, które masz koło damy kier 1 po prawej. (Tam masz zapewne zaznaczone ptaszkiem "pokaż wszystkie posty w wątku".) Ale wtedy będą Ci się pokazywały tylko tytuły postów, co serdecznie polecam, bo można jednym kliknięciem otworzyć wszystkie oraz nie otwierać jak się jakieś potwory po wątku plączą. Jak np. w wątku o Maleńczuku otworzyłam tylko tego nieszczęsnego wolanta, bo jak widziałam wyżej indidy i duglasy to nie miałam zamiaru się denerwować. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Widziałaś Damo? 27.09.14, 17:15 Dziękuję najuprzejmiej. Zaraz sobie przemienię i zobaczę, czy mi tego, że mi się bez żadnej roboty całe wątki otwierają nie będzie żal. Odpowiedz Link