mania.sza 30.11.14, 23:29 Cieszę się za Warszawę i Poznań. O Kraków się natomiast martwię. :/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mania.sza Re: No i mamy 01.12.14, 18:55 damakier1 napisała: > A co z tym Krakowem? > No juz dosc nagrabil sobie pan Majchrowski. Ale alternatywy jakos nie bylo, z tego co widac. Szkoda. Odpowiedz Link
magdolot Re: No i mamy 01.12.14, 04:15 Paczę w Gazetę i ciągle wygląda, że spoko Mackie Majcher. I oby niewiele. Nie podoba mi się wystawienie niby kandydatki przez PO, bo my chyba przez te gierki tracimy... i przez "porozumienia ponad podziałami" jak są zbyt koteryjne. Spać! Odpowiedz Link
mania.sza Re: No i mamy 01.12.14, 19:03 scoutek napisała: > a ja się cieszę Słupskiem > Tez jestem pozytywnie zaskoczona. Ze wszystkich jaskrawych przedstawicieli LGBT Biedron wyglada na rozsadnego i wywazonego czlowiek ,i skromnego, nie irytuje. Zycze mu powodzenia w kazdym razie. W slupsku bylam kilkakrotnie przejazdem (z przystankiem), kiedy jezdzilismy nad morze. Nawet calkiem miescinka, troche zialo tam PRLem, ale w kolejnych latach obserwowalam, ze jednak sie zmienia powolutku. Pierwsze moje wrazenie pamietam bylo takie, ze to miasto rond. Tam co rusz sa ronda, rondeczka, rondunka, rondeneczka itp nigdzie indziej w Polsce tego nie spotkalam wczesniej. Dopiero w UK zrozumialam, gdzie w zasadzie nie ma ukladu drog glowna-podporzadkowana, a glownym rozwiazaniem uplynniajacym ruch sa wlasnie ronda, ze rondo - to jest to :) Odpowiedz Link
mariner4 Jako rodzony Warszawiak, 01.12.14, 10:28 choć obecnie na emigracji, też się cieszę. Jestem w Warszawie średnio raz na rok i widzę zmiany może nawet lepiej niż mieszkańcy. Ciągle jestem zaskakiwany czymś nowym. M. Odpowiedz Link