Dodaj do ulubionych

Zasłyszane:

• ave.duce Zasłyszane: Trump zapytał Putina 08.07.17, 15:32
      o rosyjską ingerencję w wybory w USA; Putin zaprzeczył. Trump zaakceptował stwierdzenie Putina.
      • trusiaa Trrrujka 04.01.18, 07:33
        Bije się o złoty mikrofon z Radyjem.
        Rano - obowiązkowe medytacje na temat wiary. We wczorajszej popołudniowej głównym tematem była kolęda, nie śpiewana, nie - suchacze dzielili się anegdotami z wizyt duszpasterskich - co robić gdy dziecko nie ma zeszytu do religii, Dziś wiadomości - wypowiedź proboszcza archikatedry warszawskiej, o konieczności wyłączania radia, gdy ten dom nawiedza, w tym celu zwraca się do gospodarzy słodko: wyciszmy się trochę, pomódlmy. To nie jest wyjątek - codziennie w serwisach zapowiadane są uroczystości kościelne, cytowane kazania hierarchów.
        A już jak nadciągnie Michał Olszański - nie ma zmiłuj, religiant się taki zrobił, że bez kropidła ani przystąp.
        Wolska wstała z kolan, a Trujka usiadła na kolanach Epidiaskopu.
        Wieloletnich sympatyków pisi wykopali, a żeby utrzymać minimalny poziom słuchalności podlizują się kościółkowym.
        W sobotę po Śniadaniu, jeśli się zagapię, ryzykuję co najmniej zwichnięciem - rzucam się na oślep, żeby wyłączyć Cejrowskiego :(
        Parrdą, za rozżalenie, już, już.
        • magdolot Re: Trrrujka 04.01.18, 18:50
          Pocieszka: zaprzyjaźnione dziecię, co Święta spędza u babusi w Radomiu, a tam babusia codziennie wlecze je na mszę [dziecko jest niewierzące, ale chyba ma odgórny zakaz przyznawania się babusi, po co babcię denerwować, niech się babcia cieszy] wypluło mi radosny wydruk, że tego roku w Radomiu duuużo miejsca w kościele wolnego się zrobiło, nie tylko było gdzie usiąść, można było wybierać. To 3mam kciuki za Trrruuujkę Przenajśfiętszą i życzę mojemu narodu by rzucił nareszcie wielkim czarnym pawiem, tak mu dopomusz Bóg i prof. Zybertowicz wraz z przecudną MaBeNą zerżniętą fprost z Orwella.

"– Największym wyzwaniem Polski w rozpoczynającym się roku jest zbudowanie MaBeNy – Maszyny Bezpieczeństwa Narracyjnego Rzeczpospolitej Polskiej – powiedział Zybertowicz snując absurdalną wizję budowy propagandowego potwora, który nauczy Polskę i Europę miłości do PiS."
          O tym wiekopomnym wynalazku dowiedziałam się fprost od Borsuka, bo ja niczego nie sucham [i niczemu nie suże] i nawet małż we aucie puszcza sobie "Psy wojny" zamiast radia. U Borsuka w gratisie przepiękne siostry Godlewskie, jakby komuś opcowanie z Zybertowiczem i jego maszyną do świerkania niedosyt powodowało.
          www.nienawisc.pl/szczesliwego-nowego-roku-1984-czyli-siostry-godlewskie-propaganda/
    • ave.duce Zasłyszane: 13.07.17, 13:42
      autorka jakaś tam (TOKfm): strach ma wielkie buty
    • ave.duce Czy można pracować w warszawskiej gazecie "Metro" 27.07.17, 15:40
      i nie znać Warszawy? Alesz jasne, że tak!

"na parkingu przed mokotowskim Szpitalem Orłowskiego stoi żuk"

metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22156443,pod-szpitalem-stanely-auta-z-drastycznymi-plakatami-od.html
      Jusz niedouki poprawiły.
      • ave.duce Czy można pisać o radiowej Trójce 19.11.17, 07:44
        i pomylić Myśliwiecką z Myśliborską? Ależ owszem, czemu nie: jeszcze wczoraj z rana
        w tym artykuliku widniało zdanie: Mają wiele wspomnień i opowieści związanych z pracą przy Myśliborskiej.
        Stąd zdziwienie komentatorki anka33 17.11.2017, 20:05
        Przy Myśliborskiej???????????
      • ave.duce ... w "Metrze" 08.12.17, 10:26
        Nad Wisłą leży martwy wieloryb. Rano na plaży przy moście Poniatowskiego pojawili się policjanci oraz mieszkańcy stolicy, którzy byli zaskoczeni niecodziennym widokiem. Informacja o obecności wielkiego ssaka nad Wisłą szybko obiegła media społecznościowe. Ludzie są zachwyceni tym widokiem.

Ludzie?
    • ave.duce Zasłyszane: niejaka Kinga Rusin 31.07.17, 15:25
      zaserwowała uczestnikom pewnego programu niespecjalnie smaczny obiad.
      W związku z tym zaprosiła ich na następny z wyjaśnieniem, że chce się w ten sposób zreflektować.
      • ave.duce Ups! 31.07.17, 15:27
        nie "zreflektować"! ZREKOMPENSOWAĆ ;)
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 02.08.17, 14:02
      Trójka, wiadomości: Do dyżurnego na komendzie policji zadzwonił człowiek.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 02.08.17, 15:53
        To musi być fejk.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 30.08.17, 08:19
      Sport w Trójce: Roger Federer był zmuszony zagrać mecz z anonimowym Amerykaninem, Francesem Tiafoe'em.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 30.08.17, 09:50
        Rzeczniczka łódzkiej policji: może ich (policjantów) działania były zbyt lakoniczne.
    • ave.duce Re: Zasłyszane: 24.09.17, 09:09
      dosłownie przed chwilą, doktor(?) czegoś tam: rok dwatysięczny.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 25.09.17, 12:06
      Reklama w Trójce - syropu, co jest ulubieńcem wszystkich brzdący.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 25.10.17, 10:48
      Amerykański program o zdrowej żywności - lektor uparcie powtarzał: koSmosa ryżowa.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 25.10.17, 22:38
        Najwyraźniej spadł z Księżyca.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 26.10.17, 08:12
      Pan w Trójce o gali bokserskiej - panowała zniewalająca atmosfera.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 26.10.17, 09:07
        A powinno być: powalająca.
        • trusiaa Re: Zasłyszane: 26.10.17, 11:55
          Yes.

https://www.holidogtimes.com/fr/wp-content/uploads/sites/2/2015/12/Boxer-fun-3-e1449849962893.jpg
          • scoutek Re: Zasłyszane: 04.01.18, 22:10
            Aktor Maciej Stuhr w rozmowie z aktorem Janem Nowickim wypomniał mu:
            - Powiedziałeś kiedyś mojej mamie, że ma brzydkie dzieci.
            Nowicki przez dłuższą chwilę przyglądał się Stuhrowi.
            - I nie zmieniłem zdania - oświadczył.

Z fb ;)
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 27.10.17, 09:54
      Trójka: Jacek Kaczmarski był fanem mojej młodości.
      • scoutek Re: Zasłyszane: 27.10.17, 13:24
        Zaryzykuję twierdzenie, że mojej też
        ;)))))))))
        • ave.duce Re: Zasłyszane: 27.10.17, 14:11
          A ja zaryzykuję twierdzenie, że miałam niemało fanów mojej młodości.
          • trusiaa Re: Zasłyszane: 27.10.17, 14:34
            Czegóś mi się przypomniał obraz.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 08.11.17, 13:50
      TrUjka, Muzyczna poczta UKF: Rekfijem dla samej siebie.

Dwa razy powtórzone - dla pewności :/
    • ave.duce Re: Zasłyszane: 21.11.17, 12:10
      w pewnej radiostacji -

prognoza: pogoda zacznie się kiepścić.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 22.11.17, 08:29
      Rafalska minister - poszczegamy problem.
    • magdolot Re: Zasłyszane: 04.12.17, 02:41
      Gorzej, bo zobaczone na piśmie i dumnie wiszące w necie na stronie medycyny estetycznej:

USUWANIE ZNAMION SKÓRNYCH OCZAMI KLIENTÓW

Błeeeee.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 04.12.17, 10:25
        Czy na powodzenie zabiegu ma wpływ kolor oczu?!
        • eulalija Re: Zasłyszane: 04.12.17, 10:46
          Może istotniejsza jest ostrość spojrzenia?
        • magdolot Re: Zasłyszane: 04.12.17, 13:20
          Postanowiłam nie sprawdzać.
          Moim pierwszym skojarzeniem było "gumkowanie" znamion za pomocą gałek ocznych klienta, fięc już mamy czy wizje i ffffszystkie okropne... Ta medycyna estetyczna jest wiency odrażająca.
          • aga-kosa Re: Zasłyszane: 04.12.17, 23:26
            Pierwsza sobota września. Pindruję się na narodowe czytanie "Wesela" . Przychodzi sąsiadka ( lat 30) i pyta:
            - Gdzieś na imprezę?
            - Tak na "Wesele"
            - Czyje?
            - Wyspiańskiego.
            - Nie znam. :(
            Ogólnie to mam takich mało znajomych;)
            Poprosiłam fryzjerkę by mi ścięła włosy tak jak nosiła Dąbrowska - Ona się chyba u nas nie czesze. :( aga
    • magdolot Re: Zasłyszane: 07.12.17, 00:49
      Szyszko zwala z nóg. Czy tylko Gowina?

"Rejon Puszczy Białowieskiej był bardzo intensywnie użytkowany w okresie przed chrzestem. To jest okres, powiedzmy sobie, no... przed narodzeniem Chrystusa również"

Znaczy, już ftedy we puszczy Szyszki po drzewach łaziły i korę s pni ogryzały z chrzęstem?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22747262,jan-szyszko-znow-mowi-o-puszczy-bialowieskiej-wyszlo-powiedzmy.html#Czolka3Img
      • trusiaa Re: Zasłyszane: 07.12.17, 07:04
        Bądź Pani końsekfentna - dzwoń po pogotowie: już ftedy we puszczy Szyszki po drzewach łaziły i korę s pni ogryzały z chrzEstem.
        • magdolot Re: Zasłyszane: 07.12.17, 14:34
          Sama se Pani bąć kąsekfętna - ftedy chrzEstu jeszcze nie było, nawet Chrystusa jeszcze nie było, fięc nie było po co ścinać drzef. Fszak drzewa są po to, by krzyżem naobkoło po łbach prać, ociec prać, czyż nie? Ciemno fszędzie, gucho fszędzie i ino chrzęst ogryzanej nerwowo przez przyszłych pielgrzymów kory na połaci, wiency NIC.

A najśmieszniejsze, że to Szyszko słusznie prawi, taki sapiens z jaskini, co ogień jusz miau, to jego cholerne niszczycielstfo pszyrody było widać z kosmosu gołym okiem. Fcale Byblii nie musiau na podkładkę mieć, cholernik jeden, żeby fffszysko rujnować i fffszędzie passskudzić.
          Ale czy to jest argument, żeby dofajdać resztki i fszystko do cna zrujnować, norrrrmalnie wyrżnąć f pień?!
          Jeśli to jest argument, to straszliwie przedszkolny i mocno samobójczy.
    • trusiaa Przeczytane: 09.12.17, 22:49
      Ogórek twierdzi, że wyrzucono ją ze sklepów. Do czech razy sztuka w dodatku.
      Nie podaję nazw, by nie eskalować.
      Jest już po dwudziestej drugiej - żeby nie było potem na mnie.
      • ave.duce Re: Przeczytane: 10.12.17, 22:33
        Mizeria.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 10.12.17, 15:23
      W gazecie.pl: 40-latek spadł na matkę z dzieckiem z drugiego piętra.
      Facet, wespół z dzieckiem zamieszkałym na drugim piętrze, spadł na swoją matkę? Sprawdzić czy nie ksiądz.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 10.12.17, 22:38
        Matka z dzieckiem (będzie) mieszkała na II piętrze... kiedyś w przyszłości, kiedy dostanie mieszkanie+ od Szydła.
        Ważne, że facet miał 40 lat i upadł nisko. Ale jego matka siedziała z tyłu!
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 16.01.18, 11:47
      metrowarszawa.pl cytuje za tvnwarszawa.pl

"Poranny wiatr zerwał ogromną reklamę przy trasie S8, przyczepioną do metalowej konstrukcji.
      Jak podaje tvnwarszawa.pl reklama mieści się na wysokości Batalionów Chłopskich na Bemowie. Ma ok. 20 metrów szerokości i 40 metrów wysokości".

Reklama rzeczywiście była rozpięta na prostokątnym stelażu, tyle że wymiary jakby odwrotnie podano, ale kto by się tam przejmował takimi drobiazgami.

https://r-scale-e4.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p2/i/3fab5890d8113d0b5a4178201dc842ad/e9afdf51-2d16-4e7a-a2bb-48d7e5b55b03.jpg?type=1&quality=95&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=616&srch=429&dstw=616&dsth=429
      • man_sapiens Re: Zasłyszane: 22.01.18, 11:18
        JAk się przewróciła, to się pewnie wysokość zamieniła z szerokością
        • ave.duce Re: Zasłyszane: 22.01.18, 22:20
          https://images45.fotosik.pl/212/93bec24b72f5571d.jpg

A ten szerszy niż wyższy.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 19.02.18, 17:39
      Pan w radiu (przez litośc nie wspomnę, że snofu o Trujkę chodzi) - Coraz więcej zachorowań na grypę jest notowanych nie tylko w Europie, ale również w Polsce.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 26.02.18, 12:21
      Wiceminister sprawiedliwości - M. Warchoł nt,. granic obrony koniecznej: Nie można strzelać do dzieci, które przez płot wskoczyły na ogród celem zebrania jabłek z tego ogrodu.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 26.02.18, 16:36
        Jabłka, jak wie każden jeden, rosną na ogrodzie. Do dzieci, które wskoczyły na ten ogród, nie można strzelać, gdyż mogą z nich wyrosnąć kiedyś w przyszłości jakieś wszoły. Czy mam "dalej kontynuować"(jak mawia wykształciołek Mateusz zawsze dziewica Morawiecki)?
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 28.02.18, 16:04
      Wiadomości Trujki: fałszywa zbiórka na rzecz chorego na nowotwór wzroku chłopca.
      • smutas13 Re: Zasłyszane w ZETce 28.02.18, 17:12
        Gowin: "kiedy byłem ministrem, czasami nie starczało mi do pierwszego"
        Dziś w Radiu Zet obecny wicepremier Gowin opowiadała, jak to jemu do pierwszego nie starczało, kiedy był ministrem w rządzie PO/PSL, kiedy miał na utrzymaniu jeszcze 3 dzieci. No to wklejam dochody biednego pana ministra w roku 2012:

wynagrodzenie Ministra Sprawiedliwości
        174 244,08 PLN
        dieta członka Krajowej Rady Sądownictwa
        3 837,42 PLN
        uposażenie poselskie
        2 234,52 PLN
        dieta poselska
        29 594,52 PLN
        z praw autorskich
        330 PLN

Łącznie: 210 240, 54 PLN"

To tak mało?!
        • smutas13 Re: Zasłyszane w ZETce 28.02.18, 20:21
          smutas13 napisała:

Skopiowałam tę wypowiedź koleżanki na innym forum.

Dziś w Radiu Zet obecny wicepremier Gowin opowiadała, jak to jemu do pierwszego
          nie starczało, kiedy był ministrem w rządzie PO/PSL, kiedy miał na utrzymaniu
          jeszcze 3 dzieci. No to wklejam dochody biednego pana ministra w roku 2012:

wynagrodzenie Ministra Sprawiedliwości
          174 244,08 PLN
          dieta członka Krajowej Rady Sądownictwa
          3 837,42 PLN
          uposażenie poselskie
          2 234,52 PLN
          dieta poselska
          29 594,52 PLN
          z praw autorskich
          330 PLN

Łącznie: 210 240, 54 PLN"

• ave.duce Re: Zasłyszane w ZETce 01.03.18, 11:49
            Niecałe 20 tysi. Biedny, biedny pan Goowin. I dzieci jego, że o połowicy nie wspomnę :(
            • trusiaa Re: Zasłyszane w ZETce 01.03.18, 12:07
              4 tysie na głowę... Zgroza!
              U Gowinów w dzień wypłat(ow)y takie toczą się rozmowy?

• ave.duce Re: Zasłyszane w ZETce 01.03.18, 17:10
                Obiła mi się o oczy taka zagadka (chyba w poście Yomy...) - czym się różni balkon od Gowina? Tym, że balkon utrzyma rodzinę.
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 01.03.18, 11:07
      Trujka - można zwiedzać ekspozycję w katowni UB przy ul... Niełatwe losy miała też katownia przy ul..., której omal nie zburzono po decyzji dewelopera.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 01.03.18, 11:52
        Wzruszyłam się... Niech niejaki Żaryn opisze "niełatwe losy" katowni - zwłaszcza wtedy, gdy nie było Polski fcale a fcale, buu...
    • trusiaa Re: Zasłyszane: 03.03.18, 13:05
      Zetka, wiadomości: Policjanci robią co mogą, aby pomóc bezdomnym. Wczoraj w nocy zmarły trzy osoby.
      • ave.duce Re: Zasłyszane: 04.03.18, 09:23
        Na ile osób opiewał "plan jednej nocy"? Należy się premia/nagroda?
        • trusiaa Re: Zasłyszane: 05.03.18, 08:29
          Tak czy siak - raczej słabo się starali.
    • ave.duce Re: Zasłyszane: 04.03.18, 09:27
      "dwa tygodnie temu wstecz"
      może być tak: ... dwa tygodnie temu [i[kiedyś w przyszłości[/i] "?
      • smutas13 Re: Zasłyszane: 04.03.18, 19:50
        ave.duce napisała:

może być tak: ... dwa tygodnie temu [i[kiedyś w przyszłości "?[/i]

:) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka