Dodaj do ulubionych

Cuda, cuda ogłaszają...

12.04.16, 11:52
Ludzie kochane, pasjonujecie się Trybunałem Konstytucyjnym, przesłuchaniem kandydata na nowego sędziego TK, projektem nowej ustawy antyaborcyjnej, kulturą posłanki Pawłowicz, a cóż to wszystko ma za znaczenie wobec faktu, że w Legnicy hostia przemieniła się w "mięsień sercowy" ?
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 12:32
      kochana Damo, daj znać o cudzie, gdy dowiesz się, że mięsień sercowy pojawił się u prezesapana, a ślady mózgu u PAD lub Antoniego

reszta cudów mnie nie interesuje
      • damakier1 Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 12:34
        No bez przesady! Takie cuda to się nie zdarzają.
    • trusiaa Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 13:16
      Jestem dziwnie spokojna, że teraz cuda będą się sypały jak z rękawa sutanny :(

• smutas13 Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 17:37
        Ciemnemu ludowi trzeba dać coś na żer, na miarę jego zainteresowań.
        • scoutek Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 18:07
          najlepsze, że ciemny lud nie chce oglądać propagandy Kur.skiego
          ostatnio większą oglądalność miała nawet tvpuls
          ha!
    • ave.duce Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 20:18
      Nobel z medycyny jak w banku!
      • aga-kosa Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 21:56
        To samo stało się w Sokółce... Ciekawe, który pierwszy. aga
        • tojajurek Re: Cuda, cuda ogłaszają... 12.04.16, 23:17
          Jeszcze wiele nadzwyczajnych odkryć przed nami.
          Kiedyś odnotowałem sobie taka historię - nie pamiętam czy o niej pisałem, ale przypomnieć warto.
          Czekając kiedyś dość długo na swoją kolej u dentysty przeczytałem od deski do deski jakiś numer pisma "Fronda", a w nim zarąbiście długą relacje jakiegoś skleryczałego włoskiego redaktorka. Ówże dziennikarz dowiedziawszy się, że w 17 wieku żył w okolicach Saragossy zawodowy żebrak przykościelny Miguel Pellicer, który miał amputowaną po wypadku nogę i która mu nagle odrosła za wstawiennictwem Matki Boskiej - postanowił sprawę zbadać. Jako że od tych wydarzeń minęło już 460 lat z okładem, redaktorek pojechał do Hiszpanii - i jak
          się szuka to się znajdzie - odnalazł legendę gościa oraz wspominki o tym, jak
          23-letniemu żebrakowi Miguelowi, któremu nieszczęśliwie obciął nogę powóz - po
          kilkuletnich zabiegach modlitewnych w kościele Sanktuarium Matki Bożej del
          Pilar, gdzie też namaszczał kikut nogi olejem z palących się lamp wotywnych - w
          1640 roku noga odrosła mu w ciągu jednej nocy, jeszcze ładniejsza niż wprzódy.
          Towarzystwo żebraków spod kościoła podziwiało ten "cud", a i Kuria się nim mocno
          zainteresowała. Proboszcz wystawił na tę okoliczność odpowiedni glejt i wszyscy
          byli pod wrażeniem. A teraz podobno w Watykanie rozważają, czy przydałby się Święty
          Miguel Od Nogi? Żeby było ciekawiej, to ówże Miguel, gdy już zebrał wszelkie
          możliwe lokalne apanaże za swój wyczyn w klonowaniu kończyn dolnych, wyruszył na
          nich dziarsko na dłuższą wycieczkę krajoznawczą i odtąd słuch o nim zaginął.
          Nie wiem zatem, czy Miguela można będzie ogłosić świętym, ale jego nogę - na pewno – choć po umyciu jednakowoż, choćby symbolicznym.
    • ave.duce Duda głosi cuda 15.04.16, 16:37
      ... co za niedouk/wykształCIOŁEK napisał mu to przemówienie? ...
      • trusiaa Re: Duda głosi cuda 15.04.16, 17:55
        Ranybosskie! Jestem kioskiem :(((

On tego nie przeczytał przed wystąpieniem czy właśnie przeczytał i nic go nie "zaniepokoiło"?

• ave.duce Re: Duda głosi cuda 15.04.16, 22:12
          Nie wiem, nie oglądałam. Ale inwencja tfurcza się komuś rozbuchała na full.
    • trusiaa Re: Cuda, cuda ogłaszają... 17.04.16, 19:45
      Zasatanawiałam się pod jaką kategorię podpada poniższa wypowiedź, wahałam się między "cudami" a "dobrymi wiadomościami". Wybrałam cuda,

Chciałbym jednak, by było jasne, że na Pałac Prezydencki nie mam najmniejszego wpływu. Najmniejszego. Zupełnie" – mówi Jarosław Kaczyński dla najnowszego tygodnika "w Sieci"

bo poniższe zdanie dobrą wiadomością, dla pani premier, zdecydowanie nie jest:

"Uważam, że pani premier rządzi na własną odpowiedzialność".
      • ave.duce Re: Cuda, cuda ogłaszają... 18.04.16, 13:34
        W każdym wywiadzie i w każdym spiczu łże, łże, łże.
    • trusiaa Cudowna s(z)koda 20.04.16, 11:43
      W wypadku nie ucierpieli ludzie.

Zawiniła skoda:
      "Policyjna, nieoznakowana Skoda Superb miała przekroczyć podwójną ciągłą i na przeciwległym pasie zderzyć się z dwoma jadącymi z przeciwka autami.

Pasażerem winnej wypadku Skody był zastępca Komendanta Głównego Policji"
      Kara za spowodowanie wypadku również była nie z tej ziemi: 6 punktów karnych i 220 złotych polskich.

• ave.duce Re: Cudowna s(z)koda 20.04.16, 12:35
        Za samą "podwójną ciągłą" - 200 zł i 5 pkt. się należy.
        Czyli za doprowadzenie do zderzenia - 20 zł i 1 pkt. - taniocha!
    • trusiaa Re: Cuda, cuda ogłaszają... 26.04.16, 09:56
      www.fronda.pl/a/episkopat-polski-zatwierdzili-tresc-i-tytul-jubileuszowego-aktu-przyjecia-jezusa-chrystusa-za-krola-i-pana,70487.html

• trusiaa Cud! 02.05.16, 08:34
      "Prezydent i Premier wreszcie docenili ludzi pracy!"

Wczoraj prezydent Andrzej Duda uczestniczył po raz pierwszy od momentu objęcia swojego urzędu w tradycyjnej organizowanej przez Związek Zawodowy „Solidarność” pielgrzymce ludzi pracy i pracodawców w Sanktuarium św. Józefa w Kaliszu.
      Jeżeli mnie pamięć nie myli, żaden z poprzednich prezydentów w tej pielgrzymce nigdy nie uczestniczył, choć sytuacja pracowników w czasie trwających już blisko 27 lat przemian w polskiej gospodarce, była zawsze bardzo trudna.

Yyyy?

Aha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka