Dodaj do ulubionych

hasło : -> Zjednoczona Opozycja

18.12.16, 12:41
Cieszy hasło a tym więcej i realne jej, w ostatnich dniach, zjednoczenie .
Ale powiedzcie mi - kto jest liderem tej Opozycji Zjednoczonej ?
A może jest ( i powinno być ) tak, że zjednoczona opozycja nie powinna wysuwać ze swego ramienia żadnego członka na swe czoło ;) ?
Obserwuj wątek
    • behemot17-13 Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 14:13
      >A może jest ( i powinno być ) tak, że zjednoczona opozycja nie powinna wysuwać ze swego ramienia żadnego członka na swe czoło ;) ?
      Dokładnie, znaczy, zero liderów, liderzy mają być tłem, niezauważalnymi koordynatorami. Oglądałem, Komorowski zbyt długo a nawet za długo, Kijowski mógłby się nieco wyciszyć, bo wychodzi na pizdę Ewę Stankiewicz. Na razie tyle uwag.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 17:43
        behemot17-13 napisał:
        Dokładnie, znaczy, zero liderów, liderzy mają być tłem, niezauważalnymi koordynatorami. (...)

skłaniam się do Twej opinii, ale.... jeszcze nie do końca kwestię przemyślałam.
        Może jeszcze ktoś dopisze się ?
        • scoutek Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 19:40
          dokładnie zero liderów, bo jak pada nazwisko to zaraz się robi, że ruch którego jest liderem wysuwa się na prowadzenie czym resztę drażni, a prezes wykorzysta do rozwalania zgodności i skłócania
          • tt-tka Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 19:48
            Zwizualizowalam sobie ten czlonek z ramienia wysuniety na czolo...
          • behemot17-13 Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 20:45
            Dopowiem. Liderzy muszą być, ktoś musi, czy by chciała a nawet nie chciał, rzecz jest w tym, by być, ważnym ogniwem niekoniecznie gwiazdką na choince. I tego będę się trzymał. Coś pominąłem? Bywałem na protestach zorganizowanych przez KOD, nie na wszystkich i żeby nie było - w mojej wiosce zwaną Częstochową.
            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 21:46
              behemot17-13 napisał:

> Dopowiem. Liderzy muszą być, ktoś musi, czy by chciała a nawet nie chciał, rzec
              > z jest w tym, by być, ważnym ogniwem niekoniecznie gwiazdką na choince. (...)
              --
    • 99venus Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 18.12.16, 19:58
      Poprę każdą opozycję,która przyrzeknie,że winni działalności przeciw państwu polskiemu zostaną osądzeni i ukarani.
      • yoma Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 19.12.16, 10:36
        I m.in. dlatego PO ma w plecy. Czas się skończył, panowie.
        • ave.duce Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 19.12.16, 10:40
          Obawiam się, że neonaziści wejdą do samodzielnej gry. I to będzie kolejna "zasługa" K. Jarosława.
        • buldog2 Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 22.12.16, 02:11
          Tak. M. in. dlatego.

--
          fotowrzut.pl/HLJTMPLBW2
          Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
    • mariner4 Mam pewne info, że 19.12.16, 14:55
      w zachodniopomorskiej "Nowoczesnej" jest poważny konflikt. Część działaczy odeszła, a nowa klika już dzieli stanowiska.
      A my mówimy o przywództwie opozycji.
      M.
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a KACZ wykombinował -> jak skonfliktować opozycję 21.12.16, 12:53
        myślał ca 5 dni i wymyślił - cwana gapa, ten kacz ;)
        chyba przeczytał ten wątek, hehehe - i zatrybił : " aha, nie chcą mieć przywódcy"
        no to ALLELUJA i DO PRZODU !
        >> niech opozycja wyłoni swego przywódcę a już my z nim będziemy się , hłe hłe hłe - układać <<
        • yoma Re: KACZ wykombinował -> jak skonfliktować o 21.12.16, 12:58
          A jak przyjdzie do odpowiedzialności, to się powie: to nie my, to lider opozycji, przecież był cały czas z nami, hłe hłe.
          • ave.duce O to, to! 21.12.16, 13:18
            yoma napisała:

> A jak przyjdzie do odpowiedzialności, to się powie: to nie my, to lider opozycj
            > i, przecież był cały czas z nami, hłe hłe.
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: KACZ wykombinował -> jak skonfliktować o 21.12.16, 13:25
            yoma napisała:
            > A jak przyjdzie do odpowiedzialności, to się powie: to nie my, to lider opozycj
            > i, przecież był cały czas z nami, hłe hłe.

no cóż uj, jak to uj.
            www.youtube.com/watch?v=sZFUe5OGAn8
            ( mniej znana wersja )
    • man_sapiens Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 22.12.16, 18:48
      Ale... dlapoczemu opozycja miałaby być zjednoczona? I do tego z jakimś jednym liderem?
      W opozycji do PiSu są partie o bardzo różnych programach i celach - co miałoby jednoczyć PSL z Kukizem i Twoim Ruchem? Niech się różnią, niech każdy wyborca, który nie jest chory na pis znajdzie coś dla siebie.
      Ale opozycyjne partie mogą i powinny w różnych konkretnych sprawach działać wspólnie. Np. starać się ukrócić chamstwo Kuchcińskiego. Albo ratować TK.
      Jak to zwykł mówić niejaki von Moltke - maszerować oddzielnie, uderzać razem.
      • buldog2 Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 22.12.16, 22:03
        Popieram.

--
        Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
      • buldog2 Re: hasło : -> Zjednoczona Opozycja 25.12.16, 16:28
        Trybunał Konstytucyjny.
        Uratować się go, pod władzą reżymu PiS, nie da. Jego nie ma, odtworzyć PiS nie pozwoli.
        Zresztą, zupełnie nie zależy mi na tym, żeby PiS pozwalał mi na cokolwiek.
        TK może być przywrócony do istnienia w przyszłości. Warunki po temu są tworzone, sądy powszechne będą trzymać się orzeczeń TK w legalnym składzie, wyroki obecnej atrapy będą oceniać powodując się własnym rozsądkiem, wiedzą, uczciwością. Konstytucją RP.
        To dobra podstawa dla późniejszego przywrócenia do istnienia TK oraz powrotu do panowania Konstytucji.

--
        fotowrzut.pl/HLJTMPLBW2
        Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka