trusiaa 22.02.17, 11:09 A jednak wrócił, choć obiecywał, że mnie rzuci zimą. A jednak wrócił, gdy tylko śnieg za ladą słońca zginął. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Aaa! 22.02.17, 14:26 To o kochasiu, który niby odszedł w siną dal? Antoni już zakłada suknię cienką?! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Aaa! 22.02.17, 15:05 grunt, że na wiosnę ( już) kwiatki rosną i idzie miesiąc maj :-) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 15.04.18, 10:23 ... jeśli chcesz, zabiorę cię daleko stąd Ze sobą tylko weź gorące serce, dwoje rąk Dwadzieścia lat, a może mniej wirował w oczach słońca pył Dwadzieścia lat, a może mniej, świat brałem taki jaki był Dwadzieścia lat, a może mniej, uczyłem się dopiero żyć Dwadzieścia lat, a może mniej nie miałem prawie nic ... To było dawno, wiem, i wiem już nawet gdzie tkwił błąd Janniger wrócił jednak, by dzielić się z opinią publiczną na temat katastrofy smoleńskiej. Na Twitterze zamieścił serię wpisów, nawiązujących do materiału TVN24 o 10 kwietnia 2010 roku. "Mitologia Faktu. TVN24 chciał przygwoździć raport Macierewicza i strzelił sobie w kolano. Każdy opisywany przez nich fragment lewego skrzydła zawiera błędy i kłamstwa. Nie wystarczy mieć masę pieniędzy trzeba jeszcze się znać". Odpowiedz Link
trusiaa Nisko upadł 23.05.18, 08:45 Błaszczak bywał na przysięgach żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej i za każdym razem był pod wrażeniem ich zaangażowania. - Kiedy śpiewają hymn Polski, to słychać takie silne brzmienie. Kiedy składają przysięgę słychać, że robią to w poczuciu odpowiedzialności za ojczyznę – się roztkliwiał. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 05.06.18, 14:20 Powrócimy wierni... Razem, razem od najmłodszych już lat razem, razem niech śpiewa cały świat. Ptak radośniej zaśpiewa, jaśniej świeci nam słońce, gdy przyjaźnią do ludzi tętni serce gorące, więc z uśmiechem życzliwym podaj, proszę, mi rękę i zaśpiewaj wraz z nami naszą nowa piosenkę. Razem, razem od najmłodszych już lat razem, razem niech śpiewa cały świat. Jeśli nie wiesz, co czynić, jeśli jesteś w rozterce, słuchaj, słuchaj uważnie, co podpowie ci serce, mądre serce na pewno tymi słowy doradzi: nigdy, nigdy samotnie, zawsze działaj w gromadzie. Razem, razem od najmłodszych już lat razem, razem niech śpiewa cały świat. słowa: Irena Prusicka, muzyka: Aleksander Rostan Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 05.06.18, 14:47 Hmm... Ordo Iuris zareaguje?! Wszyscy są uprzejmi, empatyczni, mogą na siebie liczyć. Nic, tylko naśladować ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 03.12.20, 08:02 Każda sroczka swojego Edmundka chwali. Gowin ma całkiem nowiutkiego asystenta, który jako student prawa nie spełnia oficjalnych wymogów. Powinien mieć bowiem ukończone wyższe wykształcenie i dwa lata doświadczenia zawodowego. Wyjątki od tej reguły są zaś dozwolone jedynie w "szczególnie uzasadnionych przypadkach". Dwudziestoletni, bardzo zdolny: Edmund Antoni (hm?) Bojanowski Nie, on nie jest moim doradcą. Jest moim asystentem, to jest zasadnicza różnica. To jest młody, bardzo zdolny prawnik (!), mający pewne doświadczenie zawodowe. Przeszedł rozmaite szkolenia, bodajże w Fundacji Adenauera. Jest człowiekiem, o którym mogę mówić wyłącznie w superlatywach. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 12.12.20, 21:08 Czołem także dziewczynyyy! Ależ mię zaskoczyła wasza decyzja (Solidarnej Polski) - pozostanie w koalicji! Kto by się spodziewał, nespa? Twardziszony moje kochane... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 06.02.21, 15:50 Jak to miło, gdy faceci kłócą się o prawa kobiet - co im wolno, a czego nie; co czują, co myślą, a co powinny czuć i myśleć. A gdyby tak dla odmiany matriarchat nastąpił (kiedyś w przyszłości)? Matrony naradzałyby się publicznie, do czego właściwie ci faceci się nadają i jakie kuku by im tu zrobić. Może im coś wypruć? Pogmerać w brzuchach, uciąć co nieco, może doszyć? Zabronić tego czy owego i w tym celu obmyślić system dotkliwych i poniżających kar? A niechby który zaprotestował, to go pałą, gazem, mandatem, aresztem, ustawą, kropidłem. No. Niechby sobie jeden z drugim uświadomił, że nie przysługują mu prawa człowieka. P.S. Brytyjski prezenter telewizyjny dla żartu wypróbował... Odpowiedz Link
inna57 Re: Czołem, chłopaaaki! 06.02.21, 16:01 "Siostro", Julek Machulski (dla mnie Julek) już pokazał taki świat bez facetów. Niestety ponieważ scenariusz pisali dwaj faceci to wyszedł im na końcu samiec zwycięzca. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 06.02.21, 18:05 Co zamietłam, to moje... Teraz wyglądam TAK. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 06.02.21, 19:10 Wesoło! Tylko dlaczemu goło? Się ubierz, bo to zima akurat. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 07.09.21, 08:01 Podczas swojego tournée po ziemi kłodzkiej... ... Antoni o Łagodnym Spojrzeniu mówił: w historii odrodzonej Polski jeszcze żadna partia nie uzyskała jednoznacznej większości, dającej jej legitymację do wprowadzania ważnych zmian, np. zagwarantowania państwu bezpieczeństwa i szybszego rozwoju gospodarczego. I właśnie masowy udział Polaków w wyborach ma PiS przybliżyć do takiej możliwości. - Musimy nadrobić to, co większość społeczeństw zachodnich dawno przeszła - zaakcentował i dodał: - Jeżeli nie mamy stabilności psychiczno-moralnej., to nic nie zrobimy a potem całkiem znienacka przedstawił grupie kuracjuszy swój tajny raport. W miniony weekend wspaniale było uczestniczyć w VI Przystanku Niepodległość w Polanicy-Zdroju! W ramach prelekcji pt. „Prawda o Smoleńsku polską racją stanu” dokonałem prezentacji Raportu Podkomisji. Dziękuję wszystkim zaangażowanym w to ważne spotkanie. Jak przyznał, praca podkomisji kosztowała dużo pieniędzy. - Ale ta metodologia jest własnością Polski i będzie mogła być stosowana w badaniu wszystkich katastrof lotniczych - dodał. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 07.09.21, 09:01 Metodologia puszek i parówek... czyli PiPa. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Czołem, chłopaaaki! 10.10.21, 08:58 Do jakiego stopnia trzeba mieć zryty, zakuty łeb, by wpisać się na taką imprezkę. Rozumiem ludzi modlących się, ich sprawa, mnie nic do tego. Ale żeby robić z siebie pośmiewisko, trzeba być nieźle potłuczonym. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 10.10.21, 09:32 Ciekawe, ilu jest wśród nich prawdziwych katolików, a ilu wybiórczych. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Czołem, chłopaaaki! 10.10.21, 11:11 Można też zadać pytanie, ilu kiboli jest kibicami? Znam kilku kiboli obleczonych w barwy klubowe i narodowe. Kiedy zadasz najprostsze pytanie- jaki był wynik meczu, zaczynają stękać i pierdol... coś o oprawie meczu. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Czołem, chłopaaaki! 12.10.21, 10:15 Jeszcze jedno: Instalacja głośnikowa Bąkiewicza była zagrożeniem dla ludzi, Straż Miejska poleciła ją zdemontować, wtedy zjawiła się @Policja_KSP i odsunęła Straż (podano dostała taki rozkaz), po czym pilnowała, by Bąkiewicz mógł obrażać nas bez przeszkód. Zbigniew Hołdys Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czołem, chłopaaaki! 12.10.21, 11:59 Pamięć ludzka na pstrym koniu jeździ... W pewnej stacji radiowej żaden z trzech panów komentujących ww. wydarzenie ani się zająknął o ekscesach Pi$$manów na cmentarzach. Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Czołem, chłopaaaki! 12.10.21, 20:26 A propos Bąkiewicza. U mnie w pracy jest koleś, narodowiec, kibol. szczepienia uważa za inwigilację i zamach na swoje DNA. Bywam czasami złośliwy, więc ni z gruszki, czy pietruszki - Bąkiewicz to przecież żyd, jego facjata to potwierdza a brak życiorysu na wiki jest dowodem, że Mosad lub KGB zamiatają. Na dokładkę porównałem Bąkiewicza do troglodyty i oczekiwałem mocnej riposty. Rozczarowanie, zero odzewu, przełknął, podejrzewam, że niewiele zrozumiał. . Odpowiedz Link