Dodaj do ulubionych

Poszedłem na pocztę

28.04.17, 21:14
by co nieco uszczuplić swoich złociszów na rzecz rachunków zalegających. W sumie, robię ten wypad raz w miesiącu i już nawet nie pamiętam daty wyjściowej. Poczta jak poczta, okienka, uprzejme panie, naprawdę i chwila oczekiwania którą wypełniam rozglądaniem się za atrakcyjnym towarem, nie mylić - za kobitkami. To się rozglądam, półki, leciutko otulone kurzem zalatujące stęchlizną i tu zaskoczenie, dojrzałem nowość. A właściwie, nowe półki, a na nich - książki przyodziane w sutannę, gotujące zakonnice i Cejrowski. Już już miałem się spytać, czy mam dać na tacę lub wesprzeć Caritas, zrezygnowałem z uszczypliwości, za repertuar doznań duchowych na Poczcie Polskiej odpowiada ktoś, Szydło? By uzasadnić moje zdziwienie, a właściwie czemu się dziwię
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Poszedłem na pocztę 29.04.17, 14:38
      Poczta teraz tak ma: mydło i powidło.
      Mnie zainteresowało wykluczanie (ustawa o zakazie handlu...) niektórych osób, które nie będą objęte stwierdzeniem:
      "niedziela dla katolików to dzień Pański, poświęcony przede wszystkim Bogu, ale też sobie i bliźnim" oraz "niedziela może znów stać się gwarantem emocjonalnego wyciszenia, a także budowania wspólnoty rodzinnej, religijnej i narodowej".
      • trusiaa Re: Poszedłem na pocztę 30.04.18, 11:18
        Nie dla wszystkich niedziela może znów stać się gwarantem emocjonalnego wyciszenia

https://pobierak.jeja.pl/images/1/0/c/390212_jade-tam.jpg
        • ave.duce Re: Poszedłem na pocztę 01.05.18, 10:05
          fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL/201803/1520796758_by_anonymous_500.jpg?1520796758
    • erte2 Re: Poszedłem na pocztę 11.05.18, 20:24
      behemot17-13
      Za to nie uświadczysz "Polityki", "Gazety Wyborczej" (że o "Newsweeku" nie wspomnę).

P.s. Chcesz zaoszczędzić czas i pieniądze? Płać rachunki internetem. Same korzyści - płacisz nie wychodząc z domu, nie stoisz w kolejkach, a jeśli masz konto w przyzwoitym banku to również nie płacisz za przelewy (a Poczta zdziera niemiłosiernie). No i bonus - nie musisz oglądać ryjów cejrowskiego czy innego rydzyka gapiących się na Ciebie z okładek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka