Dodaj do ulubionych

"delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława

19.07.17, 10:13
... nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego brata (...) zniszczyliście go, zamordowaliście, jesteście kanaliami ...

Do czego to mogą doprowadzić wyrzuty resztki sumienia (?)...

* wg perukarza Suskiego
** jak Kain
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 19.07.17, 10:27
      O posiadanie sumienia akurat bym go nie podejrzewała. Wyparł całkowicie prawdę o katastrofie i uwolnił się od odpowiedzialności, stworzył swoją wersję, uwierzył w nią, a teraz tylko się rozkręca.
      • ave.duce Z tych "delikatnych słów prawdy" K. Jarosława 19.07.17, 10:48
        i innych kaczystów zebrałby się cały mieszek. Kamieni.
    • taniarada Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 19.07.17, 15:27
      No sorry jeśli poseł Budka wyciera sobie jak i wielu wyznawców GW na wszelakich forach to wybacz .Każdemu puszczą nerwy . Zresztą ci młodzi z Nowoczesnych i Platformy Nieobywatelskiej chętnie wymachują łapkami i telefonami komórkowymi. Masz pytania ja nie ma .Jestem dobrym obserwatorem .A długość mojego życia nauczyła mnie rozróżniać dobro od zła .Pozdrawiam.
      • erte2 Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 09.12.17, 10:23
        taniarada napisało:
        ....A długość mojego życia nauczyła mnie rozróżniać dobro od zła .

A nie sądzisz że to może być raczej demencja...?
    • behemot17-13 Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 19.07.17, 21:37
      Jaruś żyje kompletnie wyizolowany, zresztą, na własne życzenie. Człowiek żywiący się swoją wielkością, swoją misją, otoczony murem ulepionym z zawodowych ochroniarzy, czujnych posłów i ministrów. Łasy na oklaski i akceptację w starciu z nieprzychylną opinią uwalnia swoje kompleksy, niedoskonałości i szarżuje. Jaruś generalnie to postać tragiczna, zafascynowany sobą, idol części społeczeństwa, z głową w chmurach, a zarazem trzeźwo oceniający sytuację - bez przyjaciół, bez rodziny, bez możliwości wyjścia i pójścia gdziekolwiek, zrobienia czegokolwiek bez pomocy lizusów, tak samopas. Ograniczony człowiek.
      • taniarada Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 19.07.17, 22:04
        behemot17-13 napisał:

> Jaruś żyje kompletnie wyizolowany, zresztą, na własne życzenie. Człowiek żywiąc
        > y się swoją wielkością, swoją misją, otoczony murem ulepionym z zawodowych ochr
        > oniarzy, czujnych posłów i ministrów. Łasy na oklaski i akceptację w starciu z
        > nieprzychylną opinią uwalnia swoje kompleksy, niedoskonałości i szarżuje. Jaruś
        > generalnie to postać tragiczna, zafascynowany sobą, idol części społeczeństwa
        > , z głową w chmurach, a zarazem trzeźwo oceniający sytuację - bez przyjaciół, b
        > ez rodziny, bez możliwości wyjścia i pójścia gdziekolwiek, zrobienia czegokolwi
        > ek bez pomocy lizusów, tak samopas. Ograniczony człowiek.
        > Dużo od ciebie nie można wymagać . Takie życie . Wystarczy przeczytać post i dać sobie spokój. „Nie trać nigdy cierpliwości. to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi”.

A. de Saint-Exupery
        >
        • tojajurek Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 19.07.17, 23:06
          Łomatko. Nic nie rozumiem. Jaki, kurde, klucz i czemu on jest ostatni? Gdzie te drzwi? A klamka jest aby?
          Ciemność widzę.
        • ave.duce Ostrzeżenie 20.07.17, 07:30
          Jeszcze raz "ocenisz" w poście któregoś forumowicza - dostaniesz bana.
    • ave.duce "delikatny obraz prawdy", czyli K. Jarosław 21.07.17, 19:52
      https://bi.gazeta.pl/im/f2/18/15/z22119410IH,Demonstracja-w-Rzeszowie.jpg
    • ave.duce K. Jarosław 08.12.17, 09:47
      - wg mnie - nie zostanie już nigdy premierem, a zwłaszcza teraz, gdyż albowiem nominację musiałby odebrać z rąk Du.y Andżeja albo inszej Beci. I dlatego wszelkie dywagacje rozmaitych "znawców (tego) tematu" uważam za chybione.
      • yoma Re: K. Jarosław 08.12.17, 10:27
        Oczywiście, że nie. Macior będzie.
        • ave.duce Re: K. Jarosław 08.12.17, 14:59
          Nie obchodzi mnie, kto będzie, ale powód główny (choć wydawać by się mogło - błahy) tego, że nie K. Jarosław.
      • erte2 Re: K. Jarosław 09.12.17, 10:33
        ave.duce napisała:

- wg mnie - nie zostanie już nigdy premierem, a zwłaszcza teraz, gdyż albowiem nominację musiałby odebrać z rąk Du.y Andżeja albo inszej Beci.

To niezupełnie tak.
        Po pierwsze - jest już za leniwy; taki premier to jednak musi rano wstać, poprowadzić posiedzenia rządu, gdzieś pojechać, kogoś przyjąć itd.
        Po drugie - boi się odpowiedzialności, bowiem zdaje sobie sprawę że za to wszystko co się dzieje musiałby odpowiedzieć przed Trybunałem Stanu a nawet przed zwykłym sądem.
        A po trzecie, i chyba najważniejsze - wyobrażacie sobie że mógłby pojechać na posiedzenie Rady Europejskiej której przewodniczy Donald Tusk?
        • ave.duce Re: K. Jarosław 10.12.17, 07:47
          Dzięki za uzupełnienie.
          • magdolot Re: K. Jarosław 10.12.17, 12:23
            Pierwsze Ave i trzecie Ertego do mię przemawiają. Dwa solidne powody, żeby nie zostać premierem.
            A tak w ogóle, to najfajniejszy dzisiejszy nagłówek, co fffszystkie mi dystansuje, to:
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22761998,leniwce-z-narazeniem-zycia-schodza-z-drzew-wylacznie-w-jednym.html#BoxNewsLink&a=66&c=96
            • ave.duce Re: K. Jarosław 10.12.17, 22:50
              Czyli możliwe, że leniwce są też "coraz bliżej", a ich misja i to, co traktowały jako cel główny, zostanie spełniona.
              "brakuje kilku miesięcy" ... hmm...
    • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 08.12.17, 13:02
      Na Kraju obiecujący wątek: Pani premier pokazała klasę wielkiego polityka.
      Zajrzałam z nadzieją, ale niestety, zdjęcie klasy Wielkiego musiałam sama wydłubać

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/ZVzktkpTURBXy82ZmFiY2UwNGI4MzZlOGY3N2ZkMTFlMDdhYTM5Y2Y5Yy5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCww

W muszce, przytulony do górnika.
      • ave.duce Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 08.12.17, 15:00
        Jaruś - przytulanka.
        • yoma Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 08.12.17, 15:16
          Gdzie brat?
          • ave.duce Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 08.12.17, 15:21
            Tak na oko - w drugim rzędzie od dołu, drugi od prawej. Głowy nie dam.
          • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 08.12.17, 15:21
            Poniżej po prawej, - w krawaciku, obok niego muchomorek trffa, a z drugiej strony - król marynarzy.
            • yoma Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 10.12.17, 13:53
              A nie ma kto foty, jak ciągnęli taczankę? :)
              • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 10.12.17, 15:19
                Już już myślałam, że nada się obraz Dudy-Gracza Trojka, ale tam potężne chłopy były.
                Za to znalazłam zdjęcie dokumentujące jak braciszkowie ćwiczą jazdę/loty na pelikanach :)
                • yoma Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 10.12.17, 22:55
                  A już myślałam, że chodzi o rowerki :)
          • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 11.12.17, 09:27
            Pod Twoją obronę uciekamy się...

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/31523/03.jpeg
            • yoma Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 11.12.17, 12:56
              Yyych. Chociaż takie szorciki bombki tobym sobie chętnie...
              • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 11.12.17, 13:45
                Szorciki - pikuś, Pani se utnie, podwinie i szlus.
                Pani paczy na pacholęta - wyrośnięte chłopaki, w wieku szkolnym. Dlaczego one uwieszone oburącz na matce, łypią spanikowane i podejrzliwe? Takie konie stare?
            • ave.duce Ulica Jadwigi Kaczyńskiej w Starachowicach 14.12.17, 07:52
              Nie krócej byłoby ulica TW Albiny?

KACZYŃSKA JADWIIGA - IPN BU 00945/548
    • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 13.12.17, 12:08
      W ramach obchodów rocznicy wprowadzenia stanu wojennego, Frądzia przypomina niedowiarkom słynną notatkę wraz z dramatycznym komentarzem.

• ave.duce Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 13.12.17, 16:36
        To też jest dramatyczne: "Ustnie zobowiązał się do przestrzegania przepisów wynikających ze stanu wojennego."
        Cwana gapa...
        • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosł 14.12.17, 09:54
          W sĘsie: cmoknął w mankiet?
    • trusiaa Re: "delikatne słowa prawdy"* K.** Jarosława 16.02.18, 09:03
      Jestem przekonany, że to jest jeden z tych ludzi, którzy odeszli przedwcześnie - a mogliby żyć może wiele lat - właśnie dlatego, że byli przedmiotem ataku, dyfamacji, (...) hejtu.

Oto kolejna osoba, potraktowana przez prezesa instrumentalnie, z czym ten się nawet nie kryje, bo czemu nie użył określenia był celem ataku i jeszcze to zdanko smakowite:
      Mimo wszystko oparł się wszystkim naciskom i film nakręcił, i uzyskaliśmy coś, co jest w dalszym ciągu niesłychanie ważne właśnie dla prawdy.
      Premiera filmu miała poważne opóźnienie, mówiło się, że prezes był bardzo niezadowolony z pokazanej mu wersji i kazał ją poprawić. Wydusił z nieszczęsnego reżysera wszystko co się dało, cel osiągnął, a dziś nie sprawia wrażenia zasmuconego - przedmioty do wyciskania przecież same mu się pchają w ręce.
    • trusiaa Nad rzeczką, opodal krzaczka... 29.06.18, 10:37
      Polska stała się państwem dużo ważniejszym, niż była kiedyś. - Polityka dobrej zmiany stanowi pewną alternatywę wobec głównego nurtu europejskiego i w pewnym sensie europejskiego.

Jestem przekonany, że
      znalazłyby się na świecie siły, które by to zablokowały. A tak nie było na to czasu - powiedział.  - To jest zupełnie oczywiste i każdy, kto coś rozumie z obecnego świata, i z sytuacji w Polsce, powinien to rozumieć. 

Jak człowiek wierzy w siebie,
      to cała reszta to betka,
      nie ma takiej rury na świecie,
      której nie można odetkać,
      wejść na estradę i zostać,
      cała reszta to rzecz prosta.

• ave.duce Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka... 29.06.18, 13:47
        Te roboki, to łone som niepselicone, no niepselicone.
        Tak w powietsu toto loto, na liściach siedzi, pod ziemio podgryzo,
        w nocy cłowiekowi do łózka włazi, w ucho sie wkrynco.
        No, to je punie stwozone na ludzkie łutrapienie i ludzko pokutę.
        Zeby cłowiek juz tu, za zycia na ziemi za swoje grzychy łodcierpioł, czyśca łuniknoł
        i zeby go potem nigdy nic nie gryzło, no i zeby sie juz nigdy drapać nie potsebowoł.

Amen

Straszne Niebios są wyroki!
        Straszne, straszne są roboki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka