10.10.17, 13:42
Stoję w rozkroku. Taka sytuacja, dziewczyna zamieszkująca lokal ciut wyżej wymyśliła sobie sposób na odchudzanie. Fajnie, że z nadwagą próbuje walczyć, się chwali przecież.Tylko coś mi się wydaje, poszła na łatwiznę i tak między 11 - a 13 napierdala mi po suficie. Nie chcę zniechęcać, jak wyjść z tej sytuacji, bez uszczerbku dla jednej i drugiej strony? Nie mam pomysłu
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Pat 10.10.17, 15:10
      Pewnie nie stać jej na mięciutki włochaty dywan ;)
    • czan-dra Re: Pat 10.10.17, 19:51
      Co to jest 11 -13, posłuchałbyś kiedyś tupotu białych mew o pokład pusty, cały dzień, a nawet, po dobrym balu, i dwa dni.
      • behemot17-13 Re: Pat 10.10.17, 20:15
        Dziewczyna zakupiła bieżnię no i tupta po niej. Być może z wiekiem stałem się upierdliwy, bo na swój chłopski rozum nic nie rozumiem. Według mnie, zakładam dres i biegam po okolicy, wsiadam na rower i jeżdżę po okolicy, zimą jakieś "łyżewnictwo" uskuteczniam, niekoniecznie z figurami. A zatem, ruch, powietrze i co ważne, moje hobby nie jest dokuczliwe dla innych.
        • scoutek Re: Pat 10.10.17, 20:36
          To ja Ci wyjaśnię
          Jeżdżę na rowerku
          Stacjonarnym
          Z kilku powodów: bo nie mam siły pod górę, bo nie wolno mi się wywrócić i jest gwarancja, że wrócę do domu ;)
          • behemot17-13 Re: Pat 10.10.17, 21:15
            Masz rację. W sumie nie znam powodów, że właśnie w taki sposób próbuje rozruszać swoje mięśnie i kości. Coś mi się wydaje, pójdę na kompromis, w końcu nie muszę wsłuchiwać się w tuptanie, jest tyle innych zajęć.
            • gat45 Re: Pat 10.10.17, 21:37
              Poproś, żeby kupiła płat pianki 5cm, gęstość 35-40 kg/m3 w odpowiednich wymiarach na pod bieżnię. I podłożyła pod swoje ustrojstwo. Koszt niewielki, a dobrze izoluje dźwiękowo. I nic się na takiej piance nie ślizga.
              • behemot17-13 Re: Pat 10.10.17, 22:00
                Dlaczego lubię te forum? Bo można naprawdę o wszystkim. Wszystkich pozdrawiam że hej.
                • scoutek Re: Pat 10.10.17, 22:48
                  Albo sam jej kup w prezencie ;)
                  Tę piankę

Też lubię
                  Forum i Was

I jeszcze mi się przypomniało czemu wolę mój rowerek: za oknem zimno i leje a ja w dresie lub w krótkich spodenkach zasuwam
                  I oglądam film
                  Albo czytam posty na forum
                  ;)
                  • scoutek Re: Pat 10.10.17, 22:55
                    I jeszcze jedno: zawsze można słuchawki w uszy i muzyki dobrej jak ona tam tupta
                    Np. Internetowe radio bez reklam i info
                    Mam nawet takie do polecenia dwa
                    Jedno już raz polecałam: radioparadise.com
                    Nawet apka na komórkę jest
                    A drugie jest genialne: wpisz w wyszukiwarkę: radio.garden
                    I potem tylko szukaj czego by tu.....
      • czan-dra Re: Pat 12.10.17, 18:03
        A teraz poważnie, również mam sąsiadkę która postanowiła popracować nad kondycją i wagą, ale ona dreptała na "stepterze",
        więc ja wgrywając się w rytm jej kroków puściłem na początek bluesa, posłusznie wbiła się w rytm, potem trochę psychodelii, następnie zapukała do mnie i poprosiła bym pozostał przy bluesie, bo "ta druga muzyka" jest za szybka, i tak zostało, ona dreptała w rytm blues suede shoes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka