ave.duce 28.11.17, 07:32 tej partii i nowej przewodniczącej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erte2 Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 12:31 ave.duce Grillowanie czy nie grillowanie, ale faktem jest że nowa pani przewodnicząca podpadła mi na samym początku. Bo już w niej zagrały partyjne i osobiste ambicyjki i zaczęła kręcić noskiem na ostatnie bardzo sensowne posunięcie Schetyny i Petru czyli porozumienie w/s kandydatury na prezydenta Warszawy. Zakładałem że Nowoczesna po zmianie lidera i wstępnej koalicji z PO dostanie lekkiego kopa w górę, a także pozytywnie przełoży się to na notowania obydwu partii. Niestety, foch pani L. może ten efekt zniweczyć, na zasadzie: patrzcie, nawet w takiej sprawie nie potrafią się porozumieć. Odpowiedz Link
yoma Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 12:51 O. A w ogóle Myszka na prezydenta, Budka na premiera, o! Odpowiedz Link
ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 16:46 Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem" - przecież mogli chwilkę poczekać na wynik wyborów w .N - to tak na początek. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 17:57 ave.duce 29.11.17, 16:46 napisała: Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem" - przecież mogli chwilkę poczekać na wynik wyborów w .N - to tak na początek. --- mnie nie zdziwiło ich szybkie (wówczas) porozumienie. Ucieszyłam się, że wreeeeszcieeeee ! Nie podejrzewam, że był to "impas pod" wybory ewentualnej, nowej przewodniczącej/ewent. nowego przewodniczącego. Naiwna'm ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 10:51 Wg mnie - tak: naiwnaś. Odpowiedz Link
erte2 Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 11:34 ave.duce napisała: Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem" Nie, nie zdziwiło mnie, a jeśli już to dlaczego tak późno? Takie akcje powinny być i wcześniej, i częściej - po to żeby pokazać Polakom że w obliczu zagrożenia "all hands on the deck", że należy odrzucić w kąt wszelkie sprawy drugorzędne i zjednoczyć się w obliczu zagrożenia żywotnych interesów kraju. Bo tylko w ten sposób można obronić polską demokrację przed pisowskim faszyzmem. Gdyby wiosną 2015. roku w SLD i PSL nie zagrały durne ambicyjki to wybory prezydenckie mogłyby potoczyć się zupełnie inaczej, a także wynik późniejszych parlamentarnych pewnie byłby inny. Niestety, górę wzięły rozbuchane ega (l.m. od: ego) i mamy to co mamy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 12:18 Pozostanę przy swoim zdaniu - taka akcja akurat w tamtym momencie miała służyć Schetynie i "podbudować" pozycję Petru przed wyborami w .N. Petru był/jest/byłby łatwiejszym partnerem dla Schetyny, ot co. ps. dzięki za wyjaśnienie - ega (l.m. od: ego) - w życiu bym sama na to nie wpadła. Odpowiedz Link
qqazz Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 29.11.17, 20:24 Jak to rozumieć? Kto kogo i w jakim sensie? pozdrawiam Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 12:19 Też czekam na "dojaśnienie". Odpowiedz Link
erte2 Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 14:48 qqazz misiu, nie zabieraj głosu jak rozmawiają dorośli ludzie o ważnych sprawach. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 16:41 Bez przesady. Zadał po prostu pytanie. Odpowiedz Link
erte2 Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 18:38 ave.duce napisała: Bez przesady. Zadał po prostu pytanie. To jest pytanie w rodzaju: "Czy zdradza pan żonę i dlaczego w piątki?". Odpowiedz Link
ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 21:46 Najwyraźniej zrozumiałam je inaczej. Ok, nie chce mi się kruszyć kopii. Odpowiedz Link
ave.duce Czyszczenie przedpola 01.12.17, 17:01 Opowieści, że nowa przewodnicząca Nowoczesnej rozbija jedność opozycji to kolejny chwyt w tej samej propagandowej akcji. Wręcz klasyczny! Schetyna ukradł rower, a teraz krzyczy „łapaj złodzieja”. Porozumienie PO i Nowoczesnej jest opozycji do zwycięstwa niezbędne! Ale na partnerskich warunkach. Tylko wtedy będzie trwałe. W przeciwnym wypadku pozostanie nam to, co zawsze - szukanie winnego. Smutny rytuał przegranych. Kaśka, 3m się!!! Odpowiedz Link
ave.duce ... grillowanie ... 04.12.17, 10:22 Jak Brutuski zabiły Petru... Ojojoj! Czy przypadkiem Petru nie zabił się sam, a w dodatku zabiłby .N na amen? Biedny, biedny Rysio... ps. jeżeli wg autorki - "Buffo" jest na tyłach Sejmu, to ja mieszkam tylko nieco dalej ;) Odpowiedz Link
magdolot Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 06.12.17, 18:22 Bardzo mi się pan Bierzyński podoba. Pierwszy raz go czytałam w dość świeżej "Polityce", gdzie opozycji wyłuszczył co i jak powinna zrobić i nawet dlaczego, w dodatku tak prosto i jasno, że tuman by zrozumiał. Drugi raz w tym wątku, linek Ave, a teraz po raz trzeci: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22742938,killer-morawiecki-w-tej-rozgrywce-chodzi-o-wyciecie-zakonu.html#MT Odpowiedz Link
ave.duce Brawo, pani Joanno 11.12.17, 17:12 Scheuring-Wielgus > źródło: Portal ototorun.pl Odpowiedz Link
ave.duce Rysiek nie zdzierżył 08.01.18, 16:47 - Plan Petru. Kolejna nazwa do zapomnienia. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22868199,ryszard-petru-oglasza-plan-petru-byly-lider-nowoczesnej-z.html#Czolka3Img Odpowiedz Link
ave.duce Za co niejaka Lewicka (ta od wywiadu 10.02.18, 00:36 z tabletem Glińskim) tak nie znosi .N, zwłaszcza po zmianach? W rozmowie z Rabiejem określiła .N jako czaszkę, która się już nie uśmiechnie. www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,23004753,nowoczesna-czaszka-ktora-juz-sie-nie-usmiechnie-wierze.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Za co niejaka Lewicka (ta od wywiadu 10.02.18, 07:36 Innym razem rzekła tak: "Trzeba szufelkę znaleźć, by wynieść resztki". Odpowiedz Link
ave.duce Brawo! 17.02.18, 09:39 www.wprost.pl/polityka/10104456/posel-nowoczesnej-pisze-do-timmermansa-ostrzega-przed-powierzchownymi-krokami-rzadu.html "Apeluję do Pana, w imieniu własnym i milionów Polaków, o konsekwentne trwanie na straży art. 7 Traktatu o Unii Europejskiej. (...) Jeśli pozwoli się na erozję tych wartości w Polsce, będzie to jednoznaczne z wypchnięciem Polaków ze Wspólnoty Europejskiej. Dziś musimy zrobić wszystko, żeby tej ceny nie przyszło nam zapłacić i bardzo liczymy na Pańskie dalsze zaangażowanie w obronę demokratycznych fundamentów w Polsce" Obawiam się jednak, że Timmermans wybierze "święty spokój"... Odpowiedz Link
man_sapiens Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 09.05.18, 15:21 Liberalizm Petru to nie całkiem mój smak (doprawiłbym bardziej socjalizmem) ale to był przynajmniej partia o jasnym ideowym profilu. A teraz? Marzeniem Lubnauer jest najwyraźniej zostać aparatczykiem PO... Pewna ciepła posadka gdzieś tam w sejmie/senacie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 10.05.18, 09:17 > Marzeniem Lubnauer jest najwyraźniej zostać aparatczykiem PO... Pewna ciepła posadka gdzieś tam w sejmie/senacie. Serio? Wybacz, Manie_S, ale poczułam się jak na FK, gdzie wiele osób wie lepiej ode mnie, co myślę, o czym marzę, kim jestem, etc. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 12.05.18, 00:14 Będę szczęśliwy, jeżeli za parę miesięcy będę się musiał pokajać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 12.05.18, 07:07 Zwłaszcza za "pogardę". Odpowiedz Link
ave.duce Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 06:57 ... Czy .N się obroni? - trafne ... ps. w "nowej partii" - wg Joanny Scheuring-Wielgus - Petru, Nowacka i Biedroń (który natychmiast się odciął) - czyli miszmasz. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 22:38 Myślę, że tuż po jesiennych wyborach odbędzie się kongres zjednoczeniowy PO i .N pod światłym przywództwem Schetyny i Lubnauer. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 22:59 Nie jest to wykluczone, ale pożyjemy - zobaczymy. Nie głosowałam na .N Ryśka P. - głosowałam na Kamilę Gasiuk-Pihowicz. I nie żałuję. Odpowiedz Link
alik-w-plomieniach Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 14.05.18, 15:50 Żeby turbokapitalistę Petru i lewacką Nowacką ładować do jednej partii, to trzeba być niepociumanym... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 14.05.18, 18:36 Zwłaszcza, że i na inne tematy (poza gospodarka - ogólnie mówiąc) poglądy Nowackiej i Petru są dość odległe. Odpowiedz Link
ave.duce Joanna Schmidt 14.05.18, 18:45 wystartuje w wyborach na prezydenta Poznania? Przecież - o ile się orientuję - Jacek Jaśkowiak jest ok. Cudne tłumaczenie posłanki: ... dostałam wiele SMS-ów i słów poparcia, dlatego już w weekend odbyłam pierwsze spotkania z osobami, które mogą mnie wesprzeć w wyborach samorządowych ... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Joanna Schmidt 22.05.18, 19:10 plecie jak potłuczona: audycje.tokfm.pl/podcast/-Zalozenie-kola-poselskiego-pozwoli-nam-sie-sprawniej-organizowac/62613 Odpowiedz Link
ave.duce Dżentelmen 15.05.18, 14:15 ... Nowoczesna będzie musiała teraz ten dług spłacić sama, beze mnie ... Klasyk się mylił - Nie "wszystkie Ryśki to porządne chłopy". Odpowiedz Link
ave.duce Baj, baj Petru? 16.06.18, 07:56 ... Ryszard Petru, Joanna Scheuring-Wielgus i Joanna Schmidt założyli koło poselskie. Nosi nazwę "Liberalno-Społeczni". - Nie ukrywamy, że jest to zalążek przyszłej partii politycznej, która będzie powołana tuż po wyborach samorządowych - zapowiedział Petru ... Komentarz Beci Mazurek: Odpowiedz Link