Dodaj do ulubionych

.N - czyżby zaczęło się grillowanie

28.11.17, 07:32
tej partii i nowej przewodniczącej?
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 04:38
      Kto griluje ? ruski99 ?
    • erte2 Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 12:31
      ave.duce
      Grillowanie czy nie grillowanie, ale faktem jest że nowa pani przewodnicząca podpadła mi na samym początku. Bo już w niej zagrały partyjne i osobiste ambicyjki i zaczęła kręcić noskiem na ostatnie bardzo sensowne posunięcie Schetyny i Petru czyli porozumienie w/s kandydatury na prezydenta Warszawy.
      Zakładałem że Nowoczesna po zmianie lidera i wstępnej koalicji z PO dostanie lekkiego kopa w górę, a także pozytywnie przełoży się to na notowania obydwu partii. Niestety, foch pani L. może ten efekt zniweczyć, na zasadzie: patrzcie, nawet w takiej sprawie nie potrafią się porozumieć.
      • yoma Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 12:51
        O.

A w ogóle Myszka na prezydenta, Budka na premiera, o!
      • ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 16:46
        Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem" - przecież mogli chwilkę poczekać na wynik wyborów w .N - to tak na początek.
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 29.11.17, 17:57
          ave.duce 29.11.17, 16:46 napisała:
          Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem" - przecież mogli chwilkę poczekać na wynik wyborów w .N - to tak na początek.
          ---
          mnie nie zdziwiło ich szybkie (wówczas) porozumienie. Ucieszyłam się, że wreeeeszcieeeee !
          Nie podejrzewam, że był to "impas pod" wybory ewentualnej, nowej przewodniczącej/ewent. nowego przewodniczącego.
          Naiwna'm ?
          • ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 10:51
            Wg mnie - tak: naiwnaś.
        • erte2 Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 11:34
          ave.duce napisała:
          Nie zdziwiło cię, że tak się obaj panowie spieszyli z tym "sensownym posunięciem"

Nie, nie zdziwiło mnie, a jeśli już to dlaczego tak późno? Takie akcje powinny być i wcześniej, i częściej - po to żeby pokazać Polakom że w obliczu zagrożenia "all hands on the deck", że należy odrzucić w kąt wszelkie sprawy drugorzędne i zjednoczyć się w obliczu zagrożenia żywotnych interesów kraju. Bo tylko w ten sposób można obronić polską demokrację przed pisowskim faszyzmem.
          Gdyby wiosną 2015. roku w SLD i PSL nie zagrały durne ambicyjki to wybory prezydenckie mogłyby potoczyć się zupełnie inaczej, a także wynik późniejszych parlamentarnych pewnie byłby inny.
          Niestety, górę wzięły rozbuchane ega (l.m. od: ego) i mamy to co mamy.
          • ave.duce Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 30.11.17, 12:18
            Pozostanę przy swoim zdaniu - taka akcja akurat w tamtym momencie miała służyć Schetynie i "podbudować" pozycję Petru przed wyborami w .N. Petru był/jest/byłby łatwiejszym partnerem dla Schetyny, ot co.

ps. dzięki za wyjaśnienie - ega (l.m. od: ego) - w życiu bym sama na to nie wpadła.
      • qqazz Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 29.11.17, 20:24
        Jak to rozumieć? Kto kogo i w jakim sensie?

pozdrawiam
        • ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 12:19
          Też czekam na "dojaśnienie".
        • erte2 Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 14:48
          qqazz
          misiu, nie zabieraj głosu jak rozmawiają dorośli ludzie o ważnych sprawach.
          • ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 16:41
            Bez przesady. Zadał po prostu pytanie.
            • erte2 Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 18:38
              ave.duce napisała:

Bez przesady. Zadał po prostu pytanie.
              To jest pytanie w rodzaju: "Czy zdradza pan żonę i dlaczego w piątki?".
              • ave.duce Re: Sensowne posunięcie Ryśka i Grzegorza? 30.11.17, 21:46
                Najwyraźniej zrozumiałam je inaczej. Ok, nie chce mi się kruszyć kopii.
    • ave.duce Czyszczenie przedpola 01.12.17, 17:01
      Opowieści, że nowa przewodnicząca Nowoczesnej rozbija jedność opozycji to kolejny chwyt w tej samej propagandowej akcji. Wręcz klasyczny! Schetyna ukradł rower, a teraz krzyczy „łapaj złodzieja”. Porozumienie PO i Nowoczesnej jest opozycji do zwycięstwa niezbędne! Ale na partnerskich warunkach. Tylko wtedy będzie trwałe. W przeciwnym wypadku pozostanie nam to, co zawsze - szukanie winnego. Smutny rytuał przegranych.

Kaśka, 3m się!!!
    • ave.duce ... grillowanie ... 04.12.17, 10:22
      Jak Brutuski zabiły Petru...

Ojojoj! Czy przypadkiem Petru nie zabił się sam, a w dodatku zabiłby .N na amen?
      Biedny, biedny Rysio...

ps. jeżeli wg autorki - "Buffo" jest na tyłach Sejmu, to ja mieszkam tylko nieco dalej ;)
    • magdolot Re: .N - czyżby zaczęło się grillowanie 06.12.17, 18:22
      Bardzo mi się pan Bierzyński podoba. Pierwszy raz go czytałam w dość świeżej "Polityce", gdzie opozycji wyłuszczył co i jak powinna zrobić i nawet dlaczego, w dodatku tak prosto i jasno, że tuman by zrozumiał. Drugi raz w tym wątku, linek Ave, a teraz po raz trzeci:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22742938,killer-morawiecki-w-tej-rozgrywce-chodzi-o-wyciecie-zakonu.html#MT
    • ave.duce Brawo, pani Joanno 11.12.17, 17:12
      Scheuring-Wielgus >

https://ototorun.pl/static/files/inline_images/97/inline__351218_3115.jpg

źródło: Portal ototorun.pl
    • ave.duce Rysiek nie zdzierżył 08.01.18, 16:47
      - Plan Petru.

Kolejna nazwa do zapomnienia.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22868199,ryszard-petru-oglasza-plan-petru-byly-lider-nowoczesnej-z.html#Czolka3Img
    • ave.duce Za co niejaka Lewicka (ta od wywiadu 10.02.18, 00:36
      z tabletem Glińskim) tak nie znosi .N, zwłaszcza po zmianach?
      W rozmowie z Rabiejem określiła .N jako czaszkę, która się już nie uśmiechnie.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103454,23004753,nowoczesna-czaszka-ktora-juz-sie-nie-usmiechnie-wierze.html
      • ave.duce Re: Za co niejaka Lewicka (ta od wywiadu 10.02.18, 07:36
        Innym razem rzekła tak: "Trzeba szufelkę znaleźć, by wynieść resztki".
    • ave.duce Brawo! 17.02.18, 09:39
      www.wprost.pl/polityka/10104456/posel-nowoczesnej-pisze-do-timmermansa-ostrzega-przed-powierzchownymi-krokami-rzadu.html
      "Apeluję do Pana, w imieniu własnym i milionów Polaków, o konsekwentne trwanie na straży art. 7 Traktatu o Unii Europejskiej. (...) Jeśli pozwoli się na erozję tych wartości w Polsce, będzie to jednoznaczne z wypchnięciem Polaków ze Wspólnoty Europejskiej. Dziś musimy zrobić wszystko, żeby tej ceny nie przyszło nam zapłacić i bardzo liczymy na Pańskie dalsze zaangażowanie w obronę demokratycznych fundamentów w Polsce"

Obawiam się jednak, że Timmermans wybierze "święty spokój"...
    • ave.duce .N - nic nie może być takie jakie powinno? 09.05.18, 12:33
      Zawsze coś :(
      • man_sapiens Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 09.05.18, 15:21
        Liberalizm Petru to nie całkiem mój smak (doprawiłbym bardziej socjalizmem) ale to był przynajmniej partia o jasnym ideowym profilu.
        A teraz? Marzeniem Lubnauer jest najwyraźniej zostać aparatczykiem PO... Pewna ciepła posadka gdzieś tam w sejmie/senacie.
        • ave.duce Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 10.05.18, 09:17
          > Marzeniem Lubnauer jest najwyraźniej zostać aparatczykiem PO... Pewna ciepła posadka gdzieś tam w sejmie/senacie.

Serio?
          Wybacz, Manie_S, ale poczułam się jak na FK, gdzie wiele osób wie lepiej ode mnie, co myślę, o czym marzę, kim jestem, etc.
          • man_sapiens Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 12.05.18, 00:14
            Będę szczęśliwy, jeżeli za parę miesięcy będę się musiał pokajać.
            • ave.duce Re: .N - nic nie może być takie jakie powinno? 12.05.18, 07:07
              Zwłaszcza za "pogardę".
    • ave.duce Męskie ego Petru 11.05.18, 14:35
      ponad wszystko :(
      • ave.duce Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 06:57
        ... Czy .N się obroni? - trafne ...

ps. w "nowej partii" - wg Joanny Scheuring-Wielgus - Petru, Nowacka i Biedroń (który natychmiast się odciął) - czyli miszmasz.
        • man_sapiens Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 22:38
          Myślę, że tuż po jesiennych wyborach odbędzie się kongres zjednoczeniowy PO i .N pod światłym przywództwem Schetyny i Lubnauer.
          • ave.duce Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 13.05.18, 22:59
            Nie jest to wykluczone, ale pożyjemy - zobaczymy.
            Nie głosowałam na .N Ryśka P. - głosowałam na Kamilę Gasiuk-Pihowicz. I nie żałuję.
        • alik-w-plomieniach Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 14.05.18, 15:50
          Żeby turbokapitalistę Petru i lewacką Nowacką ładować do jednej partii, to trzeba być niepociumanym...
          • ave.duce Re: Tragifarsa - one dwie i on jeden 14.05.18, 18:36
            Zwłaszcza, że i na inne tematy (poza gospodarka - ogólnie mówiąc) poglądy Nowackiej i Petru są dość odległe.
            • ave.duce Joanna Schmidt 14.05.18, 18:45
              wystartuje w wyborach na prezydenta Poznania? Przecież - o ile się orientuję - Jacek Jaśkowiak jest ok.
              Cudne tłumaczenie posłanki:

... dostałam wiele SMS-ów i słów poparcia, dlatego już w weekend odbyłam pierwsze spotkania z osobami, które mogą mnie wesprzeć w wyborach samorządowych ...
              • ave.duce Re: Joanna Schmidt 22.05.18, 19:10
                plecie jak potłuczona:

audycje.tokfm.pl/podcast/-Zalozenie-kola-poselskiego-pozwoli-nam-sie-sprawniej-organizowac/62613
      • ave.duce Dżentelmen 15.05.18, 14:15
        ... Nowoczesna będzie musiała teraz ten dług spłacić sama, beze mnie ...

Klasyk się mylił - Nie "wszystkie Ryśki to porządne chłopy".
    • ave.duce Baj, baj Petru? 16.06.18, 07:56
      ... Ryszard Petru, Joanna Scheuring-Wielgus i Joanna Schmidt założyli koło poselskie. Nosi nazwę "Liberalno-Społeczni".
      - Nie ukrywamy, że jest to zalążek przyszłej partii politycznej, która będzie powołana tuż po wyborach samorządowych - zapowiedział Petru
      ...

Komentarz Beci Mazurek:

https://pbs.twimg.com/media/DftT9gSWkAI6NnW.jpg
    • ave.duce Wściekłość i wstyd 06.12.18, 07:09
      czuję. Głosowałam na Gasiuk-Pihowicz :(
      • erte2 Re: Wściekłość i wstyd 06.12.18, 21:16
        youtu.be/Y1mGDG13JwM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka