Dodaj do ulubionych

Polska Policja

10.12.17, 15:47
Ponieważ ffffkurzają mnie do białości wybiórcze groźby Policji pod adresem "hejterów", a jeszcze bardziej fakt, że jako autor tłiciku z owymi groźbami figuruje jak byk "Polska Policja", zaczynam ja na FB akcję odwetową.
Rozpoczęłam nad wyraz smakowitym cytatem z pana Cyrankiewicza:
"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podwyższenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji ..."
dodając doń lineczek:
wiadomosci.wp.pl/policja-zglasza-hejterow-do-prokuratury-apelujemy-o-opamietanie-sie-6196604930267265a?src01=6a4c8&src02=facebook_wiadomosci
A teraz muszę polatać planując przy tym serię "Policji do sztambucha". Już wiem, że jeden z odcinków będzie zawierał słynną szarżę Włóczykija na "ZABRANIA SIĘ ŚMIAĆ I GWIZDAĆ", póki co brak mi tekstu w necie, ale najwyżej przepiszę z książeczki, co mi tam. Ilustrację już sobie znalazłam:

https://mojemuminki.pl/wp-content/uploads/2013/12/DSC00142.jpg

Akcję odwetową zamierzam prowadzić aż wyląduję na Wilczej, ewentualnie odpowiedniku, [fajki, plis!], albo przynajmniej część Polskiej Policji się zdystansuje do WYBIÓRCZOŚCI ścigania hejterów i pracowicie doścignie choć jednego jedynego drastycznego wiadomej orientacji hejtera. Howgh.
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Polska Policja 10.12.17, 16:20
      Tu fragment Lata.
      Tekst (pod koniec rozdziału szóstego).
      • magdolot Re: Polska Policja 10.12.17, 21:59
        Truu, jesteś niezrównana i nad wyraz cudowna! Dzięki! Dzięki Tobie policyjny sztambuch gustownie wypełni się Muminkami.
        • trusiaa Re: Polska Policja 11.12.17, 07:57
          Ha, dzięki, cała przyjemność po mojej stronie :)
    • 99venus Re: Polska Policja 10.12.17, 16:23
      Wyjątkowa nadaktywność pałkarzy Błaszczaka,ich agresja,brutalność i chamskie,prostackie naigrywanie sie z protestujących przeciw systematycznemu łamania prawa przez PiS jakoś nie nastrajają mnie do żarcików i żartów.
      • trusiaa Re: Polska Policja 10.12.17, 16:34
        No to usiądźmy, załammy ręce i rozpaczajmy, a najlepiej zawczasu owińmy się w prześcieradła i poczołgajmy na najbliższy cmentarz.
        • 99venus Re: Polska Policja 10.12.17, 20:34
          Ja tego nie sugerowałem.Wprost przeciwnie,w kilku miejsca sugerowałem aby dokumentować przypadki łamania prawa przez policję,agresywny,chamski,brutalny stosunek do obywateli,gromadzenie tej dokumentacji celem wykorzystania w przyszłości i ukarania winnych.
          Bardzo proszę aby nie dorabiać mi gęby.
          • trusiaa Re: Polska Policja 11.12.17, 08:11
            Gęby Ci nie dorabiam, Venusie, ani mi to przez myśl nie przeszło.
            Stwierdziłeś, że nie ma się z czego śmiać, a ja uważam, że trzeba się śmiać, żeby nie zwariować.
            Sugerowałem aby dokumentować przypadki łamania prawa przez policję - dokumentuj, przedstaw w przyszłości celem ukarania winnych, zaangażuj się i nie żartuj z pogrzebu, ale żeby od razu odmawiać innym prawa do wyśmiewania reżimowców?
            Miałam okazję słuchania osób, które przeżyły koszmar wojny, powstania - zwyczajni bohaterowie, cudowni, skromni ludzie, łączyło ich jedno - potrafili żartować wtedy i robią to do dziś. Oswoili potwora na swój użytek, bez tego nie przetrwaliby ani chwili.
            • magdolot Re: Polska Policja 11.12.17, 13:10
              Moja przyjaciółka od noszenia koszul we mleczakach mi opowiedziała w młodości zamierzchłej, co ciocia jej. Że w czasie powstania z przyjaciółką swą, takoż nastoletnią, postanowiły się w spokojniejszym momencie w ruinach poopalać i w tym celu dokumentnie zdjęły z siebie szatki. Asztunagle nadleciał rój sztukasów i zaczął prać bombami gdzie popadnie, a one przez dłuższą chwilę nie mogły uciekać, gdyż sobie wyobraziły własne zwłoki, takie całkiem nagie i dostały ataku śmiechu. I stały tam gołe, jęcząc, trzymając się za brzuchy i miały w dupie sztukasy. Ciocia to fspominała jako zdecydowanie najfajniejszy moment powstania, taki jasny i wyzwalający i chyba najzabawniejszą rzecz, jaka jej się zdarzyła w życiu.
        • scoutek Re: Polska Policja 10.12.17, 22:52
          Tylko po cichutku, by nie wzbudzać paniki
      • magdolot Re: Polska Policja 10.12.17, 22:52
        To nie żarty, tylko ukazanie onym jakie przepiękne szyją sobie buty właśnie jak ostatnie matoły.
        To nie żarty, bo ja bardzo nie chcę, żeby Polska Policja en masse znowu dała się wrobić w "bijące serce partii". Moja policja póki co jest OK, ale ona jedna nie wystarczy, bo to co się dzieje i do niej się przylepi. Może znowu na lata...

Truu zapodał tekst "Lata Muminków", polecam rozdział VI "Jak się zemścić na Dozorcy Parku". To nie tyle jest mowa nienawiści, co instrukcja wykonania rewolucji. :-) Niech się Polska Policja dobrze zastanowi, en masse i indywidualnie, czy to bardzo chwalebne i strasznie bohaterskie: pastwić się nad Muminkami i Filifionkami. Może dotrze tędy.
        Policyjny Paszczak/Policyjny Błaszczak, jeden pies.

Zaś mowę nienawiści zamierzam im serwować w codziennych odcinkach używając do tego klasyków literatury i niech mnie podają do prokuratury i choćby do samego Dozorcy Parku, który dwa dni temu stał się mężczyzną przystojnym i wysokim.
        Tylko, psiakrew, nie mogę znaleźć Heinego, znik, cza byblotekę przeszukać. Jedna linijka mi utkwiła w gooowie dobrze:
        "Nie będę ja się kłaniać żadnej kurwie, z tych co bezwstydnie hańbę swą obnoszą"
        nawet se ją znalazłam w necie z gustownie wykropkowaną kurwą, nie tylko Marqueza w tej kwestii się goli, kraj chocholi dorobnodulskich głucholi,
        druga szła jakoś tak:
        Niech rydwan bożków motłoch sam z rozkoszą ciągnie, że mało mu dyszla nie urwie...
        Nie wiem, dlaczemu Heine u nas robi za romantycznego cacusia z różową kokardką, to obrzydliwe drobnodulskie kłamstwo.

Jest jeszcze nienawistnik Brzechwa: Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły... Truu już go fczoraj rolowała.
        I wieeelu innych nienawistników. Choćby ten od wyrywania murom zębów i niszczenia mienia. Niech fffszystkich zabronią i pozamykają, to może popełnię przestępstwo...

Przypadki łamania prawa dokumentuje się w kilku miejscach równocześnie, jest kilka baz takich danych. Zresztą obecnie prawo dosyć mocno skurwiono i to postępuje, a więc bronienie jego ducha przed przenicowaną literą ma coraz grubszy sens. Poza tym wytwarzanie ęsiątego Archiwum Osiatyńskiego, to nie dla Magdolotów, bo one załatwiają sprawy po swojemu i wolą się śmiać niźli srożyć, w dodatku uważają śmiech za broń morderczą. A dokładnie: pacyfistycznie morderczą, co nieźle im leży w ręce. A jakby było strasznie źle, należy se włączyć niejakiego Józefa Szwejka.

Proszę więc uśmiechnąć tę Swoją Szanowną Gębę, zamiast mi ją tu srrrrożyć po wątku i się humorów dorabiać zuych, w brzuchu kolących, bo szkoda porządnych flaków, co jeszcze się podziurawią. No. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka