Dodaj do ulubionych

dawno się tak nie uśmiałem

07.02.18, 14:36
"Gdyby nie decydujący wpływ Lecha Kaczyńskiego i Jarosława Kaczyńskiego, to czy Polska mogłaby się zmienić? To dzięki nim Polski zazdroszczą nam na świecie."
Sakiewicz na gali z okazji 25 lecia GP.
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: dawno się tak nie uśmiałem 07.02.18, 14:57
      Zastanawiam się tylko, czy oni wierzą w to co plotą
      • 99venus Re: dawno się tak nie uśmiałem 07.02.18, 15:29
        Moim zdaniem muszą wierzyć.Inaczej popadli by w schizofrenię>Chociaż-może to już dotknęło?
    • tojajurek Re: dawno się tak nie uśmiałem 07.02.18, 19:20
      Cóś w tym jest jednakowoż.
      Takie hasło nadawałoby się na wdzięczny transparent;
      TO CO MAMY ZAWDZIĘCZAMY KACZYŃSKIM!
      Osoby wierzące w moc sprawczą słowa mogą dodać KURWA!
      • yoma Re: dawno się tak nie uśmiałem 08.02.18, 13:42
        Bardzo dobry pomysł. Kradnę.
    • ave.duce Re: dawno się tak nie uśmiałem 09.02.18, 17:49
      Fstrętni zazdrośnicy~.

ps. jest czego zazdrościć - zwłaszcza tego, że w centrum miasta stołecznego powstał teren zamknięty w ramach ochrony obiektów niezbędnych dla bezpieczeństwa i obronności kraju. W tym przypadku obiektami niezbędnymi, itd., będą dwa pomniki. No!
    • trusiaa Dawno się tak nie uśmiałam 10.02.18, 07:39
      Komentarz pod "Małolaty przejęły akcję Mariana Kowalskiego. "Nauczcie się, tępe dzbany, co to feminizm"

Nigdy nie poprę wpierania Polakom ideologii gender, feminizmu czy LGBT. Są to ideologie obce, mające na celu destabilizację społeczeństwa. Przyznam Wam jednak rację drodzy "gazeciarze", Marian Kowalski to człowiek chory, tak samo jak jego nacjonaliści.
      by Gal Anonim
      • ave.duce Re: Dawno się tak nie uśmiałam 10.02.18, 07:57
        Tak czy siak: Maryjan piękny jest, czyż nie?

https://wiernipolsce1.files.wordpress.com/2015/09/kowalski_rn.jpg
        • 99venus Re: Dawno się tak nie uśmiałam 10.02.18, 09:19
          Fascynujaca twarz.
          Za powoływanie się na Marszałka powinien dostać w pysk i 2 lata pobytu w specjalistycznej placówce służby zdrowia.
    • scoutek Re: dawno się tak nie uśmiałem 10.02.18, 14:42
      Od wczoraj nie mogę ze śmiechu, gdy pomyślę o Bugale przez chwilę w Orlenie. O tym, jak straszyła "hejtujących" prawnikami z orlenu i prosiła, by jej dać szansę a pokaże co potrafi. Po czym wylatuje (znaczy rezygnuje) i odzywa się niejaki Misiewicz Bartłomiej (tak tak ten sam) i pisze:
      "Już to mówiłem, dziś powtórzę: bardzo duże są siły w Polsce, które nie pozwolą młodemu pokoleniu, "bez pleców" pracować uczciwie na rzecz Ojczyzny. Warto tych krzykaczy zapamiętać - jeszcze nie raz się objawią... "
      No po prostu boki zrywać! BEZ PLECÓW!!!!!
      • ave.duce Re: dawno się tak nie uśmiałem 10.02.18, 17:20
        Powinien napisać: i bez kręgosłupów.
        • scoutek Re: dawno się tak nie uśmiałem 10.02.18, 18:11
          Niektórzy sugerują, że może i bez pleców za to z d*pą
          • tojajurek Re: dawno się tak nie uśmiałem 10.02.18, 21:13
            Bardzo smaczny fragment rozmowy z Andrzejem Stasiukiem zacytuję, któren niemal z ust mnię wyjął:
            "Powiedział pan niedawno: "Mija mi demonizm prezesa, kiedy go sobie wyobrażam, jak stoi na tym swoim krzesełku na golasa i wykrzykuje kulawą polszczyzną swoje slogany".
            - Wszystkich ich trzeba sobie wyobrażać na golasa, Jakiego i Szydło, Schetynę, to od razu jest spokojniej.
            - Na golasa? To trochę niesmaczne.
            - Są okropni, to prawda, ale na golasa robią się śmieszni. A oni śmieszności się boją jak diabeł święconej wody. Bo śmieszność zabija po prostu."
            Ot, co!
            • 99venus Re: dawno się tak nie uśmiałem 10.02.18, 21:35
              Nie będę się chwalił ale już dawno,chyba 2-3 lata temu napisałem na tym zacnym forum,że pisich trzeba zabić śmiechem,żartem,szyderstwem.To na nich działa,oni się tego boją najbardziej.
    • trusiaa Czysta radość 12.02.18, 17:19
      Pamiętaj, że w telefonie (którego ze zrozumiałych względów NIGDY nie myjesz) masz tyle bakterii, że prawdopodobnie już wymyśliły koło i założyły partie polityczne.
      by remo29
      • tojajurek Waksiny 13.02.18, 22:00
        Tak trochę na ukos od aproposu, ale jednakowoż w temacie, przypomniało mi się z odległych czasów "domowych" wezbrań patriotyzmu i narodowych uniesień jedno kluczowe słowo, którego nie rozumiałem, ale wiedziałem że jest, utrwalonym w piersi i pieśni, tajemniczym symbolem przyszłych osiągnięć Narodu.
        To słowo to WAKSINY. Teraz już od dawna wiem co to znaczy i myślę że lada chwila będzie to znów aktualne.
        Na razie nie zdradzę pointy, ale ciekaw jestem kto z naszego grona wie o co chodzi?
        Choć w końcu i tak to zdradzę.
        • yoma Re: Waksiny 14.02.18, 01:34
          Mniemam, iż coś ze szczepionkami.
        • trusiaa Re: Waksiny 14.02.18, 10:41
          mam pewne podejrzenia STOP zwierz alpuhary mię się skojarzył luźno STOP czekam pointy jak kania dżdżu STOP
          • trusiaa Re: Waksiny 14.02.18, 11:44
            To jeszcze ja – Trusiaa królyk, bo od godziny nie pisałam. Mam zwolnienie.

Otóż szukając odpowiedzi na pytanie ossocho z WAKSINAMI, na pieśniczkę znaną powszechnie Płynie Wisła, płynie trafiłam. I o zgrozo, okazało się, że połowy nie słyszałam nigdy, a tu takie kffiatki:

Nad moją kolebą
            Matka się schylała, (bis)
            I po polsku pacierz mówić nauczała. (bis)

"Ojcze nasz" i "Zdrowaś"
            I "Skład Apostolski", (bis)
            Bym do samej śmierci kochał Naród polski. (bis)

Bo ten Naród polski
            Ma ten urok w sobie, (bis)
            Kto go raz pokochał, nie zapomni w grobie. (bis)

Abym gdy dorosnę
            Wziął Polkę za żonę (bis)
            Bo tylko Polakom Laszki przeznaczone. (bis)

Niech Francuz Francuzkę
            Niemiec kocha Niemkę (bis)
            Ja zaś wolę Polkę, niźli cudzoziemkę. (bis)
            • tojajurek Re: Waksiny 14.02.18, 13:24
              Blisko, blisko! Otóż jest to początek pieśni patriotycznej, którą nam już w kolebce śpiewano:
              Nie damy Popradowej fali,
              Spisza z Orawą, z praojców sławą,
              Wszak oni ziem tę posiadali,
              Aż po niziny, aż po Waksiny - hen!
              Jest to przykład wielce pouczający, bo wspólne śpiewanie podniosłych tekstów bardzo wzmacnia poczucie więzi grupowej, a także wagi misji zawartej w tekście, popartej pobudzającym brzmieniem prostej melodii. Obniża to -
              jak alkohol - skłonność do krytycyzmu i wytwarza w mniej wyrobionych umysłach rodzaj imperatywu kategorycznego do działania na rzecz Sprawy. Zaraz i bez zastanowienia. Na wroga! Na Kowno! Na Soplicę! Na Moskala! Na Niemca! Na Żyda! Na barykady! Na piwo! Na bagnety! Na stos! Na Waksiny!
              Na psa urok!
              • tojajurek Re: Waksiny 14.02.18, 13:27
                A tenże Wag siny - to gdzież ón. Ktoś wie?
                • trusiaa Re: Waksiny 14.02.18, 13:55
                  ...suma sił połączonych Białego i Czarnego? ...Niebiewski?
                • yoma Re: Waksiny 14.02.18, 14:05
                  Nad pięknym modrym Dunajem?
      • yoma Re: Czysta radość 14.02.18, 01:39
        Ale to moje bakterie, domowe, oswojone, zaprzyjaźnione wręcz!

BTW czytałam niedawno gdzieś, w jakimś w miarę poważnym źródle, że żarcie upuszczone na podłogę nadaje się do spożycia, jeśli podniesione w ciągu 5 sekund. Tyle czasu potrzebują żyjątka, żeby przeleźć.
        • aga-kosa Re: Czysta radość 14.02.18, 08:31
          A po Władka F przyszli dziś o szóstej rano i wyprowadzili w kajdankach.
          I co dalej czysta radość? ;( aga
          • scoutek Re: Czysta radość 14.02.18, 10:24
            Sam to celowo i słusznie sprowokował
            Pis strzelił sobie w stopę tą 6 rano i kajdankami
            Zdjęcia WF wyprowadzanego w kajdankach będą wszędzie
            I już go wypuścili
          • scoutek Re: Czysta radość 14.02.18, 10:26
            Wałęsa na tt napisał: kota se zamknij a nie Solidarność
          • trusiaa Re: Czysta radość 14.02.18, 10:36
            Dziś u Lisickiego w Trujce Suski sobie z Frasyniuka kpił :[

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/41/d1/41d1c27f-bfb1-4172-92e9-a58a52aef478_830x830

Radość, wielka radość.

• 99venus Re: Czysta radość 14.02.18, 13:39
            Oczywiście,że tak.Frasyniukowi nic się nie stanie(wyszedł po 2 godzinach) natomiast zdjęcie Frasyniuka w kajdankach będzie pokazywane jeszcze przez długi czas.Kropla do kropli.Przyjdzie moment,że ludzie się wkurwią i wtedy PiS -u juz nic nie uratuje.
            Dotychczas wszystkie zmiany przebiegały w stosunkowo łagodny sposób.Obawiam się,że tym razem krew się poleje.
    • trusiaa Re: dawno się tak nie uśmiałem 27.03.18, 14:57
      Ja też. A co tam, już się namartwiłam wystarczająco.

Patrioty od USA będą najnowszej generacji. To technologia, której Amerykanie nie sprzedają innym. Już tu można się ześmiać ze śmiechu, ale MM brnie dalej:

To dowód na to, że Amerykanie ufają Polsce i że jesteśmy jednym z najważniejszych sojuszników USA w tej części świata. To nasze państwo udowodniło na wielu frontach, że jesteśmy zaufanym partnerem.

Takie mi się przypomniało:

Noc. Otwierają się drzwi od lodówki. Wychodzi z niej spasiona mysz - w jednej łapce dźwiga kawał żółtego sera, drugą ciągnie za sobą pęto kiełbasy. Taszczy ten cały majdan do sypialni, gdzie głośno chrapią gospodarze. Przed wejściem do swojej norki dostrzega pułapkę na myszy, a na niej malutki kawałeczek słoninki.
      Mysz kręci z dezaprobatą głową i mruczy pod nosem:
      - Jak dzieci, no jak dzieci...
      • ave.duce Re: dawno się tak nie uśmiałem 28.03.18, 07:50
        Za mało patriotów w RPi$politej :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka