03.03.19, 11:23
Po historii Kubackiego i Stocha myślałem, ze moje wzruszenia, moje emocje to Czomolungma. Se oglądam Ewę Swobodę, biegnie, wygrywa a potem to już takie ciacho emocji w wykonaniu Ewy Swobody, że prawie się... Wiecie co mnie urzekło, co mnie prawie postawiło do pionu leżąc? Ta radość i te łzy szczęścia.
Komentarze i artykuły o sukcesie Ewy Swobody, jakże by inaczej, na pierwszy plan przebijają się tatuaże, że nie, że te, że nie wypada.
Naprawdę trudno się połapać , Ewa Swoboda wygrała czy tatuaże jednak przed.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Ewa 03.03.19, 20:35
      Brawo. I podziękowania za wspaniały bieg.

ps. do tej pory w większości dyscyplin kobiety i mężczyźni - upraszczając - występują osobno. Nieco przerażająca perspektywa:

Transseksualne kobiety zdominują kobiecy sport.

Powinno się stworzyć odrębną kategorię dla - też upraszczając - transseksualistów.
      • magdolot Re: Ewa 04.03.19, 02:30
        Nie mam tivi i wydarzenia relacjonuje mi tatuś dziś fantastycznie podjarany Swobodą. :-)

Szacun dla Navratilowej. Oskarżenie jej o transofobię to niezły wyczyn jest, choć akurat Navratilowa miałaby całkiem niezłe powody do pewnego przewrażliwienia. Dziwi mnie ciut natomiast, że ono jest poprawne politycznie, takie oskarżenie.
        • behemot17-13 Re: Ewa 04.03.19, 07:32
          Cóż. Według mojego rozumowania, postrzegania świata, tolerancji powiedzmy na poziomie średnim, wygibasy by zrównać siłę mięśni kiedyś chłopa a dziś baby po przejściach i podpiąć trans pod kobiecy wyczyn, tego niestety nie zaakceptuję. Mentalnie a i fizycznie, rozumiem, gdy zaś chodzi o postawienie znaku równości w dziedzinie sportów wszelakich, to nie.
          • erte2 Re: Ewa 04.03.19, 10:24
            Jest taka dyscyplina sportowa w której razem rywalizują mężczyźni i kobiety. To WKKW.

Ale faktem jest że czasami dochodzi do absurdów; np. w którymś ze stanów USA wystarczy że chłop metr dziewięćdziesiąt pięć i 120 kg żywej wagi oficjalnie zmieni płeć (bez jakichkolwiek ingerencji medycznych!) i może już rywalizować z kobietami np. w pchnięciu kulą.
            • ave.duce Re: Ewa 04.03.19, 17:07
              erte2 napisał:

> Jest taka dyscyplina sportowa w której razem rywalizują mężczyźni i kobiety. To
              > WKKW.
              >

Nie tylko.
          • magdolot Re: Ewa 04.03.19, 22:44
            Znalazłam ciekawostkę:
            "W statystykach światowych transseksualizm (pragnienie zmiany płci) występuje u 1 na 30 tys. mężczyzn oraz u 1 na 100 tys. kobiet. Inaczej jest w Polsce i innych krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Tu wśród osób wyrażających dezaprobatę dla swej płci przeważają kobiety. Jest ich 4-7 razy więcej niż mężczyzn. To fenomen na skalę światową - w pozostałych regionach transseksualnych mężczyzn jest więcej niż kobiet (nawet w krajach arabskich!) - średnio 3 - 4-krotnie. "

Tu źródło: www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/rozwoj-osobisty/rodzaje-plci-aa-gPCZ-Kaqb-YZoA.html

"My Słowianie" nagle zabrzmiało jak w scenie z kamienowaniem w "Żywocie Briana"
            Skoro to nie od postfeudalnego patriarchatu [patrz: Arabowie], to może od smogu?
          • ave.duce Wyrażam sprzeciw... 12.02.22, 20:22
            Transpłciowa Lia Thomas zaatakuje rekordy.

Problem jest z transkobietami, jakoś nie słychać o transmężczyznach, którzy biją rekordy ...
      • ave.duce Re: Ewa 01.05.19, 13:03
        ... W nowych przepisach IAAF pojawi się kobieca klasyfikacja - zawodniczki z zaburzeniami rozwoju płci (DSD) ...

No.
    • erte2 Re: Ewa 04.03.19, 10:25
      No i fajnie :-)).
    • mircja Re: Ewa 05.03.19, 04:14
      W jednym z komentarzy widziałam tekst który mi się spodobał - "złota Swoboda i srebrny Lisek".
    • mu_ndek Re: Ewa 07.03.19, 00:51
      Tak niewątpliwie Ewa wielka Swoboda startowała w konkurencji - ona - przeciwko tatuażom – sama sobie to zafundowała i musiała zostać mistrzynią europy by ostatecznie wygrać.
      Zmieniła się – jest skupiona wyłączona - by jeszcze bardziej się wyłączyć już w blokach a potem wytrenowany automatyzm i wyjątkowy talent – za metą wraca i ma urok. (Niestety nie da się wyłączyć tatuaży (szczególnie pistoleciku ) na czas startów.) Ci którzy przekonali tego niesfornego łobuziaka który w niej mieszka do tej zmiany też wykazali się mistrzostwem.

Zrobiła wrażenie ale mnie najbardziej zaimponował M.Lewandowski ze znakomicie wymyśloną taktyką na pewnego siebie młodzika. Zdziwiony wzrok norwega kiedy zostaje wyprzedzony na okrążenie przed metą i cały z tym wyprzedzeniem zamęt w jego głowie wystarczył do wygranej Lewandowskiego – mistrzostwo. Jeszcze pozbierał myśli przyczaił się i chciał zaatakować – ale ten bezczelny Lewandowski przyspieszył i zjadł go jak chciał - mniam.
      • behemot17-13 Re: Ewa 07.03.19, 12:33
        Potwierdzam Twoje wrażenia z tego biegu, choć przyznaję, stawiałem na Norwega.
    • ave.duce Re: Ewa 12.02.22, 20:25
      Wielki powrót Ewy Swobody! Dwa rekordy Polski w ciągu godziny

Brawo!!!
      • behemot17-13 Re: Ewa 14.02.22, 16:54
        Ave, miło że wskrzesiłaś wątek o Ewie Swobodzie. Kibicuję jej, kibicowałem Justynie, Stochowi nadal i innym Lewandowskim. Tak mało sukcesów a hejtu bezmiar.
    • ave.duce Jestem za... 04.08.22, 11:16
      Transpłciowa kolarka pozbawiona medalu w USA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka