trusiaa Re: I już ! 13.10.19, 22:07 To ja poczekam. Na naszej parafii Wielkie poruszenie O matko olaboga wielkie poruszenie Bo wysiadło w kruchcie całe oświetlenie! O matko, olaboga, siadło oświetlenie! Sam elektryk nie pomoże Mitręga daremna Jakże to tak, po soborze, A tu kruchta ciemna? Matko, olaboga, a tu kruchta ciemna? Architekta to jest wina, często tak się zdarza Jutro się przesunie kruchtę na miejsce ołtarza O matko olaboga na miejsce ołtarza Podeśle się babę z partyjnego klucza Siędzie baba w kruchcie będzie was pouczać Tzn. nie wiadomo, kiedy ta baba przybędzie i siędzie, bo jak poinformował Słonecznik Wolskiego Narodu: - Szydło w korku. Odpowiedz Link
trusiaa Bo po co nam elita? 13.10.19, 22:19 Piosenki z Kabaretu Olgi Lipińskiej - Elita. Cóż to się stało Pani S? Odpowiedz Link
ave.duce Dobre i to - 14.10.19, 09:06 Jarosław Kaczyński sromotnie przegrał na Żoliborzu (znowu!). Odpowiedz Link
tojajurek Ogólnie... 14.10.19, 13:29 Dupa z tyłu. Snofu. To siem niesmaczne robi. Pisdziec - jak mówią nasi sąsiedzi. Odpowiedz Link
ave.duce Re: FzD - cisza wyborcza 26.06.20, 20:09 I snofu zapadnie cisza na FzD. Don't worry, be happy! Odpowiedz Link
tojajurek Re: FzD - cisza wyborcza 29.06.20, 21:51 Co by nie deliberować - dupa zawsze z tyłu. Odpowiedz Link
magdolot Re: FzD - cisza wyborcza 30.06.20, 01:40 Oby jej uszy o(d)padły. F taki Hiszpani Trzask oczymau 61, Duda ledwie pokonał żółte kamizelkie [13,44 do 13,42], a Biedroń dostał porządną ósemkę, zaś inceli Bosaka niecałe 2,5. Da się wytrzymać. :-) Nawalą z pakietami na drugą turę? Odpowiedz Link
ave.duce Re: FzD - cisza wyborcza 30.06.20, 11:42 A w Komisji nr 333 bez zmian - Kaczyński (tym razem pod postacią Du.y) znowu dostał po nosie... 3 DUDA Andrzej Sebastian 310 9 TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz 682 cały Żoliborz vs. Żuliborz: 4 : 1 Odpowiedz Link
inna57 Re: No to 12.07.20, 23:28 Albo będzie dobrze albo do de. A teraz kubek ciepłego mleka i do łóżka marsz ;-) Odpowiedz Link
magdolot Re: No to 13.07.20, 01:53 Za późno tu zajrzałam. Mam jeszcze kwadransik do następnych wyników i się zastanawiam, czy warto spieprzyć do wyra zanim się pojawią... No i w ferworze zupełnie se zapomniałam, że zara się rossspęta ogólna jatka fszak... wyborcza.pl/7,75968,26123580,brnac-w-polska-wojne-przekroczylismy-punkt-krytyczny.html#S.main_topic-K.C-B.2-L.2.maly Odpowiedz Link
n4rmoorr Re: No to 13.07.20, 03:58 magdolot napisała: > Za późno tu zajrzałam. Mam jeszcze kwadransik do następnych wyników i się zasta > nawiam, czy warto spieprzyć do wyra zanim się pojawią... > > No i w ferworze zupełnie se zapomniałam, że zara się rossspęta ogólna jatka fsz > ak... > wyborcza.pl/7,75968,26123580,brnac-w-polska-wojne-przekroczylismy-punkt-krytyczny.html#S.main_topic-K.C-B.2-L.2.maly > Trzask ,prask ..I tu pozwolę sobie zacytować słowa niezapomnianego Janka Ciszewskiego: Proszę Państwa.Sprawiedliwości stało się zadość. Odpowiedz Link
magdolot Re: No to 13.07.20, 13:51 To może lepiej, bo mógłby zrozumieć dosłownie zbyt, a fszak nie o to chodzi. :-) Odpowiedz Link
inna57 Re: No to 13.07.20, 18:14 Szkoda że ten # nie pojął jeszcze że pasuje do dworum jak nocnik w sali balowej. Odpowiedz Link
n4rmoorr Re: No to 13.07.20, 23:10 magdolot napisała: > To może lepiej, bo mógłby zrozumieć dosłownie zbyt, a fszak nie o to chodzi. :- > ) > Oj tam niech panienka nie będzie zadufana w sobie. zamiast trzasnąć, zadudniło... i tyle w temacie. Odpowiedz Link
inna57 Re: No to 13.07.20, 23:38 Taniocha, dostał księżulek raz bana we dworum a i tak przylazłeś tu i smędzisz. Odpowiedz Link
magdolot Re: No to 14.07.20, 00:55 Pan Dziad z liro? Wieczniechory? Wieczorami ma wapory miast zapieprzać na nieszpory? Odpowiedz Link
tojajurek Re: No to 14.07.20, 00:34 To niestety są nierzadkie przypadki - mają uciechę z puszczania bąków na wizycie i delektują się zapachem. Współczuć należy, choć niełatwo. Odpowiedz Link
trusiaa Re: FzD - cisza wyborcza 13.07.20, 21:11 „PATRYOTA“ W zdrowem ciele zdrowa dusza! Hoc! Hoc! Hopsa! tylko śmiało! Jeszcze Polska nie zginęła! Co się stało, to się stało! Jak Bóg da, to odbierzewa! Hulaj dusza bez kontusza! Kto nie z nami, to hołota! Huha! Vivat »patryota«! Rozum, wiedza, talent, praca U nas, bratku, nie popłaca! Postęp i cywilizacya W kąt gdzie wchodzi do gry nacya! I »guanem« wnet dostanie Kto nie z nami, mocium panie. Bo jest jedna tylko cnota, Byś był, wasze, »patryota«! Możesz kpem być i cymbałem, Możesz dureń być siarczysty: Byleś z mocą i zapałem Kraj miłował macierzysty! Co się stało, odstać może! Jedno, drugie, trzecie morze... Huha! Hopsa! Każdą nową Myśl witamy krzyżem pańskim — Precz z geniuszem Europy Farmazońskim i szatańskim! My o jedno tylko szlemy Modły k’ niebu z naszej chaty: By nam buty mogły śmierdzieć, Jak śmierdziały przed stu laty... Gdzieś tam jakiś Francuz wściekł się — Bęc! Już sterczy na indeksie! Ojciec święty siedzi w Rzymie, Na plebanii ksiądz Walenty — Wara, chłystku, mi tu wnosić Swoje »ludzkie dokumenty«! Londyn, Berlin i Warszawa Niech ci krzyczy: sława! sława! Chociaż wiem, jak ci zależy, Abyś u mnie był przyjęty, Ja ci domu nie otworzę, Nie dla takiej on hołoty! U mnie w duszy cnota leży — Vivat skromność »patryoty«! Hoc ha! Hopsa! Byle zdrowo, Zdrowa dusza — zdrowe ciało! Niechaj śmierdzi, jak śmierdziało, Byle tylko narodowo! Wolę polskie ..... w polu, Niż fiołki w Neapolu! Swojsko, polsko, po naszemu, Hoc! Hoc! Hopsa! Tak, jak wtedy Gdy nas naprzód tłukły Szwedy, Potem Niemcy i Moskale — Hoc! Hoc! Hopsa! Doskonale! Po swojemu! Po staremu! Lepiej dostać w łeb w kontuszu, Niż we fraku natrzeć uszu! Niechaj żyje stara cnota! Daj nam dalej kisnąć Boże! Jedno, drugie, trzecie morze — Vivat »prawy patryota«!... (1898 - Kazimierz Przerwa-Tetmajer) Odpowiedz Link
ave.duce Re: FzD - cisza wyborcza 14.07.20, 08:18 www.facebook.com/photo.php?fbid=10220209210873142&set=a.2240495884570&type=3 Odpowiedz Link