leniwa_lady 12.05.09, 11:43 patrz.pl/zdjecia/edgar szkoda, ze powerpoint nie mogę umieścić jeszcze piękniejsze jeżyki w nim są Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozarski Re: Słodki Edgar 12.05.09, 11:54 Znaczacy symbol okielznania mezczyzn. Poza tym uroczy.;) Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: dostała mailem 12.05.09, 12:04 ale przypomniała mi sie mój znaleziony kiedys w ogrodzie pod koniec listopada (wieś W-wa, gmina Centrum) zarobaczony,zapchlony, chudy, z połamanami kolcami - ledwo zipał odrobaczyłam, odpchliłam, nakarmiłam i odchuchałam a, że już spać nie poszedł (i do lasu tez za późno było wywozić) to mieszkał z nami całą zimę 'na pokojach' w nocy psom spac nie dawał, gonił sie z nimi w berka, łapał je za ogony, chciał sie bawic mężowi na noge sie wdrapywał gdy tylko zobaczył czekoladę poźniej mieszkał w specjalnie zabezpieczonej dużej części ogrodu i tarasu bo bałam sie, że samochody go przejadą - ruchliwe ulice dookoła mam - a juz nie mogłam sie z nim rozstać, bałam sie, że juz sobie w lesie nie poradzi cztery lata tak z nami mieszkał, z tym, że kolejne zimy juz przesypiał na ogrodzie w specjalnym zrobionej dla niego dziupli po czwartej zimie sie nie obudził, niestety zreszta juz kilka razy znalazłam w swoim ogrodzie jeże ale te można było zawsze wywieźć do lasu, bo jak lato to dadza sobie radę a za płotem mojego ogrodu bardzo niebezpiecznie dla nich - więc je wywozimy Odpowiedz Link
wanda43 Re: dostała mailem 12.05.09, 13:43 To całkiem, jak ja. Pies przytargał w zębach młodego jeżyka i położył mi w mieszkaniu pod nogi. Bidne to takie było. Wsadziłam do pudełeczka z sianem, naskrobałam włokienek z wołowiny i podsunęłam mu pod miejsce, gdzie zwinięty w kulkę powinien mieć nos. Natychmiast się rozprostował, nos mu latał jak wiatraczek i jedząc tak rozkosznie mruczał. Już sie więcej nie bał i nie zwijał w kulkę, nawet, gdy pies do niego morde przysuwał. Dostał mleczka na spodeczku. Po 3 dniach wyniosłyśmy z wnuczka do lasu, ale przez kilka dni pod wieczór nosiłyśmy mu jeszcze mięsko i mleczko. Teraz też przychodza do ogródka. Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: i skąd ich tyle w mieście? 12.05.09, 14:25 do lasu bardzo daleko ruch samochodowy dzień i noc ile tych biednych jeży musi ginąć na warszawskich ulicach Odpowiedz Link
who.is.who Re: Słodki Edgar 12.05.09, 13:21 Dla towarzystwa: ;-))) Lady Leniwa, może nadasz mu imię? Mam pomysł, ale zostawiam to Tobie, jako pierwszej pomysłodawczyni ;-))) Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Słodki Edgar 12.05.09, 14:02 wujek Leo? Bo Egar ma rodzinę odbierasz pocztę? to wysyłam rodzinę Edgara ja ten pps dostałam od koleżanki, która nawet nie wiedziała jak bardzo lubię jeże Odpowiedz Link
ave.duce Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 19:17 Zdjęcia? Ja też chcę! Miałam półpsa/półwilka, który umiał polować na jeże (nauczył się tego, kiedy sam wychowywał się w lesie), a potem, kiedy kategorycznie był za to karcony, po prostu brał je delikatnie do pyska i przynosił mi w hołdzie. Do ogródka w Warszawie też często zaglądały jeże; teraz bywają lata - nie co roku! jakby był wysyp czy co? - że pełno ich się pałęta po gumnie, ale Pani B. uwagi na nie nie zwraca. ps. a tego jeża-pocztówka biorę jak swego! Może mi się do NW kiedyś przyda, kto wie? ;) ps. ps. Lejdi, zanieś swojego jeża "pod sosnę", ok? Dobrze mu tam będzie! ;) :p Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 19:50 ave.duce napisała: > ps. ps. Lejdi, zanieś swojego jeża "pod sosnę", ok? Dobrze mu tam będzie! ;) zaniosłam , ale jakos tak w połowie przycupnął ave.duce napisała: > Zdjęcia? Ja też chcę! własnie wysłałam, kto chce jeszcze? Odpowiedz Link
belgijska Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 20:45 leniwa_lady napisała: > własnie wysłałam, kto chce jeszcze? Ja tez bym go chciala.... ;) Odpowiedz Link
leniwa_lady Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 21:17 belgijska napisała: >> Ja tez bym go chciala.... ;) właśnie wysłałam, ale czy dojdzie na belgijska? czy to Gandawa, czy Antwerpia? Odpowiedz Link
belgijska Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 21:21 Ciiiii ... leszcze kaza po niderlandzku mowic... Pisz na Belgijska - bedzie wiadomo, ze cudzoziemka! ;))))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 21:22 leniwa_lady napisała: > ave.duce napisała: > > ps. ps. Lejdi, zanieś swojego jeża "pod sosnę", ok? Dobrze mu tam > będzie! ;) > > zaniosłam , ale jakos tak w połowie przycupnął I gUd. Sosna jest dobra na wszystko, dla wszystkich i wszędzie ;) > > ave.duce napisała: > > > Zdjęcia? Ja też chcę! > > własnie wysłałam, kto chce jeszcze? > Spasiba, dobra Lejdi Leniwa! ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 12.05.09, 21:36 ave.duce napisała: > I gUd. Sosna jest dobra na wszystko, dla wszystkich i wszędzie ;) Jestes pewna, ze Kopernik nie byl/a kobieta? ;) > Spasiba, dobra Lejdi Leniwa! ;) > Jeszcze raz dziekuje wszem i wobec ;)) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 13.05.09, 15:10 belgijska napisała: > ave.duce napisała: > > > > I gUd. Sosna jest dobra na wszystko, dla wszystkich i wszędzie ;) > > Jestes pewna, ze Kopernik nie byl/a kobieta? ;) A co ma sosna do Kopernika? Piernik do wiatraka i piernik do Kopernika to wiadomo. Dedukujcie, Droga Belgijsko! ;) Sosna nie była Kopernikiem. I pewnie wcale tego nie żałuje. Serio? Jestem. > > Spasiba, dobra Lejdi Leniwa! ;) > > > Jeszcze raz dziekuje wszem i wobec ;)) DołANczam się ;) :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Słodki Edgar > SOSNA czeka! ;))) 13.05.09, 16:02 ave.duce napisała: > A co ma sosna do Kopernika? Piernik do wiatraka i piernik do Kopernika to > wiadomo. Dedukujcie, Droga Belgijsko! ;) Sosna ma do Kopernika! Bo ma! ;))) > Sosna nie była Kopernikiem. I pewnie wcale tego nie żałuje. A moze by go zapytac? ;) > DołANczam się ;) Dobrze, ze nareszcie masz LONcze ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Słodki Edgar :-))) 13.05.09, 03:35 Dziękuję! Będę się chwalić znajomym! :-))) Odpowiedz Link