tomkrt 27.04.09, 00:19 Tutaj jest link do mapki obszaru OOU zrobionej w google maps przez SISKOM. Link do mapki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooulot Re: Mapka OOU 04.05.09, 16:50 Czy ktoś wie, gdzie w internecie zawieszone jest Rozporządzenie Wojewody o utworzeniu oou wraz z wszystkimi 6 załącznikami? Bo to, które było zawieszone na stronie Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego "znikło" ( przebudowali stronę) . Proszę o link do w/w . Odpowiedz Link Zgłoś
kojot66 Re: Mapka OOU 04.05.09, 19:32 Hmm. My skopiowaliśmy rozporządzenie wraz ze wszystkimi załącznikami i mamy je w naszych zasobach. Masz rację, trzeba będzie je jakoś umieścić na forum. Muszę się tylko zorientowac, jak to zrobić. Najwazniejszy jest załącznik z wykazem działek, który liczy, bagatela, ze 600 stron. Samo rozporządzenie jest krótsze, więc zaraz je umieścimy. Odpowiedz Link Zgłoś
ooulot Re: Mapka OOU 04.05.09, 22:05 Tekst rozporzżdzenia , posiadam. Brak mi jednak załącznika nr 6 na bazie którego moge dowieść, że moja nieruchomość połozona jest na terenie oou, pod konkretnym numerem pozycji tego załacznika. Gminy/urzędy dzielnic nie wydaja zaświadczeń w w/w zakresie, bo nie są autorem rozporządzenia . Zaświadczeń też nie wydaje MUW, odsyłając do Urzędu Marszałkowskiego. Natomiast Urząd Marszalkowski na pytania w sprawie zaświadczeń, odpowiada, jak ponizej: URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO w WARSZAWIE Departament Środowiska ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa, tel 0-22 59-79-134, fax:Q-22 59- 79-260, e-mail:$rodowisko@mazovia.pl PŚ.ZD.I./MS/……-59/08 Warszawa, dnia .... października 2008 r. Pan ….. W odpowiedzi na wniosek o udostępnienie informacji publicznej dotyczącej położenia nieruchomości w strefie obszaru ograniczonego użytkowania dla Portu Lotniczego im. Fryderyka Chopina w Warszawie (data wpływu wniosku: 16 października 2008 r.), Departament Środowiska uprzejmie informuje, że zarówno treść rozporządzenia Nr 50 Wojewody Mazowieckiego z dnia 7 sierpnia 2007 r. w sprawie utworzenia obszaru ograniczonego użytkowania dla Portu Lotniczego im. Fryderyka Chopina w Warszawie jak i załączniki do rozporządzenia zostały opublikowane w Dzienniku Urzędowym Województwa Mazowieckiego nr 156 z dnia 10.08.2007 r., pod pozycją 4276. Załączniki do rozporządzenia jednoznacznie określają położenie przedmiotowej nieruchomości w obszarze ograniczonego użytkowania. Jednocześnie w celu ułatwienia dostępu do informacji o utworzonym obszarze ograniczonego użytkowania, pełny tekst rozporządzenia wojewody wraz ż żałącznikami został zamieszczony na stronie internetowej: www.mazowieckie.pl/news.php?id=6889. Wykaz działek położonych w całości lub w części na terenie obszaru ograniczonego użytkowania, z podziałem na poszczególne dzielnice i gminy, zamieszczony został w załączniku nr 6. Ponadto istnieje możliwość zapoznania się z treścią rozporządzenia w Wydziale Prawnym Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego w Warszawie. Dostęp do treści aktów normatywnych, a takim aktem jest rozporządzenie Nr 50 Wojewody Mazowieckiego, odbywa się na zasadach określonych ustawą z dnia 20 lipca 2000 r. o ogłaszaniu aktów normatywnych i niektórych innych aktów prawnych (Dz. U. Nr 62, poz.718 z późn. zm.) - wyrok WSA w Warszawie sygn. II SAB/Wa 166/04 z 18.11.2004 r. Obowiązek udostępnienia informacji publicznej przez władze publiczne i inne podmioty wykonujące zadania publiczne nie dotyczy informacji ogólnodostępnej bądź informacji będącej już w posiadaniu wnioskującego o jej udostępnienie (wyrok NSA z dnia 20.11.2003 r. sygn. IISAB 372/03). Dyreiao" Departamentu Sprawę prowadzi: Marcin Sokołowski tel. 022-59-79-356 e-mail:m.sokolow$ki@mazovia.pl Powyższe sugeruje ZMOWĘ POMIĘDZY PP PL a w/w Urzędem, w tym wprowadzanie w celowy błąd poprzez odsyłąnie do strony internetowej www.mazowieckie.pl/news.php?id=6889, na której nie ma ani rozporządzenia, ani załączników. Odpowiedz Link Zgłoś
kojot66 Re: Mapka OOU 04.05.09, 22:35 Jeśli tak, to mogę pomóc. Proszę napisać na kojot66@gazeta.pl, o którą działkę chodzi, a ja sprawdzę w załączniku nr 6, który mam skopiowany, ew. wyślę cały załącznik. Rzecz w tym, że mogę wysłać załącznik na Pana konto mailowe, ale nie wychodzi mi zalinkowanie go na forum. Muszę poradzic sie informatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
robolek5 Re: Mapka OOU 03.08.09, 14:12 www.ursus.warszawa.pl/informator.php?dzial=obszar_lotniska na stronie urzędu Ursusa można znaleźć rozporządzenie nr 50 i sześć załączników Odpowiedz Link Zgłoś