gina22
05.01.17, 06:51
Kochani, taka sytuacja. Moja mama nienawidzi mojego męża ani całej jego rodziny. Chodzi o jakieś sprawy sprzed 10 lat. Zawzięła się strasznie i nie chce ustąpić. Nie chce go widzieć, nie chce aby ją odwiedzał itp. Ok ja to wszystko rozumiem, kochać go nie musi.....ale za każdym razem, kiedy ją odwiedzam słyszę jaki to : cham, prostak, debil, krętacz itp (to najłagodniejsze określenia).......Czasami jest to wypowiadane przy córce....Próbowałam z mamą rozmawiać, ale efektów brak. Moja mama to osoba uparta, toksyczna, zawzięta. Nie da sobie nic wytłumaczyć. Jeśli się pokłócimy, to ja zawsze muszę wyciągać rękę na zgodę . I teraz przechodzę do sedna sprawy. W maju mamy komunię córki i w związku z tym szykuje się mała rodzinna impreza (w sumie jakieś 18 osób na obiedzie). Moja matka już zapowiedziała że ona nie ręczy za słowa, jeśli np. chodzi o moją teściową. Boję się że wybuchnie awantura......Czy ktoś mam pomysł jak tą sytuację rozwiązać ? Bo wszelkie rozmowy moje z matką nie dają rezultatu. Ona jest tak pogrążona w swojej nienawiści, że gotowa jest nawet pogorszyć sobie kontakty ze mną.....a musi postawić na swoim.