zuzary 04.05.08, 09:37 Poprzegni tekst mi ucieło więc napiszę jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzary Re: chrapanie mego męża - poprawka 04.05.08, 09:44 Jestem mężatką od 8 lat. od kilku dobrych lat mój mąż chrapie tak bardzo, że czasem nie śpie po kilka godzin w srodku nocy. Nie pomaga spanie na brzuchu, z poduszką przeciw chrapaniu itp.... Po prostu koszmar. Mamy małe mieszkanie i spodziewamy się drugiego dziecka. Przeraża mnie myśl o tym jak będzie to wyglądało bo w takim hałasie to napewno sobie odpocznę pomiędzy nocnymi karmieniami.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzary Re: chrapanie mego męża - poprawka 04.05.08, 09:48 ponieważ ostatnio budziłam go po kilkadziesiąt razy w ciągu nocy to obrażony przeniósł sie do kuchni na podłogę. I tam sobie teraz spokojnie chraaaaapie tak, że cały blok się trzesie. Nie wiem co mam robić. zaciągnęłam go kiedyś do lekarza ale przepisał coś na alergię no i musiałam codziennie pilnować żeby wziął tableteczkę- bo to w moim nie w jego interesie. Prosze poradźcie coś, może ktoś z was wie jak osła przekonać że cała rodzina na tym cierpi. Podsuwam mu na ten temat jakieś artykuły ale wszystko jak grochem o scianę. Odpowiedz Link Zgłoś
szklany_klosz Re: chrapanie mego męża - poprawka 04.05.08, 15:47 Oj, przekonanie mężczyzny do wizyty u lekarza to wyzwanie nie lada. Zmuś go jakoś do wizyty w poradni zaburzeń snu. Na pewno gdzieś taką w swojej okolicy znajdziesz. Chrapanie to nie tylko hałas i związany z nim dyskomfort dla drugiej osoby. To może być problem medyczny. Już np. taki bezdech może wymagać interwencji lekarza. Może trzeba by zoperować przegrodę nosa. Może pomogłaby specjalna wkładka doustna, bo chrapią osoby, którym w czasie snu wiotczeją mięśnie i zastępuje zwężenie gardła. A jak tam z ciśnieniem u Twojego męża? Chrapanie i za wysokie ciśnienie często idą w parze. Jeśli problem ma takie natężenie, jak piszesz, zaciągnij męża do lekarza. Bez tego i tzw. badania nocnego się pewnie nie obejdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: chrapanie mego męża - poprawka 04.05.08, 16:49 witaj w klubie, mam ten sam problem z mezem, normalnie koszmar, czesto sie kłócimy o to ze w nocy go budze, ale kurcze tez nie daje rady. Spać nie moge, wiec od jakiegos czasu spimy osobno,on w jednym pokoju a ja w sypialni z dzieckiem, Kupiłam kiedys taki spray DATONG, fakt pomógł ale na krótko moze 2-3 miesiace, pozniej przestał juz na meza dzialac. Na lekarza nie ma mowy, w zyciu meza nie zaciagne:( Odpowiedz Link Zgłoś
zuzary Re: chrapanie mego męża - poprawka 04.05.08, 18:14 kiedy mówię mu żeby poszedł do lekarza to mówi że jak znajdzie chwilę to sie wybierze. Spanie osobno po kilku latach od ślubu...pieknie. A tempa głowa nie wiem co sobie myśli ... może że fajnie mu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzary Re: chrapanie mego męża - poprawka 07.05.08, 13:56 czy wasi męzowie nie chrapią....? Odpowiedz Link Zgłoś
lookbill chrapią, chrapią ;D 07.05.08, 14:27 ale nie tylko mąż, ja też -oboje zwłaszcza wtedy jak jesteśmy mocno zmęczeni. Ja chyba nawet bardziej, bo mnie swoje chrapanie aż czasem budzi ;) a mąż na drugi dzień mówi, że oglądając tv (w łóżku) musiał podgłośnić, bo nic przeze mnie nie słyszał :D Oboje jesteśmy zdrowi pod względem nadciśnienia i innych takich wcześniej sugerowanych. Ja jedynie jestem alergikiem w dodatku chorym na astmę ;/ Generalnie nie robimy z tego problemu względem siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwen8 Re: chrapanie mego męża - poprawka 07.05.08, 16:54 Czy mąż ma nadwagę? Bardzo często jedno wiąże się z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś