veglie 13.05.10, 15:11 Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:18 veglie napisał: > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:34 hummer napisał: > veglie napisał: > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. Ale Jarosław Kaczyński to jest ktoś! A Bronek? Ech, szkoda słów. Buc właśnie... Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:39 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. > > Ale Jarosław Kaczyński to jest ktoś! > A Bronek? Ech, szkoda słów. Buc właśnie... Dzięki za odpowiedź na pytanie!Też myślę,że to buc. Buc nad buce! Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:44 veglie napisał: > Dzięki za odpowiedź na pytanie!Też myślę,że to buc. Buc nad > buce! I buca koniec mu wróżę. Przerżnie z JarKaczem sromotnie! Z czego w sumie pewnie nie ma co się cieszyć... Ale jak lebiega może wygrać z orłem, nawet kaczej postury? No way! Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:37 hummer napisał: > veglie napisał: > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? > Odpowiedz Link
hummer Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 18:13 veglie napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. > > Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? Sprawdź znaczenia słowa korzeń. Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 20:41 hummer napisał: > veglie napisał: > > > hummer napisał: > > > > > veglie napisał: > > > > > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > > > > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. > > > > Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? > > Sprawdź znaczenia słowa korzeń. Hummer!Co to było? > Odpowiedz Link
hummer Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 21:00 veglie napisał: > > > Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? > > > > Sprawdź znaczenia słowa korzeń. > > Hummer!Co to było? Poezja, choćby Kochanowskiego. Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 21:03 hummer napisał: > veglie napisał: > > > > Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? > > > > > > Sprawdź znaczenia słowa korzeń. > > > > Hummer!Co to było? > > Poezja, choćby Kochanowskiego. ????? Odpowiedz Link
hummer Zajrzyj do baroku 13.05.10, 21:06 veglie napisał: > hummer napisał: > > > veglie napisał: > > > > > Korzenie korzeniami,ale buc czy nie? > > > > > > > > Sprawdź znaczenia słowa korzeń. > > > > > > Hummer!Co to było? > > > > Poezja, choćby Kochanowskiego. > > ????? Zrozumiesz. Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Czy Bronek K. to buc? 16.05.10, 03:59 Z Donaldem Herrn von Thuske, fornalem, wasci sie POmylilo hummer napisał: > veglie napisał: > > > Pytam gdyż czego się dotknie,co powie to niewypał. > > Ma wspólne korzenie z Jarosławem Kaczyńskim. > Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 16.05.10, 07:37 silesius.monachijski2 napisał: > Z Donaldem Herrn von Thuske, fornalem, wasci sie POmylilo Nie czepiaj się fornali, bo wielu z nas ma takich przodków, i gdyby nie komuna, może i kontynuowaliby rodzinną tradycję. A Tusk jest ok. Z pewnością nie buc. Odpowiedz Link
bikej5 Prawde godocie 16.05.10, 12:12 Nie czepiaj się fornali, bo wielu z nas ma takich przodków, > i gdyby nie komuna, może i kontynuowaliby rodzinną tradycję. jam z chłopów kieleckich i dziadzia mój do Francji za chlebem jeździł... Odpowiedz Link
taziuta Re: Prawde godocie 16.05.10, 12:19 bikej5 napisała: > Nie czepiaj się fornali, bo wielu z nas ma takich przodków, > > i gdyby nie komuna, może i kontynuowaliby rodzinną tradycję. > > jam z chłopów kieleckich i dziadzia mój do Francji za chlebem > jeździł... To ja mam podobnie. Ojciec matki ze wsi (40 km od Lwowa) pochodził, a ojciec ojca właził do pieca w Hucie Częstochowa. Nie wiem czy w drapieżnym kapitaliźmie stać by było ich dzieci na wykształcenie mnie na mgr inż. mechanika. Odpowiedz Link
bikej5 Re: Prawde godocie 16.05.10, 14:41 taziuta napisał: > bikej5 napisała: > > > Nie czepiaj się fornali, bo wielu z nas ma takich przodków, > > > i gdyby nie komuna, może i kontynuowaliby rodzinną tradycję. > > > > > jam z chłopów kieleckich i dziadzia mój do Francji za chlebem > > jeździł... > > To ja mam podobnie. Ojciec matki ze wsi (40 km od Lwowa) > pochodził, a ojciec ojca właził do pieca w Hucie Częstochowa. > Nie wiem czy w drapieżnym kapitaliźmie stać by było ich dzieci > na wykształcenie mnie na mgr inż. mechanika. co to znaczy "właził do pieca"? Odpowiedz Link
taziuta Re: Prawde godocie 16.05.10, 14:50 bikej5 napisała: > co to znaczy "właził do pieca"? Zdaje się, że po wytopieniu rudy, i wylaniu tego co tam się wytapia do tego do czego się to tam wylewa, na dnie pozostaje 'szlaka' czy coś tam, co trzeba rozbić i usunąć. No i ktoś to musi robić... Nie znam się na tym. Przy okazji zapytam ojca, to doprecyzuję. Odpowiedz Link
humbak Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:55 A dlaczego miałoby to oznaczać że jest bucem? Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 15:58 humbak napisał: > A dlaczego miałoby to oznaczać że jest bucem? Dla mnie jest bucem za wypowiedzi o kobietach. Odpowiedz Link
humbak Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 16:00 Nie, to nie jest arogancja, to jest chamstwo. Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 16:06 humbak napisał: > Nie, to nie jest arogancja, to jest chamstwo. Chamstwo to też bucerka! Nie wiem czy było takie słowo, ale jeśli nawet nie, to już jest. Odpowiedz Link
humbak Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 16:23 Buc to buc, cham to cham, kwadrat to prostokąt. Odpowiedz Link
ave.duce O! Coś dla mnie! Czy mogę prosić uprzejmie 13.05.10, 16:31 o definicję "buca"? :p Odpowiedz Link
humbak Re: O! Coś dla mnie! Czy mogę prosić uprzejmie 13.05.10, 18:15 Definicja słownika PWN jest dość adekwatna buc pot. «o człowieku zarozumiałym, aroganckim» Odpowiedz Link
hummer I prostym jak marchewka. 13.05.10, 18:19 humbak napisał: > Definicja słownika PWN jest dość adekwatna > > buc pot. «o człowieku zarozumiałym, aroganckim» Odpowiedz Link
tytanya Re: I prostym jak marchewka. 13.05.10, 18:22 Albo głupim. Więc należy uściślić. Definicja słownika PWN jest dość adekwatna > > > > buc pot. «o człowieku zarozumiałym, aroganckim» Odpowiedz Link
hummer Re: I prostym jak marchewka. 13.05.10, 18:27 tytanya napisała: > Albo głupim. Więc należy uściślić. > > Definicja słownika PWN jest dość adekwatna > > > > > > buc pot. «o człowieku zarozumiałym, aroganckim» Toż to przypadłość polskiej prawicy. Odpowiedz Link
humbak Re: I prostym jak marchewka. 13.05.10, 18:36 Oj nie, buc może być człowiekiem prostym, ale nie musi. To może być równie dobrze bardzo wyrafinowany i wykształcony bufon Odpowiedz Link
taziuta Re: "kto nie z nami ten buc.." > ta def. obow 15.05.10, 08:33 ave.duce napisała: Myślę, że założyciel wątku zaczerpnął z mądrości FzD. To tam założono pierwszy wątek w duchu, 'kto nie znami ten buc'. Dała przykład Wiewiórzasta, jak zwyciężać mamy! Odpowiedz Link
qual0play Re: Pytam założyciela wątku. 15.05.10, 22:29 Być katolikiem czy nie w tej Grze w której Administratorem jest Bóg, to nas Graczy problem. Od ok 3 wieków można z tej Gry wyjść. Są takze opłaty/taxy. Jak w każdej poważniejszej grze. Życie jest grą o życie, jak w rzykskim teatrze tak w rzymskim Kościele? Budda stwierdził że świat jest iluzją dziełem maji. Jednak uczniom nakazywał poważny stosunek do życia i w ogóle. Ja kiedyś dla jaj kupiłem gipsową statuetkę grubaska Budy. Jednak gdy potem dobrze przyjrzłem sie, wydał mi się jednak bardzo poważny i groxny. Wtedy nie wiedzialem co z nią zrobić, jak postawić w domu obok krucyfiksu? Zawiesiłem to na drzewie w ogrodzie jednego z ktorym często dużo piłem. On lubił nieoczekiwane prezenty. Greg. Odpowiedz Link
taziuta Zapytaj Wiewiórzastą :) 13.05.10, 18:31 ave.duce napisała: Re: O! Coś dla mnie! Czy mogę prosić uprzejmie > o definicję "buca"? Gdy na Twoim forum od buców wyzywano Arłukowicza, rozumiałas. Gdy tutaj Veglie nazywa bucem Komorowskiego, nagle nie rozumiesz... Ot kolejna ciekawostka przyrodnicza. Odpowiedz Link
hummer Ty nikczemna bando czworga :) 13.05.10, 19:22 taziuta napisał: > ave.duce napisała: > Re: O! Coś dla mnie! Czy mogę prosić uprzejmie > > > o definicję "buca"? > > Gdy na Twoim forum od buców wyzywano Arłukowicza, rozumiałas. > Gdy tutaj Veglie nazywa bucem Komorowskiego, nagle nie rozumiesz... > Ot kolejna ciekawostka przyrodnicza. Na odpowiedź będziesz musiał trochę poczekać forum.gazeta.pl/forum/w,89075,111415504,111415504,Apel_.html Odpowiedz Link
taziuta Re: Ty nikczemna bando czworga :) 13.05.10, 19:28 hummer napisał: > Na odpowiedź będziesz musiał trochę poczekać Ave zabanowana?! Ups. P.S. BTW, ja na jej posty nie klikałem, na kosz. Więc się nie poczuwam do przynależności do bandy czworga. Odpowiedz Link
hummer Re: Ty nikczemna bando czworga :) 13.05.10, 19:33 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > Na odpowiedź będziesz musiał trochę poczekać > > Ave zabanowana?! Ups. > > P.S. > BTW, ja na jej posty nie klikałem, na kosz. Więc się nie poczuwam do > przynależności do bandy czworga. Również nie poczuwam się. Ktoś z przyjaciół musiał jej zrobić przysługę. Odpowiedz Link
taziuta O, bilans wyszedł na zero! :) 13.05.10, 19:34 Okazuje się, że Ave zabanowano, a mnie odbanowano. Na FzD mnie odbanowano. I nikt mi o tym nie doniósł! Oj, umiera nasza piękna tradycja donosicielstwa, oj, umiera... Odpowiedz Link
hummer Sczęściarz 13.05.10, 19:46 taziuta napisał: > Okazuje się, że Ave zabanowano, a mnie odbanowano. > Na FzD mnie odbanowano. I nikt mi o tym nie doniósł! > Oj, umiera nasza piękna tradycja donosicielstwa, oj, umiera... Osobiście nie mogę pisać na 1/6309 forów na dzień dzisiejszy. Toż to ułamek promila. Taka sroga kara mnie spotkała. Odpowiedz Link
taziuta Re: Sczęściarz 13.05.10, 19:48 hummer napisał: > taziuta napisał: > > > Okazuje się, że Ave zabanowano, a mnie odbanowano. > > Na FzD mnie odbanowano... > Osobiście nie mogę pisać na 1/6309 forów na dzień dzisiejszy. Toż > to ułamek promila. Taka sroga kara mnie spotkała. A jak się za Ciebie chcę wstawiać, to mnie hamujesz. Twój wybór! Odpowiedz Link
hummer Bo skrucha winna przyjść z samego siebie 13.05.10, 20:50 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > taziuta napisał: > > > > > Okazuje się, że Ave zabanowano, a mnie odbanowano. > > > Na FzD mnie odbanowano... > > > Osobiście nie mogę pisać na 1/6309 forów na dzień dzisiejszy. Toż > > to ułamek promila. Taka sroga kara mnie spotkała. > > A jak się za Ciebie chcę wstawiać, to mnie hamujesz. Twój wybór! A nie z wymuszenia. Jesteśmy ludźmi i czynimy zło, choćbyśmy tego nie chcieli. Zapieranie się, że jesteśmy bez skazy jest obłudą. A jeszcze większą obłudą jest - przyznaj się, że jestem dziewicą bez skazy, a tyś cham. Mogę negocjować. Ale nie przy tak postawionych warunkach. Wolę nie pisywać na jednym z sześciu tysięcy forów, niż się skurwić. Nawet jakbym miał prawo tam pisać, nie napisałbym ani słowa, nim sprawa nie zostałaby raz na zawsze wyjaśniona. Odpowiedz Link
taziuta Znaczy nigdy nie będziesz tam pisać... 13.05.10, 20:56 hummer napisał: Re: Bo skrucha winna przyjść z samego siebie > Nawet jakbym miał prawo tam pisać, nie napisałbym ani słowa, nim > sprawa nie zostałaby raz na zawsze wyjaśniona. Obawiam się, że sprawa nigdy nie zostanie wyjaśniona, bo Ave zdaje się nie rozumieć na czym jej podłość polegała... Odpowiedz Link
hummer Nie moje małpy, nie mój cyrk /nt 13.05.10, 20:59 taziuta napisał: > hummer napisał: > Re: Bo skrucha winna przyjść z samego siebie > > > Nawet jakbym miał prawo tam pisać, nie napisałbym ani słowa, nim > > sprawa nie zostałaby raz na zawsze wyjaśniona. > > Obawiam się, że sprawa nigdy nie zostanie wyjaśniona, bo Ave zdaje > się nie rozumieć na czym jej podłość polegała... Odpowiedz Link
veglie Re: Znaczy nigdy nie będziesz tam pisać... 13.05.10, 21:01 taziuta napisał: > hummer napisał: > Re: Bo skrucha winna przyjść z samego siebie > > > Nawet jakbym miał prawo tam pisać, nie napisałbym ani słowa, nim > > sprawa nie zostałaby raz na zawsze wyjaśniona. > > Obawiam się, że sprawa nigdy nie zostanie wyjaśniona, bo Ave zdaje > się nie rozumieć na czym jej podłość polegała... Znowu o tym.Znowu "rany" rozdrapujecie?Gdybym wiedział to wątku o bucu bym nie zakładał,Choć przyznaję,że swoją rolę spełnił. Odpowiedz Link
hummer Re: Znaczy nigdy nie będziesz tam pisać... 13.05.10, 21:19 Nie widzę rozdrapywania ran. Może Cię coś boli? Albo to gówno będzie wisiało wiecznie, albo pogadamy. Tam pamiętliwy nie jestem. Tylko tak się śmiesznie złożyło, że sztafeta nie jest w mych już rękach. Z chama stałem się widzem i się nieźle bawię. Mknij, mknij, mknij Odpowiedz Link
veglie Re: Znaczy nigdy nie będziesz tam pisać... 13.05.10, 21:26 hummer napisał: > Nie widzę rozdrapywania ran. Może Cię coś boli? Nic! Odpowiedz Link
hummer A mi trochę przykro, że... 13.05.10, 21:35 veglie napisał: > hummer napisał: > > > Nie widzę rozdrapywania ran. Może Cię coś boli? > > Nic! inni muszą świecić ślepiami. PS Z szacunku dla innych. Bo tak to mi graj Odpowiedz Link
tytanya Re: Znaczy nigdy nie będziesz tam pisać... 13.05.10, 21:23 Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią. veglie napisał: Znowu o tym.Znowu "rany" rozdrapujecie? Odpowiedz Link
veglie Re: O, bilans wyszedł na zero! :) 13.05.10, 20:33 taziuta napisał: > Okazuje się, że Ave zabanowano, a mnie odbanowano. > Na FzD mnie odbanowano. I nikt mi o tym nie doniósł! > Oj, umiera nasza piękna tradycja donosicielstwa, oj, umiera... To wątek o bucu.... Odpowiedz Link
taziuta Re: O, bilans wyszedł na zero! :) 13.05.10, 20:40 veglie napisał: /.../ > To wątek o bucu.... Wiem, przepraszam za dygresje. Odpowiedz Link
veglie Re: O, bilans wyszedł na zero! :) 13.05.10, 20:49 taziuta napisał: > veglie napisał: > > /.../ > > To wątek o bucu.... > > Wiem, przepraszam za dygresje. Odpowiedz Link
tytanya Re: Czy Bronek K. to buc? 13.05.10, 16:50 To zależy od tego jak zdefiniujuemy słowo buc. Odpowiedz Link
tojajurek Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 00:32 Na Podhalu i Śląsku wyraz "buc" ma jedno proste znaczenie. Znaczy dokładnie "Chuj" i nic poza tym, bez żadych niuansów i taryfy ulgowej. Oczywiście jest używany w różnych składniach i złożonych kwestiach, które łagodzą lub wzmacniają wyraźnie obsceniczną wymowę tego wyrazu. Może też być wpleciony w jakąś przenosnię, ale nawet żartobliwy kontekst nie zmieni chamskiej proweniencji wyrazu. Odpowiedz Link
taziuta Re: Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 01:06 tojajurek napisał: > /.../ ale nawet > żartobliwy kontekst nie zmieni chamskiej proweniencji wyrazu. Znaczy, wypisz wymaluj nasz Bronek K.! Odpowiedz Link
witekjs Re: Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 10:45 taziuta napisał: > tojajurek napisał: > > > /.../ ale nawet > > żartobliwy kontekst nie zmieni chamskiej proweniencji wyrazu. > > Znaczy, wypisz wymaluj nasz Bronek K.! "I buca koniec mu wróżę. Przerżnie z JarKaczem sromotnie! Z czego w sumie pewnie nie ma co się cieszyć... Ale jak lebiega może wygrać z orłem, nawet kaczej postury? No way!" To smutne co piszecie. Nie sądziłem, że aż tak wrogi macie stosunek do wszystkich nielewicowców i tak bardzo życzliwy do kaczyzmu !!! Uświadamiasz mi, jak bardzo się myliłem uważając, że przecież wśród ludzi o lewicowych poglądach, nie wszyscy mają mentalność bolszewików. Okazuje się, że czarna bolszewia, jest jednak bardzo bliska czerwonej. Bardzo się myliłem. Ostatni okres bardzo wiele uczy, nas wszystkich. Uświadomiłem sobie, że nie powinniśmy mieć wątpliwości, na kogo będą głosować "lewicowcy" w drugiej turze wyborów, czy w następnych wyborach. W końcu koalicja telewizyjno-radiowa nie jest przypadkiem. Może jednak dobrze, że czasami zaglądałem do tego Forum... Odpowiedz Link
bikej5 Kpoisz sobie? 14.05.10, 11:24 To smutne co piszecie. Nie sądziłem, że aż tak wrogi macie stosunek do wszystkich nielewicowców i tak bardzo życzliwy do kaczyzmu !!! przecież to lewica jest obśmiewana,atakowana,a gdy brak argumentów,to słyszę "bolszewia","postkomuniści""czerwoni"etc. A ty,Witjeks,co jest bardzo smutne ,należysz do do tego chóru-"czarna bolszewia"-daje ci miejsce w pierwszym szeregu. p.s.zajrzyj na fk jesli mi nie wierzysz,z wątkiem "mentalność bolszewików" zrobisz błyskotliwą karierę. Odpowiedz Link
tytanya Re: Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 11:33 A tak właściwie, to o czym chciałeś napisać, oprócz tego,że sobie splunąłeś? To ja, osoba o lewicowych poglądach i mentalności bolszewickiej,której blisko do czarnej bolszewii, i o której juz wiesz na kogo będę głosować grzecznie pytam? Odpowiedz Link
bikej5 Re: Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 11:48 przekaz jest prosty-nie popierasz,nie głosujesz na Komorowskiego-jesteś "czarną bolszewią". Odpowiedz Link
taziuta Re: Ludzie o czym wy mówita? 14.05.10, 12:25 tytanya napisała: > I stąd moja uwaga o pluciu. Najzabawniejsza jest ta jego konkluzja, że już wiadomo na kogo 'lewica' zagłosuje w II turze. Oczywiście błędna, bo wszyscy prominentni politycy SLD już się na ten temat wypowiedzieli, że na Komorowskiego, a nie Kaczyńskiego. A zabawne w tym jest to, że to politycy PO, w przypadku gdyby do drugiej tury przeszedł Kaczyński i Napieralski, zagłosowaliby na Kaczyńskiego, bo przecież ichni jest! Te same korzonki, ta sama anty-komunistyczna mentalność. Odpowiedz Link
hummer Pozwoliłem sobie 14.05.10, 20:15 założyć wątek na F28 opierający się na tej myśli. Odpowiedz Link
humbak Re: Ludzie o czym wy mówita? 15.05.10, 07:50 PRoblem w tym że potoczne rozumienia takich słów są zazwyczaj mało precyzyjne. Odpowiedz Link
hummer Re: Czy Bronek K. to buc? 15.05.10, 00:44 imasumak napisała: > A mnie jest wszystko jedno A mi nie, bo to Marszałek Sejmu. Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy Bronek K. to buc? 15.05.10, 06:56 hummer napisał: > imasumak napisała: > > > A mnie jest wszystko jedno > > A mi nie, bo to Marszałek Sejmu. I jeszcze p.o. Prezydenta, i kandydat na Prezydenta Pełną Gębą. To ile tych buców w jednym, w końcu?!... Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 16.05.10, 19:01 www.tvn24.pl/-1,1656554,0,1,komorowski-nagrabil-sobie-w-poznaniu--i-krakowie,wiadomosc.html Odpowiedz Link
taziuta Re: Fajans..... 16.05.10, 22:29 veglie napisał: > ...znowu palnął i obraził! Taki ciut przygłupi, przy takich okazjach, się okazuje... Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 22:42 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > ...znowu palnął i obraził! > > Taki ciut przygłupi, przy takich okazjach, się okazuje... Podpadł poznaniakom i krakusom.Wypowiadam się za jednych.To buc i fajans w jednym.Taki vidal seasons. Odpowiedz Link
humbak Re: Fajans..... 16.05.10, 22:47 Podpadł popilarnym żartem opowiadanym również przez mieszkańców tych miast? To by świadczyło o kompleksach z którymi lewica ponoć tak chętnie walczy. Co z Wami chłopaki? Odpowiedz Link
bikej5 Re: Fajans..... 16.05.10, 23:00 ależ nie!Zważ tylko,że każde słowo w kampanii prezydenckiej się liczy. Napieralski nawet nie zdążył wyartykułować pojedyńczej sylaby,a już został nazwany-......(głupkiem,etc) p,s.widziałeś w tym momencie minę Tuska? Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:09 humbak napisał: > Podpadł popilarnym żartem opowiadanym również przez mieszkańców tych miast? To > by świadczyło o kompleksach z którymi lewica ponoć tak chętnie walczy. Co z Wam > i chłopaki? Co ty wiesz o kompleksach Wielkopolan(z tej historycznej wielkopolski) i poznaniaków(nie z lewicy).Dla nas linia Warty to Kongresówka,Kongresówka z uwielbieniem dla kasztanki i szabelki.Jest to nam obce....... Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:15 humbak napisał: > Nic, ale o kompleksach centusiów wiem nieco;P To się na ten temat wypowiadaj! Odpowiedz Link
humbak Re: Fajans..... 16.05.10, 23:17 Ty się wypowiadałeś o krakusach, ja mogę o poznaniakach Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:20 humbak napisał: > Ty się wypowiadałeś o krakusach, ja mogę o poznaniakach Wypowiedź dyletanta to była . Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:27 humbak napisał: > Spadaj > Dobranoc. Myślałem,że masz silniejsze nerwy.A tu znowu cienias.Dobranoc. Odpowiedz Link
humbak Re: Fajans..... 16.05.10, 23:32 Nerwy? Nom, powieki mi już na werwach oczowych dyndają a jutro trza w robocie wielkie bubu naprawić... a ja jak widać idę do tego wyrka i idę. Odpowiedz Link
taziuta Re: Fajans..... 16.05.10, 23:34 humbak napisał: > ... a ja jak widać idę do tego wyrka i idę. Idź, w takim razie. Ja też chyba zaraz pójdę, bo Kicia znowu coś chce. Pewnie jej się sucha, albo woda skończyła... Dobranoc Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:46 taziuta napisał: > humbak napisał: > > > ... a ja jak widać idę do tego wyrka i idę. > > Idź, w takim razie. Ja też chyba zaraz pójdę, bo Kicia znowu coś > chce. Pewnie jej się sucha, albo woda skończyła... ...znowu o kotach!Dobranoc. > > Dobranoc Odpowiedz Link
humbak Rady szuka 17.05.10, 01:05 Nalał sobie nieco malta, włączył filmik do podusi i nie może zasnąć. Pewnie se dziś poradzi, ale jak ktuś ma pomysła jak walczyć z bezsennością gdy się sennym jest. Pomijam techniki typu młotkiem w potylicę. Odpowiedz Link
taziuta Re: Rady szuka 17.05.10, 06:51 humbak napisał: > /.../ Pomijam techniki typu młotkiem w potylicę. Łykam tabletki ziołowe na uspokojenie. Godzina, dwie, góra trzy, i śpisz jak zabity. Dzień dobry Odpowiedz Link
veglie Re: Fajans..... 16.05.10, 23:45 humbak napisał: > Nerwy? Nom, powieki mi już na werwach oczowych dyndają a jutro trza w robocie w > ielkie bubu naprawić... a ja jak widać idę do tego wyrka i idę. Wybacz!Za cieniasa Cię nie uważam.To były żarty.....net to tylko net. Odpowiedz Link
veglie Znowu wpadka.:) 18.05.10, 21:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7901855,Wybory_2010__Kolejna_wpadka_Komorowskiego.html "Media zarzuciły też Komorowskiemu, że nie zna konstytucji, gdyż miał jakoby stwierdzić, że nawet, gdyby wprowadzono stan nadzwyczajny, to wybory mogłyby się odbyć w terminie".....nie jakoby.Sam słyszałem. Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 19.05.10, 22:00 Czy fajans?“Vox populi, vox Dei (głos ludu to glos Boga)” - tak Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski, skomentował wręczenie przez młodych demokratów grafiki autorstwa Marka Raczkowskiego, nawiązującej i do polityki i do myśliwskiej pasji Marszałka."....na stronie Bronka K. znalazłem. Odpowiedz Link
veglie Może mi ktoś wytłumaczy? 19.05.10, 23:21 Po co buc jeździ po terenach ogarniętych powodzią..... Odpowiedz Link
taziuta Re: Może mi ktoś wytłumaczy? 20.05.10, 06:46 veglie napisał: > Po co buc jeździ po terenach ogarniętych powodzią..... Wszystkie buce tam jeżdżą, to i ten nie chce być gorszy. Odpowiedz Link
veglie Bronek hydrolog. 21.05.10, 17:58 "Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku....." Odpowiedz Link
taziuta Re: Bronek hydrolog. 21.05.10, 21:30 veglie napisał: > "Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem > spływa do głównej rzeki i do Bałtyku....." Aż irytujący, w tej swojej głupocie... Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 21.05.10, 20:05 "W Kaniowie ewakuowano łącznie 85 osób z 55 zalanych budynków. Woda doświadczyła ten rejon także w ubiegłym roku i w 1997 r. - W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem - ocenił Komorowski.".... Odpowiedz Link
veglie Re: Czy Bronek K. to buc? 21.05.10, 20:58 tytanya napisała: > Dowcipniś z niego. Czyli wesoły Bronek. Odpowiedz Link
veglie ...ale szopka... 21.05.10, 21:32 Bronek w tv z Donkiem.Donek nie dał mu długo mówić i jestem zawiedziony. Odpowiedz Link
taziuta Re: Bronkowi... 25.05.10, 13:42 veglie napisał: > ...harcerze mają pomagać.W PO alert..... Bronkowi Miller przypomniał rok 1997 "Wspomniał też Komorowskiego z tamtego czasu, kiedy tamten domagał się wprowadzenia stanu wyjątkowego..." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7930789,Miller__W_1997_roku_powodz_nas_zaskoczyla.html Odpowiedz Link
veglie Bronek myśli.... 04.06.10, 13:58 ...że gaz z łupków wydobywa się metodą odkrywkową.Na spotkaniu ze studentami London School of Economics to powiedział "Eksploatacja gazu łupkowego musiałaby oznaczać zastosowanie metod odkrywkowych, jak w przypadku węgla brunatnego, a zatem byłaby to "dewastacja obszarów krajobrazowych Polski" - powiedział w środę w Londynie marszałek Sejmu Bronisław Komorowski." Odpowiedz Link
veglie Re: Bronek myśli.... 04.06.10, 16:14 Pomyszkowałem w necie i gdyby zastosować metodę Bronka to mielibyśmy najgłębszą odkrywkową kopalnię na świecie.Nawet kilka byśmy mogli mięć,gdyż złoża gazonośnych łupków są rozrzucone po kraju.Kopiąc te jamy nadkład można by zużyć na budowę wałów przeciwpowodziowych i obwałować wszystkie cieki wodne Polsce na wys.min 15 m ........jeszcze nie mam pomysłu co z łupkami po odgazowaniu ich. Odpowiedz Link
veglie Bronek (g)łupek.:) 06.06.10, 21:09 "Zdaniem Pawła Poprawy z Polskiego Instytutu Geologicznego nigdzie na świecie nie wydobywa się gazu łupkowego metodą odkrywkową. Po prostu zastosowanie tej metody spowodowałoby ulotnienie się gazu, który kryje się w szczelinach skalnych. Poprawa podkreśla, że teza Komorowskiego o zagrożeniu dla środowiska nie ma żadnego uzasadnienia. Ale takiej argumentacji używa rosyjski Gazprom, który dzisiaj jest niemal monopolistą w dostawie gazu do Polski. Dlatego deklaracja Komorowskiego wywołała polityczną burzę" Odpowiedz Link
bikej5 Bronek ignorant :) 15.06.10, 11:03 wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/kolejna-wpadka-komorowski-nie-wie-do-ktorej-godzin,1,3245354,aktualnosc.html Odpowiedz Link
orla43 Re: Bronek ignorant :) 18.06.10, 15:25 Poczytałam sobie. teczki.obserwowani.pl/8561.html Odpowiedz Link