taziuta 12.08.12, 21:12 Ramadan to strasznie głupi wynalazek! Siedzę w cywilizowanym wydawałoby się hotelu w Suezie i nie mogę napić się piwa czy wina, bo Ramadan! Ale czy nie powinien on obowiązywać tylko wyznawców Allaha? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Ramadan 12.08.12, 22:41 Siorka przyleciała mi w ten uikent z gazetą prowansalską i wyczytała o tym jak to marsylski sklepikarz egipskiego pochodzenia został pobity, bo odważył się odmówić zamknięcia sklepu we wspomniane święto. Odpowiedz Link
taziuta Re: Ramadan 13.08.12, 21:14 humbak napisał: > Siorka przyleciała mi w ten uikent z gazetą prowansalską i wyczytała o tym jak to marsylski > sklepikarz egipskiego pochodzenia został pobity, bo odważył się odmówić zamknięcia sklepu > we wspomniane święto. I tak dobrze, że nie biją tam sklepikarzy francuskiego pochodzenia (za to samo), jeszcze... Ortodoksów (dowolnego wyznania) winno się wystrzelać, wg mnie. Odpowiedz Link
humbak Re: Ramadan 14.08.12, 07:32 Chyba raczyło się Ziutkowi zapomnieć co oznacza pojęcie ortodoksja. Nie jest to sensu stricto radykalizm. Odpowiedz Link
taziuta Re: Ramadan 14.08.12, 07:59 humbak napisał: > Chyba raczyło się Ziutkowi zapomnieć co oznacza pojęcie ortodoksja. Nie jest to > sensu stricto radykalizm. Myślę, że Szanowny Pan czepia się szczegółów. Jasne przeca, że miałem na myśli radykalistów. Taki skrót myślowy! Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Ramadan 14.08.12, 16:41 Ty jestes radykalny sekularysta. Tez podpadasz pod wlasne paragrafy? Odpowiedz Link
taziuta Re: Ramadan 14.08.12, 17:07 manny-jestem napisał: > Ty jestes radykalny sekularysta. Tez podpadasz pod wlasne paragrafy? A na czym wg Ciebie ten mój radykalizm polega? Odpowiedz Link