Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Londynu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 00:26
witam,
w najbliższe wakacje mam zamiar wyjechać do Londynu. Wyjazd bylby prawie
calkowicie "na zywiol". Mieszkanie zalatwilbym przez internet. Chcialbym
tam znalezc jakas prace (w barze, na zmywaku etc), najlepiej chodzac po
miescie i sie pytajac. Podroz bylaby autokarem (z Orbisu czy cos;
jeszcze nie wiem dokladnie). Jako, ze mam dopiero 17 lat pojechalbym z
kolega.
Jak myslicie, czy takie cos przejdzie? Czy ktos mlody probowal juz
takiego czegos? Bez zadnych biur posrednictwa etc.
Obserwuj wątek
    • samotny_marco Re: Wyjazd do Londynu 08.06.04, 00:33
      daj sobie spokoj bo jeszcze ci sie krzywda stanie,wiem co pisze znam Londyn.
    • Gość: Johny Rotten Re: Wyjazd do Londynu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.06.04, 00:40
      Just read it !

serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2116473.html
      • Gość: Dukan Re: Wyjazd do Londynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 02:12
        nie wierz dziecko w bajki jakie opowiadaja w mediach tu w Polsce; zajmij sie
        najpierw nauką a dopiero podwijaj rekawy. moja rada: nie ryzykuj nie trac kasy
        bo mozesz wrocic w kawałkach. zobaczysz ile osob podpisze sie pod podobnymi
        opiniami jak moja;
        powodzenia
    • Gość: Karuzela Re: Wyjazd do Londynu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 08:00
      Nie napisałeś nic o zajomości języka?? Co z nią...Ja kończe filologię angielską
      i mam obiekcje co do wyjazdu w ciemno a Ty chcesz się wybrać bez "zabezpieczen"
      mając 17 lat??? Co na to Twoi rodzice???
    • Gość: koko Re: Wyjazd do Londynu IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.06.04, 10:28
      Jezeli masz spore finanse to jak najbardziej
    • pendragon_pl Re: Wyjazd do Londynu 08.06.04, 20:06
      Do szkoły synku, do szkoły a nie myslec o dalekich włojazach.
      • Gość: deos Re: Wyjazd do Londynu IP: 5.5.* / 80.58.14.* 14.06.04, 23:49
        17 lat to swietny wiek zeby wyjechac. Jak zostaniesz to po roku lub dwoch
        bedzie cie stac na jakas uczelnie a w wieku 23,25 bedziesz swietnie ustawiony.
        Dwa warunki - swietny angielski + 1000 funtow na start.
        I rada - staraj sie zalatwiac wszystko sam i nie mieszkaj z polakami. Znajdz
        mieszkanie na www.gumtree.com i mieszkaj z auzzies - dadza pare rad i
        podszlifujesz angielski. Pracy szukaj w internecie - wysylaj CVs wszedzie
        emailem popoludniami na wszystkie ogloszenia po kolei. Zarejestruj sie we
        wszystkich mozliwych agencjach pracy i odwiedzaj je co 2-3 dni rano pytajac o
        prace. Po 2 - 3 tygodniach codziennego wysylania CV prace bedziesz miec na
        pewno. I jeszcze jedno - bardzo pomaga great attitude, usmiech i wiara w
        siebie. I nie daj sie oszukac - nie pracuj za 4 funty na godzine.
        • Gość: kane Re: Wyjazd do Londynu IP: 5.5.* / 80.58.14.* 14.06.04, 23:58
          Zgadzam sie - jestes mlody i nie sluchaj narzekania staruchow jak to im sie nie
          powiodlo...
          ja wyjechalem do londynu rok temu w wieku 20 lat na przypal z 400 funtow w
          kieszeni i mieszkalem w londynie przez rok. teraz jestem w hiszpanii.. W
          londynie pracowalem co najmniej w 6 roznych miejscach - czesto zmienialem
          prace.. I za kazdym razem poszukiwania zajmowaly mi nie dluzej niz 2 tygodnie..
          Pierwsza prace znalazlem po tygodniu ale wlasciwie nie duzo jej szukalem -
          kolega powiedzial mi adres do agencji i tyle. Najgorsza praca byla za 5 na
          godzine a najlepsza za 550 tygodniowo. Zdolalem oszczedzic 6k funtow a zylem
          sobie dosc niezle jak na polskiego emigranta...
          Ale musisz miec perfect angielski. To najwazniejsze. I oprocz tego glowe na
          karku i nie liczyc na innych tylko na siebie.
          powodzenia.
    • Gość: Gosc Re: Wyjazd do Londynu IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 09:58
      W bawarii pracy pelno! www.polonia-muenchen.net
    • Gość: Damian Re: Wyjazd do Londynu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 19:36
      Mam 22 lata.Jestem z okolic Katowic. Także chcę wyjechać do Angli aby znależć
      pracę. Poszukuję osoby która pojechałaby ze mną. Znam troche angielski i uważam
      że to musi się udać.Oczekuję szybkiej odpowiedzi, gdyż jeśli pojadę sam to
      muszę wcześniej kupić bilet.Chcę wyjechać po 20 września.Jesli chcesz się ze
      mną skontaktować nie wysyłaj maila tylko dzwoń na numer (032) 7363996
      (najlepiej ok. godz.21, wtedy napewno będe w domu)Pozdrawiam Damian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka